Eğer bir doğa tutkunuysanız ve yaşamınızda yeni ufuklar keşfetmek için sabırsızlanıyorsanız tatiliniz için mükemmel bir seçim fırsatınız var. Marmaris ve Fethiye’nin birbirinden şirin irili ufaklı koyları, kumsalları, adaları, sıcak iklimi ve bereketli toprakları ve Toros’ların yeşil çam ormanlarının görüntüsü sizi bekliyor.
Ben de geçen hafta bu iki kenti ziyaret ettim. İlk durağım Marmaris oldu. Kısa bir şehir turundan sonra Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’yü ziyaret ettim.
Marmaris’de imar şart!
Gelelim Başkan’ın kentle ilgili düşüncelerine… Acar Ünlü, “Bizim birinci önceliğimiz bence deniz ve çevre olmalı” diyor ve bunu şöyle açıklıyor: “Çünkü bizi Anadolu kasabasından ayıran özellikler bunlar. Marmaris'ten denizi çektiğiniz anda geriye hiçbir şey kalmıyor. Hep söylerim burada araban olacağına küçücük bir sandalın olsun. En büyük sorumuz imar. Köylerde imar yok. İmar olmayınca altyapı yapamıyorsunuz. Aileler büyüyor. İş adamları kendi arazilerine başka başka imarları alırken köylü bir tane kümes yapsa bir hafta on gün hapis yatıyor. Kısa dönemli değil ama bütüne baktığınızda Marmaris’in Türk turizmini korumanın yolu yöntemi çevreye ve doğaya sahip çıkmak ve bunun Marmaris’teki adımlarından birisi imar.”
Feribotlar boş dönüyor!
Marmaris’ten sonra Fethiye’ye geçtim. Bir şeyler atıştırmak için bir mekâna oturdum. Biraz garsonlarla konuştuktan sonra mekânın sahibiyle de kısa bir sohbet etme fırsatı buldum. İş yeri sahibi, girdi maliyetlerin yüksekliğinden yakındı ve en önemlisi de Fethiye’de asgari ücretle kimsenin çalışmadığını, maaşların en düşük 30 ila 40 bin liradan başladığını anlattı. Kentte kısa bir tur attıktan sonra Fethiye Belediye Başkanı Âlim Karaca’yı ziyaret ettim. Kısa bir sohbet gerçekleştirdik. Başkan Karaca, “Fethiye’de çalışacak personel, bırakın asgari ücreti 30-40 bin liradan aşağıya bir ücrete çalışmıyor. Fethiye’de oteller dolu bir sorun yok. Ama Yunan adalarına ciddi bir akın var. Fethiye’den feribotlar her gün tam kapasite Yunan adalarına gidiyor, ancak boş dönüyor. Bizim Yunan adalarına gittiğimiz gibi Yunan vatandaşların da ülkemize gelmesi için görüşmeler yapıyoruz. Eylül ayında Midilli Adası’na gidip görüşmeler yapacağız. Yunanları ülkemize, Fethiye’ye çekmek için eylül ayında bir gastronomi festivali düzenliyoruz. Böylelikle Yunan adalarında yaşayanları da ülkemize çekmeye çalışacağız” dedi.
Güney Ege’den aktaracaklarım şimdilik bu kadar. Gelecek haftadan itibaren siz değerli okurlarımız için Kuzey Ege’de neler olup bittiğini yerinden anlatmaya başlayacağım.
Sağlıcakla kalın…
Siz sorun yetkililer yanıtlasın
Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...