Son dakika kalp hastalıkları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kalp hastalıkları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kalp hastalıkları haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.387 kalp hastalıkları haberi bulunmuştur.
Menopoz dönemi hangi değişikliklere yol açar?Menopozun neden olduğu biyolojik ve psikolojik değişikliklerin kadın yaşamında önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas menopoz döneminin kadın bedenine etkileri hakkında önemli bilgiler verdi
Diyabet tedavisinde yeni dönem: Yapay PankreasTüm dünyada diyabetli sayısı her geçen gün artsa da tedavide de olumlu gelişmeler yaşanıyor. Yapay pankreas programı sayesinde artık hastaların kan şekeri seviyeleri ve insülin dozları bile telefondan takip edilebiliyor.
Baş dönmesi, ödem, çarpıntı, yorgunluk! İşte kalp hastalıklarının 11 belirtisiKalp hastalıklarının dünyadaki en yaygın ölüm nedenlerini oluşturduğu biliniyor. Kalp hastalıklarının ne kadar iyi tanınırsa, önlenmelerinin de o kadar kolaylaşacağını paylaşan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, kalple ilgili ihmal edilmemesi gereken 11 belirtiyi paylaştı.
Nüfusun yüzde 65’ini etkileyen hastalıkHalk arasında diş eti hastalığı olarak bilinen ancak pek bilinmeyen bir alt türü olan ‘Agresif Periodontitis’, erken teşhis edilmediğinde kalıcı diş kayıplarına yol açıyor.
Gıdalarda kimyasal tehdit! Karıncalar bile yemiyor...Yiyeceğin dokusunu, görünümünü ve raf ömrünü artırmak için gıdalara karıştırılan kimyasallar insan sağlığını tehdit ediyor. Kanser ve psikiyatrik hastalıklara da yol açan kimyasallarla ilgili uzmanlar, ‘Neyin yenebilir olduğu konusunda hayvanlara bakın. Evde hazırladığınız kek yere döküldüğünde karıncalar yer. Ama endüstriyel kek yere düştüğünde karıncalar yemez’ diyor.
Gebelikte komplikasyon riskini artıran faktörlerGebelikten önce mevcut olan diyabet, hipertansiyon, kalp, böbrek hastalıkları gibi kronik rahatsızlıklar, gebelik süresince komplikasyon riskini artırır. Bu sebeple gebelik öncesi dönemde kontrolleri aksatmamak önemlidir.
‘Zehirleyici etki yaratıyor’‘Nöroloji’ dergisinde yayınlanan yeni bir araştırma, kollarda ve midede aşırı yağın Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara yakalanma olasılığını artırdığını, kas gücünün ise bu hastalıklara yakalanma riskini azalttığını ortaya koydu.
Kronik hastalıkları olanlar da saç ekimi yaptırabilirKalp hastalıkları, yüksek tansiyon, diyabet gibi kronik rahatsızlıkları olanlar da saç ekimi yaptırabilirler. Ancak bu hastaların saç ekimi öncesinde ciddi bir sağlık değerlendirmesinden geçmeleri şart.
Şekere hayır, bal ve akçaağaç şurubuna evet! Daha doğalı yok, yavaş yavaş işliyorŞekerin ölçülü tüketilmesi gerektiğini bildiğimiz halde yiyecek ve içecekleri tatlandırmak için tüketim dozunu aşabiliyoruz. Bu durum diyabet, kalp hastalıkları, kronik iltihaplanmalar ve kan şekeri problemlerine yol açabilir. Ancak şekeri sağlıklı alternatiflerle birlikte almak mümkün olabilir. İşte uzmanların yorumu.
Doktorlar şaşkın! Boğazında durmadan kıllar çıktı: 'Sadece 2 vaka var'Tütün içmenin insan sağlığı üzerindeki zararları tartışmasız bir gerçek. Uzmanlar, sigaranın kanser, kalp hastalıkları, felç, akciğer problemleri, diyabet ve cilt yaşlanması gibi pek çok ciddi soruna yol açabileceğini her geçen vurguluyor. Ancak son zamanlarda yayımlanan bir vaka raporu, sigara bağımlılığının beklenmedik bir komplikasyonunu gözler önüne serdi.
