Son dakika reflü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan reflü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan reflü haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 885 reflü haberi bulunmuştur.
Diyet mitlerine veda vakti gelmedi mi?2025 yılında diyet mitlerine veda edip dengeli beslenmeye geçmenin zamanı geldi. Hiçbir besin, çay ya da limonlu kahve gibi karışımlar bir gecede bir beden inceleceğiniz kiloyu verdirmez.
Reflüye çare meğer sakızmış! Mideyi kuş gibi, yemek borusundaki asidi tertemiz yapıyorMide ekşimesi veya reflü, birçok kişiye günlük hayatta rahatsızlık veren problemlerden biridir. Şişkinlik, geğirme, hıçkırık ile devam eden reflü, büyük rahatsızlıklara da yol açabiliyor. Tüketilen besinlerden dolayı gelişen reflü problemini çeşitli yöntemlerle hafifletebilirsiniz. İşte çözüm yolu.
Reflü, şişkinlik, hazımsızlığa reçete! Akşamları yiyip içince kuş gibi hafifletiyorYatmadan önce mide rahatsızlıklarıyla uğraşmak, huzurlu bir gece uykusunun önündeki en büyük engellerden biri. Gece boyunca midenin rahat bir şekilde çalışabilmesi, ertesi sabah dinlenmiş ve enerjik uyanmak için oldukça önemli. Mide asidi, şişkinlik veya hazımsızlık gibi sorunlar, kötü beslenme alışkanlıkları ya da yanlış yiyecek seçimlerinden kaynaklanabilir. Bu sorunları yaşamadan uykuya dalmanın bir yolu var. Akşam yemeğinde sindirimi kolaylaştıran bazı yiyecekler tüketmek, mideyi rahatlatır ve geceyi sorunsuz geçirmenizi sağlar.
Yemeklerden yarım saat sonra görülüyor! ‘Tedavinin ihmali kansere neden oluyor’Göğüste yanma hissi, mideden ağıza doğru yükselen acı-ekşi mide içeriği, ses kısıklığı, boğazda gıcıklanma… Bu ve benzeri şikâyetlerle kendini gösteren ve halk arasında reflü olarak tanımlanan ‘gastroözofageal reflü hastalığı’ (GÖRH) son yıllarda giderek daha sık görülüyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Çetin Karaca, GÖRH’nın tedavisinde yeni gelişmeleri anlattı ve önerilerde bulundu.
Günde 1 tanesi hazımsızlığa çare oluyor! Adeta doğal mide ilacı, potasyumun kralıMuz, besleyici ve lezzetli bir meyve olarak dünya genelinde yaygın olarak tüketiliyor. İçeriğinde bulunan vitaminler, mineraller ve lifler sayesinde sağlığa birçok fayda saylıyor. Özellikle sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri olan muzun bir faydası daha var! reflüye karşı koruyucu etkiye sahip. Peki muz nasıl tüketilmeli?
Fonksiyonel testler ile doğru tanı ve tedaviTalatpaşa Laboratuvarlar Grubu Biyokimya Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Var, fonksiyonel laboratuvar testlerinin, hastalıkların kök nedenlerini tespit ederek doğru tedavi planlanması için önemli olduğunu söyledi.
Bacaklardaki ödem için bunları yapın! Yaz hamilelerine 12 önemli öneriYaz aylarında hamilelik dikkatli olunması gereken birçok durumu beraberinde getiriyor. Zira halsizlik, ödem, çarpıntı hissi, şişkinlik, bulantı, kusma, reflü ve ciltte oluşan kahverengi lekeler bu mevsimi çekilmez hale getirebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Cem Öncüloğlu, yaz aylarında dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı.
Bebeklerle uzun seyahatte nelere dikkat edilmeli?Aniden bastıran yoğun sıcak hava, klimalar, yolculuk sırasında mola verilen kalabalık mekanlar... Bebeklerin sağlığını tehlikeye atabilecek unsurlar hayli fazla! İşte bebeğinizin herhangi bir sağlık sorunu yaşamadan keyifli bir seyahat geçirmesi için tüyolar...
