Son dakika appplus haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan appplus gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan appplus haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.368 appplus haberi bulunmuştur.
Karbondioksit ev zırh olacak! Mars, Dünya'dan ucuz: Projesi çizildi, betondan sağlamGünümüzde Dünya, insan yaşamının olduğu bilinen tek gezegen. Yeni bir dünya ve bambaşka insanlar bulunana dek de uzaydaki arayış devam edecek gibi görünüyor. Bu noktada hedeflerden biri de tıpkı milyarder Elon Musk’ın radarındaki gibi Mars! Mars’ta bir yaşamın mümkün olabileceği 1854’te ortaya atılmış olsa da bunun en mantıklı bilimsel açıklamalarından biri 2000’in ilk çeyreğinde Türk bilim insanları tarafından yapıldı. Mars’ta ev yapabilirdik: Karbondioksit kullanarak, küre şeklinde olması şartıyla!
Skandal karikatür tarihteki krizi hatırlattı! Defalarca denediler... Abdülhamid'den tek cümleyle ültimatomLeman dergisinde Hz. Muhammed’in karikatürünün çizilmesi büyük tepki çekmişti. Yaşanan bu olayın tarihi köklerine inildiğinde özellikle Batı'nın İslam ve İslam'ın sembollerine yönelik hakaret içeren eylemlerine karşı Osmanlı padişahı ve halife II. Abdülhamid'in izlediği tutum göze çarpıyor. Peki ama İslam'a hakaretin temelinde yatan emel neydi? Niçin Hz. Muhammed'i resmetmek saygısızlık anlamı taşıyor? İşte Sultan Abdülhamid'in tek cümlesiyle Batı'ya verdiği ültimatomun sırrı.
Bursa'yı 3 kez salladı! Öncü değil, yıllardır birikiyor: Sismik boşluk İstanbul'u vurur mu?Dün Bursa, 1 saat 10 dakikalık arayla 2 depremle yüzleşti. Bugün de Bursa'nın Gemlik ilçesinde 4.3 büyüklüğünde meydana gelen sarsıntı, beraberinde akıllara başka soruları getirdi. Bu depremler birer ‘öncü’ olabilir miydi? Prof. Dr. Murat Utkucu’ya göre bunu anlamanın tek bir yolu var. İşte 'sismik boşluk'un ardındaki gerçekler.
İran için masadaki nükleer hesabı! Kriz çıktı, ilk adım atıldı: Barış mı, teslimiyet mi?İran, nükleer silaha sahip olmayan bir ülke ancak 'uranyum zenginleştirme' oranına ilişkin endişeler, İsrail için güvenlik endişesi oluşturdu. Bu konuda zaman zaman masada anlaşmaya varılmış olsa da, tarafların 13 Haziran’da başlattığı ve 12 gün süren savaşta İran’ın nükleer tesisleri ağır yara aldı. Üstelik savaşa ABD’nin de dahil olması olayın boyutunu değiştirdi. Ancak bu iki ülke arasındaki ilk kriz değildi. Bugünlere ışık tutan olaysa tek rakamda saklıydı: 3,67!
Ateşkesin 2 amacı var! ABD’nin taktiği rejim değişikliği mi? 'Yeni sahne hazırlanıyor'İran ve İsrail arasında 12 gündür süren savaş, ‘ateşkes’ söylemleriyle yeni bir aşamaya geçti. Gerçekten savaşı bitirecek müzakereler yapılabilir ve Orta Doğu’da sular durulabilir mi? Yoksa ABD’nin ‘rejim değişikliğine’ dikkat çekerek ‘ateşkes’ demesinin başka bir amacı mı var? ABD’nin İran planı ve ateşkes tartışmalarının savaşın seyrini ne yönde değiştireceğini Prof. Dr. Sait Yılmaz açıkladı.
Atılan füzeler büyük depremi tetikler mi? Sakarya'yı sallamış: '3 farklı yöntemi var'İran ve İsrail'in misillemeleri, durmak bilmeyen sarsıntıları bölgede yaşayanlara hissettirdi. Tıpkı depremde olduğu gibi hissedilen bu sallantılar, 'Başka büyük bir depremi tetikler mi' endişelerine de neden oldu. Dünyada insan eliyle üretilen silahlarla meydana gelen depremler olmuş, hatta sırf deprem üretmesi için bile silahlar geliştirmişti. Peki İran ve İsrail arasındaki savaşta şimdiye kadar atılan füzeler, peşinden bir deprem getirir mi?
