Son dakika appplus haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan appplus gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan appplus haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.192 appplus haberi bulunmuştur.
Bacaklarını içten içe yiyip bitirmiş! Ağrıdan doktora yalvardı, MR'da şaşırtan sonuçYaşamı boyunca birçok spor dalıyla uğraşmış, bu aktiviteleri esnasında birkaç kez sakatlanmıştı. Basit hatalara bağlı ufak tefek sakatlanmaların vücutta yarattığı ağrılara hakimdi. Ancak bu kez bacaklarında beliren bu ağrıyı daha önce hiç deneyimlememişti. Diz ve bacaklarını içten içe tüketen ağrının sebebini aylarca uğraşıp yürüyemeyecek duruma geldiğinde buldu. Genç kadını yürütmeyen, yataklara düşüren o hastalık neydi?
Yarım saat su üzerinde yüzen otomobil! Süper teknoloji mi yoksa stratejik hamle mi?İklim değişikliğiyle artan sel felaketleri, otomobil üreticilerini harekete geçirdi. Çinli firmalar, araçlarına su üzerinde yüzebilme özelliği ekleyerek sürücülere yeni bir güvenlik seçeneği sunuyor. BYD’nin geliştirdiği Yangwang U8 modeli, yarım saat boyunca suyun üzerinde ilerleyebiliyor. Peki, otomobile eklenen yüzdürme özelliği gerçekten hayat kurtarabilecek bir yenilik mi yoksa sadece bir pazarlama hamlesi mi?
Altından diri fay geçmeyen Ankara neden sallanıyor? 2 depremle tetiklendi: 'Artık güvenli değil'Dün Ankara'nın 3.5 büyüklüğünde küçük bir depremle sarsılması, başkentin depremselliğini yeniden gündeme getirdi. Ankara sanıldığı gibi depremden muaf ya da depremin pek de uğramayacağı bir yer mi yoksa Türkiye’nin her noktası gibi büyük depremlerin etkisi altında kalabilir mi? Yapı stokunun depreme hazır olmadığı açık şekilde görünen başkentin depremselliğini, 2 uzman önceki depremleri de değerlendirerek Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Konya'da mezar oldu! Çökmesi için depreme gerek yok: 'Kayar camlı balkon ilave yük'Evin en keyifli ve en çok dönüştürülen yeri olan balkonlar, bazen herhangi bir deprem olmadan bile çökebiliyor. “Balkonu camlatıp iç alana dahil ederim” düşüncesiyle yapılan balkonu kapatıp mutfağa ya da salona dahil etmekse bu sonu hızlandırıyor. Üstelik balkonlara ne yapılırsa yapılsın, mühendislik hizmeti alsa ve yönetmeliklere uysa bile çökme riski 0’a düşmüyor! Uzmanı anlattı.
Birkaç ay ya da birkaç gün sürüyor! Tiklerinin sayısı 150'yi buldu: 'Nefes almak zor'Bir sabah uyandığında, hiçbir neden yokken istemsiz bir şekilde ellerini yumruk yapar gibi sıktığını fark ettiğinde 9 yaşındaydı. Bu tiklerin sayısı birken gün geçtikçe 150'yi buldu. Bazı tikleri birkaç ay ya da birkaç gün sürdü, gidenlerin yerine ise başka tikler eklendi. Can Köse, hiç kesilmeden devam eden tikinin 18 yıldır sürdüğünü dile getirerek yaşadıklarını Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Fizikçi kafayı taktı, müzedeki çömlekten çıkardı! 4 bin 500 yıl sonra ilk: 'Tadı harika'Sofralarımızı süsleyen birbirinden farklı çeşit ekmek, insanlık var olduğu günden bugüne dek temel besin kaynağı olarak görüldü. Yıllar geçtikçe değişimine uğrayan ekmek yapım teknikleri de eskiye olan merakın yok olmasına engel olmadı. Bu konuya kafayı takan bir fizikçi, Antik Mısır'da ekmeğin nasıl yapıldığını merak edip müzenin yolunu tuttu ve bakın neler oldu.
