Son dakika omega 3 haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan omega 3 gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan omega 3 haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.787 omega 3 haberi bulunmuştur.
Yüzünüzdeki lekeler lupus belirtisi olabilir! Pek çok organı etkileyebiliyorHalk arasında kelebek hastalığı olarak adlandırılan lupus, bağışıklık sisteminin vücudu hedef alarak pek çok organı etkileyebildiği kronik bir rahatsızlık. Uzm. Dr. Füsun Topçugil, lupusun düşündüğünüzden daha yaygın olduğunu belirterek, “Lupus hastalığı bulaşıcı değildir. Ancak erken fark edilmezse, etkileri ciltle sınırlı kalmayıp böbrekler ve kalp dahil olmak üzere birçok organı etkileyebilir” diyor.
Alabalık yağından gelen mucize! Saçları ipek gibi yapacak, halat gibi oluyorSon yıllarda doğal ürünlere ilgi artarken, balık yağlarının cilt ve saç sağlığı üzerindeki etkileri de dikkat çekiyor. Özellikle omega-3 yönünden zengin olan alabalık yağı, saç bakımında yeni bir alternatif olarak öne çıkıyor. Uzmanların görüşlerine göre, düzenli kullanıldığında saç tellerini güçlendiriyor, saç derisini besliyor ve dökülmeyi azaltıyor.
Türk somonu hasadı bereketli geçiyorDünya pazarından yoğun ilgi gören Türk somonu, son yıllardaki üretim ve ihracat başarısını yeni hasat sezonunda da sürdürüyor.
Kleopatra'nın güzellik sırrı keten tohumu muydu? Jeli çok vitaminli, egzama bitiriciMısırlılar için adeta bir yaşam iksiri olan bu tohumlar, Omega-3 yağ asitleri, lif ve antioksidanlarla dolu içeriğiyle modern dünyanın gözdesi haline geldi. Saç dökülmesinden egzamaya, kepekten kuru cilde kadar pek çok soruna doğal bir çözüm olan bu tohum harika sonuçlar almanızı sağlıyor. İşte saçları iyileştiren jel.
Japonların uzun yaşam sırrı! Bu besinleri düzenli olarak tüketiyorlarDünyada ortalama yaşam süresinin en uzun olduğu ülkelerden biri olan Japonya, sağlıklı yaşam denildiğinde ilk akla gelen ülkelerden biridir. Japonların yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları ve doğayla kurdukları bağ, ileri yaşlara kadar zinde ve hastalıksız bir hayat sürmelerine katkı sağlıyor. Özellikle beslenme kültürleri, bu uzun ömrün en temel dayanaklarından biri. Peki Japonlar hangi besinleri düzenli olarak tüketiyor ve bu gıdalar vücut üzerinde ne gibi etkiler yaratıyor?
Zeytin Yaprağından İncir Çekirdeğine: Unutulmuş Anadolu mucizeleriZeytin yaprağı, propolis, mor meyveler ve unutulmuş Anadolu lezzetleri… Modern beslenmede yeniden keşfedilen süper gıdaların etkisini artırmak mümkün. Geleneksel bilgiler artık bilimsel karşılık buluyor.
Yalnızca zihni değil, beden sağlığını da zorluyor! Sınavda başarı tabakta başlıyorÖzellikle üniversite sınavı gibi kritik virajlara hazırlanan öğrencilerde kaygı düzeyi artarken beslenme alışkanlıklarında da gözle görülür değişimler yaşanıyor. Uzman Diyetisyen Esra Öztürk, sınav döneminde zihinsel performansı destekleyen, odaklanmayı artıran ve kaygıyla başa çıkmaya yardımcı olan sağlıklı beslenme önerilerini paylaştı.
