Beyin Sağlığı

Beyin Sağlığı

Son dakika beyin sağlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan beyin sağlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan beyin sağlığı haber sayfamızda...

Beyin Sağlığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.392 beyin sağlığı haberi bulunmuştur.
Kilo aldırmayan yağ varmış! Yerken düşünmeyin, alternatifi ilaç yerine geçiyor
Kilo aldırmayan yağ varmış! Yerken düşünmeyin, alternatifi ilaç yerine geçiyorSağlıklı yaşamın temel taşlarından biri, doğru beslenme alışkanlıklarıdır. Yağlar, uzun yıllar boyunca ‘düşman’ olarak görülmüş olsa da vücudumuzun enerji üretimi, hormon dengesi, hücre yapısı ve beyin sağlığı için vazgeçilmez bir besin grubudur. Ancak tabii ki her yağ aynı değildir. Diyetisyenler, sağlıklı yağların yeterli ve dengeli tüketilmesinin hem genel sağlığı desteklediğini hem de kronik hastalıklardan koruduğunu belirtiyorlar. Bu nedenle doğru yağ kaynaklarını seçmek, bedeninizin ihtiyaçlarını karşılamak için kritik öneme sahiptir.
19.11.2024Genel Sağlık
'Pikaçu' 12 bin çocuğu nasıl krize soktu? Kırmızı alarma geçiren etki: 'Kitlesel hastalık'
'Pikaçu' 12 bin çocuğu nasıl krize soktu? Kırmızı alarma geçiren etki: 'Kitlesel hastalık'Pikaçu ve Ash'in maceralarını izlediğimiz 'Pokémon' çizgi filmi 1997 yılında Satoshi Tajiri tarafından yaratıldı. Ancak her bir bölümüyle efsane sayılabilecek bu çizgi film, düşünüldüğü kadar masum olmayabilir! Yayınlandığı dönemde büyük yankı uyandıran Pokémon, 685 çocuğu epilepsi krizine sokup 12 bin çocuğu bakın nasıl hastanelik etti.
Genç yaşlı herkes unutkanlık sorunu yaşıyor! İşte beyin sağlığı için 6 etkili önlem
Genç yaşlı herkes unutkanlık sorunu yaşıyor! İşte beyin sağlığı için 6 etkili önlemSon yıllarda gençlerin de giderek daha fazla unutkanlık ve konsantrasyon sorunu şikayetleriyle başvurduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Seda Koşak Kağanoğlu, beyin fonksiyonlarının her yaşta sağlıklı kalmasını sağlayacak 6 etkili önlemi anlattı.
Beynin muhafızı mucize sebze! Duyanlar aktara akın ediyor, tozu da çok faydalı
Beynin muhafızı mucize sebze! Duyanlar aktara akın ediyor, tozu da çok faydalıSağlığımız için çok faydalı olduğu söylenen pancar, güçlü etkilere sahip. Tozunun da bir o kadar etkili olduğunu biliyor muydunuz? Beyin sağlığını koruyan pancar tozu, aynı zamanda kanser riskini azaltabiliyor. İşte mucize etkileri.
30.08.2024Genel Sağlık
İbn-i Sina 'beynin süpürgesi' demiş! 1 tutamı hafıza için ilaç, yorgunluk da bırakmıyor
İbn-i Sina 'beynin süpürgesi' demiş! 1 tutamı hafıza için ilaç, yorgunluk da bırakmıyorKarabaş otu, aromatik özellikleri ve uçucu yağı ile ön plana çıkan bir lavanta türüdür. Faydalarıyla bilinen karabaş otu bitkisinde yüksek miktarda C vitamini, magnezyum, demir, kalsiyum gibi vitamin ve mineraller bulunur. Geçmiş dönemlerde sakinleştirici etkisi ile birçok farklı tedavide kullanılan karabaş otu İbn-i Sina’nın eserlerinde beyin süpürgesi olarak geçiyor. İşte karabaş otunun mucizevi faydaları.
12.08.2024Genel Sağlık
Nitrat içeriğiyle beyni iyileştiren mucize! Ne Alzheimer riski kalıyor ne Parkinson
Nitrat içeriğiyle beyni iyileştiren mucize! Ne Alzheimer riski kalıyor ne ParkinsonYaşam boyunca tüketilen besinler beyin sağlığını büyük ölçüde etkiler. Yaşa bağlı bilişsel gerileme problemini ortadan kaldırmak ve hafızayı güçlendirmek için tükettiğiniz yiyecekler çok önemlidir. İşte bilişsel hastalıkları önleyen besinler.
28.07.2024Genel Sağlık
Akıl ve beyin sağlığınız için bunlara dikkat! ‘Sağlıklı bir toplum iyi bir beyinden geçer’
