Son dakika deprem tehlikesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan deprem tehlikesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan deprem tehlikesi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 937 deprem tehlikesi haberi bulunmuştur.
Amasya’da 3 dakika arayla 2 depremAmasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde 3 dakika arayla Richter ölçeğine göre 4.4 ve 4,2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.
'Deprem kahini' bu kez haklı mı? Tehlikeli sessizlik: Türkiye'nin altında ve hepsi ölüTürkiye, her gün hissedilen ve hissedilmeyen pek çok sarsıntıya maruz kalıyor. Üstelik her şehrin deprem tehlikesi altında olduğu göz önünde bulundurulduğunda durumun ciddiyeti artıyor. Ancak deprem üreten faylar olduğu kadar, binlerce yıldır da sessizliğini koruyanlar da var. Türkiye’nin depremselliğine ilişkin yorumlarıyla gündem olan Frank Hoogerbeets’in son açıklamasında, ‘Türkiye’de ölü fay olmadığına’ yönelik kısımlar dikkat çekmiş ve İstanbul’u bekleyen 7.6’lık deprem ihtimali kafaları karıştırmıştı. Peki, Hoogerbeets bu kez haklı olabilir mi?
Bir yandan sallanıyor bir yandan çöküyoruzİstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen 6.2’lik depremin tedirginliği sürerken dün de Tekirdağ Marmaraereğlisi açıklarında 3.7 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Deprem İstanbul’dan da hissedildi. İstanbul Bahçelievler’de ise dün kentsel dönüşüm için boşaltılan bir apartmanın balkonunun çökmesi nedeniyle bir kişi yaralanırken Maslak’ta da gece bir yolda çökme meydana geldi.
İstanbul'da bir deprem daha! AFAD'dan açıklamaMarmara Denizi'nde Tekirdağ açıklarında bir deprem meydana geldi. AFAD, İstanbul'da da hissedilen depremin büyüklüğünü 3.7 olarak aktardı.
Son dakika: İstanbul'da bir deprem daha! AFAD'dan açıklamaMarmara Denizi'nde Tekirdağ açıklarında bir deprem meydana geldi. AFAD, İstanbul'da da hissedilen depremin büyüklüğünü 3.7 olarak aktardı. Öte yandan Bahçelievler'de kentsel dönüşüm için boşaltılan bir binanın balkonu deprem anında yıkıldı.
Bardağı taşıran son damla! Komşu komşunun kolonunu kırıyor, fırın varsa yıkıyorDeprem, ülkemizde yıkım ya acılarla dolu tablolarla sonuçlanan bir doğa olayı. Ancak ne yazık ki yüzyıllardır aynı şeyler yaşanmasına rağmen depreme dayanıklı inşa konusunda yeterli yol katedilmedi. Aksine birbirine zarar veren binlerce yapı komşu oldu. Mühendislik hizmeti almamış bu yapıların yanında bir de görünmez risklerle dolu başka yuvalar vardı. İstanbul’daki 6.2’lik depremden sonra gündeme gelen ‘çekiçleme etkisi’ ve altında ‘fırın’ bulunan binaların dayanıklılığını, Prof. Dr. Ahmet Türer değerlendirdi.
Koca ilçenin yerini değiştirdi! Adres yine Kütahya: Yeni fayın ayak sesleri mi?Yaklaşık 10 gündür Kütahya’yı saran deprem fırtınası, büyüklükleri 4’ün üzerinde pek çok depremle devam ediyor. Hissedilen her sarsıntı geçmişte büyük depremlerle acı kayıplar yaşayan Kütahyalıları tedirgin ediyor. Geçmişte şehrin yerinin değişmesine bile neden olan depremler, bu kez neye işaret ediyor? En büyüğü 4.6 olan sarsıntılar yeni bir fayın sesleri olabilir mi? 2 uzman açıkladı.
İstanbul depremi sonrası uzman isimden çarpıcı sözler: Zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsinizJeoloji Mühendisi Doktor Mehmet Salih Bayraktutan, 6.2 büyüklüğündeki depremin İstanbul değil Silivri depremi olduğunu belirterek, "İstanbul'da iddia edilen yıkıcı deprem olmayacak. İstanbul'un en büyük şansı, zeminin geoteknik dayanımı yüksek kayalardan (Paleozoyik yaşlı) oluşmasıdır. Her zaman söylediğim gibi yine söylüyorum, zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsiniz. Bu depremin, hissetmenin dışında İstanbul'la ilgisi yok" dedi.
İstanbul depremi sonrası uzman isimden çarpıcı sözler: Zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsinizJeoloji Mühendisi Doktor Mehmet Salih Bayraktutan, 6.2 büyüklüğündeki depremin İstanbul değil Silivri depremi olduğunu belirterek, "İstanbul'da iddia edilen yıkıcı deprem olmayacak. İstanbul'un en büyük şansı, zeminin geoteknik dayanımı yüksek kayalardan (Paleozoyik yaşlı) oluşmasıdır. Her zaman söylediğim gibi yine söylüyorum, zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsiniz. Bu depremin, hissetmenin dışında İstanbul'la ilgisi yok" dedi.
Üşümezsoy vazgeçmiyor! Fay tartışmasının doğuşu: 25 yıl önce tek noktayı gösterdiİstanbul’da daha büyük bir deprem olup olamayacağına ilişkin 2000’li yıllarında başından itibaren araştırmalar sıklaşmış ve pek çok yabancı bilim insanı Marmara Denizi’nde çalışmalar yapmıştı. Bir tarafta 7’den büyük bir depremin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Rolando Armijo, diğer tarafta ise 7’den küçük depremin yaşanacağı görüşünü savunan Robert Reilinger vardı. Peki, bugün de tartışılan ‘büyük deprem’ listesinde İstanbul da var mıydı? Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ne anlatmak istiyor?
