Son dakika pestisit haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pestisit gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pestisit haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 310 pestisit haberi bulunmuştur.
Sebze ve meyvelerde pestisitleri temizleyen en etkili yöntem! Sakın önce koymayın, daha çok çoğaltıyorGünümüzde soframıza gelen sebze ve meyveler, üretim sürecinde kullanılan tarım ilaçları yani pestisitler nedeniyle sağlığımızı tehdit eder hale gelebiliyor. Özellikle sebze ve meyve kabuklarında biriken bu kimyasallar, zamanla vücutta birikerek hormonal dengesizliklerden kansere kadar birçok ciddi sağlık sorununa zemin hazırlayabiliyor. Bu nedenle sadece görüntüsüne aldanıp suyun altına tutmakla yetinmek, çoğu zaman pestisit kalıntılarını temizlemek için yeterli olmuyor.
‘Araştırma enstitüsü hayata geçiyor’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 4. Tarım ve Orman Şurası’nda alınan kararları açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ağaçlandırmada Avrupa'da 1, dünyada 4. sıradayızTarım sektörüne iftira atıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tarım ve hayvancılığın önemi günden güne artıyor. Hangi ürünün nerede hangi miktarda ekileceğine biz karar veriyoruz. Yeni bir destekleme modelimizi de devreye aldık.' dedi. Bugüne kadar 7.5 milyardan fazla fidan dikildiğini de hatırlatan Erdoğan, 'En çok ağaçlandırma yapan ülkelerde Avrupa'da 1. dünyada 4.'yüz' ifadelerini kullandı.
Dikkat eksikliğine yol açıyor! Sağlıklı beslenmenin görünmez tehdidi: PestisitPestisit maruziyetinin hormonal bozukluklar, bağışıklık sistemi sorunları ve bazı kanser türleriyle ilişkilendirildiğini hatırlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, özellikle sebze ve meyvelerdeki pestisit tehdidi hakkında bilgi verdi.
Bahçıvanların sakladığı tüyo! Salyangozlara geçit yok, çaresi turuncu kabuktaBaharın gelmesiyle birlikte bahçeler canlanırken bahçıvanlar için tanıdık sorunlar tekrar ortaya çıkmaya başlar. Sümüklü böcek gibi küçük canlılar genç filizleri kemirerek yetiştirilen ürünlere zarar verir. Kimyasal pestisitler yerine doğa dostu yöntemler arayanlar için, mutfakta bulunan basit bir malzeme kurtarıcı olabilir. İşte detaylar.
Sadece suyla yıkamakla bitmiyor! Çileği toz ve topraktan böyle arındırmak gerekiyormuşYaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan çilek, lezzeti ve faydalarıyla sofraların vazgeçilmezi. Ancak bu kırmızı mucize meyve, yüzey yapısı gereği toz, toprak, hatta böcek kalıntılarına karşı oldukça hassas. Çoğu kişi çileği sadece suyun altında tutarak yıkamayı tercih ediyor. Fakat bu yöntem, görünmeyen kirleri temizlemek için yeterli olmayabiliyor.
Sebze-meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyorİlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.
61 ÜRÜNDE PESTİSİT ÇIKTI! PFAS VE PESTİSİT NEDİR, TEHLİKELERİ NELERDİR? Pestisit sağlığa zararları neler?İstanbul'da market ve pazarlardan alınan 155 ürünün 61'inde pestisit tespit edildi. Market ve pazarlardan alınan sebze ve meyve örnekleri üzerinde yapılan analize göre, ürünlerin büyük bölümü ciddi sağlık risklerine neden olan kimyasal kalıntılar barındırıyor. Peki, pestisit nedir, sağlığa zararları neler ve tehlikeleri nelerdir?
Herkes aynı hatayı yapıyor! Çileği en doğru yıkama yöntemi buymuşYaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan çilek, hem lezzetiyle hem de sağlık açısından sunduğu faydalarla sofraların vazgeçilmezi. Ancak pek çok kişi, çileği yıkarken farkında olmadan büyük bir hata yapıyor. Çileğin doğru yıkanma yöntemi ise uzmanlar tarafından sık sık vurgulanıyor. İşte evde pratik ve doğal yollarla çileği en hijyenik şekilde temizlemenin püf noktaları...
