Genetik

Genetik

Son dakika genetik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan genetik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan genetik haber sayfamızda...

Genetik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.940 genetik haberi bulunmuştur.
Geni düzenlenen bebek iyileşti
Geni düzenlenen bebek iyileştiABD’de KJ Muldoon adlı 9 aylık erkek bebek, doğuştan nadir, genetik bir hastalığa sahipti.
18.05.2025Dünya
Dünyada bir ilk! Gen düzenleme ile bir bebek tedavi edildi
Dünyada bir ilk! Gen düzenleme ile bir bebek tedavi edildiGen düzenleme tedavisinde çığır açan bir gelişme yaşandı. ABD’de nadir görülen bir rahatsızlıkla doğan bebek, dünyanın ilk kişiselleştirilmiş gen düzenleme tedavisiyle iyileşti.
17.05.2025Dünya
Sarman kedilerin genellikle erkek olmasının sebebi ortaya çıktı
Sarman kedilerin genellikle erkek olmasının sebebi ortaya çıktıJapon ve ABD'li bilim insanları, sarman kedilerin genellikle erkek olmasının genetik kodlarındaki bir bölümün eksik olmasından kaynaklandığını tespit etti.
15.05.2025Dünya
Çölyak, ince bağırsağa hasar veriyor! Ciddiye alınması gereken 6 önemli belirti
Çölyak, ince bağırsağa hasar veriyor! Ciddiye alınması gereken 6 önemli belirtiÇölyak hastalığı, vücudun gluten proteinine karşı alerjik reaksiyon göstererek ince bağırsakta hasar meydana getirdiği bir sindirim sistemi rahatsızlığı. Prof. Dr. Benan Kasapoğlu, çölyak hastalığının tanı ve tedavisi hakkında bilgi vererek, glutensiz beslenmenin önemini vurguladı.
15.05.2025Genel Sağlık
Yağlı saçlıların yaptığı 5 hata! Her gün bu alışkanlığa son
Yağlı saçlıların yaptığı 5 hata! Her gün bu alışkanlığa sonYağlı saçlarla baş etmek, çoğu kişi için günlük bir mücadeleye dönüşebiliyor. Ancak bu sorunun arkasında yalnızca genetik ya da hava kirliliği değil, yanlış bakım alışkanlıkları da yatıyor olabilir. Bazı alışkanlıklar saç derisinin daha fazla yağ üretmesine neden oluyor.
14.05.2025Saç Bakımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ağaçlandırmada Avrupa'da 1, dünyada 4. sıradayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ağaçlandırmada Avrupa'da 1, dünyada 4. sıradayızTarım sektörüne iftira atıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tarım ve hayvancılığın önemi günden güne artıyor. Hangi ürünün nerede hangi miktarda ekileceğine biz karar veriyoruz. Yeni bir destekleme modelimizi de devreye aldık.' dedi. Bugüne kadar 7.5 milyardan fazla fidan dikildiğini de hatırlatan Erdoğan, 'En çok ağaçlandırma yapan ülkelerde Avrupa'da 1. dünyada 4.'yüz' ifadelerini kullandı.
14.05.2025Gündem
Uzman isim 3 kent için uyardı: ‘Erkeklerde daha sık rastlanır’
Uzman isim 3 kent için uyardı: ‘Erkeklerde daha sık rastlanır’Tokat'ta Türkiye ortalamasının iki katı sıklıkla görülen hastalık için, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ercan Çaçan uyarılarda bulundu. Özellikle 3 il için uyaran Doç. Dr. Çaçan, "Genellikle 20 yaşından önce başlar ve erkeklerde biraz daha sık rastlanır" dedi.
14.05.2025Gündem
Çağımızın en yaygın sorunlarından biri! ‘Aşırı düşünmeyle başa çıkmak mümkün’
Çağımızın en yaygın sorunlarından biri! ‘Aşırı düşünmeyle başa çıkmak mümkün’Aşırı düşünmenin, çağımızın en yaygın psikolojik sorunlarından biri olduğunu ve zihinsel sağlığı ciddi şekilde etkilediğini belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Zekeriya Bahçe, aşırı düşünme (overthinking) hakkında bilgilendirmede bulundu.
11.05.2025Genel Sağlık
Geçer diye beklemek hayata mal olabilir
Geçer diye beklemek hayata mal olabilirAni başlayan sırt ya da göğüs ağrısı… Sakın “Geçer” diye bekleyin. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Öztekin Oto, “Aort yırtılması, her yıl binlerce kişinin ölümüne neden oluyor ama çoğu kişi ne olduğunu bile bilmiyor” diyor.