Akıl ve beyin sağlığınız için bunlara dikkat! ‘Sağlıklı bir toplum iyi bir beyinden geçer’Nörolojik hastalıkların farkındalığını arttırma amacıyla her yıl 22 Temmuz “Dünya Beyin Günü” olarak bir takım bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Türk Nöroloji Derneği de bu yıl “Dünya Beyin Günü”nün ana temasını “Beyin Sağlığı ve Korunma: Geleceğimizi Koruyoruz” olarak belirlemiştir. Peki geleceğin şekillenmesinde ve korunmasında beynimizi nasıl kullanmalıyız? Nörolojik hastalıklardan korunmak için yaşam tarzı haline getirilmesinin faydaları neler olur? Erken tanı ile önlenebilir mi? Cevabını Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk ve Nöroloji Uzmanı Hatice Çil’den aldık.
22.07.2024Genel Sağlık
Demansa karşı ‘yavaş dalga’
Demansa karşı ‘yavaş dalga’“Yavaş dalga uykusu”nun diğer tanımıyla “derin uyku”nun beyni metabolik atıklardan temizleyerek demanstan koruyabildiği ve 60 yaş üstünün buna ihtiyacı olduğu bildirildi.
14.06.2024Gündem
Uyku pozisyonumuz ömrümüzden yiyor!
Uyku pozisyonumuz ömrümüzden yiyor!En sevdiğiniz ve yıllarca değiştirmeden uyuduğunuz pozisyon hangisi? Peki yan yatmanın göğüs sarkmasına, sırt üstü uyumanın uyku apnesine, yüz üstü uyumanın ise boyun ve sırt ağrısına sebep olabileceğini biliyor musunuz?
7.06.2024Ege
Hormon üretimi bozukluklarına neden oluyor! ‘Egzersiz, demans ve Alzheimer riskini de düşürüyor’
Hormon üretimi bozukluklarına neden oluyor! ‘Egzersiz, demans ve Alzheimer riskini de düşürüyor’Merkezi sinir sisteminin bir parçası olan ve karmaşık bir yapısı bulunan insan beyni, genetik ve çevresel faktörlerden etkilenebiliyor. Yaşam tarzı, fiziksel aktivite, beslenme, stres ve kaygının beyin sağlığı için önemli olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Nihal Işık, beyin sağlığını korumak için 8 tavsiyede bulundu.
20.05.2024Genel Sağlık
Her gün tüketenin beyni yaşlanmak nedir bilmiyor! Harvardlı uzmanlar öneriyor
Her gün tüketenin beyni yaşlanmak nedir bilmiyor! Harvardlı uzmanlar öneriyorSon günlerde Alzheimer ve demans gibi hastalıkların görülme sıklığı artıyor. Daha genç yaşlarda görülen bu hastalıkların riskini azaltmak için ise beyne iyi gelecek şeyler tüketmek çok önemli. Harvardlı beslenme uzmanı ise beyni genç ve sağlıklı tutan, her gün tükettiği 1 numaralı vitamini paylaştı. İşte beyni genç tutan vitamin ve besinler.
15.05.2024Genel Sağlık
Harvard’lı bilim insanı uyarıyor! Beyniniz için asla yapmamanız gereken 6 şey
Harvard’lı bilim insanı uyarıyor! Beyniniz için asla yapmamanız gereken 6 şeyHarvard Tıp Okulu'nda psikiyatri profesörü olan Christopher Palmer, beynin zinde, enerjik ve sağlıklı kalması için asla yapılmaması gereken şeyleri açıkladı. Palmer kendisinin de bu 6 kurala uyduğunu söyledi. Peki, ne bu 6 kural?
Yaşlandıkça hızı yavaşlamaz! Kahveyi böyle içince beyin hücreleri 5 kat artıyor
Yaşlandıkça hızı yavaşlamaz! Kahveyi böyle içince beyin hücreleri 5 kat artıyorUzun yıllar boyunca beyin hücrelerinin kendi kendini yenileyemediğine inanılmıştı. Aslında yaşlandıkça bilişsel işlevlerin çalışıp çalışmayacağını belirleyen şey hücrelerin yenilenme hızı olarak biliniyor. Sağlıklı yaşam önerileri paylaşan Dr. Eric Berg, bu tavsiyeler sayesinde beyin hücrelerinin 5 kat artacağını söylüyor.
Canan Karatay'ın baş tacı ettiği 4 besin! 1 tanesi bile hafızayı fil gibi yapıyor
Canan Karatay'ın baş tacı ettiği 4 besin! 1 tanesi bile hafızayı fil gibi yapıyorİnsan sağlığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay katıldığı bir programda beyin sağlığı için tüketilmesi gereken 4 besine dikkat çekti. İşte ilerleyen yaşlarda beyin hastalıklarını önlemek için tüketmeniz gereken o besinler.
10.03.2024Genel Sağlık
Çal kanunum çal
Çal kanunum çalDüzenli olarak bir müzik aleti çalmanın ve şarkı söylemenin beyin sağlığını koruduğu ortaya çıktı. Böylece demans riski azaltılabiliyor.
30.01.2024Gündem
Siz onları yedikçe onlar beyni yiyor!
Siz onları yedikçe onlar beyni yiyor!Beslenme alışkanlıklarımız yalnızca kalp hastalıkları, diyabet gibi sorunlara yol açmakla kalmıyor. Beslenmenin beyin sağlığı ile de güçlü bir ilişkisi var. Sağlıksız gıdalar konsantrasyonu düşürüyor, hafızayı etkiliyor. Kalp dostu Akdeniz tipi beslenme ise beyne de dost.
