Son dakika Karbon ayak izi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Karbon ayak izi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Karbon ayak izi haber sayfamızda...
Bakan Uraloğlu: "Orta Koridor'u ülke olarak desteklemeye devam edeceğiz"Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin doğu batı eksenindeki ulaştırma koridorlarının, Orta Koridor'un merkezinde bulunduğunu belirterek, "Geçmişte ticaret yollarının doğu batı ekseninde olduğunu biliriz ama artık sadece doğu batı ekseninin yeterli olmayacağı, kuzey ve güneyin veya çapraz koridorların bunlarla entegre olması gerektiği, birbirini desteklemesi gerektiği noktasında hemfikir olduk." dedi.
Matematikte süre sıkıntısı yaşandıYKS maratonu sona erdi. İşlem ağırlıklı sorulardan oluşan ve adaylara süre sıkıntısı yaşatan Matematik testi, dünkü oturumun belirleyicisiydi. Sözel bölümde ise bilginin yanı sıra yorumlama gücünün ölçüldüğü Türk Dili ve Edebiyatı testi, adayları zorladı
Havada yeşil rönesansİkisi de 20 yılı aşkın süredir havacılık sektöründe. Birisi Airbus’ın karbon ayak izini azaltmaya yönelik stratejilerinde aktif rol alıyor. Diğeri ise teknolojinin başında liderlik yapıyor...
İçinde gram beton yok, 8'lik depreme dayanıyor! Öğrencisiyle 'bedava'ya duvar yaptıHangi yapı, hangi malzeme ve hangi plan depreme dayanıklı? Bir yapıya dışarıdan bakarak bunu söylemek hiç de kolay değil. Ancak binlerce yıldır ayakta olan ve neredeyse toprak ve kumdan yapılmış yapıların yıllara meyden okuduğunu görmek şaşırtıcı olabilir. Prof. Dr. Ahmet Türer ve öğrencisi binlerce yıllık ‘rammed earth’ tekniğini geliştirerek 8 büyüklüğündeki depremin etkilerine dayanabilen bir duvar inşa etmeyi başardı. Peki ama nasıl?
DMM'den İklim Kanunu Teklifi'ne ilişkin iddialara açıklamaCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), TBMM Genel Kurulu'nda geçen hafta ele alınan ve 20 maddeden ilk 4'ü kabul edilen İklim Kanunu Teklifi ile ilgili ortaya atılan bazı iddiaların doğru olmadığını bildirdi.
Bakanlık tek tek yanıtladı! İşte 14 soruda İklim KanunuÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye’nin ilk İklim Kanunu ile ilgili merak edilen 14 soruyu yanıtladı. 20 madde, 2 geçici madde ve 3 farklı kanunda değişiklik içeren kanun teklifi ile iklim değişikliğiyle mücadele yasal zemine kavuşturulacak.
En çevreci içecek: ÇAYTürk bilim insanları, çayın karbon ayak izini araştırdı ve kahve ile gazlı içeceklere kıyasla çok daha çevreci olduğunu belirledi. Prof. Üçtuğ, ‘Doğru demlemeyle karbon ayak izi daha da düşürebiliriz’ diyor.
Yeşil çimento mümkün mü?Çimento deyip geçmeyin, kritik bir üründür. Dünyada tam 3.000 yıldır varlığını bir şekilde sürdürüyor. Kimi Horasan harcı demiş, kimi de Roma harcı. Kelimenin kökeni Latince “caementum” kelimesine dayanıyor. Taş ocağında bulunan kırık taşlar veya inşaat malzemesi anlamına geliyormuş. Ancak “çimento” teriminin modern anlamda kullanımı, İngiltere’de 18. yüzyılın sonunda gelişen bir yapı malzemesi ile başladı. Geçen hafta CIMPOR-Oyak Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık bir araya geldik; çimentoyu konuştuk. “Çimento, sudan sonra dünyada en çok üretilen ve yayılan bir ürün” dedi Çalbıyık.
