Son dakika tüketimi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tüketimi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tüketimi haber sayfamızda...
Elektrik üretimi şubatta arttıTürkiye'nin lisanslı elektrik üretimi şubatta önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 6,5 artarak 27 milyon 326 bin 453 megavatsaat oldu.
Her şey ultrasonla başladı! Anne karnında kurtuluş: Bu bebekler 2 kez doğuyorHamileliği sorunsuz ilerliyordu, ta ki bir ultrasonla hiç beklemediği o haberi alana kadar. Önünde iki seçenek vardı: Ya gebelik sonlandırılacak ya da bebek doğduktan sonra ağır ameliyatlarla mücadele edecekti. Ancak yolu tam da o sırada Prof. Dr. Esra Esim Büyükbayrak ile kesişti. Hem anne hem de bebek, aynı anda ameliyat edilerek hayata işte böyle tutundu.
Bodrum’a daha az ama ‘doğru turist’Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Bodrum Temsilcisi ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin yeni sezonu değerlendirdi, sürdürülebilirlik için turist sayısının yanı sıra turistlerin ekonomiye katkılarının da göz önünde bulundurulmasının önemine dikkat çekti
DMM'den Sazlıdere Barajı ile ilgili iddialara yalanlamaCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İstanbul'daki Sazlıdere Barajı ile ilgili 2022'de alınan karar üzerinden yapılan "İstanbul'da su krizine neden olabileceği" yorumlarının, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik olduğunu bildirdi.
Ameliyatsız zayıflamanın yolu: Yutulabilir mide balonuFazla kilolarla mücadele eden ancak bıçak altına yatmak istemeyenler için artık daha konforlu bir çözüm var. Ameliyatsız ve anestezisiz uygulanan yutulabilir mide balonu yöntemi, sadece 10-15 dakikalık bir işlemle zayıflama sürecini başlatıyor.
Geçmeyen ses kısıklığına dikkat! Gırtlak kanseri habercisi olabilirKonuşmanın günlük hayattaki yeri ve önemi tartışılmaz olsa da bu eyleme imkân sağlayan ses tellerinin pek önemsenmediği bir gerçek. KBB Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, ses teli sağlığı için 11 öneride bulundu.
Küresel enerji talebinin 2100 yılında yüzde 74 artması bekleniyorTürkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi tarafından yayımlanan "TESPAM World Energy Outlook 2100" raporuna göre, küresel enerji tüketiminin 2100'e kadar yüzde 74 artarak 1,08 milyar gigajoule seviyesine ulaşması öngörülüyor.
Çamaşırlarınız köpüklü ve durulanmamış mı çıkıyor? Bakın nedeni neymiş...Çamaşır makinesinden çıkan çamaşırların beklenenden daha köpüklü, sabunlu ya da tam durulanmamış olması birçok kişinin evde karşılaştığı yaygın sorunlardan biridir. Bu durum yalnızca kıyafetlerin temizliğini etkilemekle kalmaz, aynı zamanda cilt sağlığını da tehdit edebilir. Özellikle hassas ciltli kişilerde kaşıntı, kızarıklık gibi reaksiyonlara neden olabilir. Peki, bu sorunun altında yatan nedenler nelerdir ve nasıl çözülebilir?
Kuru ciltler için birebir! Bal ve zeytinyağını karıştırın, iyileştiriyorSoğuk havalar, sıcak duşlar ve yeterince su tüketmemek. Tüm bu faktörler cildin kurumasına neden olabiliyor. Ancak kimyasal içerikli ürünlere yönelmeden, evde uygulanabilecek doğal yöntemlerle cildi nemli tutmak mümkün.
Kahvaltı, akşam yemeği fark etmez! Yiyenlerin yüzü her daim ışıl ışıl parlıyorCildi içeriden beslemek dışarıdan beslemek kadar önemli. Cildimizin sağlıksız beslenme, dengesiz ve düzensiz yaşam tarzı, güneşin zararlı ışınları, sigara, hava kirliliği, alkol gibi çevresel koşullardan olumsuz etkilendiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, her daim ışıldayan ciltler için beslenme önerilerinde bulunuyor.
Türkiye Avrupa'ya "yeşil hidrojen" ihraç edebilir konuma yakınYeşil Hidrojen Üreticileri Derneği (H2DER) Başkanı Yusuf Günay, "Yeşil hidrojeni Avrupa'ya ihraç ederek Türkiye'nin cari açığına katkı verebilecek bir dönem önümüzdeki kısa ve orta vadede mümkündür." dedi.
Yaza fit girmek için 7 basit öneriYaz geliyor, bikiniler dolaptan çıkmayı bekliyor. Ama dikkat: Şok diyetlerle sağlığınızdan olmayın! İşte hem forma girmek, hem de enerjik hissetmek için 7 altın öneri.
İmplant tedavisi yaptırırken ve sonrasında nelere dikkat edilmeli?Diş kaybı yaşayanlar günümüzde implant tedavisi yaptırarak çiğneme fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebiliyor fakat en kritik konulardan biri tedavi sonrası bakım süreci olarak karşımıza çıkabiliyor. Bu açıdan, implant ya da gülüş estetiği tedavisi yaptıracakların bu konularda bilgilendirilmesi daha da önem kazanıyor. İmplant ve gülüş estetiği yaptıracakların en çok merak ettiği soruları Fatih Cedent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Kurucusu Diş Hekimi Köksal Özer’e sorduk. İşte merak edilenler...
İzmir'de suya zamİzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü, su ve atık su tarifelerinde artışa gitti. Yeni düzenleme ile 10 metreküpe kadar olan su tüketimini kapsayan 2'nci kademeye yüzde 15 oranında zam yapıldı.
Yurt içinde gözler TCMB'nin faiz kararındaKüresel piyasalarda, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının derinleşebileceğine yönelik endişelerin risk algısını artırmasıyla karışık bir seyir izlenirken, bugün yurt içinde gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz kararına çevrildi.
Güne idrarını içerek başlıyor! Eski modelden sıra dışı yöntem: 'Karın kaslarım çıktı'Her geçen gün internette, alışılmışın dışında pek çok sağlık trendi türüyor. 55 yaşındaki eski model de sadece kariyeriyle değil, sıra dışı sağlık uygulamalarıyla gündemde. Sosyal medyada fenomen haline gelen adam, genç ve dinç görünümünü idrara borçlu olduğunu söylüyor. Üstelik yalnızca içmekle sınırlamıyor, cildine de sürüyor. Uzmanların bu konudaki yorumu ise oldukça net.
Kalbinizi dinlerken aortu ciddiye alınTBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in yaşadığı aort yırtılması vakası, bu sinsi hastalığı bir kez daha gündeme taşıdı. Kalpten çıkan ve tüm vücuda kan taşıyan aort damarı, hiçbir belirti vermeden genişleyip, ölümcül yırtılmalara neden olabiliyor. Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi uzmanları, erken teşhisin hayat kurtardığını, özellikle yüksek tansiyon ve kolestrol hastalarının yılda en az bir kez tomografi ile kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor.
İşte ilk çeyrekte dikkat çeken emtialarEmtia piyasasında, yılın ilk çeyreğinde özellikle tarife endişeleri ve küresel ekonomik belirsizliklerle sert dalgalanmalar görülürken, bu dönemde altın, bakır ve kahvede sert yükselişler söz konusu oldu.
Tüketimi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.