Sert kabuklarının içindeki sinarin ilaç gibi! İyi gelmediği hastalık yok, karaciğer dostuEnginar, tarihin her döneminde şifa kaynağı olarak görülmüş, içeriğindeki zengin vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla doğanın sunduğu en eşsiz sebzelerden biridir. İşte karaciğerden sindirime, cilt sağlığından bağışıklık sistemine kadar pek çok alanda yararlı etkileri olan enginarın faydaları.
Acıdan kızaran gözlere İbn-i Sina reçetesi! Suyunu balla karıştırınca yanmayı alıyorNar, mitolojiden tıbba uzanan bir yolculukta, tarih boyunca insanlığın ilgisini çeken bir meyve olmuştur. Kırmızı taneleriyle bereketin, şifanın ve uzun yaşamın simgesi haline gelmiştir. Ancak her faydalı besinde olduğu gibi, narın da bilinçsiz tüketimi çeşitli riskleri beraberinde getirebilir. Sağlığa etkileri ve binlerce yıl öncesine dayanan hikayesiyle narı biraz daha yakından incelemeye ne dersiniz? İşte narın faydaları ve olası zararları.
Her biri mucize etkisi gösteriyor! Raflarda gördüğünüz ilaç gibi gıdalarGünümüzde hemen her hastalıkla mücadele etmek için çeşitli dozlarda onlarca ilaç bulunuyor. Herhangi bir rahatsızlıktan muzdarip olan birçok kişi, hastalıkların etkisini azaltmak için ne gibi besinler tüketmesi veya kullanması gerektiğine odaklanıyor. Ispanak, zerdeçal, sarımsak ve muz; bu ürünler yemek pişirmeyle ilişkilendirilir. Ancak çoğu durumda benzersiz özellikleri, bunların geleneksel ilaçlar kadar iyi çalışmasını sağlar.
Faydadan çok zarar verebilirler! 'Sağlıklı' besinler gerçekten öyle mi?Birçok kişi gün içinde tükettiği gıdalara dikkat ediyor ve mümkün olduğu kadar sağlıklı beslenmeye çalışıyor. Tam da bu noktada bu duruma yardımcı olacağı iddia edilen bazı yiyecekler 'sağlıklı' ve 'suçsuz' seçenekler olarak tanıtılıyor. Ancak bu ürünlerin içerikleri, bazen sağlığınıza zarar verecek ürünleri barındırıyor olabilir.
Daha uzun yaşamanın sırrı! Tüm dünyada konuşuldu, pirinç yerine bunu yiyorlarHiçbirimiz sonsuza kadar yaşamayacağız ancak yediklerimize dikkat ederek daha uzun bir yaşam sürmek bizim elimizde. Ömrünüzü uzatmak ve yaşam kalitenizi iyileştirmek için düzenli şekilde tüketildiğinde size yardım olacak 8 besini açıklıyoruz!
Ömrünüze ömür katacak muhteşem özelliklere sahip 7 yeşil gıdaİstemeden de olsa biriken yağlarınızdan kurtulmak ve sağlıklı bir vücuda kavuşmak için sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken 7 muhteşem yeşil besini, Dr. Fevzi Özgönül sıraladı. İşte besleyiciliği çok yüksek vitamin deposu olan o gıdalar...
Bu besinleri tüketirken dikkat! Yarardan çok zarar veriyorSağlığımıza faydası olduğunu düşündüğümüz birçok şey aslında o kadar masum olmayabilir. İşte günlük rutin olarak tükettiğimiz ve sağlıklı olduğunu düşündüğümüz o yiyeceklerin gerçek yüzü... PEMBENAR ÖZEL
Her zaman elinizin altında olması gereken 15 sağlıklı gıdaHızlı, besleyici bir öğün hazırlayabilmek için mutfağınızda yaptığınız stoğun da güçlü olması gerekir. Popüler olan sağlıklı yiyeceklerin çoğu çabuk bozulduğundan birkaç gün içinde kullanılmaları gerekir, bu da evde yemek hazırlayanların ellerindeki malzemeleri hızlıca kaybetmesi demektir. Ancak mutfak dolapları, dondurucu ve buzdolabınız uzun ömürlü pek çok sağlıklı besini depolayabilir. Siz de bu gıdaları kullanarak besleyici yemekler ve atıştırmalıklar kullanabilirsiniz. İşte her zaman mutfağınızda bulundurmanız gereken 15 temel gıda…-MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
Şişkinlikten kurtulmanın kolay yollarıPandemi stresi ve değişen yeme alışkanlığıyla bağırsak şişkinliği şikayetlerinin de arttığını söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral, “Bağırsak şişkinliği, hastalığa bağlı olmadan da yani kişinin yeme içme alışkanlığına göre de oluşabilir” diyerek konu hakkında bilgi verdi.
