Son dakika öğretim haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan öğretim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan öğretim haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 53.739 öğretim haberi bulunmuştur.
Tokat Yaşayan Miras Festivali başlıyorKültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Mustafa Baştan Kültür ve Sanat Derneği iş birliğinde düzenlenen Tokat Yaşayan Miras Festivali, Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarına, yazma ustalarına ve ziyaretçilerine ev sahipliği yapacak. 2-4 Mayıs 2025 tarihleri arasında 100’ü aşkın Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı ve sanatçının katılımıyla birçok sanat dalının tanıtılacağı ‘’Tokat Yaşayan Miras Festivali’’ Sulu Sokak’ta sanatseverlerle buluşacak.
Antalya Körfezi'nde sintine atığı alarmıAkdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Gönül Tuğrul İçemer, Antalya Körfezi'nde büyük tonajlı gemilerden günübirlik teknelere her türlü deniz aracının motor çalışması sırasında oluşan sintine suyu atıklarının ciddi kirlilik oluşturduğunu ve 3 katı oranında artış gösterdiğini söyledi.
Polonya'dan Türkiye'nin AB üyeliğine destek: Üzerimize düşeni yapıyoruz!Polonyalı siyasetçi, akademisyenler ve düşünce kuruluşu temsilcileri, Avrupa Birliği'nin (AB) güvenliğini sağlamada Türkiye'yi önemli bir aktör olarak görmelerinin yanı sıra AB'ye üyelik konusunda da Türkiye'ye desteklerini ifade etti.
Bardağı taşıran son damla! Komşu komşunun kolonunu kırıyor, fırın varsa yıkıyorDeprem, ülkemizde yıkım ya acılarla dolu tablolarla sonuçlanan bir doğa olayı. Ancak ne yazık ki yüzyıllardır aynı şeyler yaşanmasına rağmen depreme dayanıklı inşa konusunda yeterli yol katedilmedi. Aksine birbirine zarar veren binlerce yapı komşu oldu. Mühendislik hizmeti almamış bu yapıların yanında bir de görünmez risklerle dolu başka yuvalar vardı. İstanbul’daki 6.2’lik depremden sonra gündeme gelen ‘çekiçleme etkisi’ ve altında ‘fırın’ bulunan binaların dayanıklılığını, Prof. Dr. Ahmet Türer değerlendirdi.
AÖL 3. DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI! Açık Öğretim Lisesi kayıtları ne zaman ve nasıl yapılır? AÖL 3. dönem sınavları ne zaman?Açık Öğretim Lisesi 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı 3. dönem kayıt yenileme işlemleri bugün itibari ile başladı. Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrencilerden öğrencilik durumu aktif, beklemeli veya kayıt yenilememiş olup 08.09.2007 ve öncesi doğumlu olan öğrenciler 2024-2025 eğitim öğretim yılı 3. Dönem sınavı için kayıt yenileme işlemini yaptırabilecektir. Peki, Açık Öğretim Lisesi kayıtları ne zaman ve nasıl yapılır? AÖL 3. dönem sınavları ne zaman?
MEB 2. DÖNEM 2. SINAV TARİHLERİ 2025 📍 6, 7, 10. sınıf 2. dönem 2. ortak yazılı sınav hangi ay? Gözler ortak sınav kılavuzundaMEB 2024-2025 eğitim öğretim yılı ikinci dönem ikinci yazılı sınavlarının tarihleri merak ediliyor. Dönemin ilk ortak sınavları geçtiğimiz Mart ayı sonunda tamamlandı. Şimdi ise gözler, ikinci dönem içinde yapılacak ikinci ortak sınavların takvimine çevrildi. Peki, ikinci yazılı sınavlar ne zaman yapılacak? 6, 7, 10. sınıf 2. dönem 2. ortak yazılı sınav ne zaman, hangi ay? Ortak sınav kılavuzu yayımlandı mı?
Yeşil enerji handikapı mı?Avrupa'da İspanya kaynaklı elektrik kesintileri, 5 ülkeyi bir günde Ortaçağ'a döndürürken, Türkiye'de sıkıntı yok. İspanya'ya olan mesafemiz tepki zamanını artırırken, frekans değişimi anlık takip ediliyor. İspanya’da OHAL ilan edilmesine yol açan elektrik kesintisinin Türkiye’yi etkileyebilecek boyutta olduğunu belirten Enerji Bakanı Bayraktar, “Allah’tan en uçtayız” dedi.