9.05.2025Ege
Ömrü sadece 10 gün! Dokunan yanar: Cezası 557 bin TL
Ömrü sadece 10 gün! Dokunan yanar: Cezası 557 bin TLManisa Spil Dağı Milli Parkı'nda her yıl yalnızca bir kez açan ve yaklaşık 10 gün boyunca canlı kalabilen endemik Manisa lalesi (Tulipa orphanidea) için düzenlenen doğa etkinliğinde konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden (MCBÜ) Prof. Dr. Levent Şık, "Manisa'nın Demirci Bardakçı Dağı ve Alaşehir'in yüksek kesimlerinde, morfolojik olarak farklılık gösteren lale türlerine de rastladık. Buradaki laleler tamamen kırmızı renkteyken; bazı bölgelerde sarı bantlar içeren laleler de bulunuyor. Bu farklılıkların araştırılması için genetik çalışmalar başlattık" dedi.
9.05.2025Gündem
Her yıl 10 gün boyunca canlı kalabilen Manisa lalesi için genetik çalışma
Her yıl 10 gün boyunca canlı kalabilen Manisa lalesi için genetik çalışmaManisa Spil Dağı Milli Parkı'nda her yıl yalnızca bir kez açan ve yaklaşık 10 gün boyunca canlı kalabilen endemik Manisa lalesi (Tulipa orphanidea) için düzenlenen doğa etkinliğinde konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden (MCBÜ) Prof. Dr. Levent Şık, "Manisa'nın Demirci Bardakçı Dağı ve Alaşehir'in yüksek kesimlerinde, morfolojik olarak farklılık gösteren lale türlerine de rastladık. Buradaki laleler tamamen kırmızı renkteyken; bazı bölgelerde sarı bantlar içeren laleler de bulunuyor. Bu farklılıkların araştırılması için genetik çalışmalar başlattık" dedi.
9.05.2025Haberler
'Umut' bebek dünyaya geldi, annesi tarihe geçti: Türkiye'de bu bir ilk
'Umut' bebek dünyaya geldi, annesi tarihe geçti: Türkiye'de bu bir ilkİstanbul'da 2018'de akciğer nakliyle hayata tutunan 37 yaşındaki Ayfer Sarıtaş, doktorların riskli olduğunu belirtmesine rağmen Türkiye'de akciğer nakli sonrası bebek dünyaya getiren ilk hasta oldu.
9.05.2025Haberler
'Umut' bebek doğdu annesi tarihe geçti: Türkiye'de bu bir ilk
'Umut' bebek doğdu annesi tarihe geçti: Türkiye'de bu bir ilkİstanbul'da 2018'de akciğer nakliyle hayata tutunan 37 yaşındaki Ayfer Sarıtaş, doktorların riskli olduğunu belirtmesine rağmen Türkiye'de akciğer nakli sonrası bebek dünyaya getiren ilk hasta oldu.
9.05.2025Gündem
Kel katliamı göz açtırmadı! 'Kafaları altın dolu' dediler, sonrası korku filmi gibi
Kel katliamı göz açtırmadı! 'Kafaları altın dolu' dediler, sonrası korku filmi gibiEğer burada albinizmli olarak doğduysanız ya da kelseniz, kaderiniz yalnızca zorlu bir hayat değil, ölümle yüzleşmek olabilir. Ortaya konan rakamlara ve nedenlere inanmak güç olsa da mevcut tablo korku filmleri aratmıyor. İşte büyücülük ve zengin olma ritüellerinde kullanılmak üzere kaçırılan insanların yaşadıkları ve acımasız gerçeğin perde arkası.
9.05.2025Yaşam
"Arıcılık rotaları" turizme katkı sağlayacak
"Arıcılık rotaları" turizme katkı sağlayacakHacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım, "api Turizm" kapsamında oluşturdukları arıcılık rotalarının turizme katkı sağlayacağını belirtti.
5.05.2025Ekonomi
Kartalkaya yangını Meclis komisyonunda! Faciayı aileler anlattı vekiller ağladı
Kartalkaya yangını Meclis komisyonunda! Faciayı aileler anlattı vekiller ağladıTüm Türkiye’yi yasa boğan Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel yangını faciasında aileler, Meclis Araştırma Komisyonu’nda adalet arayışlarını dile getirdi. Acılı aileler, yaşadıkları kayıpları anlattıkları esnada komisyon üyeleri gözyaşlarına boğuldu
1.05.2025Gündem
'Bir şey olmaz' demeyin! Tiroid bile çıkıyor, dökülen saçlara dikkat
'Bir şey olmaz' demeyin! Tiroid bile çıkıyor, dökülen saçlara dikkatSaç dökülmesi, hem kadınları hem de erkekleri etkileyen yaygın bir sorun olarak her yaşta karşımıza çıkabiliyor. Uzmanlara göre saç dökülmesi bazen geçici nedenlere bağlı olsa da, bazı durumlarda ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabiliyor. İşte saç dökülmesinin en yaygın nedenleri.