Kanserli babasına çareyi toprakta buldu! 11 ayda şaşırtan 'mavi' etkiHer şey 2018 yılında babasının akciğer kanserine yakalanmasıyla başladı. Öğrendiğinde hastalık çok ilerlemiş, 4. evreye kadar gelmişti. Öyle ki doktorlar, babasına üç aylık bir ömür bile biçmişti. Tam da bu süreçte yaban mersiniyle tanıştı. İyileştirici gücünü fark edince işe kolları sıvayarak başlayan Mehmet Ali Küllük, yaşadıklarını 'SEN ANLAT' okuyucularıyla paylaştı.
Yıkama suyuna 1 kaşık katın! Pestisitin adı bile kalmıyor, 15 dakika yeterMeyve ve sebzelerdeki pestisit kalıntısı endişesi, her geçen gün daha da artıyor. Tüketilen besinlerden bu tarım ilacı kalıntılarını temizlemenin en iyi yönteminin ne olduğuna gelince, bu da durmaksızın araştırılıyor. Haberimizde hem pratik hem de etkili bir yöntemi sizin için derledik!
Geldiğinden beri artıyor! Büyük istila 'TutSAK'la kesilir mi? 'Canımızı acıtacak'Son yıllarda sayısı giderek artan ve daha fazla noktayı istila eden kahverengi kokarca böceği, fındık başta olmak üzere her türlü tarım ürününe zarar veriyor. Geçtiğimiz yıl yüzde 40’ını bu böcek yüzünden kaybettiğimiz fındığı 2025’te de kokarca istilası bekliyor mu? Sakarya Üniversitesi’nde geliştirilen ‘TutSAK’ kokarcalardan kurtulmanın anahtarı olabilir. Tek bir şartla, topyekûn mücadele! Projenin öncüsü Prof. Dr. Mustafa Zengin anlattı.
370 bin çiftçiye "pestisit" eğitimi verildiTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, pestisitlerin doğru kullanımı konusunda eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapıldığını belirterek, son 2 yılda toplam 370 bin 118 çiftçiye eğitim verildiğini bildirdi.
Un ihracatı hızlı koşuyorTürkiye Un Sanayicileri Federasyonu(TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan, Türkiye’de dünyanın en kaliteli unlarının üretildiğini belirterek, bu kalitenin ihracata da yansıdığını ve 11 yıldır Türkiye’nin un ihracatında dünya şampiyonu olduğunu kaydetti.
Ebeveynlik yolculuğunda iç sesine güvenEbeveynlik yolculuğunda, en çok unuttuğumuz içsesimiz ve kendimize olan güvenimiz oluyor. Çevreden gelen sonsuz bilgi ve seslerin yoğunluğundan, içsesimizi duyamıyor ve unutuyoruz. Bu da güvensizlik ve yetersizliğe sebep oluyor.
Kalıntı varsa imha ediliyorİhracattan geri dönen gıda ürünlerinin yurt içine sürüldüğü endişesi tüketiciyi tedirgin ediyor. Konuyla ilgili yeni mevzuat düzenlemeleri ile denetimleri de sıkılaştıran Tarım ve Orman Bakanlığı, bu ürünlerin yurt içinde satışına izin verilmediğini ve kalıntı riskinin sınırda imha edildiğini duyuruyor.
Zirai ilaç kullanımında üretici kayıt tutacakPestisit kullanımı konusunda önlemler artırılıyor. Üretici için uygulama dozu, sayısı tavsiye edilecek; üretici bu ilaçları kayıt altında tutacak. Sorunlar devam ederse ‘tarladan ifşa’ başlatılması yönünde öngörülen çeşitli modeller de var.
Zirai ilaca karşı çifte kontrol geliyorTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kuru meyve ihracatında fazla sayıda kalıntı bildirimi alan firmalara ihracata gitmeden önce hem ürettiği ilde, hem ihracata çıkacağı ilde olmak üzere çifte analiz zorunluluğu getireceklerini duyurdu.
Bakan Yumaklı'dan pestisit açıklamasıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı "Son 3 yılda 250 binin üzerinde pestisit denetimi yaptık. Bunun sonuncunda son 3 yılda kalıntı oranını yüzde 35 azalttık.” dedi.
Asgari ücret artışı sonrası fiyat yükselten ve hileli ürün satanlara Bakan Yumaklı’dan uyarıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda ürünlerinde yapılan hileler ve kırmızı et fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşa çağrıda bulunan Bakan Yumaklı, “Rastladığınız herhangi bir şey varsa, bütün vatandaşlarımız gönüllü gıda denetçisidir. Bize ulaştırın” dedi.
5G ile tarımda dijital dönüşümTürk Telekom, ZTE iş birliği ile tarımda dijital dönüşüme ve modernizasyona olanak tanıyan 5G akıllı tarım projesini Çorum’da başlattı.
Pestisit ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.