Son dakika şişkinlik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan şişkinlik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan şişkinlik haber sayfamızda...
Reflüye çare meğer sakızmış! Mideyi kuş gibi, yemek borusundaki asidi tertemiz yapıyorMide ekşimesi veya reflü, birçok kişiye günlük hayatta rahatsızlık veren problemlerden biridir. Şişkinlik, geğirme, hıçkırık ile devam eden reflü, büyük rahatsızlıklara da yol açabiliyor. Tüketilen besinlerden dolayı gelişen reflü problemini çeşitli yöntemlerle hafifletebilirsiniz. İşte çözüm yolu.
Reflü, şişkinlik, hazımsızlığa reçete! Akşamları yiyip içince kuş gibi hafifletiyorYatmadan önce mide rahatsızlıklarıyla uğraşmak, huzurlu bir gece uykusunun önündeki en büyük engellerden biri. Gece boyunca midenin rahat bir şekilde çalışabilmesi, ertesi sabah dinlenmiş ve enerjik uyanmak için oldukça önemli. Mide asidi, şişkinlik veya hazımsızlık gibi sorunlar, kötü beslenme alışkanlıkları ya da yanlış yiyecek seçimlerinden kaynaklanabilir. Bu sorunları yaşamadan uykuya dalmanın bir yolu var. Akşam yemeğinde sindirimi kolaylaştıran bazı yiyecekler tüketmek, mideyi rahatlatır ve geceyi sorunsuz geçirmenizi sağlar.
Gram altında tarihi rekor sonrası yeni tahmin! Bu haftaya dikkat: Göstergeler yukarı döndüGeçen hafta tarihi rekor seviyeleri gören gram altın bugün kritik bir eşiği aştı. Borsada ise yatırımcı hala tedirgin. 9 bin puan seviyesi bir türlü aşılamıyor, endekste kan kaybı sürüyor. Gram altında yıl sonu için konuşulan 3 bin TL seviyeleri 10’uncu ayda test edildi. Ekonomist Hikmet Baydar, ‘Göstergeler yukarıya döndü, yükseliş eğilimi görebiliriz’ derken, borsa için takip edilecek 2 önemli seviyeyi de açıkladı. İşte detaylar...
Yumurtalık kanserine aşı umuduİngiltere’de geliştirilen dünyadaki ilk yumurtalık kanseri aşısının hastalığı durdurabileceği ve aşının öncelikle Angelina Jolie gibi risk altındaki kadınlara önerileceği açıklandı
90 saniyede yüzünüz incelecek! Elmacık kemiğinden başlayın, ödemi söküp atıyorHepimiz zaman zaman yüzümüzde şişkinlik ve yorgunluk izleriyle uyanıyoruz. Özellikle yoğun geçen günler, düzensiz uyku ve stres yüzümüzü olduğundan daha yorgun ve şişkin gösterebiliyor. Ancak, bu sorunu çözmek sandığınızdan çok daha basit olabilir. Sadece 90 saniye içinde yüzünüzü daha ince ve canlı gösterecek basit masaj teknikleri tanışmaya ne dersiniz?
Gluten alerjisi ve glutensiz beslenmeGluten alerjisi kavramı çok yaygınlaştı. Gluten alerjisi gibi bir hastalığı olduğunu düşünüp gaz, şişkinlik sebebiyle glutensiz diyete geçenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu tür kişilerde buğday alerjisi ve çölyak hastalığı başta olmak üzere başka bir hastalığın da olabileceği unutulmamalıdır.
‘Kadınsal sorun’ deyip geçmeyin! Adet düzensizliğiyle kendini belli ediyorBaş ve şiddetli karın ağrısı, şişkinlik, yeme bozuklukları, ağlama atakları. Halk arasındaki adıyla ‘adet dönemi’ fiziksel rahatsızlığın yanı sıra ruhsal sıkıntıları da beraberinde getirebiliyor. Adet düzensizliğinde bazı sinyallere çok dikkat edilmesi gerektiğini ve mutlaka doktora danışılması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ezgi Darıcı Kurt o sinyalleri anlattı.
Yumurtalıklarındaki 23 kiloluk kitle operasyonla çıkarıldıYalova’da yaşayan ve ilk kez 2003 yılında yumurtalık tümörü nedeniyle ameliyat geçiren 58 yaşındaki Hülya Öztürk, şikayetleri yeniden başladığı halde, doktor fobisi nedeniyle yıllarca muayeneye gitmedi. 170 kiloya çıkan ve artık yatağa bağımlı hale gelen Öztürk, ağrıları dayanılmaz bir hal alınca, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İlyas Şahin’e başvurdu. Dr. Şahin gördükleri karşısında şoke oldu. Hastasının yumurtalıklarında, çapı 60-70 santime ulaşan dev bir tümör vardı. Hemen Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Emel Küçük ile hastayı değerlendirmeye aldı. Ameliyatı, jinekolojik kanser cerrahisinde uzman bir meslektaşı ile beraber yapmaları gerektiğine karar verdi. Öztürk için İstanbul’dan Yalova’ya giden Prof. Dr. Taylan Şenol’un da girdiği operasyonla, 3 cerrah, 23 kiloluk tümörü başarıyla çıkardı. Prof. Dr. Şenol, yumurtalık tümörlerinin genellikle 5-10 santim çapındayken bulgu verdiğini ve teşhis edilebildiğini söyleyerek, "Patates çuvalı büyüklüğünde bir tümördü. Bu halde yaşaması bile mucize" dedi.
