Son dakika uyku bozuklukları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan uyku bozuklukları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan uyku bozuklukları haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 910 uyku bozuklukları haberi bulunmuştur.
Deprem korkusu ‘insomnia’yı artırdıÇağımızın yeni sorunu insomnia (uykusuzluk). Klinik gözlemlere göre uykusuzluk sorunu deprem korkusu ile son günlerde ülkemizde de çok artmış durumda.
Her 3 yetişkinden 1'i bu sorunu yaşıyor! Çağın sessiz çığlığı: UykusuzlukSon yılların yükselen trendi “iyi yaş alma” veya “sağlıklı yaşlanma” konuları denilince akla sağlıklı beslenme ve egzersiz gelse de kaliteli uyku tam da bu ikilinin ortasında yer alıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Meliha Aydın, yeterli ve kaliteli uyku hakkında "Sağlıklı yaşam için vazgeçilmez unsurların başında gelir" yorumunu yapıyor.
Mini mini çalışkan karıncalar neden hiç uyumaz?Karıncaların kendi bedenlerine kıyasla daha büyük ve karmaşık bir dünyada yaşadıkları söylenebilir. Üstelik bu küçük canlıların hiç uyumadığını düşünürsek, yanılmış olmayız. Gerçekten, karıncaların neden uyumadıklarını hiç düşündünüz mü? Uykusuz bir hayat nasıl olurdu?
Saçtaki belirtiler tesadüf değil! Bakın size ne anlatmaya çalışıyorGünlük hayatımızda saçlarımız genellikle estetik bir unsur olarak görülse de, aslında vücudumuzun içsel durumuyla ilgili birçok mesajı da içinde barındırır. Parlaklığı, dökülme şekli, rengi ve hatta saç derisinin durumu, genel sağlık tablomuzun sessiz tanıkları olabilir.
İşiniz sizi uyutmuyor olabilir! Uykuya dalamamanızın en büyük sebebiGeceleri uykuya dalamıyor olmanızın birçok nedeni olabilir. Çok yorucu bir gün geçirmiş olabilirsiniz, kendinizi hasta hissediyor olabilirsiniz. Bu liste böyle uzayıp gider ancak uykuya dalmanızı zorlaştıran bir faktör daha var: İşiniz! İş konusunda stres yaptığınız için geceleri uyuyamıyor olabilirsiniz.
Ekran bağımlısı çocuk, manik atak geçiriyorKaliforniya Üniversitesi’nin araştırması, ergenlik öncesi çocuklarda aşırı telefon ve ekran kullanımının manik semptomlara neden olduğunu gösterdi.
Her 10 çocuktan 1’i disleksili! Zekâ geriliği değil öğrenme farklılığıHer 10 çocuktan 1’i disleksiye sahip. Ancak çoğu zaman fark edilmiyor; harfleri tersten okuyan, yazım hataları yapan çocuklar tembellikle veya zeka geriliğiyle suçlanıyor. Oysa erken teşhis ve doğru eğitimle tüm engelleri aşmak mümkün
Sağlık Bakanlığından 'sarı serum' açıklamasıSağlık Bakanlığı, sarı serumun hekim kararı ile eğitimli sağlık personeli tarafından, uygun sağlık kurumu koşullarında ve gerekli görülen hallerde verilebileceğini bildirdi.
Kadın sağlığında önemli bir konu: Östrojen dominansıÖstrojen dominansı, kadın sağlığını olumsuz etkileyebilecek ciddi bir hormonal dengesizliktir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, hormonal dengesizliğin nasıl oluştuğunu anla-tıp, kadın sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilgiler verdi
Menopoz dönemi hangi değişikliklere yol açar?Menopozun neden olduğu biyolojik ve psikolojik değişikliklerin kadın yaşamında önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas menopoz döneminin kadın bedenine etkileri hakkında önemli bilgiler verdi
Menopozda yaşam kalitesini artırmanın yollarıMenopoz, kadınların biyolojik ve psikolojik olarak büyük değişimler yaşadığı bir dönemdir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, menopoz döneminde yaşam kalitesini artırmanın püf noktalarını anlattı
Menopozda yaşam kalitesini artırmanın yollarıMenopoz, kadınların biyolojik ve psikolojik olarak büyük değişimler yaşadığı bir dönemdir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, menopoz döneminde yaşam kalitesini artırmanın püf noktalarını anlattı.
Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabahları yorgun uyanıyorsanız sebebi fibromiyalji olabilirFibromiyaljinin, vücutta yaygın kas ağrıları, gezici ağrılar, uyku bozuklukları, depresyon ve sürekli yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir rahatsızlık olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Figen Lokumcu, fibromiyalji hastalığı hakkında açıklamalarda bulundu.