Sinop'u, Samsun'u denizanası sardı! Tuz detayını kimse bilmiyor: 'Yemeye geldiler'Türkiye, 4 denize kıyısı olan benzersiz bir coğrafyaya kurulmuş olmasıyla pek çok farklı canlıyı da sınırlarında barındırıyor. Yüzlerce canlı türünün görülebildiği ülkemizin 4 denizinde ise toplamda 1279 farklı canlı yaşıyor. Bunlar arasında zaman zaman kıyıda varlığını yoğunlaştıran denizanaları da var. Son günlerde 2 sene öncesini hatırlatan manzaralarla Karadeniz kıyılarına kümelenen ve endişe yaratan denizanalarının orada olmalarının aslında bambaşka bir sebebi ve görünmez bir tehlikesi de var! Prof. Dr. Levent Bat anlattı.
Çin'den gelen kene Türkiye'ye yerleşti! 2 yolla İstanbul'a girmiş: 'Ter kokusunu seviyor'7 çocuk annesi, 67 yaşındaki Köpük Meral’in vücuduna yapışan kene, Sivas’taki ölü sayısının 8’e yükselmesine neden oldu. Ancak kene kâbusu, sadece küçükbaş hayvancılığın yaygın olduğu kırsal illerle sınırlı değil. İstanbul’da da bu yıl içinde tam 7 bin kene ısırığı vakası kayıtlara geçti. Peki, geçen günlerde Türkiye'de ilk kez tespit edilen yeni kene türü, bu yılki vaka sayılarında daha büyük bir artışa yol açabilir mi? İşte gerçekler.
Gazze'de ölen rehineyle gündeme geldi! Binlerce Taylandlının İsrail'de ne işi var?İsrail, Hamas'ın 7 Ekim 2023’te başlattığı 'Aksa Tufanı Operasyonu' sırasında Gazze’ye kaçırılan 35 yaşındaki Taylandlı rehine Nattapong Pinta’nın cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Hamas’ın kaçırdığı 31 Tayland vatandaşından biri olan Pinta’nın hayatını kaybettiği Tayland Dışişleri Bakanlığı tarafından da doğrulandı. Peki, binlerce Taylandlının İsrail'de ne işi var?
İran neden hep gece vuruyor? Casuslar içeriye fabrika kurmuş: 'Renkli duman bir sinyal'Türkiye’nin güneyindeki gerilim, her sabah İran’ın İsrail’i vurduğu haberleriyle gündeme geliyor, gün içinde İsrail, İran’a karşı saldırı düzenliyor. Ancak bazı detaylar dikkat çekici. İran neden hep gece vuruyor? İsrail’in demir kubbesi İran saldırılarını engelleyecek kabiliyette değil mi? İsrail nasıl oluyor da İran için en kritik noktaları vurabiliyor? Tüm soruların cevaplarını Doç. Dr. Sıtkı Egeli verdi.
Cübbeyi bıraktı, fırçayı eline aldı! Avustralya'yı boyuyor: 'Bu işi yapan aç kalmaz'Okuldaki başarılarıyla ailesinin gurur kaynağıydı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kazanmakla kalmadı, okuldan onur derecesiyle mezun oldu. Herkes onun Türkiye’de avukatlık mesleğini yapacağını düşünüyordu. Ancak o uğruna yıllarca okuduğu mesleğini yapmayarak Avustralya’da boyacılık yapmaya başladı. Betül Kesik, avukatlıktan işçiliğe geçiş hikayesini SEN ANLAT okuyucularıyla paylaştı.
ABD'nin çiğnenebilir enerji silahı! Hitler'in Pervitini'ni aratmıyor: Herkesin cebindeNazi Almanyası’nın 'Pervitin' bağımlısı askerlerinden sonra şimdi de ABD, savaşta dayanıklılığı bir çiğnemeye sığdırdı. ABD’nin 'gizli silahı' enerji sakızları, artık sadece askerlere değil, sivil kullanıcıya da hitap ediyor. ABD ordusuna 'yılın icadı' ünvanını kazandıran, 5 dakikada uyanıklık sağlayan sakız hem savaş alanında hem otoyollarda kullanılıyor.