Önce kaderini, sonra rakibini yendi! 2 eldivenle yazdığı senaryo Oscar'a götürdüİstediği şeye ulaşmak için durmaksızın çabalayan ama hayatın ve kaderin önündeki en büyük engel olduğunu bilen bir adam, ne kadar başarılı olabilir ki? Doğduğu an bile tüm talihsizliklerin kendisini bulduğu yaşamına, 3 Oscar ve sayısız ödül sığdıran ve bunların hepsini hayvanat bahçesinde aslanların kafesini temizlerken 3 günde yazdığı senaryoyla kazanan Sylvester Stallone’un hikâyesi, bugün milyonlarca hayranıyla sürüyor.
Japonlar bizden 8 yıl önde! Künefeyi seçen kaybeder: 'Biraz da Türk neşesi şart'Dünyanın en uzun yaşayan insanları arasında Japonlar açık ara önde yer alıyor. Ülkede 100’üncü yaş günlerini kutlayan amcalar, yeşil çaylarını yudumlarken torunlarının çocuklarıyla oynayan nineler var. 110 yaşını geçenlere ise ‘süper asırlık’ diyorlar. Japonların uzun ömür sırlarını anlatan Dr. Mehmet Portakal, "Türk işi ömür uzatma teknikleriyle de uzun yaşam mümkün" diyerek sağlıklı ve uzun ömrün sırrını Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Dedikleri tek şey 'tuhafsın' oldu! 38'inde otizmli olduğunu öğrendi: 'İsteğim istihdam'Otizm her ne kadar çocukken fark edileceği varsayılan ve doğuştan gelen bir durum olsa da, bazen uzun yıllar teşhis edilemiyor. Kişiler, belirti şiddetine ve işlev kaybının derecesine göre ‘engelli’ olabiliyor ancak yaygın görüş, otizmi olan her bireyin ağır engelli sayıldığı yönünde. Bu damga nedeniyle hayatın pek çok anında dışlanan birçok çocuk ve genç var. Oysa her şeyi başarıyla yapmış, bilim insanı, sanatçı, öğretmen ve doktor olup hayatlara dokunmuş otizmli bireyler hiç de az değil. Peki, yetişkinliğinde bu gerçeği öğrenenlerin yaşamında neler oluyor? 38 yaşında tanı alan Burçak Akdeniz ve Prof. Dr. Cem Atbaşoğlu Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Kül bulutunu sigara dumanı sandılar, 4 motoru da durdu! 'Uçakta en uzun süzülme'Havadaki sessizlik, dev uçağın ölümcül bir tehlikenin içine sürüklendiğini fısıldıyordu. Volkanik kül bulutunun içinde kaybolan jumbo jet, tüm motorlarını kaybederek gökyüzünde süzülmeye başladı. Yolcuların panikle beklediği o anlarda, kaptan pilot sakin bir sesle anons yaptı: "Bayanlar ve baylar, küçük bir sorunumuz var." Peki, bu devasa uçak nasıl oldu da motorları olmadan hayatta kaldı?
38 yıllık usta anlattı, altın kum gibi dağıldı! Hileyi anlamak imkânsız: 'Ayarına bakmazdık'Neredeyse her gün bir ‘altın’ dolandırıcılığı, kuyumcu hilesi gündeme geliyor. Mağdurların sayısı da dolandırıcıların hileleri de her geçen gün artıyor. Uzun zamandır yapılan bir altın hilesi de, bir müşterinin aldığı bilezikten şüphelenerek bileziği kesmesiyle ortaya çıktı. Bileziğin içinden binlerce toz tanesi dökülmüştü, üstelik hepsi bileziğin satışı esnasında tartılan grama dâhildi! Gramaj ve ayar hilelerini 38 yıllık altın ustası Ergin Daşdemir anlattı.
Tarladan koca fabrika kurdu! Her evden cenaze çıkıyordu: '20 metrekarede umut yeşerttik'Biber çiftçisiydi, hastanede temizlik görevlisi oldu, şimdi ise hukuk fakültesi mezunu. 6 Şubat Depremleri'ni hayatının en kötü günü olarak tanımlayan Nimet Tuna, akademik başarısının yanında kadınlara olan desteğiyle de dikkat çekiyor. "Her evden bir cenaze çıktı. 20 metrekare konteynerin içinde oturup akşama kadar ağıt yakmaktansa birbirimize destek olmak için bir araya geldik" diyen Tuna, yaşadıklarını anlattı.