Cilde ferahlık bedene güç: Yaban mersiniYaban mersini, yalnızca damağınızı şenlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda hücrelerinizi yeniliyor, cildinize canlılık katıyor. Diyetisyen Gülden Karadeniz, hem serinleten, hem de yaşlanma karşıtı etkisiyle öne çıkan pratik yaban mersinli tarifler paylaşıyor...
Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmişBalık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.
Her sivilcenin bir anlamı var! Çözülürse şıp diye geçiyor, aşırısı zararGünlük yaşamın koşturmacası, duygusal iniş çıkışlar ve uykusuzluk sadece zihni değil, cildi de etkiliyor. Özellikle stres dönemlerinde ortaya çıkan sivilceler, çoğu kişi için hem fiziksel hem psikolojik bir sorun haline geliyor. Peki, ne yapmak gerekiyor?
Saçtaki kepek sorununa doğal çözüm! Pul pul dökülmelere son veriyorSaç sağlığı, hem estetik hem de genel yaşam kalitesi açısından büyük önem taşıyor. Ancak kepek problemi, birçok insanın karşılaştığı can sıkıcı bir durum. Özellikle soğuk havalarda ve stresli dönemlerde artış gösteren kepek, saç derisinin kuruması ve pul pul dökülmesiyle kendini gösteriyor. Neyse ki, evde kolayca uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle bu sorunu azaltmak mümkün. İşte kepekle mücadelede etkili doğal çözümler!
Kalbinizi dinlerken aortu ciddiye alınTBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in yaşadığı aort yırtılması vakası, bu sinsi hastalığı bir kez daha gündeme taşıdı. Kalpten çıkan ve tüm vücuda kan taşıyan aort damarı, hiçbir belirti vermeden genişleyip, ölümcül yırtılmalara neden olabiliyor. Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi uzmanları, erken teşhisin hayat kurtardığını, özellikle yüksek tansiyon ve kolestrol hastalarının yılda en az bir kez tomografi ile kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor.
Dolaptaki somonun ömrünü uzatan tüyo! 2-3 ay bozulmuyor, marineyle taptazeSomon, hem lezzeti hem de protein, omega-3 gibi sağlık dolu besinleriyle sofralarımızın yıldızıdır. Tadına doyum olmayan bu balık, ne yazık ki taze haliyle çabuk bozulabilen bir yapıya sahip. Yanlış saklama koşulları, bu değerli besini ziyan etmenize neden olabilir. İşte somonun tazeliğini ve lezzetini korumanızı sağlayacak 5 etkili tüyo.
Sağlıklı denizler ve sağlıklı nesiller için “Mavi Gelecek Projesi”Deniz Yaşamını Koruma Derneği (DYKD), Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Arnavutköy Belediyesi ve Orzaks İlaç iş birliğiyle, denizlerdeki kirliliğe dikkat çekmek ve sürdürülebilir bir deniz ekosistemi oluşturmak için Karaburun Sahili'nde kıyı temizliği etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında toplam 107 kilogram atık toplandığı açıklandı.
Oruç vücudun detoksudurYeşil yapraklı sebzeler ve yeşillik içeren salatalar bol miktarda klorofil içerir. Sahurda ve iftarda klorofil içeren sebze ve salata tüketimi oruçla birlikte arınmayı artırır, bağışıklığı destekler.
Denizlerin sürdürülebilir temizliği için güçlü iş birliğiDenizlerin temizliği yalnızca ekosistem için değil, Omega-3 açısından zengin besin kaynakları için de kritik öneme sahip. 3 Mart Dünya Omega-3 Günü kapsamında Mavi Gelecek Projesi için bir kıyı temizliği etkinliği düzenlendi.
