Genetik

Genetik

Son dakika genetik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan genetik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan genetik haber sayfamızda...

Genetik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.994 genetik haberi bulunmuştur.
VakıfBank'ta Marina Markova: Türk arkadaşlarımı biraz kıskanıyorum
VakıfBank'ta Marina Markova: Türk arkadaşlarımı biraz kıskanıyorumVakıfbank'taki ilk sezonunda şampiyonluk yaşayan Rus smaçör Marina Markova, bir dergiye verdiği röportajda Türk güzellik kültürüne dair açıklamalarda bulundu.
4.07.2025Voleybol
Üçüzleri deney için ayırdı! 19 yıl sonra acı gerçek: 'Sonuçlar mühürlenmiş'
Üçüzleri deney için ayırdı! 19 yıl sonra acı gerçek: 'Sonuçlar mühürlenmiş'David, Robert ve Eddy adındaki üçüzler, hayata New York’taki bir evlatlık merkezi çatısı altında gözlerini açtı. Ancak onları bekleyen zorluklar, bu yalnız başlangıçla sınırlı kalmayacaktı. Üç kardeş henüz 6 aylıkken birbirlerinden koparıldı. Bu ayrılık ne bir tesadüf ne de bir hata sonucu yaşandı, her şey önceden kurgulanmış gizli bir deneyin parçasıydı. Aradan 19 yıl geçtikten sonra ise kader, bu büyük sırrı hiç beklenmedik bir şekilde açığa çıkardı.
4.07.2025Yaşam
Saç dökülmesine basit çözümler! İçeriden desteklemek önemli, bunları sürün
Saç dökülmesine basit çözümler! İçeriden desteklemek önemli, bunları sürünModern yaşamın yoğun temposu, iş yükü, sınav kaygısı, ekonomik zorluklar ve sosyal baskılar. Günümüzde neredeyse herkesin ortak paydası haline gelen stres, sadece ruh sağlığını değil, fiziksel görünümü de olumsuz etkiliyor. Bu etkilerden en görünür olanı ise saç dökülmesi.
3.07.2025Saç Bakımı
Alzheimer'a umut olacak keşif! Hastalığı tetikleyen mekanizma çözüldü
Alzheimer'a umut olacak keşif! Hastalığı tetikleyen mekanizma çözüldüYürüttükleri çalışmayla Alzheimer hastalığının oluşumunda kilit rol oynayan yeni bir mekanizma keşfettiklerini açıklayan Prof. Dr. Muhsin Konuk ve doktora öğrencisi Arş. Gör. İrem Gülfem Albayrak, "Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer'a yakalanmayacak" dedi.
İşitme engelli genç kız, deneysel gen tedavisi sayesinde tekrar duymaya başladı
İşitme engelli genç kız, deneysel gen tedavisi sayesinde tekrar duymaya başladıGen tedavisi üzerinde yapılan yeni çalışmalar, genetik işitme kaybı yaşayan ergen ve yetişkinler için umut oldu. Duyma kaybı olan birçok hastada önemli derecede ilerleme sağlandı.
3.07.2025Teknoloji
Son dakika: Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
Son dakika: Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldıTarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 81 ilin tarım ve orman il müdürlüklerine gönderilen yazıyla ülke genelinde hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatıldığını açıkladı.
1.07.2025Ekonomi
10.500 yıl önce yaşamış kadının yüzü yeniden canlandırıldı: Avrupalılar daha koyu tenliymiş
10.500 yıl önce yaşamış kadının yüzü yeniden canlandırıldı: Avrupalılar daha koyu tenliymişBelçika’da bundan tam 10.500 yıl önce yaşamış bir kadının yüzü yeniden canlandırıldı. Ortaya çıkan sonuca baktığımızda, tarih öncesi yaşayan Avrupalıların görünüşüne dair birçok bilgi içeriyor. Genetik ve arkeolojik veriler, o dönem insanlarının tek tip bir görünüme sahip olmadığını, farklı ten renklerinin Taş Devri'ne kadar uzandığını gösteriyor.