Doktorlar bile şoke oldu! 'Patates çuvalı büyüklüğünde'Yalova’da yaşayan ve ilk kez 2003 yılında yumurtalık tümörü nedeniyle ameliyat geçiren 58 yaşındaki Hülya Öztürk, şikayetleri yeniden başladığı halde, doktor fobisi nedeniyle yıllarca muayeneye gitmedi. 170 kiloya çıkan ve artık yatağa bağımlı hale gelen Öztürk, ağrıları dayanılmaz bir hal alınca, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İlyas Şahin’e başvurdu. Dr. Şahin gördükleri karşısında şoke oldu. dedi.
Konservesi, tazesi fark etmiyor! Kıvrandıran gaz ve şişliği tek hamlede yok edinTükettiğimiz yiyecekler arasında gaz yapan besinlerin listesi ne yazık ki çok uzun. Masum görünen çoğu yiyecek vücutta zararlı etkiler yaratabiliyorç. Ancak gaz yapar diye yemekten kaçındığınız yiyeceklerin gazını tek hamlede yok edebilirsiniz. İşte tüyolar.
Diş iltihabı deyip geçmeyin! Genç kadını ölümle burun burana getiren 48 saatBitlis'in Tatvan ilçesinde diş ağrısı şikayetiyle kaldırıldığı Van'daki hastanede diş iltihabına bağlı göğüs boşluğunda enfeksiyon tespit edilen Gamze Kılıçer, 3 saat süren ameliyatla sağlığına kavuştu. Prof. Dr. Fuat Sayır: '24-48 saat içinde hızlıca müdahale edilmesi, enfeksiyonun tahliye edilmesi gerekiyor. Biz de bunu yaptık. Ameliyatla göğüs içine girdik' diyerek genç kadını hayata döndüren süreci anlattı.
Diş iltihabı deyip geçmeyin! Genç kadını ölümle burun burana getiren 48 saatBitlis'in Tatvan ilçesinde diş ağrısı şikayetiyle kaldırıldığı Van'daki hastanede diş iltihabına bağlı göğüs boşluğunda enfeksiyon tespit edilen Gamze Kılıçer, 3 saat süren ameliyatla sağlığına kavuştu. Prof. Dr. Fuat Sayır: '24-48 saat içinde hızlıca müdahale edilmesi, enfeksiyonun tahliye edilmesi gerekiyor. Biz de bunu yaptık. Ameliyatla göğüs içine girdik' diyerek genç kadını hayata döndüren süreci anlattı.
Fonksiyonel testler ile doğru tanı ve tedaviTalatpaşa Laboratuvarlar Grubu Biyokimya Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Var, fonksiyonel laboratuvar testlerinin, hastalıkların kök nedenlerini tespit ederek doğru tedavi planlanması için önemli olduğunu söyledi.
Divertiküler hastalığı düzenli takip edilmeliKalın bağırsak kanserinin tedavisinde erken teşhis büyük önem taşıyor. Ancak bazı hastalar ‘Divertiküllerim var, şikayetlerim ondandır’ diyerek bağırsakların verdiği sinyalleri görmezden geliyor. O nedenle düzenli doktor kontrollerinin aksatılmaması önemli.
20 kişiden birini etkileyen hastalık HemoroidHemoroid hastalığı hem erkeklerde hem de kadınlarda yaygın olarak görülen, yaklaşık 20 kişiden 1’ini etkileyen bir hastalıktır. 50 yaşından büyük yetişkinlerin yaklaşık yarısında hemoroid yani basur hastalığı görülmektedir.
Bacaklardaki ödem için bunları yapın! Yaz hamilelerine 12 önemli öneriYaz aylarında hamilelik dikkatli olunması gereken birçok durumu beraberinde getiriyor. Zira halsizlik, ödem, çarpıntı hissi, şişkinlik, bulantı, kusma, reflü ve ciltte oluşan kahverengi lekeler bu mevsimi çekilmez hale getirebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Cem Öncüloğlu, yaz aylarında dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı.
Pankreas kanseri gençlerde yaygınlaşıyorErken teşhisi pek mümkün olmayan pankreas kanseri, son yıllarda obezitenin yaygınlaşması nedeniyle genç yaşlarda da ortaya çıkabiliyor
Şişkinlik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.