Son dakika plus haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan plus gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan plus haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.227 plus haberi bulunmuştur.
Bacaklarını içten içe yiyip bitirmiş! Ağrıdan doktora yalvardı, MR'da şaşırtan sonuçYaşamı boyunca birçok spor dalıyla uğraşmış, bu aktiviteleri esnasında birkaç kez sakatlanmıştı. Basit hatalara bağlı ufak tefek sakatlanmaların vücutta yarattığı ağrılara hakimdi. Ancak bu kez bacaklarında beliren bu ağrıyı daha önce hiç deneyimlememişti. Diz ve bacaklarını içten içe tüketen ağrının sebebini aylarca uğraşıp yürüyemeyecek duruma geldiğinde buldu. Genç kadını yürütmeyen, yataklara düşüren o hastalık neydi?
Altından diri fay geçmeyen Ankara neden sallanıyor? 2 depremle tetiklendi: 'Artık güvenli değil'Dün Ankara'nın 3.5 büyüklüğünde küçük bir depremle sarsılması, başkentin depremselliğini yeniden gündeme getirdi. Ankara sanıldığı gibi depremden muaf ya da depremin pek de uğramayacağı bir yer mi yoksa Türkiye’nin her noktası gibi büyük depremlerin etkisi altında kalabilir mi? Yapı stokunun depreme hazır olmadığı açık şekilde görünen başkentin depremselliğini, 2 uzman önceki depremleri de değerlendirerek Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Konya'da mezar oldu! Çökmesi için depreme gerek yok: 'Kayar camlı balkon ilave yük'Evin en keyifli ve en çok dönüştürülen yeri olan balkonlar, bazen herhangi bir deprem olmadan bile çökebiliyor. “Balkonu camlatıp iç alana dahil ederim” düşüncesiyle yapılan balkonu kapatıp mutfağa ya da salona dahil etmekse bu sonu hızlandırıyor. Üstelik balkonlara ne yapılırsa yapılsın, mühendislik hizmeti alsa ve yönetmeliklere uysa bile çökme riski 0’a düşmüyor! Uzmanı anlattı.
BUGÜNKÜ MAÇ PROGRAMI ⚽ Bugün hangi maçlar var? Kimin maçı, saat kaçta, hangi kanalda?Bugünkü maç programı belli oldu. Pazar günü maçlarını takip etmek ve taraftarı olduğu takımın maçını kaçırmak istemeyenler aramalarını hızlandırdı. Futbolseverler tarafından bugün maç var mı, kimin sorusunun cevabı araştırılıyor. Bugün Fenerbahçe, Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek. Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı, hakem Ali Şansalan yönetecek. Peki, bugün başka kimin maçı, saat kaçta, hangi kanalda?
İstanbul’a 448 yeni radyo frekansı!Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de ilk defa Dijital Ses Yayını Plus (DAB+) teknolojisine geçiş yaptıklarını bildirdi.
İçeri batan kıl 14 ay yatalak etti! 9 kez süründüren ameliyat, milyonları etkiliyorHenüz 19 yaşında, orduda görev yapan genç adam için her şey sıradan bir gün gibi başlamıştı. Ancak belindeki hafif ağrı, hayatını kabusa çevirecek bir sürecin ilk işaretiydi. Basit bir kıl dönmesi teşhisi konulan genç adam, küçük bir operasyonla sağlığına kavuşacağını düşünüyordu. Ne var ki işler hiç de beklediği gibi gitmedi. 9 kez ameliyat oldu, 14 ay boyunca yatağa mahkum kaldı ve sonunda orduya veda etmek zorunda kaldı. Peki, milyonlarca kişinin yaşadığı bu rahatsızlık nasıl oldu da bir gencin hayatını böylesine değiştirdi?
3 yıl önce de adres Seferihisar’dı! Ege’deki çekilmede 6 Şubat yanılgısı: 'Artarsa takip şart'Ege Denizi her gün onlarcası kaydedilen depremlerle gündeme geliyor, Santorini Adası ve çevresindeki volkanik aktiviteler tartışılıyordu. 3 ve 4’ün üzerindeki yüzlerce depremin volkanik temelli olup olmadığı, büyük bir depremin yaşanması durumunda tsunaminnin Türk kıyılarını vurup vuramayacağı konuşulurken, Seferihisar’da deniz suyunun çekilmesi panik yarattı. Pek çok kişi bu durumu depreme bağlasa da yaşananların temelinde yatan bambaşka sebebi, Doç. Dr. Ergin Ulutaş anlattı.
