Son dakika girişimci kadın haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan girişimci kadın gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan girişimci kadın haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.832 girişimci kadın haberi bulunmuştur.
Girişimci kadınlardan doğal çikolata üretimiVan'ın İpekyolu ilçesinde el yapımı doğal çikolata üretimi yapan girişimci kadınlar hem aile bütçelerine katkı sağlıyor hem de istihdama destek oluyor.
Deprem bölgesindeki satış hacmi 10 milyar TL’ye yaklaştıHepsiburada’nın ‘Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü’ programındaki desteklerle 6 binden fazla yeni işletmenin e-ticarete başladığı, deprem bölgesinden e-ticaret yapan aktif işletme sayısının 10 bini aştığı açıklandı.
2019 yılında başlayan projeden deprem bölgesindeki kadınlara destek2019 yılında hayata geçirilen ve 2024 yılında deprem bölgesindeki kadınlara öncelik verilen “Dijitalde Hayat Kolay Projesi” kapsamında bugüne kadar 30 bin kadına çevrim içi ve yüz yüze olmak üzere dijital okuryazarlık, pazar ve müşteri analizi, e-ticaret, e-ticarette kriz yönetimi, sosyal medya pazarlaması ve sosyal medya fotoğrafçılığı konu başlıklarında dijital pazarlama eğitimleri verildiği açıklandı.
20 milyon lira kaybetti, her şeyi sıfırdan kurdu! 'Markete bile topukluyla gidiyorum'Yeri geldi işi bıraktığı için eve ağlayarak döndü, yeri geldi parası yetmiyorken çeşitli yollar arayıp dükkan açmaya çalıştı. Sonunda da yılmadan genç yaşında imkansızlıklara rağmen bir işletme kurdu. Yaklaşık 20 milyona yakın zarar etse bile umudunu kaybetmeyen, 6 yılda her şeyi sıfırdan var eden ve şimdi de 15 bin kişiye yemek çıkarabilen bir catering firmasının sahibi olan Sinem Özer, hikâyesini Milliyet.com.tr için anlattı.
Küllerinden doğdu, işini kurdu! Tek sermayesi defne yaprağı: 'Ayağımdaki terlikle çıktım'Zor bir çocukluk geçirdi, üniversiteyi bırakmak zorunda kaldı, geçim kaynakları saatler içinde kül oldu. Ancak o pes etmedi, hem okulunu tamamladı hem de yoktan var ettiği bir girişimle başarıdan başarıya koştu. "Kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadınım" diyen Hataylı iş insanı Ayşegül Taşkıran'ın tüm zorluklara rağmen defne yapraklarıyla inşa ettiği başarı ise hayranlık yaratacak türden.
Türkiye’den daha hızlı büyüdülerTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu.
Müdürlükten 'şifalı' terliğe! İbn-i Sina'da gördü: Kanamayı durduruyor, yanığın ateşini alıyor8 yıl boyunca özel sektörde yöneticilik yapan Hilal Cemre Gökçe, 2 sene önce hayatını değiştiren bir karar vererek girişimci oldu. Mineral taşları kullanarak terlik tasarlayan ve ihracata başlayan genç kadın, "İbn-i Sina’nın eserlerinde taşlarla tedaviye yer verdiğini gördüm" diyerek çıktığı yolcuğunu Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Atatürk'ün manevi kızına ait ayakkabıyla 53'ünde şirket kurdu! Üretip 5 kıtaya satıyorBüyükannesinin antika sandığından çıkan Atatürk'ün manevi kızı Zehra Aylin'e ait bir çift ayakkabı, 53 yaşında girişimci yaptı. Geçmişinden, ailesindeki kadınların el zanaatlarından ilham alan, kurduğu markayla ismini dünyaya duyuran Girişimci Bilge Can şimdi Anadolu'nun binlerce yıllık mirasını modern dünyaya taşıyor.
Gelecek yıl 52 bin KOBİ'nin desteklenmesi hedefleniyorKüçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından desteklenen KOBİ sayısının yıl sonunda 51 bine ulaşması, gelecek yıl da 52 bin olması amaçlanıyor.
Hepsiburada 1.500 iş ortağıyla buluştuTürkiye’nin dört bir yanından işini büyütmek ve dijitalleştirmek isteyenlere anahtar teslim e-ticaret çözümleri sunan Hepsiburada, "Hepsiburada İş Ortağım Buluşmaları"nın son durağı İstanbul oldu. İzmir, Ankara ve İstanbul’da gerçekleşen buluşmalarda e-ticaretle işini büyütmek isteyen 4 bin KOBİ, Hepsiburada İş Ortağım programıyla sunulan çözümlerle buluştu.
Oğlu için çare ararken mutfakta laboratuvar kurdu! '3 ay saçıma şampuan sürmedim'Oğlunda 2 aylıkken ortaya çıkan sağlık sorunlarına bir türlü çare bulamıyordu. Yedikleriyle, cildine kullandığı her ürünle alakalı araştırmaya girişti. İçinde ufak bir kıvılcım olarak başlayan bu merak, onu mutfağında laboratuvar kurmaya itti. Mutfağı ise zamanla herkesin ürünlerini sorduğu bir atölyeye dönüştü. İşte 5 yıllık hobisine yatırım yaparak "Kazancı tatmin edici" dediği işini kuran Selin Karabulut'un yaşadıkları.
