Son dakika plus haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan plus gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan plus haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.370 plus haberi bulunmuştur.
Akşemseddin, Fatih'in hocası mıydı? Fetih mektubunun iç yüzü: 'Gerçekliğe uymuyor'Milletlerin ve tarihin kaderini değiştiren İstanbul'un Fethi'nin 572. yıl dönümü. Yıllardır dillere destan olmuş fethin görünmeyen yüzünde Akşemseddin var. Fetih denince Fatih'le birlikte adı mutlaka anılan bu ismin padişahla arasındaki ilişki, sandığımız gibi hoca-mürid bağından mı ibaretti? Prof. Dr. Haşim Şahin'e göre arşiv belgeleri menkıbeleri susturuyor: 'Şeyhin kuşatmanın kaderini belirleyen mektubu önemli'
Her yıl 25 cm çöküyor! İran yeni başkent arayışında: Basra ve Umman işi değiştirirKontrolsüz ve plansız genişlemeler, dünyanın farklı bölgelerindeki birçok büyük şehirde ortak sorunlar ortaya çıkarmış durumda. Bu şehirlerden biri de İran'ın başkenti Tahran. Yeraltı sularının çekilmesi nedeniyle her yıl ortalama 25 santimetre çöken şehir için yetkililer 'geri döndürülemez' derken, İran hükümeti bakın nasıl bir kurtarma planı hazırladı.
'Ölüyü' dengeleyen ayakta kalıyor! 3 kez yıkılan Fatih'i yaşattı: Sırrı harçla çelikteAsırlardır ayakta duran yapıların yıkılmazken, onlara oranla çok daha yeni olan, hatta 100 yaşını doldurmamış yapıların neden çöktüğünü merak ettiniz mi? Eski yapılar, kültürel miras olduğundan çok iyi korunmuş, bakımları tam ve eksiksiz yapılmış birer eserdir. Bu da onları ayakta tutar. Bakım ve onarımsa pek çok detayın bir bütün halinde dimdik ayakta kalmasıyla sağlanır. Fatih Camii gibi farklı noktalarından 3 kez yıkılmış bir yapıyı bile ayakta tutan sırsa, tam da burada başlıyor: 'Ölüyü' ayakta tutup çeliği devreye alan mühendislerin ellerinde!
Solunda kaynanası, sağında görümcesi! Konyalı Büşra: 'Sarma sarıp halay çekiyoruz'Konyalı Büşra ile Fildişi Sahili'nden Türkiye'ye eğitim amacıyla gelen Ahmet Adingra'nın yolları, İstanbul'daki bir üniversitede kesişti. Ahmet, Türkiye'ye ilk geldiğinde karşılaştığı kültürel farklılıklar ve insanların meraklı bakışları nedeniyle böyle bir ilişki yaşayacağını hiç düşünmese de bakın kader onları nasıl birleştirdi.
Ultra zenginlere 'kıyamet' planı! Tartışma aynı, gerçek başka: Yeraltında 170 sığınak var mı?Olası felaketlere karşı dünyanın farklı bölgelerinde inşa edildiği iddia edilen gelişmiş yeraltı sığınaklarının varlığına ilişkin iddialar zaman zaman basında yer alıyor olsa da, bunların önemli bir kısmı somut kanıt bulunmadığı için komplo teorisinden öteye geçemiyor. Ancak ABD hükümetinde daha önceden görev almış olan Catherine Austin Fitts’in verdiği bir röportajda söyledikleri de bu tartışmaları tekrar gündeme getirmiş durumda. İşte gerçekler.
Çöle çeviren de yeşerten de kömür! Siyah toplar devrede: Buharlı trenin yarasını sarıyorBir ülkenin gelişmesi için pek de önemli görülmeyen ormanların yerini demiryolları almak üzereydi. Kenya’nın bağımsızlığı için buharla çalışan ve ticaret yollarına hükmeden trenin, kömüre ihtiyacı vardı. Önce demiryolları sonra kömür madeni için yok edilen ormanları geri kazanmak gerektiğinde ise iş yine her şeyi başlatan kömüre düşüyordu. Bu kez tren için değil, gelecek için demirden yollar inşa edilmeliydi. Hem de minicik siyah toplarla!
Uyurken ısıran sinek nasıl felç bıraktı? Kuşlardan alıp taşımış: Aşısı da ilacı da yokMehmet Emir Özbakan, gayet sağlıklı ve hareketli bir bebekti. Ta ki uyurken Batı Nil virüsü taşıyan bir sivrisinek tarafından ısırılana kadar. Bu durum küçük çocuğun daha 1 buçuk yaşındayken yatağa bağımlı hale gelip hortumla beslenmesine neden oldu. Peki, bir sinek çocuğu nasıl bu hale getirmiş olabilirdi? Uzmanlar, tüm detaylarıyla anlattı.