21.01.2024Gündem
Araştırma: Her gün zeytinyağı tüketmek bunamadan ölüm riskini yüzde 28 azaltabilir
Araştırma: Her gün zeytinyağı tüketmek bunamadan ölüm riskini yüzde 28 azaltabilirBilim insanları, her gün yarım çorba kaşığından fazla zeytinyağı tüketen kişinin bunamadan (demans) ölme riskinin yüzde 28 oranında düşebileceğini duyurdu.
8.01.2024Dünya
Basit bir göz sorunu deyip geçmeyin! Beyin tümörü habercisi olabilir
Basit bir göz sorunu deyip geçmeyin! Beyin tümörü habercisi olabilirGözlerimiz, ciddi hastalıkların işaretçisi olarak bizleri uyaran en önemli organlarımızın başında geliyor. Gözlerimiz genel sağlığımız ve özellikle de beyin sağlığımız hakkında bizlere önemli bilgiler sunuyor. Beyin tümörlerinin erken uyarı işaretlerinden biri olan görme bozukluklarının farkında olmak büyük önem taşıyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Abuzer Güngör, beyin ile görme arasındaki bağı, beyin tümörlerinin çeşitlerini ve etkilerini anlattı.
Daha önce kimse fark etmemişti! Haşlanmış yumurtanın gri-yeşil renge dönmesinin nedeni buymuş
Daha önce kimse fark etmemişti! Haşlanmış yumurtanın gri-yeşil renge dönmesinin nedeni buymuşSağlığa faydaları saymakla bitmeyen haşlanmış yumurta sarısının gri-yeşil renk aldığına pek çok insan dikkat etmemiştir. Ancak bu renge dönmesinin bir nedeni varmış ve bu şekilde tüketildiğinde faydasını almamaya neden oluyormuş.
26.12.2023Püf Noktası
Yumurta böyleyse hemen çöpe atın! Kırdığınız yumurta zehirli olabilir
Yumurta böyleyse hemen çöpe atın! Kırdığınız yumurta zehirli olabilirSağlığa faydaları saymakla bitmeyen yumurtayı kırdığınızda eğer böyle gözüküyorsa derhal çöpe atın. Çünkü yumurta zehirli olabilir. Faydalı olsun derken zehirlemesin.
7.12.2023Püf Noktası
Beyni genç tutuyor! Sağlıklı zihin için 9 öneri
Beyni genç tutuyor! Sağlıklı zihin için 9 öneriRuh ve beden sağlığının, zihnin sağlıklı olması ile ilişkili tutulduğunu söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Levent Aydın, “Zihnin sağlıklı olması, beynin genç ve dinç olmasını sağlıyor. Yani beyin sağlığı en az fiziksel sağlık kadar önem taşıyor. Beyin sağlığı duygusal ve sosyal refahı da beraberinde getiriyor. Bu nedenle beyin sağlığına iyi bakmak ve beyin sağlığının genç kalmasını sağlamak gerekiyor” diyerek, beyni genç tutmanın yolları hakkında tavsiyeler verdi.
15.11.2023Genel Sağlık
Demansa karşı ilaç gibi gıdalar
Demansa karşı ilaç gibi gıdalarKovid-19’un beyin sağlığını olumsuz etkilediği belirtilirken, demans gibi rahatsızlıklara karşı zihni korumak için bazı gıdaların tüketilmesi önerildi.
7.11.2023Dünya
Velilerin aklındaki soruyu cevapladı! Bu gıdalar beyni fişek gibi yapıyor
Velilerin aklındaki soruyu cevapladı! Bu gıdalar beyni fişek gibi yapıyorOkulların da açılmasıyla birlikte birçok kişi çocuklarının gelişimi için beyin gelişimine katkısı olan gıdaları araştırmaya başladı. Uzmanlarsa bu konuda uyarıyor.
26.10.2023Genel Sağlık
Dijital etkileşim hafızayı koruyor
Dijital etkileşim hafızayı koruyorYeni yapılan bir araştırma, teknolojiyle meşgul olan yaşlıların hafızasının, teknolojiyle ilgilenmeyen akranlarına göre çok daha iyi durumda olduğunu ortaya çıkardı. Bunun temelinde de “zihni çalıştırmak” bulunuyor.
15.10.2023Dünya
Ceviz tüketmeyi gerektiren 6 çok önemli neden! Fil gibi bir hafıza için her gün şart
Ceviz tüketmeyi gerektiren 6 çok önemli neden! Fil gibi bir hafıza için her gün şartKimileri yaş kimileri kavrulmuş olarak yemeyi tercih eder. Ne türlü olursa olsun ceviz insan sağlığı için çok faydalıdır. Bazen bir kuruyemiş gibi yalnız bazen de birçok yemeğin, atıştırmalığın içine girip lezzet veren cevizin bilinmeyen faydaları gün yüzüne çıktı. Neden hepimiz ceviz tüketmeliyiz?

Benzer Haber Etiketleri

Beyin Sağlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.