Son dakika Böbrek sağlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Böbrek sağlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Böbrek sağlığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 961 böbrek sağlığı haberi bulunmuştur.
Nezlenin, gribin değil kabızlığın da ilacı! Böbrekleri yıkıyor, bir kez yiyen yaşadıC vitamini denilince ilk akla gelen bu meyve olan portakal, sadece ferahlatıcı bir tadıyla değil, çok sayıda faydalı özelliğiyle de öne çıkıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda vücuda çok yönlü faydalar sunar. Ancak portakalın faydaları, genellikle yalnızca nezle ve grip gibi hastalıklarla sınırlı olarak düşünülür. Daha detaylı araştırmalar ise portakalın az bilinen özelliklerini ortaya koyarak böbrek sağlığından cilt yenilenmesine kadar birçok faydasını gözler önüne seriyor.
Keyfe göre kullanmak böbrekleri çürütüyor! 'Böbreğin yükünü artırıyor'Böbrekler, çeşitli günlük alışkanlıklardan zarar görmeye yatkın karmaşık organlardır. Böbrek hasarına yol açan nedenler düşünüldüğünde akla hemen ciddi hastalıklar gelse de aslına bakıldığında günlük yaşantıdaki basit ama tehlikeli alışkanların daha büyük bir tehdit olduğunu belirten İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, böbrek sağlığını güçlendirmenin yollarını paylaştı.
Kontrolsüz tüketimi vücuda zararlı! Her gün ekliyoruz ama böbrekleri taşlaştırıyorGünlük beslenme alışkanlıklarımız arasında sıklıkla yer verdiğimiz bazı gıdalar, sağlık açısından ciddi riskler taşıyabilir. Bu gıdaların başında, neredeyse her yemeğe eklediğimiz ama farkında olmadan böbrek sağlığını tehdit eden maddeler gelir. Peki, hangi yaygın besin maddesi böbreklerde taş oluşumuna yol açarak ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir?
Daha sağlıklı böbrekler için 4 ipucu! İdrar tutmak böbrekleri bitiriyorBöbrekler vücudumuzun filtresidir ve sağlıklı bir yaşam için oldukça önemlidir. Böbrek sağlığını korumak için sağlıklı beslenmeyi ve egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirmek gerekiyor. Daha sağlıklı böbrekler için yapmanız gereken 4 şey.
Aşırıya kaçınca böbrekleri vuruyor! Uzmanı ağrı kesici kullanımı konusunda uyardıÜroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Suat Bolat, "Böbrekler çok önemlidir ve 2’si birbirlerinin yedeği değildir. Böbrekler birçok etkene çok fazla savunmasızdır. Çok hızlı bir yıkım sürecine girebilmektedir. Şeker hastalığı, hipertansiyon, kontrolsüz ağrı kesici kullanımı böbrek hastalıklarının en önemli sebebidir" dedi.
Aşırı tüketim vuruyor! Fazlası böbreklere zarar veren 7 gıdaBöbrekler vücudunuzda çok önemli bir rol oynar; idrar yoluyla atıkların uzaklaştırılmasından, hormon üretilmesinden ve kanınızdaki toksinlerin ve fazla sıvının filtrelenmesinden sorumludurlar. Bu nedenle böbreklerinize iyi bakmalı ve onları sağlıklı tutmaya çalışmalısınız. Ne yazık ki bazı gıdalar aşırı yenildiğinde onlara zarar verebilir ve normal işleyişini etkileyebilir. İşte aşırı tükettiğiniz durumlarda böbreklerinize zarar verebilecek 7 gıda.
Tedaviye başlanmazsa kronikleşebilir! 'En az 1.5-2 litre su içilmeli'Böbreklerin birinde ya da ikisinde birden ilerleyen bu idrar yolu enfeksiyonu, birçok kişiye ciddi sağlık problemleri yaşatabiliyor. Uzmanlar ise su tüketiminin önemine vurgu yaparak böbrek iltihabı ve tedavisiyle ilgili bilinmeyenleri anlattı.
Her yıl 1 milyon kadında görülüyor! Jinekolojik muayeneye 21 yaşında başlanmalıJinekolojik kanserlerin her yıl yüzbinlerce ölüme neden olabildiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Fuat Demirci, kadınları tehdit eden 3 jinekolojik kanseri açıklayarak, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.
Neden günde 2-2.5 litre sıvı tüketmeliyiz? 'İdrar tahlilinden anlamak mümkün'Özellikle gelişmiş toplumlarda yaşam süresinin uzaması nedeniyle kronik hastalıkların sayısında da artış yaşanıyor. Bu rahatsızlıklardan biri de böbrek fonksiyonlarında çeşitli sebeplerle meydana gelen bozulmalar. Uzmanlar, bir böbrek hastalığının varlığını saptamak için çoğu kez basit tetkiklerin yeterli olabildiğini söylüyor.
Her gün tüketiyoruz! Düşman değil böbrek taşı çatlatıyorAşırı maden suyu tüketiminin böbrek sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceğini söyleyen Nefroloji Uzmanı Dr. Bahtışen Güven, yüksek mineral içeriği ve sodyum miktarı böbreklerin normal çalışmasını bozabilir ve böbrek taşı riskini artırabileceği konusunda uyardı.