Sanayiciler bina yapsın biz okulu taşıyalımEge Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bölgemizdeki tüm OSB’lere çağrıda bulunuyoruz. Onlar binayı yapsın tıpkı Tire’de olduğu gibi biz de meslek okullarımızı taşımaya hazırız” dedi.
Topuk kanı komplosu Roma'ya uzandı! Dilekçelerde çılgınca talepler var: 1 dakikada faciaYenidoğan bebeklerden alınan topuk kanı, genetik ve metabolik hastalıkların erken teşhisi için hayati öneme sahipken, bazı aileler bu uygulamaya karşı çıkıyor. Öyle ki gündemdeki komploların ucu Roma'ya kadar dayanmış durumda. Avukatlar tarafından hazırlanan özel dilekçelerle doğuma gidenlerin talepleri ise uzmanlar tarafından 'çılgınca' olarak değerlendiriliyor. İşte 1 dakikalık 'altın süre'nin önü kesildiğinde yaşanacak facianın detayları.
6 Şubat'ta yaşandı ama bitmedi! Gecekonduları yıkmayan şifre: 'Sağ gösterip sol vurabilir'53 bin 537… Sadece bir sayı değil, biten hikâyeler, yok olan ailelerin yürek yakan kaybıydı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerin üzerinden bugün itibarıyla tam 2 yıl geçti. 11 ilin etkilendiği depremin 2’nci yılında, Türkiye’nin değişmeyen deprem gerçeğini, depremde en çok yarayı alan Hatay’ı ve zeminin depremin şiddetini artıran etkisini Prof. Dr. Süleyman Pampal Milliyet.com.tr’ye anlattı.
Üst üste 4 tsunami kurbanı! İskeleti Çeşme'de bulundu: 'Santorini adamı'nın gizemiSantorini’de M.Ö. 1600’de meydana gelenler, daha önce hiçbir yerde yaşanmamıştı. Olabilecek tüm doğal olaylar neredeyse bir anda yaşanmış, Ege’ye kıyısı olan Batı Anadolu toprakları da kül ve tsunami etkisinde kalmıştı. Bir uygarlığın çöküşüne zemin hazırlayan ve 2017’de gün yüzüne çıkmak üzere genç bir adamı küle boğan felaketin temelinde ise bugün de deprem fırtınasıyla gündeme gelen Santorini Adası ve Thera yanardağı vardı! Prof. Dr. Vasıf Şahoğlu İzmir Çeşme’de bulunan ‘Çeşme adamı'nı Milliyet.com.tr’ye anlattı.
Muğla’ya 180, İzmir’e 250 km! Santorini'deki uğultu neyin işareti? 13 dakikada çöktüYunanistan ile Türkiye arasında, Ege Denizi’nde 4 gündür süren deprem fırtınasına ilişkin pek çok uyarı yapılmış, deprem, tsunami ve volkanik aktivite pek çok kişiyi tedirgin etmişti. 3 bin 600 yıl önce Santorini ve çevresindeki volkanik aktivite Minos Uygarlığı’nın çöküşüne neden olmuştu. Sonuncusu 2012’nin ocak ayında yaşanan deprem fırtınası 2025’in da ocak ayında başladı ve şubata yının ilk günlerinde gündemi işgal etmişti. Peki bu fırtına, Türkiye’yi de etkileyecek bir aktiviteyi beraberinde getirir mi? 3 uzman açıkladı.
Bir günde 63 kez ölümden döndü! Yıllarca ayakta yedi: 'Reflüyle karıştırılıyor, 4 kat arttı'Bir sabah uyandığında yemek yerken zorlandığını ve yutkunamadığını fark etti. Başlarda bunun geçici bir durum olduğuna inansa da yaşadığı bu durum adını 5 yılda öğrenebildiği bir hastalığa dönüştü. Gitmediği doktor, girmediği test kalmadı. Onlarca kilo kaybetti, insan içine çıkamaz oldu. Doktorlar reflü teşhisi koysa da hastalığı bambaşka çıktı.