3 yıl önce de adres Seferihisar’dı! Ege’deki çekilmede 6 Şubat yanılgısı: 'Artarsa takip şart'Ege Denizi her gün onlarcası kaydedilen depremlerle gündeme geliyor, Santorini Adası ve çevresindeki volkanik aktiviteler tartışılıyordu. 3 ve 4’ün üzerindeki yüzlerce depremin volkanik temelli olup olmadığı, büyük bir depremin yaşanması durumunda tsunaminnin Türk kıyılarını vurup vuramayacağı konuşulurken, Seferihisar’da deniz suyunun çekilmesi panik yarattı. Pek çok kişi bu durumu depreme bağlasa da yaşananların temelinde yatan bambaşka sebebi, Doç. Dr. Ergin Ulutaş anlattı.
İmama sunulan en ilginç vasiyet! Dikkat çeken mezar taşı: 'Karı dırıltısından vefat etti'İstanbul'un tarihi mezarlıklarından biri olan Merkez Efendi Mezarlığı'nda, diğerlerinden çok daha farklı bir hikâye anlatan bir mezar taşı bulunuyor. Kitabesine ölüm sebebinin 'karı dırdırı ve annesinin kavgaları' olduğunu yazdıran Halil Ağa'nın bu ifadeleri aslında ilginç bir vasiyetin günümüze ulaşan yankıları. Peki bu mezar taşı bize neler anlatıyor? İşte Halil Ağa'nın ilginç hikâyesi.
Dubai'deki Türk restoranı fırsat oldu! Konyalı Fatih'in büyük hayali: 'Yıldızı alacağım'Şef olmaya karar verdiğinde henüz 12 yaşındaydı. Onu en çok etkileyen şey ise köyünde her mevsim farklı farklı yiyeceklerin çıkıyor olmasıydı. İşte "Köyümüz adeta bir gastronomi cennetiydi, her mevsim farklı lezzetler hazırlanırdı" diyen Fatih Alkan'ın, Konya'dan Dubai'ye uzanan zorluklarla dolu yolculuğu.
Aklında yokken kendini okyanusta buldu, 2 mülteci kurtardı! 'Para demeyen yalan söyler'Denizciliği hiç düşünmezken bir anda kendini okyanusların ortasında bulan Durmuş Karayer, yıllardır gemilerde 2. mühendis olarak çalışıyor. Karayer, mültecileri kurtarmaktan gemide geçen 200 günün ardından karaya uyum sağlama zorluklarına kadar denizciliğin bilinmeyen her detayını, yaşadıklarını Milliyet.com.tr'ye anlattı.
6 Şubat'ta yaşandı ama bitmedi! Gecekonduları yıkmayan şifre: 'Sağ gösterip sol vurabilir'53 bin 537… Sadece bir sayı değil, biten hikâyeler, yok olan ailelerin yürek yakan kaybıydı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerin üzerinden bugün itibarıyla tam 2 yıl geçti. 11 ilin etkilendiği depremin 2’nci yılında, Türkiye’nin değişmeyen deprem gerçeğini, depremde en çok yarayı alan Hatay’ı ve zeminin depremin şiddetini artıran etkisini Prof. Dr. Süleyman Pampal Milliyet.com.tr’ye anlattı.
Üst üste 4 tsunami kurbanı! İskeleti Çeşme'de bulundu: 'Santorini adamı'nın gizemiSantorini’de M.Ö. 1600’de meydana gelenler, daha önce hiçbir yerde yaşanmamıştı. Olabilecek tüm doğal olaylar neredeyse bir anda yaşanmış, Ege’ye kıyısı olan Batı Anadolu toprakları da kül ve tsunami etkisinde kalmıştı. Bir uygarlığın çöküşüne zemin hazırlayan ve 2017’de gün yüzüne çıkmak üzere genç bir adamı küle boğan felaketin temelinde ise bugün de deprem fırtınasıyla gündeme gelen Santorini Adası ve Thera yanardağı vardı! Prof. Dr. Vasıf Şahoğlu İzmir Çeşme’de bulunan ‘Çeşme adamı'nı Milliyet.com.tr’ye anlattı.