Böbrek bekleyen hastaların % 15’i çocukİstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, paydaş olduğu UMKE ve Beyazay ile birlikte “afet tıbbı ve crush sendromu”nu konu alan eğitim etkinliği düzenledi.
Böbrek nakli bekleyenlerin yüzde 15'i çocukİstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, paydaş olduğu UMKE ve Beyazay ile birlikte "afet tıbbı ve crush sendromunu" konu alan eğitim etkinliği düzenledi.
Sıcak havalarda su tüketimine dikkatÜroloji Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Demirtaş, böbreklerin suyla çalışan bir fabrika olduğunu söyleyerek, “Günlük su tüketiminin normal insanlarda 2-3 litre arasında olması gerektiğini söylüyoruz. Ancak içerisinde bulunduğumuz sıcaklarda bu oran 4 litreye kadar çıkabilir” dedi.
Böbrek sağlığı için dikkat edilmesi gereken 5 altın kuralİleride böbrek rahatsızlığı oluşmaması için sağlıklı beslenmenin önemini vurgulayan Nefroloji Uzmanı Dr. Mustafa Eren, böbrek yetmezliğinde dikkat edilmesi gereken 5 ana unsuru sıraladı.
Beta Alanin Nedir, Nasıl Kullanılır? Beta Alanin Faydaları Nelerdir?Beta alanı, sağlık açısından hep merak edilen ve araştırılan konuların başında yer almaktadır. Beta alanı, ensansiyel özelliğe sahip olmayan bir amino asit olarak geçmektedir. Yoğun spor dalları ile uğraşan kişilerin tüketmesinde faydalar sunan beta alanı, uzmanlar tarafından da tavsiye edilmektedir. Beta alanın nedir? Beta alanın nasıl kullanılır? Beta alanın faydaları nelerdir detayları ile derledik.
Şeker yükleme testi bebeği şeker hastası yapar mı?Anne adayları gebe kaldığı andan itibaren çevreden duyduğu, doğru olmayan bilgilerle kendini baskı altında hissediyor. Özellikle de oral glukoz tolerans testi ya da bilinen adıyla şeker yükleme testi hakkında dolaşan spekülasyonlar ise anne adayını stres altına alıyor. Perinatolog Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Behram, "Gebelik sürecinde yapılan şeker testinin anneye ve bebeğe zararı yok" diyerek anlattı.
Çocukların böbrek sağlığını korumanın yollarıSağlıksız yeme-içme alışkanlıkları özellikle çocukların sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Doğuştan gelen böbrek hastalıkları da dahil olmak üzere çocuklarda pek çok böbrek sorununun görüldüğünün altını çizen Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı, "Hazır içecekler ve paketli gıdaların sık tüketimi, idrara çıkmanın ertelenmesi ve gün içinde az su tüketilmesi böbrek sağlığını olumsuz etkileyebiliyor" açıklamasında bulunarak tavsiyeler verdi.
Az su içenlerde böbrek iltihabı daha fazla görülüyor! Uzmanından 7 önemli uyarıİdrar yolu enfeksiyonu tedavi edilmediğinde ilerleyerek böbrek iltihabına yol açabiliyor. Sık idrara çıkma, idrarda koku, halsizlik ve kasıklarda ağrı gibi şikayetlerle kendini gösteren bu hastalık ise en çok kadınları vuruyor. Az su tüketimin büyük bir tehlike yarattığını belirten İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, 7 önemli noktaya dikkat çekti.
Kovid-19’u ağır geçirenlere öneri: Böbrekleri kontrol ettirmelisinizNefroloji uzmanı Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Kovid'i ağır geçiren bazı hastalarda ani böbrek bozulması gözlemlediklerini belirterek, özellikle Kovid geçirenlerin böbreklerini kontrol ettirmelerini önerdi.
Kirazın Faydaları Nelerdir? Kiraz Sapı Neye İyi Gelir?Yaz mevsiminin en sevilen meyveleri arasında yer alan kirazın faydaları saymakla bitmiyor. Kiraz A vitamini, C vitamini ve potasyum ve magnezyum açısından zengin bir meyvedir. Vücudu toksinlerden arındıran kirazın sapı ise ödem söktürücüdür. İçerdiği A vitamini ile cilde iyi gelen kiraz kabızlığı önlemede etkilidir. Kırmızı, sarı ya da bordo ile beraber beyaz gibi birçok rengi bulunan kiraz, kanseri önlemekten kalp hastalığına kadar pek çok hastalığa iyi geliyor. Kirazın faydaları nelerdir? diyorsanız “Kiraz sapı neye iyi gelir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
Bebeklerde yürüteç kullanımı zararlı mıdır? Yürümeyi etkiler mi?“Bebeğim yürüteç kullanmalı mı? Çocuğum yürümeye başladı fakat içe basıyor gibi görünüyor, düztaban olabilir mi? Bebeğimin ilk adım ayakkabısını nasıl seçmeliyim?” Bebeğinizin sağlıklı adımlar atması için aklınızdan her gün yüzlerce soru geçiyor olabilir. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. İ. Teoman Benli, bebeklerin ayak sağlığı hakkında bilgi verdi.
Böbrek Sağlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.