100 kişiden 1’inde görülüyor! Aşırı sıcaklar epilepsi nöbetlerini tetikliyorYazın sıcak havalarla birlikte vücutta oluşan tuz ile su kaybı, uyku bozuklukları ve terleme gibi sorunlar epilepsi hastalarını daha çok etkiliyor. Yazın tetiklenen nöbetler bir dizi kontrolsüz hareket ve bilinç kaybı şeklinde yaşandığı için hasta ve hasta yakınlarında endişe yaratıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Haluk Caneroğlu, yaz aylarında epilepsi nöbetlerini azaltmaya yönelik önlemleri şöyle sıralıyor.
Hiper yorgun olabilirsiniz! Milliyet'e konuşan uzmanlar uyardı: Bu belirtilere dikkatKendinizi yorgun, bitkin, sinirli ya da motivasyon kaybı yaşıyor gibi mi hissediyorsunuz. Bu belirtiler hiper yorgunluk sendromuna işaret edebilir. Milliyet'e konuşan uzmanlar, stres, yoğun iş temposu, zor hayat şartları ve sosyal medyanın bu sendromu ortaya çıkarabileceğini belirtiyor.
Bir anda felç geçirdi, yüzde 80 görme kaybı yaşadı! 1,5 yıl sonra inanılmaz değişimMuğla’da yaşayan ve sanayide fırın boya ustası olarak çalışan Necip Yıldız (23), belden aşağısının felç olduğu, yüzde 80 görme kaybı yaşadığı bir tür santral sinir sistemi hastalığı olan ve tanı konulması çok güç Nöromyelitis Optiko'yu, kortizon ve fizik tedavisiyle yaklaşık 1,5 yılda yendi.
“Psikolojik destek almayı zayıflık olarak görmesinler”Bir yıldır sahada çalışan Türk Psikologlar Derneği Deprem Koordinasyon Kurulu Başkanı psikolog Caner Çakır, “Verebileceğim en önemli tavsiye psikolojik destek almayı bir zayıflık olarak görmemeleri,” diyor.
Planlayıcınız bozulmuş olabilir! Mışıl mışıl uyumak için bu 7'liden uzak durunİyi bir gece uykusunun ardından sabahları yataktan kalkmak gibisi yoktur. Kendinizi dinlenmiş, uyanık ve güne başlamaya hazır hissedersiniz. Ancak çoğu kişi için derin bir uykuya dalmak neredeyse imkansız gibi gelebilir. Aslında milyonlarca kişi kronik uyku sorunları yaşıyor . Bu, belirli sağlık sorunları, uyku bozuklukları, sınırlı egzersiz ve diğer riskli davranışlarla ilişkilendirilebilse de çoğu kişi için günlük ritimde bir bozulma olduğu anlamına gelebilir.
Beslenme bozukluğu uykusuzluğa davetiye çıkarıyorYediğimiz yemeklerin uykumuzun kalitesini ve süresini etkilediğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Çok hızlı yemek yemek, öğün atlamak, fazla ve ağır öğünler tüketmek, yemek saatlerinin düzensiz olması ve uyumadan önce atıştırmak uyku bozukluklarının nedenlerindendir” dedi.
Türkiye'de her 100 kişinin 5'i muzdarip! Depresyon en çok onlarda görülüyorTürkiye’de her 100 kişiden 5-6’sında sonbahar depresyonunun görüldüğünü belirten Psikolog Ecem Özcan Tatlıdil, “Depresyon tanısıyla tedavi edilenlerin yüzde 65’ini sonbahar depresyonu yaşayanlar oluşturmaktadır. Bu bakımdan sonbahar depresyonu tüm depresyon vakaları içinde en sık görülen türdür. Sonbahar depresyonu en sık 17-25 yaş aralığında görülmektedir” dedi.
Bunun adı 'gülümseyen' depresyon, işte tedavisi! 'Kadınlarda 5 kat daha fazla görülüyor'Günümüzde milyonlarca kişi depresyondan muzdarip şekilde hayatına devam ediyor. Hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren bu rahatsızlığın bir de 'gülümseyen'i var. Yani kişi sosyal ortamda çok neşeli ve mutluyken, tek başına kaldığında dünyası başına yıkılmış gibi oluyor. "Kadınlarda 5 kat daha fazla görülüyor" diyen Uzman Klinik Psikolog Melike Akpınar Kadıoğlu açıkladı.
Uyku ilaçları bir süre sonra uyutmayabilir! 'Doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalı'Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Metin, "Uyku ilaçlarının etkisi kısa sürelidir, bugün uyumanıza yardımcı olan bir ilaç 1-2 ay sonra sizi uyutmayabilir" dedi. Herkesin 8 saat uyumak zorunda olmadığına da değinen Metin, uyku ihtiyacının kişiye göre değişebileceğini vurguladı.
Uyku Bozuklukları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.