Uyku pozisyonumuz ömrümüzden yiyor!En sevdiğiniz ve yıllarca değiştirmeden uyuduğunuz pozisyon hangisi? Peki yan yatmanın göğüs sarkmasına, sırt üstü uyumanın uyku apnesine, yüz üstü uyumanın ise boyun ve sırt ağrısına sebep olabileceğini biliyor musunuz?
Öksürükle başladı, sessizce midesine yayıldı! Gitmediği doktor kalmamıştı, tek çözümü varGöğsünde ağrı yaşıyor, burnu akıyor, boğazında yumru hissediyor hatta bazen nefes alamıyormuş gibi oluyordu. Defalarca hastaneye gitse de bir türlü sonuç alamadı, ta ki doğru doktorla karşılaşıncaya kadar. Vakayı "Hekim ve hastalar için ders niteliğinde" diyerek değerlendiren Prof. Dr. Vedat Göral, sessizce ilerleyip hayatı zindana çeviren hastalığı anlattı.
Bağırsak ve mideyi şişiren gaz böyle bitiyor! Pamuk kadar hafifleten tüyo: 'Pişirin'Yemek yedikten sonra midenizin inanılmaz derecede şiştiğini hissediyorsanız bazı yiyeceklerden uzak durmanız şart. Uzmanlar, bazı kronik rahatsızlıklar dışında karın şişkinliğinin biriken gazdan dolayı olduğunu söylüyor. İşte dikkatli tüketmeniz gereken o besinler.
Asırlardır yapılıyor: Mide yakmayan, gaz yapmayan tek yağ! Omega-3 deposu çıktıSüt ürünlerinin en önemlisi olan ghee yağı, yereyağının sade yağa dönüştürülmesiyle elde edilir. Sütteki katı maddeler eritilerek sadeleştirilir. Birçok kişi, evlerinde bu çeşidi kullanmaya devam ediyor. Ghee yağının yaygın özelliklerinden biri de, birlikte tüketilen besinlerin mide problemlerine karşı koruyucu olmasıdır. İşte detayları.
8 saat uyuyup yorgun kalkıyorsanız dikkat! Gece vuran gizli tehlike, bir testle anlaşılıyorGünde yaklaşık 8 saatlik uykuyu esas alırsak, uyku ömrümüzün hemen hemen 3’te birlik bir dönemini kapsıyor. Bu nedenle düzenli ve kaliteli bir uyku sağlıklı yaşam için çok önemli. Peki, uykudan uyandığınızda hâlâ kendinizi yorgun hissettiğiniz oluyor mu? Bunun sebebi uyku apnesi sendromu olabilir. Bilinmesi gerekenleri Prof. Dr. Yüksel Peker anlattı.
Karnındaki bovling topu değil, dev fıtıkmış! 'Tomografi çektirdiğinde öğrenenler var'Geçirdiği ameliyatın ardından karnı hızla büyümeye başlamıştı. Yapılan tetkikler sonucunda 'klinik olarak acil bir durumu olmadığı' söylense de bir süre sonra durum çığrından çıktı. Çok az kişi tarafından bilinen, hatta bazılarının tomografi çektirdiğinde haberdar olduğu bu hastalık neydi? Doç. Dr. Tevfik Kıvılcım Uprak açıkladı.
Boğazda gıcıklanma, göğüste yanma varsa işte sebebi! Mideniz alarm veriyorÖzellikle yemeklerden sonra "Göğsüm yanıyor", “Ağzıma acı su geliyor", “Boğazımda gıcıklanma oluyor” diyorsanız, bu yakınmalarınızın nedeni reflü olabilir. Zira ülkemizde her 5 kişiden 1’inde görülen reflünün başlıca belirtileri mide yanması, göğüs ağrısı, yutma zorluğu ve geğirme olarak sıralanıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Gürhan Şişman, tedavi edilmezse reflünün ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekiyor.