Eve imalathane kurdu, bahçesinde satıyor! 'Ne gerek var' diyenlere inat 45'inde başardı45 yaşına kadar ev hanımlığı dışında hiçbir şey yapmadı. Bir gün iş sahibi olma isteği onu sonu gelmeyecek bir maceranın peşine sürükledi. Evini imalathaneye çeviren Sevgi Çakır'ın çikolatalarını tatmak için yurtdışından gelen bile oluyor. 'Ne gerek var, bak keyfine diyenlere' inat 45 yaşından sonra girişimci olan Sevgi Çakır başarısının sırrını Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Babaanne tarifiyle başladı, 50 kavanozdan 5 bine çıkardı! İlik yağından merhem yoldaBabaannesinin sofradan etmediği ilikli kemik sularıyla büyüdü. Kendinde gördüğü olumlu değişimleri fark ettikçe, çocuklarına da bu şifa kaynağını içirmeye başladı. 10 yıldan fazla bir süre evinin mutfağında ürettiği ilikli kemik suyunu marka haline getiren Nezihe Filiz Toker, şimdi de kantaronla birleştireceği ilik yağından merhem yapmaya hazırlanıyor.
Girişim bankacılığı için tam destekGirişim bankacılığı hizmetlerinden bugüne kadar 2500’ü aşkın startup ve teknogirişimin yararlandığı Akbank, yılın son çeyreğinde yine erken aşama girişimleri yatırımcılarla buluşturacak. Halen 3 ilde 6 şubede bulunan girişim bankacılığı ise bu yılı 27 şehre ulaşarak kapatacak.
Üreten Kadınlar Yarışması’nın dördüncüsü başlıyorHalkbank’ın kadının ekonomideki gücünü göstermek ve girişimcilik yönünü geliştirmek amacıyla dördüncüsünü düzenlediği “Üreten Kadınlar Yarışması” için başvurular 21 Ağustos’ta başlıyor.
Tarımda kadın emeği güçleniyorTarım ve Orman Bakanlığı’nca, genç ve kadınlara yönelik tarım politikalarında pozitif ayrımcılık uygulanması kapsamında desteklerin yanı sıra eğitim faaliyetlerine de önem veriliyor. Arıcılıktan sakız ağacı yetiştiriciliğine kadar pek çok alanda eğitim verilen kadın sayısı 1,8 milyona ulaştı. Tarımsal ve ev ekonomisi konularında eğitim verilen kadın sayısının 2028’de 3,4 milyona çıkarılması hedefleniyor.
Elektrik faturasını bile ödeyemiyordu! Bir paspasla 20 dakikada köşeyi döndü3 çocuğuna bakmak için geceleri garsonluk yapıyor, hafta sonları ise bir hava yolu şirketinde çalışıyordu. Ancak elektrik faturalarını bile zor ödüyordu. Bu hayattan sıkılmıştı, bir şeylerin farklı olması gerekiyordu. Çocukken aklına gelen fikir onu bu kaostan kurtaracaktı. İşte televizyon programında 20 dakikada yaptığı satışla hayatı dönüşen Joy Mangano'nun filmlere ilham olan hikayesi.
Devlet destek verdi: 5 dönümle başladı siparişlere yetişemiyorMalatya’nın Pütürge ilçesinde yaşayan 47 yaşındaki Gülten Çelik, 7 yıl önce devlet desteği ile başladığı çilek üretiminde siparişlere yetişemeyince üretim alanını genişleterek 36 dönüme çıkardı. Girişimci kadın üretim kapasitesini arttırmalarına rağmen siparişlere yetişemediklerini söyledi.
Kadınlar istihdamda daha yolun başındaAltınbaş Üniversitesi Yayınları tarafından İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gülçin Taşkıran editörlüğünde hazırlanan “Emeğin Kadın Suretleri”, Türkiye’de kadın emeğinin durumunu çok yönlü bir şekilde ele alıyor.
6 bin 500 kadına girişimci desteğiTÜRKONFED ve İş Bankası iş birliği ile yürütülen Girişimde Kadın Gücü projesinin yeni döneminde iki yıl içinde 6 bin 500 girişimci ve girişimci adayı kadına destek verilecek.
Şarkılar güçlü kadınlar için!Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), Girişimci Kadın Atölyesi programına destek amaçlı “Girişimci Kadınlar Güçlü Yarınlar” sloganıyla konser düzenledi.
1 dikiş makinesiyle atölye kurdu! 'Yurt dışından talep yağıyor, bu işin geleceği çok parlak'El becerilerine olan yatkınlığını çocukken fark etti. Yaşının ilerlemesiyle birlikte yeteneği dikiş nakışa evrildi. Meslek lisesini başarıyla bitiren Nuray Şahin ardından hemen evlense de mesleğinden kopmadı. Usta öğreticilik yaptığı 30 yıllık çalışma hayatından sonra ise evine aldığı 1 dikiş makinesiyle adeta atölye kuran girişimci kadına, şimdi yurt dışından bile talep yağıyor.
Devlet desteğiyle kurdu! Günlük 700 litre süt üretiyorMalatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan kadın girişimci Hafure Adak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle kurduğu modern tesiste günde 700 litre süt üretimi yapıyor.
Girişimci Kadın ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.