Heyecanlandıran keşif! 2 bin yıllık bir hazine fışkırdıPamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bilal Söğüt Başkanlığında yürütülen arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmaları kapsamında 2 bin yıllık bir lahit mezar buldu.
Koca ilçenin yerini değiştirdi! Adres yine Kütahya: Yeni fayın ayak sesleri mi?Yaklaşık 10 gündür Kütahya’yı saran deprem fırtınası, büyüklükleri 4’ün üzerinde pek çok depremle devam ediyor. Hissedilen her sarsıntı geçmişte büyük depremlerle acı kayıplar yaşayan Kütahyalıları tedirgin ediyor. Geçmişte şehrin yerinin değişmesine bile neden olan depremler, bu kez neye işaret ediyor? En büyüğü 4.6 olan sarsıntılar yeni bir fayın sesleri olabilir mi? 2 uzman açıkladı.
‘Baletler Köyü’ ödüle doymuyorBu yıl çekimleri tamamlanan “Baletler Köyü” adlı belgesel ödüllendirilmeye devam ediyor. Yunanistan Uluslararası Film Festivali’nde Onur Ödülü ve Makedonya Sanat Film Festivali’nde En İyi Kısa Belgesel Ödülü alan yapımın, ABD’de Cranford Film Festivali’nin resmi seçkisinde de gösterimi yapıldı.
Akciğer kanserine sesle tespitAnkara Üniversitesi (AÜ) bilim insanlarınca geliştirilen yapay zeka destekli uygulamayla kişilerin konuşma sesi incelenerek akciğer kanserinin erken evrede tespit edilebilmesi hedefleniyor.
Türkiye’de Pritzker ÖdüllülerZorlu Center Yarışması’nda jüri üyeliği yapan saygın çağdaş mimarlık tarihçisi ve etkin eleştirmen Martin Filler “Pritzker Ödülü’nü kazanınca o mimara 70 ve 80’li yaşlarında sel gibi işler gelir. Gelen bu işler doğal olarak, bürodaki personel tasarımcılar tarafından yürütülür.
Son dakika: İstanbul'da bir deprem dahaİstanbul depremlerle sarsılmaya devam ediyor. Kandilli'den yapılan açıklamada saat 12.58'deki depremin büyüklüğü 3.6 olarak aktarıldı.
İstanbul’un kayıp derelerinde deprem endişesiİstanbul’daki çarpık yapılaşma nedeniyle, geriye sadece adı kalan derelerin çevresinde inşa edilen yapılar, olası bir depremde daha fazla hasar görme riski taşıyor.
Deprem sonrası okula uyuma dikkat!İstanbul ve Kütahya’da yaşanan depremlerin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) depremin hissedildiği illerde eğitim-öğretime ara verdi.
‘Sporun ve sporcunun her daim yanındayız’Antrenmanlarını Ege Üniversitesi spor tesislerinde sürdüren İzmir Atletizm Spor Kulübü (İZAK) sporcuları, Salon Sezonu kapsamında düzenlenen U16 ve U14 Türkiye Şampiyonaları’nda önemli başarılara imza attı.
Mühendislikte tehlikeli ‘eşitlik’Türkiye’de bazı üniversiteler güçlü akademik kadrolarla mühendis yetiştirirken, bazılarında profesör bile yok. Buna rağmen tüm mezunlar aynı yetkiye sahip. Eşit imza yetkisinin yanlış olduğunu belirten İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Nusret Suna, ‘yetkin mühendislik’ sisteminin artık bir zorunluluk olduğunu söylüyor.
Sorun deprem değil, İstanbul! Otomatik vitesliler yolda kaldı, sebebi bakın ne çıktı23 Nisan günü 6.2'lik deprem sonrası İstanbul’un yollarını dolduran araçlar, arızalanarak yol kenarlarında uzun kuyruklar oluşturmuştu. Sosyal medyada yayılan çarpıcı iddialar buna depremin sebep olduğu yönündeydi. Peki ama gerçek neydi? Bir doğa olayı olan deprem, mekanik cihazları bozabilir miydi? 2 uzman tüm merak edilenlerle Milliyet.com.tr’ye değerlendirdi.
4.5 ve 4.6'lık depremlerin ardından Simav'da inceleme: Büyük depremler üretme potansiyeline sahipKütahya Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Cafer Özkul ile beraberindeki öğretim görevlileri, Kütahya'nın Simav ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 4,5 ve 4,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede incelemelerde bulundu.
Öğretim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.