Güneş enerjisiyle yaşayan adam! 'Su ve ışık yeter' dedi, 411 gün tek lokma yemediEğitimli bir mühendisti ancak başlattığı alışılmışın dışındaki deney kafaları karıştırdı. Gözleriyle neredeyse güneşi 'yiyerek' hayatta kalmayı denedi. Tam 85 yaşına kadar fiziksel besin almadan yaşadığını iddia etti, vücudunu bir laboratuvara dönüştürdü. Tıp dünyasının şüpheyle baktığı bu sıra dışı yaşam tarzı, yıllar boyunca hem hayranlık hem de tartışma konusu oldu.
Bursa'da ağlayan çiçek zehirledi! Böyle uyardı: ‘Evinizde bu çiçek varsa derhal çöpe atın’Göz alıcı yapraklarıyla salonların baş köşesini süsleyen o çiçek, bu kez güzelliğiyle değil zehriyle gündeme geldi. Halk arasında 'ağlayan çiçek' olarak bilinen difenbahya, Bursa’da yaşayan Meryem Can’ı kelimenin tam anlamıyla susturdu. 'Evinizde varsa derhal atın' dediği difenbahya, ölümcül denebilecek kadar zehirli olabilir miydi? Konuyu tüm detaylarıyla işin uzmanı anlattı.
Sivas'taki cenazede neden maske taktılar? Yanlış biliyoruz: '2 koku keneyi çekiyor'Sivas'ta nisan ayı başından bu yana Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisiyle hastaneye kaldırılanların sayısı 20'yi geçti. Şimdiye dek 1,5 yaşındaki Metehan Tütüncü'yle birlikte 3 kişi yaşamını yitirdi. Metehan bebek vakası ise hem trajik seyri hem de dikkat çeken maske detayıyla kamuoyunun ve uzmanların gündeminde.
Tüp bebekte başarıyı artıran 5 yenilikYapay zekâdan nemli time-lapse inkübasyona kadar uzanan yenilikler hem tedaviye hem de gebelik oranlarına katkı sağlıyor.
İstanbul'da artçılar sürüyor! ABD'nin konuştuğu Türk anlattı: 'Böyle bir tartışma yaşamadık'23 Nisan’daki 6.2’lik depremin artçıları zaman zaman İstanbul’da kendini hissettiriyor. Geçtiğimiz günlerde 4.2'lik bir sarsıntı daha hissedildi. Evlerinde depremi hisseden herkes için olası büyük depremle ilgili endişeler canlanıyor, tedirginlik etrafı sarıyor. Ancak büyük depremle ilgili 'fay tartışması' da bir türlü bitmek bilmiyor. Peki İstanbul için depremin büyüklüğü kaç olursa olsun değişmeyecek sonuç, 'yıkım' kapıda mı? ABD’deki başarılı çalışmalarıyla ses getiren Jeofizik Mühendisi Volkan Sevilgen anlattı.
Afgan çocuk gelin içindeki sesi susturamadı! Kaçışı dünya şampiyonluğu getirdi15 yaşında zorla evlendirildi, hayalleri elinden alındı. Bir sabah yalnızca oğlunu ve annesini alıp Afganistan'dan kaçtı. Ne dili biliyordu, ne kültürü ama içindeki sesi susturmadı. Hemşirelik yaptı, hayatta kaldı, salona attığı adımın şampiyonluk getireceğinden habersizdi. Afgan çocuk gelinin şampiyonluğa uzanan hikâyesi, 'pes' dedirtecek türden.
Galatasaray'dan Yenikapı çıkarması!Galatasaray, 25 Mayıs Pazar günü, dillere destan bir program yapacak, yüz binlerce taraftarıyla kupayı kutlayacak. Sarayburnu’ndan tekneye binecek olan sarı-kırmızılılar, Galatasaray Adası’ndan dönerek, Yenikapı Miting Alanı’nda sarı-kırmızılılarla buluşacak.
Galatasaray Şampiyonluk kutlaması ne zaman, nerede ve saat kaçta başlayacak? Galatasaray şampiyonluk kutlaması bu hafta mı?Galatasaray Şampiyonluk Kutlaması tarih, saat ve program detayları belli oldu!Süper Lig'de 25. kez şampiyon olan Galatasaray, 5. yıldız sevincini Yenikapı'da büyük bir kutlama ile taçlandıracak. 1 milyon taraftarın katılımının hedeflendiği etkinlikte konserler, şovlar ve ünlü isimler yer alacak. Taraftarların merakla beklediği kutlama tarihi, saati ve programı belli oldu. Peki Galatasaray kutlaması ne zaman, saat kaçta başlayacak? İşte detaylar...