Longevity’ye yaklaşan adımlarSağlıklı bir yaşam sadece genetik mirasa mı bağlı, yoksa bilinçli tercihlerle mümkün mü? Bilim dünyası, beslenmeden biyoteknolojiye kadar uzun yaşamın formülünü araştırıyor. Longevity, sadece uzun yaşamak değil, yaşamın her anını sağlıklı, aktif ve kaliteli geçirmeyi hedefliyor
Japonlar bizden 8 yıl önde! Künefeyi seçen kaybeder: 'Biraz da Türk neşesi şart'Dünyanın en uzun yaşayan insanları arasında Japonlar açık ara önde yer alıyor. Ülkede 100’üncü yaş günlerini kutlayan amcalar, yeşil çaylarını yudumlarken torunlarının çocuklarıyla oynayan nineler var. 110 yaşını geçenlere ise ‘süper asırlık’ diyorlar. Japonların uzun ömür sırlarını anlatan Dr. Mehmet Portakal, "Türk işi ömür uzatma teknikleriyle de uzun yaşam mümkün" diyerek sağlıklı ve uzun ömrün sırrını Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Kafası ve kuyruğu kalsiyum deposu! 'Çok zahmetli' deyip atmayın, doğal retinolSağlığımız için en faydalı besinlerden balık, haftada en az 2 defa tüketilmelidir. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan bu yiyeceğin genellikle belirli bölgeleri tüketilir. Ancak uzmanlar, balığın kafası ve kuyruğundaki etkileri açıkladı.
'Hiç hastalanmıyorum' diyen tehlikede! Vücut şaşırmazsa donuyor: 'Sorun çok büyük'Hemen herkes bir kez de olsa çevresinde hiç hastalanmadığıyla ilgili övünç duyan bir kişiye tanık olmuştur. "Bana bir şey olmaz, ne yaparsam yapayım hastalanmıyorum" diyerek sağlığıyla övünen bu kişiler aslında sandıkları kadar sağlıklı olmayabilir! "'Hiç hasta olmuyorum' diyorsan, büyük bir sorun var" diyen Uzm. Dr. Sevil Kılıç Öztürk, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
PKOS'lu kadınlar bu tuzağa düşüyor! Tek tuşla yayılan kâbus: Binlerce lirası uçtu gitti12 yıldır regl dönemlerini ağrılı geçirmiş, depresyon ve yorgunluk sorunlarıyla mücadele etmiş nihayetinde polikistik over sendromu teşhisi almıştı. Çareyi sosyal medyada bir fenomenin tavsiyelerinde bulduğunu düşünüyordu. Ancak yaptığı bu hata binlerce lirasına hatta sağlığına mâl oldu. Üstelik bu durumdan yalnızca bir kişi muzdarip değil!
Sürdürülebilir balıkçılıkla Türk somonu sofrayaSürdürülebilir balıkçılığı desteklemek adına çalışmalarını sürdürdüğünü duyuran Metro Türkiye, Karadeniz açıklarında Samsun’dan çıkarılacak olan Metro Premium Türk Somonu’nu Nisan 2025’te tezgahlarla buluşturmayı planlıyor.
Sedef hastalığı ve kronik inflamasyonNormalde vücudu hastalıklara karşı koruyan bağışıklık sistemi, sedef hastalarında sağlıklı deri hücrelerini hedef alır. Ciltte kızarıklık, pullanma ve kalınlaşma gibi belirgin semptomlarla kendini gösterir. Bu inflamatuar süreç, vücudun diğer bölgelerinde de hasara yol açabilir.
Bebeklere ne zaman balık verilmeli? Pişirirken bunlara dikkat edinAnne karnına düştüğü andan itibaren gelişimi başlayan bebekler için ön plana çıkan bazı maddeler vardır. Omega-3 de etkin rol oynayan yağ asitlerinden biridir. Bebeklere bu faydayı sağlamak için faydalanabileceğiniz en zengin yağ asitleri barındıran yiyecek balıktır. İlk dönemden sonra anne sütünden kesilmeye yakın bebekler yetişkin yemeklerine alıştırılır. İşte bu evrede, bebeklerin anne sütünden sağladığı besin takviyeleri azalmaya başlar. Bebekler için balık nasıl verilmeli?
Omega 3 ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.