Alper Derinboğaz: Yapılar, iletişim kurdukları insanlara bulundukları coğrafya ve kentle bağ kurma fırsatı sunabilir...Salon çatısı altında gerçekleştirdiği çalışmaları ve mimari yaklaşımını çerçeveleyen fikirleri, imgeleri, çizimleri ve projeleri aktaran kitabı Geospaces’i, eş zamanlı olarak Geospaces Koleksiyonu’nu ve Salon & Reflect Studio iş birliğinde yürütülen PLAY/MIX/CREATE pop-up alanını İstanbul Modern Mağaza’da gerçekleştirilen bir lansmanla tanıtan Mimar Alper Derinboğaz ile bir süredir Pratt GAUD'da yürüttüğü ileri düzey tasarım araştırma stüdyosunu ve yerküreyle empatiye dayalı bir ilişki üzerine kurguladığı mimarlık yaklaşımını konuştuk.
Eğitimde iş birliğine imzaDokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), akademik iş birliklerine bir yenisini ekleyerek, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile "Eğitim İş birliği Protokolü" imzaladı.
Sürdürülebilir gelecek eğitimiBornova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin çevre bilincine sahip öğrencileri için “Karbon Ayak İzi” ve “Kompost Yapım Atölyesi” konulu özel bir eğitim düzenledi.
‘Sanayide Yeşil Dönüşüm’ protokolü imzalandıAnkara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ile Kredi Kayıt Bürosu (KKB) arasında 'Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik' protokolü imzalandı.
Mikroalg gücüyle yeşil ekonomiyeEndüstriyel atıklardan CO2 yakalamak ve atık suyu arıtmak için mikroalgleri kullanan Algbio, atıkları biyoyakıtlara ve biyoplastiklere dönüştürüyor. Algbio’nun kurucusu Selen Şenal girişimcilik sürecini anlattı.
"2025'te geri dönüşüm sektörüne talep artacak"Geri Dönüşümcüler ve Geri Kazanımcılar Derneği (GEKADER) Başkanı Fatih Eren, 2025'te geri dönüşüm sektörüne talebin artacağını belirterek, "Kağıt, ambalaj atığı, plastik atıklar 2025'te çok daha değerli hale gelecek." değerlendirmesinde bulundu.
“Depozito Yönetim Sistemi 520 milyon euroluk kazanç sağlayacak”Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Ülkemize her yıl 520 milyon euroluk kazanç getirecek ve Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülüğündeki Sıfır Atık Projesi'nin en kıymetli adımı olacak Depozito Yönetim Sistemi için gerekli altyapı çalışmalarına başladık” dedi.
“Depozito Yönetim Sistemi 520 milyon euroluk kazanç sağlayacak”Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Ülkemize her yıl 520 milyon euroluk kazanç getirecek ve Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülüğündeki Sıfır Atık Projesi'nin en kıymetli adımı olacak Depozito Yönetim Sistemi için gerekli altyapı çalışmalarına başladık” dedi.
Kazara keşfedip uğruna can verdiler! Dünyayı değiştirebilir: Petrolü tarihe gömecek tanecikYenilenebilir enerji kaynakları çevre dostu ve uzun vadede ekonomik oluşuyla geleceğin gücü olarak görülüyor. Bir zamanlar tıpkı petrolün geleceğin ta kendisi olarak görüldüğü gibi. Otomobil devi Henry Ford’un, 1925 yılında New York Times'a verdiği demeçte, şeker kamışı ve mısırdan elde edilen etil alkolün ‘geleceğin yakıtı’ olacağını söylemesi o zamanlar kulağa tuhaf gelmişti. Ondan 75 yıl sonra bir kaza sonucu keşfedilen ‘kum’ da tüm ‘tuhaflıklara’ rağmen ‘gelecek’ olabilir mi? Prof. Dr. İlhan Kocaarslan açıkladı.
Karbon Ayak İzi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.