Bayram Temizliğinde Yeni Trendler ve Philips’ten Hayatı Kolaylaştıran ÇözümlerKurban Bayramı öncesi bahar temizliği telaşı başlarken, araştırmalar Türkiye'de temizlik alışkanlıklarının değiştiğini ortaya koyuyor. Philips Ev Aletleri, yenilikçi süpürge modelleriyle evlerde kusursuz ve zahmetsiz hijyen sağlamayı hedefliyor.
Bayram Temizliğinde Yeni Trendler ve Philips’ten Hayatı Kolaylaştıran ÇözümlerKurban Bayramı öncesi bahar temizliği telaşı başlarken, araştırmalar Türkiye'de temizlik alışkanlıklarının değiştiğini ortaya koyuyor. Philips Ev Aletleri, yenilikçi süpürge modelleriyle evlerde kusursuz ve zahmetsiz hijyen sağlamayı hedefliyor.
Çatışmanın ortasında 90 bin turist! Tur rehberi askerler oldu: 'Yardım beklemeyin'İç savaşın pençesindeki Libya, sosyal medya trendlerinin etkisiyle batılı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Her yıl yüz binlerce kişi tehlike uyarılarına rağmen tarihi kentleri ve arkeolojik kalıntıları görmek için bu riskli coğrafyaya akın ediyor. Ancak uzmanlar uyarıyor: "İşler ters giderse yardım beklemeyin!"
20'lik dişlerini bankada saklayan var! Tamir çipi devrede: 'Türkiye de adım attı'20'lik dişler artık sadece cerrahi atık değil. İçerdikleri kök hücrelerle sinir, kemik, kornea ve damar dokularının yenilenmesinde rol oynayabiliyorlar. Yani bu da pek çok hastalığın tedavisinde umut vadettiği anlamına geliyor. Öyle ki yirmilik dişler artık çöpe atılmıyor, özel bankalarda saklanıyor. "Türkiye'de de adımlar atıldı" diyen Doç. Dr. Münir Demirel anlattı.
Youtube'da gördü, polisliği bıraktı! Karış karış geziyor: 'Parayı böyle kazanıyorum'Turizm işletmeciliği bölümünü bitirdi ancak onun içinde hep polis olma isteği vardı. Polislik sınavına kazandı ve 6 aylık bir eğitimden sonra mesleğe atanarak 26 yaşında görevine başladı. Ancak belli bir noktadan sonra kendini sadece görev yapan bir beden gibi hissetmeye başladı. Bu durum da onu çocukluk hayalinin peşine düşürdü. Dünyanın pek çok ülkesini gezen, şu anda da Orta Asya’da olan Serdar Solak deneyimlerini 'SEN ANLAT' okuyucularıyla paylaştı.
'Hitler bıyığı'nın arkasında ne var? Şaşırtan gaz maskesi detayı: 'Yarığı örtüyordu'Günümüzde Adolf Hitler ve onun yönetimindeki Nazi Almanyası söz konusu olduğunda akıllara ilk olarak milyonlarca kişinin ölümüne neden olan soykırımlar geliyor. Ancak akıllara gelen bir başka husus da Hitler’in ikonik bıyığı. Peki, Hitler neden böyle bir bıyık tarzını tercih etti? 'Diş fırçası bıyık' olarak anılan bu kesim tarzının geçmişi nereye dayanıyor?
19 Mayıs'ta dikkat çekmişti! Anıtkabir Özel Defteri'ndeki sır: '5 saatte yazılıyor'Anıtkabir Özel Defteri’nde, önemli davetlilere gidecek zarfların üzerinde, isimliklerde ve süs eşyalarında hayranlık uyandıran süslü yazıların uzun yıllar eğitim gören ve ülkemizdeki sayısı 100’ü geçmeyen ustalar tarafından yazıldığını biliyor muydunuz? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Bakan Osman Aşkın Bak tarafından imzalanan Anıtkabir Özel Defteri’ndeki yazıyla yeniden gündeme gelen kaligrafinin sırrını, pek çok siyasinin da sözlerini kaleme alan Fahri Deniz anlattı.
Bugün kimin maçı var? 19 Mayıs 2025 günün maçları hangi kanalda ve saat kaçta?19 Mayıs 2025 Pazartesi günü, futbolseverleri ekran başına kilitleyecek birbirinden heyecanlı maçlar oynanacak. Avrupa'nın önde gelen liglerinde de sezonun son virajına yaklaşılırken kritik karşılaşmalar futbolseverleri bekliyor. Tüm gün boyunca oynanacak maçların saat, lig ve yayıncı bilgilerini haberimizde derledik. İşte, 19 Mayıs 2025 günün maçları...
Plus ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.