Son dakika manastır haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan manastır gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan manastır haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 894 manastır haberi bulunmuştur.
İzmir’in çeperi küle döndü! Buca ve Ödemiş’te kabus sürüyorEge Bölgesi’nde İzmir başta olmak üzere yurdu kasıp kavuran orman yangınlarıyla mücadele sürerken İzmir Çeşme’de çıkan orman yangını 44.5 saat sonra kontrol altına alındı. Ödemiş ve Buca’da ise yoğun mücadele sürüyor.
Kültür rotasına onursal üye olduDünyanın en eski ve tarihi Süryani Ortodoks manastırlarından biri olan Mardin’deki Deyrulzafaran Manastırı, Avrupa Konseyi’nin kültürel rotalarından Iter Vitis’e “Onursal Üye” olarak katıldı.
Prens adalarıBaşlığı okuyunca prenslerin, prenseslerin mutlu mesut yaşadığı adaları tanıtacağımı sanmış olabilirsin. Yanılmadın! Prenslerin, prenseslerin hatta imparator ve imparatoriçelerin yaşadığı adaları tanıtacağım ancak mutlu ve mesut bir yaşam sürdüklerini söyleyemeyeceğim.
Duvarlardaki hikâyeler: KariyeKariye, duvar resimleri bakımından dünyanın en iyi korunmuş Bizans eserlerinden biridir. İç nartekste bulunan mozaikler Meryem Ana’nın hayatını, dış nartekstekiler ise Hz. İsa’nın hayatını betimler.
Yasaklı bölgeye giren Rus alarmıBartın'ın Amasra ilçesi açıklarında yasaklı bölgeye giren bir kişi sahil güvenlik ekiplerini alarma geçirdi. Rus olduğu öğrenilen kişi uyarılarak, kanoyla denize açıldığı Küçük Liman bölgesine geri bırakıldı.
Türkiye'de ilk ya da son durak! Yasaklı bölgeye giren Rus alarmıBartın'ın Amasra ilçesi açıklarında yasaklı bölgeye giren bir kişi sahil güvenlik ekiplerini alarma geçirdi. Rus olduğu öğrenilen kişi uyarılarak, kanoyla denize açıldığı Küçük Liman bölgesine geri bırakıldı.
I. Konsil’den üç azizMardin’de yaşamış olan Mor Efrem, Mor Yakup ve Mor Avgin; manastır hayatını etkileyen ve hayat hikâyeleriyle bölgenin kültürel mirasını tamamlayan azizlerdendir.
Kirazlı ManastırıBalıkesir Erdek’te 18. yüzyılda inşa edilen Kirazlı Manastırı, Mübadele’nin ardından kaderine terk edildi. Bugün yalnızca bazı duvarları ayakta olan manastırda 2015’ten bu yana yılda bir kez ayin düzenleniyor.
Anadolu'daki büyük gizem! Dev kaya oyularak yapıldıAnadolu'nun Petra'sı olarak anılan Kapadokya'nın en iyi korunmuş manastırlarından birisi Gümüşler Manastırı, tarihi yapısı ve freskleri ile dikkat çekiyor.
100 yıl sonra üstü kapatıldı! İstanbul'da eşi benzeri yokGeçmişi Ayasofya Camii'nden 100 yıl eskiye dayanan İmrahor İlyas Bey Camii'nde 2023 yılında başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İmrahor İlyas Bey Camii'nde kurulan Uzay Kafes Sistem Geçici Çatı tamamlanırken, tarihi caminin 100 yıl sonra üstü kapatıldı.
Yeni KOP Eylem Planı Konya Ovası'nı dört koldan canlandıracakTarımdan teknolojiye, kültürden turizme, yeşil enerjiden sanayiye birçok alanda Konya Ovası'nı kalkındıracak yaklaşık 350 milyar liralık kaynağın aktarılacağı 166 proje 5 yıl içinde devreye alınarak bölgenin yapısal dönüşümüne hız kazandırılacak.
Bizans’ın son imparatorunun tek portresiYunanistan’ın batısındaki Pammegiston Taxiarchon Manastırı’ndaki restorasyon çalışmaları sırasında Bizans imparatoru XI. Konstantinos Palaiologos’un tek portresi keşfedildi.
Doğanın ve insanın el birliği: Ihlara VadisiMilyonlarca yıl içinde oluşan, onlarca farklı medeniyete ev sahipliği yapan, doğanın ve insanın el birliği ile biçimlendirdiği Kapadokya’nın eşsiz köşesi Ihlara Vadisi’ni yakından tanıyalım.
Kapadokya’nın hristiyanlık mirası: Sığınak, merkez ve okulHristiyan manastır düzenine ilham veren ilk örneklerin yer aldığı Kapadokya’da bölgenin güçlü dini figürleri de Hristiyanlığın teolojik ve doktrinsel temelini şekillendiren tartışmalara yön verdi.
Kayalara oyulan yaşamVolkanik patlamalar, Kapadokya’ya eşine az rastlanır doğal bir miras bıraktı. Doğanın sunduğu bu manzaraya tüfün kolayca işlenmesi de eklenince bu kez insan elinden çıkan yer altı şehirleri, manastırlar, kiliselerle zenginleşti coğrafya… Tarih boyunca pek çok uygarlığı ağırlayan bölgede bize de doğanın ve insanın ortaklaşa inşa ettiği bu güzellikleri keyifle gezmek kaldı!
Kapadokya’nın yeryüzü ve yer altı hikâyesi Milliyet Arkeoloji'deMilliyet Arkeoloji dergisi, 17 Kasım Pazar günü yayımlanacak olan 43. sayısında kapsamlı bir Kapadokya dosyası ile okurlarının karşısına çıkıyor. Dergi, Kapadokya'nın ilk yerleşiklerinden yer altındaki Kapadokya'ya, peribacalarının milyonlarca yıllık oluşum sürecinden bölgedeki Hristiyanlık mirasına, her yönüyle Kapadokya'yı ele alıyor.
Hediye edilen halı kara haberi mi verdi? Savaşta da hastalıkta da direnen Atatürk10 Ağustos 1915 günü, metrekareye düşen 6 bin mermi arasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olacak yetenekli komutanın hayatını küçücük bir cep saati kurtarmıştı. Bu kurtuluş, bir ülkenin aydınlık geleceğine açılan ve kurulurken her karışı kanla alınan toprakların da Conkbayırı'ndaki adı oldu. Hayatı boyunca vatanı için savaşan Atatürk, sayısız hastalıkla olan savaşı da kazanmıştı. Ta ki 1929'da kendisine hediye edilen halının ardındaki iddia edilen sır, ortaya çıkana kadar...
Manastır ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.