30.04.2025Saç Bakımı
100 dakikalık ölüm: 'Bana ne oldu' diye gözlerini açtı! Yeniden doğdu
100 dakikalık ölüm: 'Bana ne oldu' diye gözlerini açtı! Yeniden doğduAntalya'da ani kalp ve sırt ağrısıyla hastaneye kaldırılan Mustafa Şahin (52), aort diseksiyonu (aort yırtılması) tanısıyla alındığı 7 saatlik ameliyatta vücut ısısı 22 dereceye düşürülüp, 100 dakika 'geçici ölüm'ü yaşadı. Ekipte yer alan doktor: "Belki ömrümde bir daha görmeyebilirim böyle bir ameliyatı" diyerek yaşananları anlattı
30.04.2025Haberler
100 dakikalık ölüm: 'Bana ne oldu' diye gözlerini açtı! Yeniden doğdu
100 dakikalık ölüm: 'Bana ne oldu' diye gözlerini açtı! Yeniden doğduAntalya'da ani kalp ve sırt ağrısıyla hastaneye kaldırılan Mustafa Şahin (52), aort diseksiyonu (aort yırtılması) tanısıyla alındığı 7 saatlik ameliyatta vücut ısısı 22 dereceye düşürülüp, 100 dakika 'geçici ölüm'ü yaşadı. Ekipte yer alan doktor: "Belki ömrümde bir daha görmeyebilirim böyle bir ameliyatı" diyerek yaşananları anlattı
30.04.2025Gündem
Japonya, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ölenlerin tespiti için Kiev'e teknik ekipman bağışladı
Japonya, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ölenlerin tespiti için Kiev'e teknik ekipman bağışladıJaponya, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda hayatını kaybedenlerin kimlik tespitinin yapılması ve olası savaş suçlarına ilişkin delillerin toplanması amacıyla Kiev yönetimine ileri düzey teknik ekipman bağışladı.
29.04.2025Dünya
Mattia Ahmet Minguzzi davasında yeni gelişme
Mattia Ahmet Minguzzi davasında yeni gelişmeİstanbul Kadıköy'de, 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin pazarda uğradığı bıçaklı saldırıda öldürülmesiyle ilgili tutuklanan şüpheli U.B.'nin yaş raporu dava dosyasına girdi.
28.04.2025Gündem
Her şey ultrasonla başladı! Anne karnında kurtuluş: Bu bebekler 2 kez doğuyor
Her şey ultrasonla başladı! Anne karnında kurtuluş: Bu bebekler 2 kez doğuyorHamileliği sorunsuz ilerliyordu, ta ki bir ultrasonla hiç beklemediği o haberi alana kadar. Önünde iki seçenek vardı: Ya gebelik sonlandırılacak ya da bebek doğduktan sonra ağır ameliyatlarla mücadele edecekti. Ancak yolu tam da o sırada Prof. Dr. Esra Esim Büyükbayrak ile kesişti. Hem anne hem de bebek, aynı anda ameliyat edilerek hayata işte böyle tutundu.
28.04.2025Genel Sağlık
62 yaşında dünyanın en güzel kadını seçildi! 'Gençken zaten herkes güzel olur'
62 yaşında dünyanın en güzel kadını seçildi! 'Gençken zaten herkes güzel olur'62 yaşında Demi Moore, ‘Dünyanın En Güzel Kadını’ seçildi. Moore’un, eskiden 20-30 yaş arası kadınların güzel seçildiği yerde zirvede olması, güzelliğin kriterinin ve yaşının olmadığı olarak yorumlandı.
28.04.2025Cadde
Göz altı halkaları tarih olacak! Pahalı kremler çöpe, doğal iksir poşetin içinde
Göz altı halkaları tarih olacak! Pahalı kremler çöpe, doğal iksir poşetin içindeGöz altındaki koyu halkalar, yorgunluk, stres, genetik faktörler ve yaşam tarzı alışkanlıkları gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Bu durum, kişiye yorgun ve sağlıksız bir görünüm kazandırabilir. Neyse ki, evde uygulanabilecek doğal yöntemlerle bu koyu halkaların görünümünü hafifletmek mümkündür.
26.04.2025Cilt Bakımı
Felç geçiren hastaların damarlarını tıkayan plaklarda yüksek düzeyde mikroplastik bulundu
Felç geçiren hastaların damarlarını tıkayan plaklarda yüksek düzeyde mikroplastik bulunduMikroplastiklerin ve nanoplastiklerin, kalp krizi ve felçlere neden olan plaklarla etkileşime girebileceği düşünülüyor.
24.04.2025Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Genetik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.