1.07.2025Teknoloji
Burun kenarındaki kıllar canınızı sıkmasın! Bu temizleme teknikleriyle yok oluyor
Burun kenarındaki kıllar canınızı sıkmasın! Bu temizleme teknikleriyle yok oluyorBurun kenarında çıkan ince ya da sert yapılı tüyler genellikle hormonal değişimlerin, genetik yatkınlığın veya cilt tipine bağlı olarak gelişen doğal bir durumdur. Özellikle yüz bölgesindeki kıl kökleri, bazı dönemlerde daha aktif hale gelir. Bu durum, kadınlarda adet döngüsü, hamilelik ya da menopoz gibi hormonal dalgalanmalarda daha da belirgin olabilir. Stres, yanlış cilt bakım ürünleri veya gözenek tıkanıklıkları da kıl oluşumunu tetikleyebilir.
1.07.2025Bilgi Rehberi
Engelleri yine aştı
Engelleri yine aştıDoğuştan yüzde 60 görme engeline rağmen 2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT alanında Türkiye birincisi olmayı başaran Halid Oğuz Serçe, tam bursla kayıt yaptırdığı Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümüne devam ederken yan dal yaparak “Moleküler biyoloji ve genetik” bölümüne de kayıt yaptırdı.
1.07.2025Gündem
Daha iyi yaşlılık için 7 öneri
Daha iyi yaşlılık için 7 öneriYaşlanmak kaçınılmaz ama nasıl yaşlandığımız bizim elimizde. Genetik miras, yaşam tarzı nasıl yaşlanacağımızı belirlese de sağlıklı yaşlanmak için tek başına çaba yetmiyor. Sosyal destek, Akdeniz diyeti, egzersiz, uyku, sosyal ilişkiler, stres yönetimi, temiz çevre ve hobiler yaşlılığı yük olmaktan çıkarabilir.
1.07.2025Gündem
Çocuğunuz sürekli kapalı ortamda ve ekran başındaysa dikkat! Miyopi salgına dönüştü
Çocuğunuz sürekli kapalı ortamda ve ekran başındaysa dikkat! Miyopi salgına dönüştüÇocuğun tahtadaki yazıları veya uzaktaki nesneleri bulanık görmesi ve gözlerini kısarak bakması… Bu sorunlar, halk arasında “uzağı görememe” olarak bilinen miyopinin en yaygın gelişen ve ilk belirtileri olarak öne çıkıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Semra Akkaya Turhan, çocuklarda miyopi riskini azaltmak için ebeveynlerin almaları gereken 5 etkili kuralı anlattı.
30.06.2025Genel Sağlık
Türkiye'de tarihi baştan yazan keşif: Her şey bilinenden çok farklıymış!
Türkiye'de tarihi baştan yazan keşif: Her şey bilinenden çok farklıymış!Binlerce yıl toprağın altında kaldı, Türkiye'deki son keşif tarihteki tüm ezberleri bozuyor. Meğer bildiklerimizden çok farklıymış, işte detaylar...
30.06.2025Dünya
Coğrafya demansın da kaderi
Coğrafya demansın da kaderiİnsan ömrünün uzaması ve yaşlı nüfusun artışıyla birlikte, halk dilinde ‘bunama’ olarak bilinen demans hastalığında da dikkat çekici bir artış oldu.
30.06.2025Gündem
‘Arkadaş’ları tanıdınız mı? İçimizden birileri antik DNA'lı olabilir
‘Arkadaş’ları tanıdınız mı? İçimizden birileri antik DNA'lı olabilirGeçmişteki insan türleri Neandertaller ile Denisovalıların soyları binlerce yıl önce tükendi. Yapay zekâ, yok olan bu insan türlerinin yaşasalardı nasıl görüneceklerini ortaya koydu.
30.06.2025Dünya
Üniversiteler sokağa indi, bilim toplumla buluştu
Üniversiteler sokağa indi, bilim toplumla buluştuVapurlardan şehir meydanlarına, madenlerden köy kahvehanelerine 81 ilde, 150’yi aşkın üniversite, bilimi toplumla buluşturdu. Vatandaşlar, genetik, yapay zekâ, tarım gibi farklı alanlarda bilim insanlarından eğitim aldı, merak ettiklerini sordu.
29.06.2025Eğitim
‘Anadolu çiftçisi’ 9000 yıl önce Ege’de doğdu
‘Anadolu çiftçisi’ 9000 yıl önce Ege’de doğduYeni bilimsel bir çalışmada, tarım ve hayvancılık yapmaya başlayan ilk insanların, Ege’deki avcı-toplayıcılarla önce kültürel, 9000 yıl önce de genetik olarak karıştığı, ‘Anadolu çiftçisi’ isimli genetik profilin böyle ortaya çıktığı belirtiliyor.