Ecza dolabından yayılan zehir! Grip pik yaptı, her evde var! 'Bekleyerek bayatlıyor'Ecza dolabınızı en son ne zaman düzenlediniz? Eğer cevabını hatırlamıyorsanız tehlikeli bir durumun eşiğinde olabilirsiniz. Genelde çok az kişinin önemsediği bir gerçek olan 'ilaçların son kullanma tarihi' büyük bir önem arz ediyor. Son günlerde pik yapan grip vakaları sonrası tehlikeye dikkat çeken Eczacı Yıldız Türkaydın, "Birinci sırada şuruplar var" diyerek çarpıcı detayları Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Düşen F-35’te şifre 'tek' pilotta! ABD 22’sini kaybetti: 'En büyük tehdit Yunanistan'Dün Alaska’da düşen F-35 uçağı, geçmiş kazaları ve bu uçaklarda bir güvenlik sorunu olabileceğini yeniden gündeme getirdi. Pilotunun koltuğu fırlatması ve paraşütle kurtulmasından saniyeler sonra yere çakılan F-35’in geçmiş kazalarındaki kritik detayı ve Türkiye ile ABD arasındaki F-35'lere dair problemli alanların yakın coğrafyadaki etkilerini Emekli Hava Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş Milliyet.com.tr’ye anlattı.
Yeni bir bebek bezi deneyimi: Bebekler için özel geliştirilen Premium Plus'ı keşfedin!Bebek büyüten herkes çok iyi bilir ki, bebeğin sağlığı, konforu ve mutluluğu anne-baba için en büyük önceliktir. Teknoloji geliştikçe ve doğal yaşamın değeri daha çok anlaşıldıkça bebek bezleri de yeni nesil tasarımlar geliştirerek kusursuz hale gelmeye başladı. Bebeklere çok daha konforlu ve huzurlu bir yaşamın kapılarını açan Sleepy Premium Plus’ın detaylarını merak ediyorsanız; işte bilmek istedikleriniz…
Ne kadar geç, o kadar büyük! Bursa'daki depremde zemin alarmı: 'İstanbul'dan kötü olabilir'Bursa, 27 Ocak günü Kandilli Rasathanesi tarafından 4.1 büyüklüğünde olduğu açıklanan depremle büyük panik yaşadı. AFAD’a göre ise büyüklüğü 4 olan depremi Bursalılar çok daha şiddetli hissetti. Üstelik uzmanların, büyük deprem beklenen noktalardan biri olduğu yönünde uyarılarda bulunduğu şehirde yapı stoku, Prof. Dr. Süleyman Pampal’ın dikkat çektiği ‘zemin’ kritelerine de uymuyor. Yani Bursa deprem tehlikesini, 'riskle' karşılamaya hazırlanıyor!
78 cana bedel 54 dakika! Her şey bacadaki alevle mi başladı? Faciayı büyüten 'vernik' etkisiGünler geçiyor, Bolu'daki yangının acısı geçmiyordu. Yangının çıkış nedenine, otelin yangın için yeterli önlemi alıp almadığına dair tartışmalar büyüyordu. İtfaiyenin otele 54 dakikada ulaşmış olmasının ölümlerin artmasında etkili olup olmadığı gündeme geliyordu. Özellikle de itfaiye tarafından otele verilen 2007 ve 2025 tarihli 2 belge, 'sorumluluğun kime ait olduğu' sorularını bir kez daha gündeme getirdi. Prof. Dr. Hakan Serhad Soyhan ve Prof. Dr. Afşin Ahmet Kaya yangına ve sürece dair merak edilenleri cevapladı.
