GündemCumartesi açık olan PTT şubeleri hangileridir? İşte hafta sonu cumartesi günü çalışan PTT şubeleri

Cumartesi açık olan PTT şubeleri hangileridir? İşte hafta sonu cumartesi günü çalışan PTT şubeleri

10.12.2019 - 12:16 | Son Güncellenme:

Cumartesi günleri PTT şubelerinde işlemleri olan vatandaşlar Cumartesi günü açık olan PTT şubeleri hangileridir sorusuna yanıt arıyor. PTT iş yerlerinden kargo gönderimi, Para transferi, fatura ödeme gibi birçok işlem kolaylıkla halledilebiliyor. Peki Cumartesi açık olan PTT şubeleri hangileridir?

Cumartesi açık olan PTT şubeleri hangileridir İşte hafta sonu cumartesi  günü çalışan PTT şubeleri

Haftanın beş günü boyunca aktif çalışma hayatında yer alan vatandaşlar yoğun çalışma saatleri nedeniyle kargo gönderim, para transferi ve fatura ödeme işlemlerini hafta içi gerçekleştiremiyor. Hafta sonu özellikle Cumartesi günleri bu tarz işlemlerin tamamının gerçekleştirilebildiği PTT şubeleri Cumartesi günü açık mı? Cumartesi günü açık olan PTT şubeleri hangileridir soruları vatandaşlar tarafından sıkça soruluyor. Peki Cumartesi günleri hizmet veren PTT şubeleri nasıl öğreniliyor?

Haberin Devamı

CUMARTESİ ÇALIŞAN PTT ŞUBELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

PTT HAFTA SONU (CUMARTESİ) AÇIK MI?

PTT şubeleri belirli merkezlerdeki şubeler dışında hafta sonları kapalıdır. Hafta sonu açık olan PTT Şubeleri ise saat 13.30’da kadar hizmet vermektedir.

PTT TARİHÇE

İlk posta teşkilatı, Tanzimat Fermanı ile yaşanan gelişmelerin sonucu olarak Osmanlı Devleti'nin tüm halkının ve yabancıların posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla Nezaret olarak 23 Ekim 1840 tarihinde kurulmuştur. İlk postahane ise İstanbul'da Yeni Camii avlusunda Postahane-i Amire adı ile açılmıştır. İlk memurlar Süleyman Ağa, tahsildar Sofyalı Ağyazar Türkçe dışında yazılmış gönderilerin adreslerini tercüme etmek üzere mütercim olarak atanmışlardır. 1843 yılında telgrafın icadını müteakip 11 yıl sonra Türkiye'de de telgraf hizmeti başlamış, bu hizmeti disipline etmek üzere 1855 yılında ayrı bir Telgraf Müdürlüğü kurulmuştur.

Haberin Devamı

1871 yılında ise Posta Nazırlığı ile Telgraf Müdürlüğü birleştirilerek Posta ve Telgraf Nezaretine dönüştürülmüştür. 1876 yılında milletlerarası posta nakli şebekesi kurulmuş, 1901 yılında ise koli ve havale işleminin kabulüne başlanmıştır. 23 Mayıs 1909 tarihinde ilk manuel telefon santralının İstanbul'da hizmete verilmesinden sonra Posta ve Telgraf Nezareti, 1909 yılında Posta, Telgraf ve Telefon Nezareti haline dönüştürülmüş, 1913 yılında da Posta, Telgraf ve Telefon Umum Müdürlüğü adını almıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında İçişleri Bakanlığına bağlı olarak görev yapan PTT Genel Müdürlüğü 1933 yılında katma bütçeli bir idare olarak Bayındırlık Bakanlığına, 1939'da ise Ulaştırma Bakanlığına bağlanarak hizmet vermeye devam etmiştir. 1954 yılında Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) olan PTT Genel Müdürlüğü, 1984 yılında Kamu İktisadi Devlet Teşebbüslerinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak çıkarılan 233 sayılı KHK ile Kamu İktisadi Kuruluşu (KİK) statüsüne geçirilmiştir.

18 Haziran 1994 tarih ve 4000 sayılı Kanun ile PTT İşletmesi Genel Müdürlüğünün, T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketi şeklinde yeniden yapılanması öngörülmüş olup, 24 Nisan 1995 tarihinden itibaren T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü müstakilen çalışmaya başlamıştır. 29 Ocak 2000 tarih ve 23948 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4502 sayılı kanunun 24. maddesi ile "T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü" olan Kuruluşumuzun adı "T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü" (PTT) olarak değiştirilmiştir.