10.12.2014 - 16:32 | Son Güncellenme:
Üç boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence alanlarında dünyanın önde gelen yazılım şirketi Autodesk’in, tasarım dünyası ve profesyoneller için düzenlediği uluslararası AUx etkinliği, bu yıl ilk kez Türkiye’de gerçekleşti.
10 Aralık 2014 Çarşamba günü AutodeskUniversityExtension (AUx) İstanbul’da bir araya gelen bine yakın tasarımcı, mimar ve mühendis; sektörlerinin en yeni trend ve teknolojilerini dinleme, 25 farklı oturumda Autodesk ürünlerinin sunduğu inovatif yaklaşımları tanıma, endüstri dünyasının lider isimlerinin tavsiyelerini dinleme ve farklı sektörlerden profesyonellerle fikir alışverişinde bulunabilme fırsatı yakaladı.
“Türkiye’nin potansiyeline inanıyoruz”
Programın açılışını yapan Autodesk EMEA Gelişen Pazarlar Kıdemli Satış Yöneticisi HaraldOettl, yedi yıl önce 3 kişilik ekiple Türkiye pazarına giren şirketin bugün, 22 yıllık küresel geleneğini İstanbul’a taşıyacak kadar büyümesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
“Türkiye, Autodesk’in en hızlı büyüdüğü pazarlardan biri. 22 yıl önce ABD’de başlayan ve dünyanın çeşitli ülkelerine yayılan AutodeskUniversity etkinliğimizle, bugün Türkiye’deki müşterilerimize doğrudan ulaşabiliyor ve onlara son teknoloji ve trendleri anlatıyor olmaktan gurur duyuyoruz” diyen Oettl, konuşmasında Türkiye’nin özellikle üç sektörde ciddi bir potansiyel sunduğunu vurguladı. Oettl sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Üretim; mimari-mühendislik-inşaat ve eğitim… Bu üç alanda da ciddi bir büyüme potansiyelinden bahsediyoruz. Özellikle endüstriyel makineler ve otomotiv sektörlerinde, Türkiye’de uçtan-uca çözüm sunan tek şirketiyiz. Bunun dışında Türkiye gibi inşaat sektörü oldukça kuvvetli bir pazarın BIM konusunda kat etmesi gereken çok yol olduğunu düşünüyoruz. İnşaat ve altyapı projelerinde devlet kurumlarıyla işbirliği çalışmalarına odaklanmak istiyoruz. Türkiye’nin de, ABD ve İngiltere’deki gibi inşaat projelerinde BIM kullanımını zorunlu kılması gerekliliğine inanıyoruz.”
Gelecekte işler farklı yapılacak
Autodesk Başkan Vekili Pete Baxter ise 3D ve bulut yazılım sistemlerine geçiş için en önemli kriterin eğitim olduğunu vurgulayarak “5 binden fazla ortaokul ve lisede, milyonlarca öğrenciye yönelik ücretsiz workshop ve eğitimler gerçekleştiriyoruz. Mimarlık ve ürün tasarımı alanlarında düzenlediğimiz Ulusal Öğrenci Tasarımı Yarışması ile Türkiye’de geleceğin tasarımcı ve yaratıcılarına yol göstermek istiyoruz. Çünkü gelecekte işler bugünkünden tamamen farklı şekilde yapılacak” yorumunda bulundu. Her yıl dünya çapında 30 binin üzerinde kullanıcıya Autodesk ürünlerini anlatan ve sonuncusunun adı AutoCAD Professional TipsandTechniques olmak üzere üç AutoCAD kitabı yayınlayan Autodesk teknoloji gurusu LynnAllen ise konuşmasında tasarımın geleceği, yeni trendler, bulut teknolojileri hakkında yanlış bilinenler ve tasarım deneyimini iyileştirmek için önerilen en yeni Autodesk bulut teknolojilerinden bahsetti.
“Dünya genelinde 50 milyon sunucu var. İnternet bağlantısı ve cihazınız olduğu sürece bunların sunacağı her türlü bilgiye açıksınız” diyen Allen sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mobilite, işbirliği kültürü, farklı cihazlardan yüksek miktarda veriye erişimi sağlayan etkin bilişim gücü… Tüm bu yeni trendler geleceğin iş yapma alanının tablet bilgisayarlar olduğunu gösteriyor.”