Bolu'da vicdanımız da yandı! Sosyal medyada akılalmaz paylaşımlar: Ölümde statü olur mu?Bolu Kartalkaya'daki felakette 78 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan acıyla birlikte toplumsal tepkiler ve psikolojik yansımalar derinleşiyor. Yangın sonrası 'ölümü statülendirme' ve sosyal medyada yapılan duyarsız paylaşımlar, acının ortaklaşa yaşanmasını engelliyor olabilir mi? Yaşanan felaketin ardından doğru tepkiyi vermenin, toplumsal iyileşme ve empati için ne kadar kritik olduğunu Psikiyatri Uzmanı Dr. Şahut Duran Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Bir merdiven 20 kişiyi kurtarabildi! Kartalkaya'daki kâbus geceyi anlattı: 'Sabah için sözleşmiştik'21 Ocak 2025, sömestir tatilinde Bolu Kartalkaya’da kayak yapmayı seçenler için kâbus dolu bir gece olmak üzereydi. 12 katlı Grand Kartal Otel, sabah orada yeniden buluşmak umuduyla pistten ayrılan misafirler için korku ve acı dolu saatlere sahne olmuş, restoran katında başladığı düşünülen yangında 78 kişi hayatını kaybetmişti. Otel yangınında saatler süren kaçış mücadelesini, öğrencilerini kurtarmak için canla başla çalışan Kayak Eğitmeni Necmi Kepçetutan Milliyet.com.tr’ye anlattı.
Ağaçlardan esinlenerek başlamış! Kadıköy'deki yamuk kolonlu bina hata mı, deha mı?İstanbul Kadıköy’de 1 yıldır inşası süren binanın kaba inşaatı ilerledikçe pek de alışık olunmayan 'yamuk kolonlar' dikkat çekti. Yapının sağlamlığı konusunda sosyal medyada süren tartışmalar, cevabı merak edilen onca soruyu beraberinde getirdi. Ancak en çok sorulanı bunun 'bilinçli mi yoksa yanlışlıkla mı' yapıldığıydı. Tuhaf görünse de yamuk kolonların Mısır Piramitleri’nden Ayasofya’ya ve nihayetinde 99 yıldır inşası süren, Antoni Gaudi’nin dâhiyane eseri La Sagrada Familia’ya kadar uzanan bir geçmişi var. Peki, Kadıköy’deki binanın arkasında hata mı var yoksa deha mı? Uzmanı açıkladı.
Ayasofya'nın altında yatan gizli miras! 'Bizi bekleyen sürprizleri henüz bilmiyoruz'1500 yıl önce 3’üncü ve son kez inşa edilen Ayasofya, onca yağmalama, deprem ve bakımsızlığa rağmen ayakta kalmıştı. Bugünlerde dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerini ağırlayan kadim yapı, yer altında da en az içindeki kadar merak uyandıracak bilgiler saklıyor. Yakın bir zamanda ziyarete açılması beklenen tünelleri ve mezar odalarındaki sırlar ile ‘bilime’ ihtiyaç duyan Ayasofya'daki Roma mirasını Prof. Dr. Hasan Fırat Diker anlattı.
İlk başta hobiydi, artık tüm dünya peşinde! 5 binden fazla yeri Google Haritalar'a eklediÇocukluğundan itibaren tarihe ve edebiyata ilgi duyuyor, yeni yerler görmek her zaman heyecanlandırıyordu. Bu hevesi onu, 51 yılda tamamladığı 'Seyahatname'yle tarihe kazınan Evliya Çelebi ile tanıştırdı. Mustafa Başaran Seyahatname'yi okumakla kalmayıp adım adım izinden gitti. Sadece hobi olarak başladığı yolculuğu Başaran'ı binlerce kişinin kullandığı bir çalışmaya sevk etti. Evliya Çelebi'nin izinde sürdüğü yolculuğu kitaba dönüşecek olan Mustafa Başaran hikâyesini Milliyet.com.tr'ye anlattı.
İstanbul'u 'Pembe Kayalar' mı inşa etti? Sultanahmet'in sırrı defterde saklı, ilginç benzerlikİstanbul’un eşsiz tarihi yapılarıyla Kocaeli’nin doğal güzelliklerinden biri olan 'Pembe Kayalar' arasında çarpıcı bir bağ olduğu iddia ediliyor. Maceraperest yapımcı Orkun Olgar’a göre, Sultanahmet Camii ve Rumeli Hisarı gibi eserlerde Pembe Kayalar'dan çıkarılan taşlar kullanılmış olabilir. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Dr. Serkan Angı'ya göre iki yapının sırrı ise inşaat defterlerinde saklı.
Plus ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.