Son dakika beyin haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan beyin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan beyin haber sayfamızda...
Zihni bileyen 5 rutin! Beyniniz paslanmasın, her gün uygulayan kazanıyorYaşlandıkça hafızamızdaki ve genel bilişsel işlevimizdeki kaçınılmaz düşüşe kendimizi hazırlarız. Ancak yaşla birlikte gelen kaçınılmaz değişikliklere rağmen, beynimizi her gün keskin tutmak için rutinlerimize ekleyebileceğimiz basit uygulamalar var. Her gün hafızasını daha da keskinleştiren alışkanlıklar için haberimizi okumaya devam edin.
Hayatını kurtaran cerrahla aynı ameliyathanedeGenç Tıp Akademisi projesiyle bugüne kadar 5 binden fazla liseli ameliyathane deneyimi yaşadı. Prof. Dr. Türker Kılıç’ın öncülüğünde hayata geçirilen projenin son konuğu ise 2 yıl önce aynı ameliyathanede beyin tümörü operasyonu geçiren ve şimdi doktor olma hayali kuran fen lisesi öğrencisi Beyda Nur’du.
Ölüm riskine karşı tahliye talebiGezi soruşturması kapsamında “etki ajanlığı” ve “hükümeti ortadan kaldırmaya yardım etmek” iddiasıyla ocak ayında tutuklanan menajer Ayşe Barım’ın kalbinde ve beyninde toplam dokuz farklı ciddi hastalık tespit edildi.
KavrulacağızAfrika kaynaklı sıcak hava dalgası, Avrupa’da ölümlere neden oldu. Ülkeleri alarma geçiren yüksek sıcaklıklar bugünden itibaren Türkiye’de de etkili olacak. Hava sıcaklıkları yurdun büyük bir bölümünde 10 Temmuz’a kadar 40 dereceleri bulacak... Peki bu kavurucu sıcakta hem sağlık hem çevre açısından nelere dikkat etmeliyiz?
Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabah dümdüz, akşam şiş bir karna karşı 7 çözümÇoğu kişi sabah dümdüz bir karınla uyanmasına rağmen gün sonunda karın şişliği yaşadığını ifade eder. Şişkinliğe genellikle ağrı, rahatsızlık, mide bulantısı, hazımsızlık, kabızlık veya ishal, halsizlik ve solunum güçlüğünün eşlik ettiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, şişliğe karşı 7 çözüm önerisinde bulundu.
Gençler ‘Türkiye’de kalmalı mıyım, gitmeli miyim’ diye soruyor!Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, beyin göçünün gençlerin potansiyelini geliştirme arzusunun doğal bir sonucu olduğunu vurgulayarak şunları ekledi: “Gençler kendi ülkelerinde güçlü bir üniversitede okuyarak uluslararası fırsatlara ulaşabilir. Çift diploma programları, Erasmus değişim olanakları, yabancı dil destek programları gibi uygulamalar, gençlerin Türkiye’de okurken küresel deneyim kazanmasını sağlar.”
Düşen uçağa ilk ulaşan dağcının kaydettiği görüntüler ortaya çıktı: İyi misiniz? SabredinKaçkar Dağları'nda düşen tek motorlu uçağı arama çalışmalarına katılan ve yaya olarak JAK ekipleriyle birlikte kaza noktasına ilk ulaşan dağcı Hüsnü Kan'ın çektiği görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde; Rizeli dağcı Kan'ın ağır yaralı Hicran Kaya (51) ile iletişim kurmaya çalıştığı, "Nasılsınız? Evet, geldik. Diğer arkadaşta ses var mı? İyi misiniz? Sabredin. Kusura bakmayın çok geç kaldık" dediği anlar yer aldı.
Son dakika: Türk pilotun kullandığı uçak düştü! Acı haberi Vali paylaştıEskişehir'den havalanan M20J tipi tek motorlu uçak, Erzurum- Bayburt- Rize sınırında kaza kırıma uğradı. Kaza kırıma uğrayan uçağa ekipler tarafından ulaşıldı. Pilot Mehmet Demirci'nin hayatını kaybederken yolcu Hicran Kaya'nın yaralı olduğu bilgisine ulaşıldı. Pilot Demirci'nin dünya turuna çıkmadan önce gazetecilere açıklamalarda bulunduğu ortaya çıktı.
100 yaşlıdan 16’sı depresyonda! Unutmakla değil unutulmakla başlıyorTürkiye’de her yıl binlerce kişiye Alzheimer tanısı konuluyor. Bu süreçte yaşlı bireylerin yalnızlıkla verdiği sessiz mücadele de büyüyor. Prof. Dr. Bilgiç ile Prof.Dr. Kulaksızoğlu bu çift yönlek krizi fark edilip, önlenmesi gerektiğini söylüyor...
Engelliler için devrim niteliğinde bir gelişmeOturduğunuz yerden, klavyeye dahi dokunmadan yazı yazabildiğinizi düşünün. İşte geliştirilen bu robotik el, düşünce gücüyle hareket ettirilebiliyor. Carnegie Mellon Üniversitesi’nden gelen son gelişme engelli bireyler için yeni bir umut ışığı olabilir.
Trakya'da 200 kene tutunması vakası incelendi: Risk sıfır değilTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Doğan, son 2 ayda 200 hastanın kene tutunmasıyla ilgili polikliniklerine başvurduğunu belirterek, "Bunlarda yaptığımız değerlendirmede herhangi bir bulaşıcı hastalık tablosu saptamadık" dedi.
Coğrafya demansın da kaderiİnsan ömrünün uzaması ve yaşlı nüfusun artışıyla birlikte, halk dilinde ‘bunama’ olarak bilinen demans hastalığında da dikkat çekici bir artış oldu.
'Baba bu gerçek mi?' deyip uçurumdan atladı!14 yaşındaki Zane, babasıyla çıktığı dağda halüsinasyonlar görmeye başladı. Karşısına çıkan 'Kurbağa Kermit' ve 'kardan adamlar' onu 120 metrelik uçuruma sürükledi. İşte detaylar...
Bakan Uraloğlu CNN Türk'te açıkladı: Hürmüz kapanırsa alternatifimiz varUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu CNN Türk canlı yayınında Hürmüz Boğazı'nın kapanması durumunda Türkiye'nin sahip olduğu alternatif yolları sıraladı. Uraloğlu yeni metro çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi.
Fethiye'ye taşındıkları gün hayatları karardı! 3 yıldır yatağa bağlı: 'Zengin hastalığı'Tek istedikleri ailecek yeni bir hayat kurmaktı. Bunun için ilk adımı 2022 yılında attılar. Yeni bir işletme devralıp Fethiye’ye taşındılar. Hayalleri, planları, çokça umutları vardı ancak evlerine taşındıkları gün, hayatlarının altüst olacağından haberleri yoktu. Ebru Keçecioğlu Aygün, eşi ve çocuklarıyla çok mutlu ve huzurlu olan yaşamlarının bir gün içinde nasıl altüst olduğunu SEN ANLAT okuyucularıyla paylaştı.
Beyin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.