Prebiyotik etki göstererek bağışıklığı güçlendiriyorlar! Her gün...Güçlü bir bağışıklık sistemi hem ruhsal hem de fiziksel olarak bizi ayakta tutan en önemli kalkan. Bu sağlamanın yolu da doğru besinleri seçmekten geçiyor. Yüksek yağlı diyetlerden uzak durulması gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Kübra Şahin, bağırsak mikrobiyotasındaki yararlı bakterilerinin artırılmasının da büyük öneme sahip olduğunu söyledi. "Mikrobiyotanın en önemli enerji kaynağı beslenme ile alınan karbonhidratlardır. Tükettiklerimizin, prebiyotik özellik gösterebilen karbonhidratlardan zengin olması gerekiyor" diyerek vücutta prebiyotik özellik gösterebilen besinleri açıkladı
Sonbahar depresyonundan koruyan besinlerPandemi ve sonbahar depresyonunun bu dönemde etkili olabileceğini belirten uzmanlar, başta gingseng olmak üzere süper besinler listesinin başında yer alan brokolinin mutlaka tüketilmesini tavsiye ediyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, sonbahar depresyonundan koruyacak besin önerilerini paylaştı.
Ramazan sonrası ilk kahvaltıya dikkat!Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, corona virüs gölgesinde geçirilen Ramazan ayı sonrasında oruç tutanların normal beslenme dönemine geçişte zorlanmaması için önemli tavsiyelerde bulundu.
Her gün yorgun uyanmaya son! Yorgunluğu gideren mucize besinlerHer sabah evde güne yorgun başlıyor ve enerjiniz olmadan uyanıyorsanız, artık buna son verebileceğiniz mucize besinlerle tanışmaya ne dersiniz? Bu besinleri düzenli yediğiniz takdirde vücudunuzdaki değişimlere inanamayacaksınız. İşte yorgunluğu gideren ve enerjinizi yükseltecek mucize besinler...
İlaç niyetine tüketilecek besinlerBağışıklık sistemini güçlendirip kışa hazırlayan, ilaç niyetine tüketilebilecek besinler pazar tezgahlarında bolca bulunmaktadır. Bu besinlerle vücudunuzu kışa hazırlamanız mümkündür Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Aslıhan Altuntaş,ilaç niyetine tüketilecek besinleri açıkladı.
Gelmiş geçmiş en sağlıklı besinlerTime Dergisi tüm zamanların en sağlıklı besin maddelerini yazdı. Tufts Tıp Merkezi'nden Diyetisyen Alicia Romano'nun da yardımı ile hazırlanan liste birçok gıda maddesini içeriyor.
Sağlıklı bir karaciğer için tüketmeniz gereken besinlerKaraciğeriniz, vücudunuzun ve metabolizmanızın düzgün çalışmasında önemli rol oynar. Vücudunuzdaki en büyük organ olma özelliğinin yanı sıra hiç durmadan çalışır. Protein sentezi, sindirim, glikojen depolaması, safra üretimi gibi birçok işlevi vardır.
Şişmanlıktan korunmanın yollarıŞişmanlık, besinleri fazla ve yanlış bir biçimde tüketmeyle oluşan olaydır. Bu olay, bir hastalık olarak sınıflandırılmasa da diyabet ve kalp krizi gibi belirli hastalıkların gelişme riskini arttırdığı için, bir sağlık sorunuolarak nitelendirilebilir. Şişmanlama sebeplerinizi ve şişmanlıktan nasıl korunacağınızı tespit ederek bu sorunu kolayca aşabilirsiniz.
Aşırı sıcaklarda su deposu 8 besinSıcak hava yüksek nem oranlarıyla da birleşince günlük yaşamı çok daha fazla zorluyor. Bu nedenle ilk yapılması gereken günlük sıvı tüketimini artırmak. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz, çok fazla su içemeyenler için ise, hem serinletecek hem günlük sıvı ihtiyacını karşılayacak 8 besini anlattı.