Yaşadığım yer sağlam deyip geçme! Fatih, Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy’de büyük risk...İstanbul’da deprem riski yalnızca ilçelere göre değil, her mahallenin zemin yapısına göre değişiklik gösteriyor. Uzmanlar, zemin durumunun deprem riskini doğrudan etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğunu belirtiyor. Zemin sıvılaşması ve zayıf yapılar, deprem sırasında büyük hasarlara yol açabilir ve bu da can kaybını artırabilir.
Van'daki depremle başladı! Amasya'nın altında neler oluyor? 'Daha büyüğüne işaret'13 Nisan 2025 sismik aktivitenin oldukça yüksek olduğu bir gün oldu. Van ve Amasya’dan gelen deprem haberleri, pek çok soruyu da beraberinde getirdi. Özellikle her iki bölgede de daha büyük depremlerin yaşanıp yaşanmayacağı, merak konusu. Yaşananları ve olası depremleri 2 uzman anlattı.
45 saniye önce deprem uyarısı! Yakınlarını kaybedince kurdu: ABD'de 2 haftadır sürüyorDepremi erkenden haber alıp kendisi ve ailesinin güvenliğini sağlamak isteyenlerin sayısı hiç de az değildir. Pek çok kişi ‘deprem alarmları’ ve 'erken uyarı sistemleri'ni araştırıyor. ABD’de bulunan ve Kuzey Anadolu Fay Hattı’na ikiz kardeşi kadar benzeyen San Andreas Fayı’nın son günlerdeki aktivitesi de, erken uyarı sistemleriyle ilgilenen uzmanların dikkatini çekti. Büyük depremin her gün biraz daha yaklaştığı düşünülünce bir hayat kurtarıcı olabilecek ‘erken uyarı sistemleri’ Türkiye’nin de içinde bulunduğu 8 ülkede aktifken, geriye sadece saniyelerle yarışmak kalıyor!
Türkiye'de gittikçe büyüyor! Tomografide ortaya çıktı: Bu yarık yeni değil, adı AmasyaTürkiye ve çevresinde kuzeyde Avrasya, güneyde Afrika, güneydoğuda Arabistan ve Anadolu levhaları yer alıyor. Yani Türkiye, birden çok levhanın sınırları üzerindeki toprak parçası üzerine kurulmuş bir ülke. Bu da ülkenin deprem, volkanik aktivite gibi tehlikelerin tam da ortasında olduğunu gösteriyor. Üstelik hemen güneyinde büyüyen ve her geçen gün artan bir 'okyanuslaşma' göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye gelecekte güneyinde okyanus olan bir ülke olabilir! Prof. Dr. Murat Utkucu Türkiye’nin güneyinde başlayıp büyüyen kopmayı anlattı.
Prof. Dr. Tatar: Günlük ortalama olan deprem sayısı 60 ile 100 arasıAFAD Deprem ve Risk Azaltma Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Ege Denizi'nde yaşanan depremlere ilişkin, "Şu anda bu sismik aktivite hale devam ediyor. Günlük ortalama olan deprem sayısı 60 ile 100 arası değişiyor. Belli bir düşüş var ama hala riskin tümüyle kalktığını söylemek için erken" dedi.
Son dakika... Ege Denizi'nde 5.0 büyüklüğünde deprem: Yunan sismolog 'Hikaye bitmedi'Ege Denizi'nde 28 Ocak'tan bu yana süren depremlere AFAD'ın son dakika bildirimine göre 5 büyüklüğünde bir deprem daha eklendi. TSİ ile saat 07.46'da ölçülen depremin ardından 09.08'de 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Santorini'ye acil kaçış limanı inşa edilecek. İşte Yunan sismolog'un açıklamaları...
Altından diri fay geçmeyen Ankara neden sallanıyor? 2 depremle tetiklendi: 'Artık güvenli değil'Dün Ankara'nın 3.5 büyüklüğünde küçük bir depremle sarsılması, başkentin depremselliğini yeniden gündeme getirdi. Ankara sanıldığı gibi depremden muaf ya da depremin pek de uğramayacağı bir yer mi yoksa Türkiye’nin her noktası gibi büyük depremlerin etkisi altında kalabilir mi? Yapı stokunun depreme hazır olmadığı açık şekilde görünen başkentin depremselliğini, 2 uzman önceki depremleri de değerlendirerek Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Türkiye'den İran'a uzanan dev yarık! Deprem tehlikesi var mı?Kapadokya Üniversitesi Öğretim Üyesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, Anadolu levhasında oluşan yarıklar hakkındaki araştırmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
6 Şubat'ta yaşandı ama bitmedi! Gecekonduları yıkmayan şifre: 'Sağ gösterip sol vurabilir'53 bin 537… Sadece bir sayı değil, biten hikâyeler, yok olan ailelerin yürek yakan kaybıydı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerin üzerinden bugün itibarıyla tam 2 yıl geçti. 11 ilin etkilendiği depremin 2’nci yılında, Türkiye’nin değişmeyen deprem gerçeğini, depremde en çok yarayı alan Hatay’ı ve zeminin depremin şiddetini artıran etkisini Prof. Dr. Süleyman Pampal Milliyet.com.tr’ye anlattı.
Deprem Tehlikesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.