Ölmek üzere olan 2 yaşındaki ikizleri kurtaran kahraman polis konuştu!Kayseri’de ailesi tarafından otomobilde bırakılan ve boğulmak üzere olan 2 yaşındaki ikizleri kurtaran polis memuru Ömer Ağrı (36), "Hiç tereddüt etmeden, düşünmeden aracın sol ön camını kırıp, arkadaşlarla bebekleri araçtan çıkardık. Camı, silahın kabzasıyla kırdım" dedi.
Ölmek üzere olan 2 yaşındaki ikizleri kurtaran kahraman polis konuştu!Kayseri’de ailesi tarafından otomobilde bırakılan ve boğulmak üzere olan 2 yaşındaki ikizleri kurtaran polis memuru Ömer Ağrı (36), "Hiç tereddüt etmeden, düşünmeden aracın sol ön camını kırıp, arkadaşlarla bebekleri araçtan çıkardık. Camı, silahın kabzasıyla kırdım" dedi.
Şişmanlıkta bir ‘tabu’ yıkılıyorŞişmanlıkta “Vücut Kitle İndeksi”nin temel alınmasına karşı çıkan uzmanlar, “Kilolu kişinin sağlığının ölçümünde tansiyon, kolesterol ve insülin direnci baz alınmalı” diyor.
Sadece kilo verdirip zayıflatmaz: Diyetisyenlerle ilgili söylenen 4 yanlış bilgiKimi kişinin kilo alamama sorununa kimi kişinin de zayıflama çabalarına, doğru besinlerle yol almalarını sağlayan diyetisyenlerin hayatımızdaki rolü çok önemli. Çünkü hastalıkların önlenme ve tedavi süreçlerinden mental sağlığa kadar fayda sağlıyorlar. Peki başka hangi faydaları var? Beslenme ve Diyet Uzmanı Öykü Altay anlattı.
Tuz yerine zerdeçal kullanınDamarların sağlıklı olması demek sizin daha genç, zinde ve sağlıklı olmanız demektir. Bunun için de sigara, tuz ve stresten uzak durmak uyku düzenini sağlamak önemlidir. Tuz yerine zerdeçal gibi sağlıklı baharatlar kullanabilirsiniz.
Depresyon kalbi yoruyorFinlandiya’nın Tampere Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, depresyon ile kalp hastalıkları arasında iki yönlü bağlantı bulunuyor.
Karşıdan gelen arabanın güçlü farı kalbi resmen mahvediyor! Öldüren LED gerçeğiGeceleri araç kullanan herkes, karşıdan gelen güçlü farların neden olduğu aniden kör olma dehşetini bilir, üstelik bu ışıkların rahatsız ettiği tek organımız gözlerimiz de değil. Güçlü farlar özellikle orta yaşlı veya yaşlı sürücülerde kalp-damar hastalıklarını da tetikliyor. Peki ama nasıl?
Kalp yaşa bakmıyorKalp ve damar hastalıklarında ailede genetik geçiş ortalama yüzde 60 oranındadır. Kalp krizi yaşa değil, riske bağlıdır. Risk faktörlerine sahip olan kişilerin de mutlaka periyodik kalp kontrollerini yaptırmaları önem taşımaktadır.
Kovid aşısı olan 20 milyon incelendi, aşılar temiz çıktı: Hasta eden izolasyon20 milyon kişi incelendi ve Kovid-19 aşılarının kalp hastalığı ile pıhtılaşmaya yol açmadığı ortaya kondu. Uzmanlara göre, pandemi ve sonrasında doktora gitme sıklığındaki düşüş, izolasyon şartları kalp hastalıkları ve ani ölüm tablosunu olumsuz etkiledi.
Ultra ‘bombalar’10 milyon kişinin incelendiği araştırmaya göre, “ultra işlenmiş gıda” denilen ve genellikle paketlenip ambalajlı satılan yiyecekler, tam 32 hastalığa neden olabiliyor.
Kalp Hastalıkları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.