Sıcak günlerde bu içeceklere dikkat! Uzmanından reflü ve gastrit uyarısıHavaların ısınmaya başlamasıyla birlikte sıvı tüketimi de ciddi şekilde artış göstermeye başladı. Günlük sıvı ihtiyacını karşılamaya çalışan birçok kişiyse bunu sadece su ile yapmak yerine farklı içeceklerle dah renkli ve lezzetli hale getirmeye çalışıyor. Bu durumun bazı rahatsızlıklara neden olabileceğine dikkat çeken Gastroentoloji Uzmanı Mustafa Kaplan, havaların ısınması ile soğuk olduğu için tüketilen ve gazlı içeceklerin mide rahatsızlıklarına iyi gelmediğini söyleyerek, “Gazlı içecekleri özellikle reflüsü bulunan hastalara önermiyoruz” dedi.
Reflüden cayır cayır yanan midenin ilacıymış! Muhteşem ikili şekersiz sakız ve muzYemek borunuza kadar yükselen mide asitleri tarafından tetiklenen ve göğüs bölgenizde rahatsız edici yanma hissine neden olan reflüden bezdiyseniz dikkat! Reflü elbette ilaçlarla kontrol altına alınabilir ancak cayır cayır kavrulan midenizdeki yangına son vermek için birkaç basit ve doğal yöntem de var.
Şişkinliğe neden oluyor! ‘Gastrit ve ülser hastaları dikkat etmeli’Ramazan ayında öğün aralarının oldukça uzun olduğunu belirten Gastroenteroloji Uzm. Dr. Ömer Faruk Yolcu, “Bu durum mide rahatsızlıkları olanlarda hastalıkları tetikliyor. İftarda ve sahurda fazla yemek yenmesi, sahurda yemekten hemen sonra yatılması, reflü ataklarını tetikleyebiliyor. Ayrıca uzun süren açlık sonrasında zamanla sindirim sisteminin hareketleri de azalıyor. Bu nedenle iftarda hızlı ve fazla yemek tüketmek karında şişkinliğe, hazımsızlığa yol açabiliyor” dedi.
Yedikten hemen sonra yatmayınOruç günlerini hareketsiz geçirmemeye, özellikle iftar ertesinde uyuklamamaya dikkat edilmeli. Reflü sorunu olanların ise öğünlerden hemen sonra yatmaması, dik veya dik oturuşa yakın şekilde durmaları gerekiyor.
Hamur işi işlenmiş et yemeyinSahurda yağlı hamur işinden, sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş et ürünlerinden, gazlı içeceklerden uzak durun. Bunların yerine yumurta, yağsız zeytin ve peynirler, tam tahıllı ekmek tüketerek sağlığınızı koruyabilir, hatta kilo bile verebilirsiniz…
Adım adım reflü krizine sürüklüyor! Çorbadan 4 dakika sonra başlayınİftarda ve sahurda fazla yemek yenmesinin, sahurda yemekten hemen sonra yatılmasının reflü ataklarını tetikleyeceği uyarısında bulunan Gastroenteroloji Uzm. Dr. Sibel Tetik, hangi besinlerin nasıl yenmesi gerektiğini açıkladı.
Biberonu bitirmeye zorlamaktan kaçının! Bebeklerde reflüye dikkatGenellikle bebek reflüsü veya gastroözofageal reflü (GÖRH) olarak adlandırılan bebeklerde reflü hastalığı, bebeğin mide içeriğinin yemek borusuna geri aktığı yaygın bir durumdur. Bu durum bazen süt veya mama tükürme gibi durumların yanı sıra rahatsızlığa da neden olabilir. Bebeklerde reflünün gelişiminin normal bir parçası olduğunu ve tipik olarak büyüdükçe kendiliğinden düzelebileceğini söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, ancak daha şiddetli ve sorunlu hale geldiğinde gastroözofageal reflü hastalığı teşhisi konulabildiğini dile getirdi.
Karın ağrısının yeri çok önemli! Bakın hangi bölgedeki ağrı neyin habercisiymişKarnımızda oluşan ağrılar, kramp, hazımsızlık gibi sorunlar önlenmediği sürece ilerleyen zamanlarda hayati risk taşıyabilir. Genellikle mide ağrıları birkaç gün içerisinde geçer. Ancak geçmeyen bölgesel ağrılar farklı rahatsızlıkların habercisi olabilir.
Reflü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.