Son dakika II. Abdülhamid haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan II. Abdülhamid gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan II. Abdülhamid haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 497 ıı. abdülhamid haberi bulunmuştur.
200 bin liraya 100 metrekare ev! Yanmış tahtalar depreme ve yangına nasıl kafa tutuyor?Küllerinden yeniden doğmak, bazen çok daha güçlü bir başlangıç yapmayı sağlayabilir. Yanmış bir tahta da inşaat sektörü için doğaya meydan okuyacak kadar güçlü olabiliyor. Çünkü deprem, yangın ve doğal süreçler bir tek onu yakıp yıkamıyor. Peki ama nasıl? 1603’te Japonya’daki keşfinden 291 yıl sonra İstanbul depreminde izleri var!
Osmanlı elbiseleriyle yolculukİstanbul Havalimanı, “Elbise-i Hümayun: Osmanlı Padişah Kostümleri” sergisi ziyaretçileri tarihi bir yolculuğa davet ediyor.
Bayan Zonaro’nun gözünden İstanbulII. Abdülhamid döneminin önemli ressamlarından Fausto Zonaro’nun eşi Elisa Zonaro’nun çektiği İstanbul fotoğrafları ilk kez kapsamlı bir sergide buluştu.
Topkapı ve Dolmabahçe Sarayı’nda bulunan paha biçilmez: Tam 400 yıllıkMilli Saraylar Başkanlığı’na bağlı Sedef Atölyesi’nde Topkapı ve Dolmabahçe Sarayı’nda sergilenen kasır, köşk ve müzelerin sanat eserleri restore ediliyor. Beşiktaş’taki Yıldız Şale Köşkü yerleşkesinde yer alan atölyede 4 kişilik ekipten oluşan uzman restoratörler, Sultan II. Abdülhamid tuğralı bir taht, Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü’nde sergilenen kuyruklu piyano ve Topkapı Sarayı’nın Harem Dairesi’ne ait bir kapı üzerinde yenileme yapılıyor.
Şehzadenin dilinden en uzun yüzyılII. Abdülhamid’in torunu Ertuğrul Osman Efendi’nin anıları kitap oldu. “Şehzadenin Yüzyılı” hanedanlığın son dönemine ve bir padişah torununun dünyaya yayılan serüvenine ışık tutuyor
'Vadedilmiş Topraklar'ın Kudüs'ten sonraki kilit şehri oldu! Netanyahu'nun Urfa hayaliSiyonist Yahudilerin en büyük arzusu, kendilerine 'vaat' edildiğini iddia ettikleri topraklarda öyle ya da böyle bir devlet kurmak oldu. İlk olarak da Osmanlı Sultanı II. Abdülhamid'den toprak istediler ama aldıkları 'tokat' gibi cevap sonrası başka çözüm arayışlarına girdiler. Günümüzde ise yürüdükleri bu vahşet ve işgal yolu, Arz-ı Mev'ud'a göre Türkiye'den de geçiyor. Ve Kudüs'ten sonraki bir diğer önemli şehir ise Urfa.
Şehzade’nin hatıralarıYapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Şehzadenin Yüzyılı”, Sultan II. Abdülhamid’in torunu Ertuğrul Osman Efendi’nin hatıralarını anlatıyor.
İki sarayı birbirine bağlayan tarihi geçit, yazı tahtasına döndüÇırağan Sarayı ile Yıldız Sarayı'nı birbirine bağlayan 19'uncu yüzyıl yapımı üst geçit bakımsızlığı ve üzerine yazılan yazılar nedeniyle tepki çekti. Üzerine Türkçe ve yabancı dillerde yazılar yazılmış kapı ve işlemeli sütunların restore edilmesi gerektiğini belirten Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, "Yazı yazanları kayıt altına almak için buraya kamera koyulabilir. Bir tek vatandaşlarımız yazmıyor, yabancı turistler de yazıyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Bu görüntüler, İstanbul'u kötü gösteriyor. 110 tane sütun var; hepsi mermerden yapılmış muhteşem bir anıt bu. Sütunların da bazı yerlerinde çatlaklar var. Çok ağır cezaların olması lazım. Devletimizin buna çok özen göstermesi lazım. Çünkü insanlar yazı yazsam bir şey olmayacak düşüncesinde" dedi.
İki sarayı birbirine bağlayan nokta: Bu görüntüler İstanbul'u kötü gösteriyorÇırağan Sarayı ile Yıldız Sarayı'nı birbirine bağlayan 19'uncu yüzyıl yapımı üst geçit bakımsızlığı ve üzerine yazılan yazılar nedeniyle tepki çekti. Üzerine Türkçe ve yabancı dillerde yazılar yazılmış kapı ve işlemeli sütunların restore edilmesi gerektiğini belirten Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, "Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Bu görüntüler, İstanbul'u kötü gösteriyor." dedi.