Bütünlük bozulursa zehir yayılır! İran'ın yer altı gücü: İsrail'in çabaları tersine mi dönüyor?İran ve İsrail arasındaki savaş, her geçen dakika şiddetini artırıyor. Özellikle füzelerin hedefi olan nükleer tesislerin aldığı hasar, yaşanan korku ve tedirginliğin boyutunu etkiliyor. Olası bir sızıntının sonuçları ağır olabilir. Bu nedenle savaşın yanında ABD ve Türkiye başta olmak üzere bir diploması trafiği yürütülüyor ve tüm bunlara 'dur' denmesi için çalışmalar sürüyor. Peki ama nükleer sızıntı tehlikesi ve savaşın akıbeti ne yönde gelişecek?
Saros'a batırılan tankın akıbeti! Sıra dışı dönüşüm: Savaş bitti, tek amacı varBir zamanlar savaş alanlarında kullanılan tanklar, şimdi denizin derinliklerinde yeni bir yaşam başlatıyor. Edirne Valiliği ile Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği tarafından Saros Körfezi’ne bir tank daha batırıldı. Yapılan işlemin dünyada birçok örneği bulunuyor. Peki, hurdaya ayrılmış askeri araçlar, gemiler ya da uçaklar neden denize batırılıyor?
Bir videoyla Bali'ye taşındılar! Şimdi şirket kuruyorlar: 'Türklere büyük sempati var'İstanbul'un kalabalığı ve stresinden uzaklaşmak isteyen Selin Bozkurt, annesi Sema Hanım ve kardeşi Ali'yle birlikte 2 ay önce Türkiye'den Bali'ye taşındı. Kararın çıkış noktası ise oldukça ilginç. "Bir akşam annemin karşısına sosyal medyada Bali’ye taşınmakla ilgili bir video çıktı. Ertesi sabah fikri bize açtı ve bir yıllık araştırmanın sonunda taşınmaya karar verdik" diyen Selin ile 7 valizle İstanbul’dan göç ettikleri yeni hayatlarını konuştuk.
42 yıl insan yüzü görmediler! Jeologlar keşfetti, haritada yeri yok: 'Tuzu özledim'Sibirya’nın ıssız dağlarında, dünya tarihinin en yalnız ailesi keşfedildi. 1936’da Sovyet baskısından kaçıp ormana sığınan Lykov ailesi, tam 42 yıl boyunca başka bir insanla karşılaşmadan yaşadı. Helikopterle keşif yapan bir pilot tarafından tesadüfen fark edilen ailenin son ferdi ise hâlâ o kulübede yaşıyor. Peki medeniyetten uzak bir hayat süren Lykov ailesi, 42 yıl boyunca hayatta kalmayı nasıl başardı? İşte cevabı.
İran'ın kuzeyinde Türk koridoru mu açılıyor? Nükleer mantık dışı: Uranyumu tutan eşikİsrail ile İran arasında dün yeniden alevlenen çatışma, ‘Bir nükleer tehlikesi olabilir mi?’ sorusunu beraberinde getirdi. İran’ın uzun yıllardır üzerinde çalıştığı nükleer silahlanma projesi ne durumda? İsrail’e verilecek cevapta bu silahlar etkili olur mu? Yaşananları ve olası sonuçlarını, İran’ın nükleer konusundaki 'kırık kanadını', 2 uzman Milliyet.com.tr’ye anlattı.
Fidye için mezarda çığlık çığlığa 3 gün! 'Kaçırıldım' pozu verdi, her detayı ürpertiyorHenüz 20 yaşındaydı, üniversite öğrencisiydi. Annesiyle baş başa geçireceği sakin bir gece, hayatının en karanlık kabusuna dönüştü. Gözlerini açtığında kendini toprağın altında, karanlık bir kutunun içinde buldu. Yalnızdı. Günlerce sesini duyurmak için çığlık attı. Tam 83 saat boyunca, canlı canlı mezarın içinde hayatta kalmak için direndiği mücadelesi yıllar sonra kitaplara, filmlere konu oldu.
