Son dakika antikor haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan antikor gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan antikor haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.362 antikor haberi bulunmuştur.
650 doz zehir, 200 ölümcül ısırık! Akıllara Aref geldi: Kanı gerçekten panzehir mi?Çocukluğundan beri yılanlara karşı bitmek bilmeyen bir merak besledi. Neredeyse tüm hayatını bu gizemli canlılara adadı. Defalarca kez, bile bile yılanlar tarafından sokulmayı göze aldı. Çünkü o, kendi kanının bir gün insanlığı kurtarabileceğine inanıyordu. Tüm yılan zehirlerine karşı gözle görülebilen bir panzehir geliştirmeye çalışan adam bunu nasıl başaracaktı? İşte akıllara sihirbaz Aref Ghafouri'yi getiren olay.
Havalar ne zaman ısınacak? Meteoroloji raporu yayımladı: Son dakika sağanak uyarısı!Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıların ardından İstanbul ve Trakya’da birçok ilde önceki gece başlayan yağmur dün de etkisini sürdürdü. Yarın da Marmara ve Karadeniz Bölgelerinin yağışlı olması beklenirken, Batı Akdeniz’e fırtına uyarısı geldi.
Orhun Yazıtları'nda vardı ama görmedik! 1300 yıldır saklanıyor: 'Türkün muhteşem zihni'Düşünmek, hissetmek, özlemek... Bunlar da birer fiil ama dil bilgisinde yerleri yok. Dil Bilimci Dr. Kuban Seçkin, Türkçede yıllardır görmezden gelinen 'mental fiiller'in izini Orhun Yazıtları'na kadar sürdü. Üstelik bu fiiller sadece dili değil, zihin dünyamızı da anlatıyor.
Develer kanser için gizli silah mı? Tümöre nokta atışı: 'Hörgüç değil antikor'Uzun bacakları, hörgüçleri ve çöl dayanıklılıklarıyla tanıdığımız develer, şimdi yepyeni bir rolle gündemde: Kanserle savaşın gizli kahramanı. Bilim insanları, bu hayvanların vücutlarında bulunan 'nanobody' adlı minik antikorların, erken teşhisten hedefe yönelik tedaviye kadar pek çok alanda çığır açabileceğini düşünüyor. Peki bir çöl hayvanı, insan sağlığını kurtarmakta nasıl bu kadar etkili olabilir?
Bebekleri tehdit eden sessiz salgın: RSVRSV, respiratuar sinsityal virüs olarak biliniyor. Dünya genelinde bebeklerde ve erken çocukluk döneminde alt solunum yolu enfeksiyonlarının en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Genellikle soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olsa da aynı zamanda akciğerleri etkileyip ciddi alt solunum yolu enfeksiyonlarına yol açıyor.
Sağlık Bakanlığı: Aşılama programına 'tetanos-difteri-aselüler boğmaca aşısı' eklendiSağlık Bakanlığı, anne ve yenidoğan bebeğini korumak amacıyla tetanos-difteri (Td) aşısının bir dozunun her gebelik döneminde aselüler boğmaca aşısı bileşeni de içeren "tetanos-difteri-aselüler boğmaca (Tdab) aşısı" şeklinde uygulanmasına 2 Nisan'da başlanacağını bildirdi.
‘Hepatit aşılarının etkinliği izlenmeli’Uzmanlar, hepatit aşılarının tam olmasına rağmen düşük antikor ölçülmesi durumunda, aşı dozunun tekrarlanması gerektiği uyarısında bulunuyor.
Havuç kabuğundaki şaşırtan 'melanin' detayı! Doğal antikor yuvası, antikansermiş
Havuç, özellikle göze ve insan vücuduna olan faydalarıyla bilinir. Uzmanlar tarafından tavsiye edilen bu sebzeyi genellikle kabuğundan ayırarak tüketiyoruz. Ancak yapılan son araştırmalar havuç kabuğu üzerinde bulunan bazı maddelerin kansere karşı bir antikor olduğunu gösteriyor. Bakın havucu nasıl tüketmeliymişiz.
