Son dakika tüketimi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tüketimi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tüketimi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 11.598 tüketimi haberi bulunmuştur.
Yazın favori tatlısı diş sağlığını tehdit ediyor mu? Dondurma tüketiminde bunlara dikkat!Dondurmada bulunan şekerin, ağızdaki bakterilerle birleştiğinde asit ürettiğini ve bu asidin diş minesini aşındırabileceğini aktaran Çocuk Diş Hekimliği Dr. Öğr. Üyesi Elif Ayşe Tamtekin Erdoğan, havaların ısınmasıyla tüketimi artan dondurmanın ağız ve diş sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.
Çamaşır makinesindeki bütün kireci ve küfü temizliyor! Sirkeden çok daha kuvvetliÇamaşır makineleri her ne kadar suyla çalışıyor olsa da zamanla suyun içindeki mineraller, özellikle de kireç, makinenin iç yüzeylerine tutunarak katman oluşturur. Bu katman sadece tamburda değil, ısıtıcıda ve borularda da birikir. Ayrıca nemli kalan bölgelerde, özellikle de conta ve deterjan gözü çevresinde zamanla küf ve bakteri oluşur. Tüm bunlar, kötü kokulara, çamaşırların iyi temizlenmemesine ve makinenin performansının düşmesine neden olur.
Avrupa'da taharet musluğu olmamasının sebepleri bakın neymiş... Nedenini duyunca çok şaşıracaksınız!Birçok kişi yurt dışı seyahatlerinde ya da Avrupa’da yaşamaya başladığında tuvaletlerde taharet musluğunun olmamasına ilk anda şaşırır. Türkiye’de neredeyse her evde ve kamuya açık tuvaletlerde alışılmış bir temizlik yöntemi olan taharet musluğu, Avrupa'da ise neredeyse hiç kullanılmaz. Peki bu farklılığın altında yatan sebepler neler? Aslında bu durum, sadece kültürel değil, aynı zamanda tarihsel ve teknik gerekçelere de dayanıyor.
Kan depolarını fulleyen besin! Günlük demir ihtiyacını karşılıyorVücudumuzun sağlıklı işleyişi için oksijenin her hücreye taşınması büyük önem taşır. Bu sürecin başrol oyuncusu ise kandaki hemoglobin proteini sayesinde gerçekleşir. Hemoglobin üretimi için ise demir minerali olmazsa olmazdır. Günümüzde birçok kişi farkında olmadan demir eksikliği yaşamaktadır. Halsizlik, baş dönmesi, nefes darlığı gibi belirtilerle kendini gösterebilen bu durum, yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürebilir. Bu nedenle demir içeriği yüksek, doğal kaynaklı besinlerin günlük beslenme düzenine dahil edilmesi hayati önem taşır.
‘Türkiye muaf tutulmak zorunda’ABD Kongresi’ne sunulan ve Rusya’ya daha sert yaptırımlar öngören tasarı, kullandığı doğalgazın önemli bölümünü bu ülkeden temin eden Türkiye gibi ülkeler için de olumsuz yansımaları olabilecek potansiyel bir risk içeriyor.
Çölyak, ince bağırsağa hasar veriyor! Ciddiye alınması gereken 6 önemli belirtiÇölyak hastalığı, vücudun gluten proteinine karşı alerjik reaksiyon göstererek ince bağırsakta hasar meydana getirdiği bir sindirim sistemi rahatsızlığı. Prof. Dr. Benan Kasapoğlu, çölyak hastalığının tanı ve tedavisi hakkında bilgi vererek, glutensiz beslenmenin önemini vurguladı.
Bu baharatlar ilacın etkisini sıfırlıyor! Bilmiyormuşuz, eliniz bile gitmesinUzmanlar, yaygın olarak kullanılan 3 baharatın hayat kurtarıcı etkisi olan bazı ilaçların etkisini azaltabileceğini belirtiyor. Bu baharatları tüketiyorsanız, içtiğiniz ilaçların faydalı etkilerini hissedemiyor olabilirsiniz. İşte dikkatli bir şekilde tüketmeniz gereken baharatlar.
IEA küresel petrol talebi öngörüsünü revize ettiUluslararası Enerji Ajansı (IEA), bu yıla ilişkin küresel petrol talebi artış öngörüsünü, ekonomik büyüme tahminleri ve düşük petrol fiyatlarını gerekçe göstererek günlük yaklaşık 20 bin varil artırdı.