Boeing faciasının şifreleri! Kaptanın son çağrısı işaret mi? 'Türkiye'deki gibi değil'Haber merkezleri dün Air İndia’nın 787-8 Dreamliner’ının karıştığı kazayla çalkalandı. İlk kez ölümlü kazaya karışan model, daha önce bazı kalite sorunlarıyla gündeme gelse de 10 yılı aşkın süredir yolcularını güvenle taşıyordu. Peki ama kalkıştan kısa bir süre sonra bir binanın üzerine düşen 242 yolculu uçağı ölüme götüren sebep ne olabilirdi? 2 uzman, kazayı tüm yönleriyle Milliyet.com.tr’ye değerlendirdi.
Çernobil'den nasıl patates, mısır fışkırdı? Enerji savaşları başladı: 'Uzak olan tehlikede'26 Nisan 1986, gelecek 39 yıl için karanlık, yalnızlık ve radyasyon getirecek bir gün olmak üzereydi. Çernobil, akıllara kazınan bir kaza sonucu patlamış ve civarda yaşayan binlerce kişi etkilenmişti. Geçen 39 yılda tek bir ağaç dikilemedi, radyoaktivitenin zararlarından korunmak için bölge terk edildi. Bugünlerde ise toprağın yaktığı ‘yeşil’ ışık Çernobil’e yeniden hayat vermek üzere. Üstelik tam da enerji savaşları konuşulurken!
Kuzey Kore için büyük utançtı! Sonunda başardılar: 'En büyük silah' kurtarıldıKuzey Kore lideri Kim Jong Un’un 'donanmanın gururu' diye tanıttığı Choe Hyon sınıfı savaş gemisinin ikincisi, suya indirildiği anda yan yatmıştı. Uydu görüntüleri hasarın boyutunu ortaya koyarken, uzmanlar geminin onarımında Rusya'nın devreye girebileceğini söylüyor. İşte günlerce süren kurtarma operasyonunun perde arkası.
Bu hapishaneye girmek için can atıyorlar! Ayna bile yasak, içeride tek suçlu yokÖyle bir hapishane düşünün ki içeride tek bir suçlu yok. Hapse girmek birçok kişinin korkulu rüyasıyken Güney Kore'de demir parmaklıklar ardına düşmek için para ödeyenler var. 5 metrekare alanda 48 saate kadar telefon olmadan 3 kap yemeğin verildiği hapishane neredeyse tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Peki, bu hapishaneye giriş şartları ne?
Attıkları imzaya uymuyorlar! Madleen'i de vurdu: İsrail cephanesinde 'beyaz karanlık'Madleen yelkenlisi, ismini taşıdığı ve yaşattığı Gazzeli Madleen Kullab’ın hikâyesiyle yola çıkmış ve Gazze’ye insanı yardım götürmeyi amaçlamıştı. Ancak İsrail yine durmadı ve tıpkı 15 yıl önce Türk gemisi Mavi Marmara’da olduğu gibi gemiyi işgal etti. Üstelik bu kez kimyasallar 12 aktivistin üstüne atıldı. Peki ama gizemli beyaz sıvıdaki İsrail karanlığına karşı bir yaptırım yok mu? Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler Derneği Başkanı Prof. Dr. Levent Kenar anlattı.
Çobanlar mağara buldu, 900'ü de hazine değerinde! Yazan ellerin sırrı çözülüyorYaklaşık 2 bin yıl önce kimin tarafından yazıldığı bilinmeyen, dünyanın dört bir yanına dağılmış Ölü Deniz Parşömenleri hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Bir türlü sırrı çözülemeyen 'Ölü Deniz Parşömenleri' uzman ekipler tarafından uzun yıllardır araştırılıyordu. 900 adet el yazması hakkında bugüne kadar ortaya çıkarılan bazı gerçeklerden pek çok kişi haberdar değildi. Ancak son zamanlarda parşömenlerle ilgili büyük sırlar tek tek açığa çıkmaya başladı.
İstanbul'da yavrular artışta! Kaldırımda, sahilde görülüyor: Önce yuvaya, sonra kutuyaDoğanın uyandığı bu günlerde canlılar da yeni bir mevsime ve dönüşüme hazırlanıyor. Özellikle İstanbul gibi kıyı şehirlerinde yoğun olarak görülen martılar, bu dönemde çatılara, balkonlara ve uygun gördükleri birçok köşeye yuvalarını yapıyor. Ancak sıkıntı olan şu ki birçoğumuz parkta, kaldırımda ya da sahil kenarında bir yavruyla karşılaştığında ne yapacağını maalesef bilmiyor. İşin uzmanlarına sorduk.
Appplus ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.