Akciğer kanseri aşısında Türkiye farkıAkciğer kanserine karşı tasarlanan ilk mRNA aşısı olan BioNTech’in BNT116’sı, küçük hücreli dışı akciğer kanserini (KHDAK) tedavi etmek ve tekrarlamasını önlemesi hedefiyle klinik çalışmalarını aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 7 ülkede sürdürüyor.
Diyarbakır’da boğmaca paniği: 3 bebek öldüUzun yıllar Dicle Üniversitesinde görev yapan Dr. Ali Ceylan, Diyarbakır’da boğmaca şüphesiyle ölen üç çocuktan birinin tanısının kesinleştiğini, diğer ikisinin de test sonucunun beklendiğini, ayrıca kentte tanısı kesinleşen ve genel durumu stabil olan iki bebeğin daha tedavi gördüğünü söyledi.
Rusların vazgeçemediği doğal antikor! Damarların içini çamaşır suyu gibi temizliyorRusların pürüzsüz cildi ve genç görünümlerinin sırrı, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Karamuk bitkisinin mucize etkileri tam olarak bunun için tercih ediliyor. Sağlık açısından çok değerli olduğu kabul edilen karamuğun hoşafı yapılıyor. İşte kalp sağlığından, cildi pürüzsüzleştirmeye kadar fayda sağlayan karamuk meyvesinin etkileri.
MS hastası Furkan, erken tanı sayesinde kayıplarından kurtulduİzmir'de yaşayan aşçı Mehmet Furkan Lastikçi'ye (25) 4 yıl önce çift görme, dengesizlik, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu gibi bulguların ardından Multipl Skleroz (MS) tanısı koyuldu. MS ile yaşamayı öğrenen ve koruyucu tedavilerini aksatmayan Lastikçi, erken tanının önemine dikkati çekip, "Farkındalık olursa geç tanının önüne geçeriz. 2,5 aylık dönemin ardından polikliniğe hemen geldim. Böylece erken tanı oldu. Süreyi aşsaydım güç ve görme kayıplarım artardı. Hastalık beynime zarar vermediği için bir sıkıntım kalmadı" dedi.
Erkek çocukların aşılanması gerekliRahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve HPV aşısının devlet politikası haline getirilerek aşılama programına girmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, HPV aşısının hem erkek hem de kız çocuklarına erken yaşta yapılması gerektiğini ifade etti.
'Hiç yakalanmadım' diyen bile neden acillik oldu? Kırıp geçiren 3 virüsün çaresiSağlık Bakanı Fahrettin Koca, solunum yolu enfeksiyonlarında yükseliş yaşandığını belirterek, geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu açıkladı. Peki bu artışa neden olan virüsler hangileri? 'Hiç yakalanmadım' diyenler bile şu anda neden acillik oldu? Her üç virüsten de korunmanın ortak yolu ne? İki uzman tüm detaylarıyla anlattı.
Can dostlar için seyahat kolaylığıKuduz Antikor Titre Tayini Testi (FAVN testi) evcil hayvanlara yapılan kuduz aşıları sonrası, hayvanlarda yeterli bağışıklık düzeyinin oluşup oluşmadığını ortaya koyan bir test ve Türkiye’den yurt dışına evcil hayvanıyla seyahat edeceklerden istendiği gibi, ülkemize evcil hayvanıyla gelip tekrar kendi ülkesine dönecek yabancılardan da talep ediliyor.
2023 yılında neler oldu?Her geçen yıl teknolojinin ve tıbbın gelişimi ile birlikte anne-baba olmanın önündeki engeller azalıyor. Sağlıklı bebeklerin dünyaya gelme oranı artıyor. İşte bilimsel çalışmalar ve yenilikler...
Antikor ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.