29.06.2025Gündem
10 yaşında, karanlık odada hayata tutunmaya çalışıyor: Cemile'nin güneşi Emine oldu
10 yaşında, karanlık odada hayata tutunmaya çalışıyor: Cemile'nin güneşi Emine olduGaziantep'te çok nadir görülen genetik XP hastalığı nedeniyle gün ışığına hasret kalan 10 yaşındaki Cemile Bozkurt, kendisini yalnız bırakmayan kuzenleriyle keyifli vakit geçiriyor.
28.06.2025Milliyet Tv
10 yaşında, karanlık odada hayata tutunmaya çalışıyor: Cemile'nin güneşi Emine oldu
10 yaşında, karanlık odada hayata tutunmaya çalışıyor: Cemile'nin güneşi Emine olduGaziantep'te çok nadir görülen genetik XP hastalığı nedeniyle gün ışığına hasret kalan 10 yaşındaki Cemile Bozkurt, kendisini yalnız bırakmayan kuzenleriyle keyifli vakit geçiriyor.
28.06.2025Gündem
Vapurda bilim
Vapurda bilimYükseköğretim Kurulu (YÖK) Bilim İletişimi Ofisi tarafından koordine edilen “Bilim Kafe” 81 ilde, 150’yi aşkın üniversiteyle dün başladı.
28.06.2025Eğitim
Sigara içmeyen de akciğer kanseri
Sigara içmeyen de akciğer kanseriSigara içmeyen kişilerde bile akciğer kanseri vakaları artarken, uzmanlar bunun “adenokanser” türü olduğunu, sebepleri arasında hava kirliliğinin başı çektiğini açıkladı.
23.06.2025Gündem
YKS'nin ilk oturumu TYT sona erdi! Hangi testler öğrencileri zorladı?
YKS'nin ilk oturumu TYT sona erdi! Hangi testler öğrencileri zorladı?Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Öğrencilerden de sınavla ilgili ilk yorumlar geldi.
21.06.2025Haberler
YKS'nin ilk oturumu TYT sona erdi! Hangi testler öğrencileri zorladı? İlk yorumlar
YKS'nin ilk oturumu TYT sona erdi! Hangi testler öğrencileri zorladı? İlk yorumlarÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Öğrencilerden de sınavla ilgili ilk yorumlar geldi.
21.06.2025Gündem
Prof. Dr. Özkaya: Zeytinlikler zarar görmeden taşınabilir
Prof. Dr. Özkaya: Zeytinlikler zarar görmeden taşınabilirMaden Kanunu’nda yapılması öngörülen geçici düzenlemeler kapsamında, sınırlı sayıdaki maden sahasının rezerv alanlarında yer alan zeytin ağaçlarının taşınması planlanıyor. Ağaçların zarar görmeden taşınıp taşınamayacağı ile ilgili soruları cevaplayan Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya, zeytin ağaçlarının uygun koşullarda 3 bin yaşındaki ağacın bile kadar taşınabileceğini söyledi.
18.06.2025Ekonomi
Bakan Yumaklı: 14 ilde, 7 milyon hektar ormanlık sahada faaliyetler yürüteceğiz
Bakan Yumaklı: 14 ilde, 7 milyon hektar ormanlık sahada faaliyetler yürüteceğizTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Dünya Bankası iş birliğiyle uygulamaya alınan 400 milyon dolar bütçeli İklime Dirençli Ormancılık Projesi'nin ormancılık tarihinin en kapsamlı ve stratejik projelerinden biri olduğunu belirterek, "Bu proje kapsamında, 14 ilde, 7 milyon hektar ormanlık sahada faaliyetler yürüteceğiz. Yaklaşık 7 milyon vatandaşımızın doğrudan veya dolaylı olarak bu projeden etkilenmesini sağlayacağız" dedi.
16.06.2025Ekonomi
Tırtıl yaşatacak ama anıları yok edecek
Tırtıl yaşatacak ama anıları yok edecekFact Tiyatro’nun yeni oyunu “Tırtıl GPT-148”, Alzheimer tedavisi için denenen yapay zekâ destekli ilaçtan çare uman genç bir çiftin hikâyesini konu alıyor. Oyun hem önermesiyle hem tartışmasıyla hem de rejisinin doğallığıyla sahnelerin farklı ve alkışlanası işlerinden.
15.06.2025Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Genetik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.