Küçücük Fıstık Deliği'nden 1 milyon tonluk zarar! Rusya'nın nasıl en zayıf noktası oldu?Yaklaşık 55 kilometre genişliğinde ve 480 kilometre uzunluğunda bir deniz parçası. Yani toplamda 52 bin kilometrelik küçücük bir alanı kaplıyor ama uluslararası bir gerilimin tam ortasında yer alıyor. Peki, bu kadar ufak bir alan nasıl Rusya'nın en zayıf noktalarından biri oldu?
Muğla’ya 180, İzmir’e 250 km! Santorini'deki uğultu neyin işareti? 13 dakikada çöktüYunanistan ile Türkiye arasında, Ege Denizi’nde 4 gündür süren deprem fırtınasına ilişkin pek çok uyarı yapılmış, deprem, tsunami ve volkanik aktivite pek çok kişiyi tedirgin etmişti. 3 bin 600 yıl önce Santorini ve çevresindeki volkanik aktivite Minos Uygarlığı’nın çöküşüne neden olmuştu. Sonuncusu 2012’nin ocak ayında yaşanan deprem fırtınası 2025’in da ocak ayında başladı ve şubata yının ilk günlerinde gündemi işgal etmişti. Peki bu fırtına, Türkiye’yi de etkileyecek bir aktiviteyi beraberinde getirir mi? 3 uzman açıkladı.
Bir günde 63 kez ölümden döndü! Yıllarca ayakta yedi: 'Reflüyle karıştırılıyor, 4 kat arttı'Bir sabah uyandığında yemek yerken zorlandığını ve yutkunamadığını fark etti. Başlarda bunun geçici bir durum olduğuna inansa da yaşadığı bu durum adını 5 yılda öğrenebildiği bir hastalığa dönüştü. Gitmediği doktor, girmediği test kalmadı. Onlarca kilo kaybetti, insan içine çıkamaz oldu. Doktorlar reflü teşhisi koysa da hastalığı bambaşka çıktı.
7 dil konuştu, bir kere zam istemedi! 'Türk parmak çocuk' haremin casusu muydu?Büyümesini tamamladığında daha 5 yaşındaydı. 15 kilogram ağırlığında, 76 santimetre boyundaydı ama sihirbazlık numaraları yapma gibi yeteneklere sahip olmasının yanı sıra 7 dil konuşabiliyordu. Sahip olduğu özellikleriyle Osmanlı Sarayı’na girip II. Abdülhamid'in dikkatini çekmeye başaran Hayati Hassid, bir casus olabilir miydi? İşte 'Türk parmak çocuk' olarak bilinen Hayati Hassid’in Selanik’te başlayıp ABD’de biten ilginç hikâyesi.
20 milyon lira kaybetti, her şeyi sıfırdan kurdu! 'Markete bile topukluyla gidiyorum'Yeri geldi işi bıraktığı için eve ağlayarak döndü, yeri geldi parası yetmiyorken çeşitli yollar arayıp dükkan açmaya çalıştı. Sonunda da yılmadan genç yaşında imkansızlıklara rağmen bir işletme kurdu. Yaklaşık 20 milyona yakın zarar etse bile umudunu kaybetmeyen, 6 yılda her şeyi sıfırdan var eden ve şimdi de 15 bin kişiye yemek çıkarabilen bir catering firmasının sahibi olan Sinem Özer, hikâyesini Milliyet.com.tr için anlattı.
Ecza dolabından yayılan zehir! Grip pik yaptı, her evde var! 'Bekleyerek bayatlıyor'Ecza dolabınızı en son ne zaman düzenlediniz? Eğer cevabını hatırlamıyorsanız tehlikeli bir durumun eşiğinde olabilirsiniz. Genelde çok az kişinin önemsediği bir gerçek olan 'ilaçların son kullanma tarihi' büyük bir önem arz ediyor. Son günlerde pik yapan grip vakaları sonrası tehlikeye dikkat çeken Eczacı Yıldız Türkaydın, "Birinci sırada şuruplar var" diyerek çarpıcı detayları Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Appplus ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.