Yıldız’ın kapıları halka açıldıOsmanlı’nın son büyük sarayı Yıldız Sarayı, altı yıllık restorasyon çalışmasının ardından kapılarını açtı. Saray, Osmanlı’nın devlet erkânından izler taşırken II. Abüldhamid’in sanata olan merakını da yansıtıyor.
İstasyon var, tren yok! Gemilerin karışması Mısır'a köşk, Dalaman'a gar yaptırdıMetroya yakın bir ev, ulaşım kolaylığı vadedilen bir semt... Tüm bunlar günümüzde bir yerlerde yaşamaya karar vermek için önemli faktörlerden. Ancak tren garında yaşamak ne kadar cazip olabilir? Üstelik 120 yıldır hiç tren geçmeyen bir gar! Her şey son Mısır Hidivi II. Abbas Hilmi Paşa'nın Dalaman'a köşk yaptırmak istemesiyle yaşandı. Aynı yıllarda devam eden Hicaz Demiryolu Projesi de işin içine girince ortalık karıştı.
‘Yıldız Sarayı direnişin sembolü’Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldız Sarayı’nın sıradan bir yapı olmadığını belirterek, “Osmanlı’nın en muhataralı 33 yılına tanıklık eden Yıldız Sarayı Devlet-i Aliyye’ye yönelen yıkma girişimleri karşısında direnişin sembolü oldu” dedi.
Yıldız Sarayı, kapılarını halka açtıOsmanlı Devleti'nin son sarayı, tarihte derin izler bırakan olayların tanığı Yıldız Sarayı, 19 Temmuz'da ziyarete açıldı. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'a girişlerin Ağustos ayının sonuna kadar ücretsiz olduğunun müjdesini verdi.
Yıldız Sarayı'nda 100 yıl sonra ilk! Açılışını cuma günü Erdoğan yapacakOsmanlı Devleti'nin son sarayı, tarihte derin izler bırakan olayların tanığı Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 19 Temmuz'da ziyarete açılacak. "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" başta olmak üzere birçok yapı tarihinde ilk kez ziyaretçiyle buluşacak.
Yıldız Sarayı'nda 100 yıl sonra ilk! Açılışını cuma günü Erdoğan yapacakOsmanlı Devleti'nin son sarayı, tarihte derin izler bırakan olayların tanığı Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 19 Temmuz'da ziyarete açılacak. "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" başta olmak üzere birçok yapı tarihinde ilk kez ziyaretçiyle buluşacak.
‘Gizli’ hazinelere dünya da hayranCNN International, Şerefiye Sarnıcı, Dara Sarnıcı, Göbeklitepe, Derinkuyu, Rumeli Han, Sancaklar Camii ve Yeraltı Camii’ni “Türkiye’nin altında saklı harika yapılar” diye tanıttı.
Diyarbakırlı Tahsin’le derin maviye yolculukDeniz ressamlığının öncülerinden Diyarbakırlı Tahsin Bey’in Galeri Selvin’in aile koleksiyonunda kalan ve çoğu poşad niteliğinde 30 eserinden oluşan sergi sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
Osmanlı bayram tebrik kartlarıOsmanlı’da 19. yüzyıl sonunda görülmeye başlayan kartpostallar, bayramların da önemli bir parçasıydı. Bazı kutsal mekânların ve dinî metinlerin kartpostallarda kullanılması yasak olduğundan bayram tebrik kartları çiçek görselleriyle süsleniyordu.
Ramazandan bayrama OsmanlıOsmanlı’da ramazan ayı ve bayramlarda diş kirası, yer mahyaları, amin alayları ve biraz muzip bir gelenek olan “unutma beni dolması” gibi pek çok renkli gelenek vardı.
Cuma hutbesinde 36 Osmanlı padişahının anıldığı tek yer! 'Sultan Yunus'un soyundanız'Nijer'in 124 bin nüfuslu Agadez şehrinde, cuma hutbelerinde hâlâ Osmanlı padişahları anılıyor. Agadez'deki Müslümanların yaşadığı bölgede günümüzde dahi Osmanlı sancağının dalgalanması ve sultanların isminin hutbede teker teker sıralanmasının sebebi ise bir hayli ilginç.
Kadın sanatçı ‘rönesansı’nı başlattıDünya Kadınlar Günü’nde ressam Mihri Müşfik eserleriyle anılıyor. Mihri Müşfik, kadın sanatçıların ülkemizdeki zorlu varoluş mücadelelerinde deniz feneri özelliğine sahip.
Iı. Abdülhamid ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.