Yalnızca zihni değil, beden sağlığını da zorluyor! Sınavda başarı tabakta başlıyorÖzellikle üniversite sınavı gibi kritik virajlara hazırlanan öğrencilerde kaygı düzeyi artarken beslenme alışkanlıklarında da gözle görülür değişimler yaşanıyor. Uzman Diyetisyen Esra Öztürk, sınav döneminde zihinsel performansı destekleyen, odaklanmayı artıran ve kaygıyla başa çıkmaya yardımcı olan sağlıklı beslenme önerilerini paylaştı.
Karın yağından uzak durmak için bitter!Son zamanlarda telefon veya ekran olmadan yemek yediniz mi? Yemeğin rengini, dokusunu, kokusunu hissederek, yavaş yavaş çiğneyerek yemek karın bölgesindeki yağlanmanın önüne geçiyor. Bir de tatlı krizlerinizde 2-3 küçük kare bitter çikolata tüketin.
Tahin ve pekmez ikilisini böyle tüketen yandı! Faydadan çok zarar veriyorTahin ve pekmez, Anadolu mutfağının vazgeçilmez ikililerinden biridir. Özellikle kış aylarında enerji vermesi, bağışıklığı güçlendirmesi ve doğal tatlandırıcı olarak kullanılması nedeniyle tercih edilir. Ancak uzmanlar, bu ikiliyi yanlış şekilde tüketmenin fayda yerine zarar getirebileceği konusunda uyarıyor.
Şişkinlik ve ödem kalmıyor! Yatmadan yiyen deliksiz uyuyor, sırrı miktarındaDüzenli ananas tüketimi, ferahlatıcı ve lezzetli bir alışkanlıktan fazlasıdır. Pek az kişinin bildiği ve vücudun pek çok yönünü destekleyen bir beslenmenin yapı taşıdır. Özellikle geceleri ananas tüketmenin faydalarıysa çok daha özel! Peki ama neden?
Her sivilcenin bir anlamı var! Çözülürse şıp diye geçiyor, aşırısı zararGünlük yaşamın koşturmacası, duygusal iniş çıkışlar ve uykusuzluk sadece zihni değil, cildi de etkiliyor. Özellikle stres dönemlerinde ortaya çıkan sivilceler, çoğu kişi için hem fiziksel hem psikolojik bir sorun haline geliyor. Peki, ne yapmak gerekiyor?
Şişmiş yüzle uyananlar için formül! Şıp diye geçecek, kurtaran 'yastık' taktiğiGüne aynada şişmiş bir yüzle başlamak, birçok kişinin ortak derdi. Uykusuzluk, yanlış beslenme, yetersiz su tüketimi gibi faktörler sabahları yüzde ödem oluşmasına yol açabiliyor. Neyse ki bu durumu doğal yöntemlerle azaltmak mümkün. İşte şişkinlikle vedalaşmanıza yardımcı olacak 5 etkili yöntem.
Su orucunun riskleri neler?Su orucu son dönemin en tartışmalı trendlerinden biri. Yaz aylarına yaklaştığımız şu günlerde yeniden gündeme gelen su orucu (water fasting), yalnızca su içerek hızlı kilo kaybı vadetse de ciddi sağlık riskleri barındırıyor. İşte tüm yönleriyle su orucu...
İçten içe sabote ediyor! Tüm gözenekleri tıkayacak güçte, diyetten çıkarınGünlük hayatın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan şeker, fazla tüketildiğinde yalnızca kilo alımına değil, cilt sağlığının bozulmasına da yol açıyor. Uzmanlar, aşırı şeker tüketiminin erken yaşlanma, sivilce ve mat bir cilt görünümüne neden olabileceği konusunda uyarıyor.
Ne pil vardı ne elektrik! Üç liseli buzdolabını tuzla çalıştırdı: '200 sipariş aldık'Kırsal bir alanda yaşıyor, elektriğe kolayca ulaşamıyorlardı. Hele ki pandemiyle birlikte sağlık hizmeti tam bir mücadeleye dönüştü. Bu zorluklar onları laboratuvara yöneltti. Ne elektrik ne pil, sadece tuz vardı. Üç Hintli gencin geliştirdiği tuzla çalışan buzdolabı, sağlık hizmetleri için umut oldu. Peki, bu sistem evlerde kullanılabilecek kadar güçlü mü?
Diyabet dostu 10 beslenme önerisiÜlkemizde son yıllarda diyabet sıklığı hızla artış gösteriyor. Diyabetli bireylerin yüzde 45-50’si hastalığının farkında bile değil. Diyabet, beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleriyle büyük ölçüde yönetilebilen bir hastalıktır. Özellikle tip 2 diyabet, sağlıklı bir beslenme planı, fiziksel aktivite ve ideal kilo ile kontrol altına alınabilir.
Tüketimi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.