Son dakika laboratuvar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan laboratuvar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan laboratuvar haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.933 laboratuvar haberi bulunmuştur.
Türk uzay sanayi ekosistemini güçlendirecek işbirliğiTürkiye Uzay Ajansı (TUA) ile Axiom Space, kurulması planlanan Axiom Uzay İstasyonu ve diğer faaliyetlerde yer alacak Türk uzay sanayi için tedarik zinciri fırsatlarını araştırmak amacıyla mutabakat zaptı imzaladı.
Bathonea: İstanbul’un bilgi deposuİstanbul’da, Küçükçekmece Gölü’nün Avcılar kıyısında İstanbul tarihi için önemli bir arkeolojik kazı çalışması var. Hellenistik Dönem’den Geç Osmanlı’ya kadar uzanan kalıntıların bulunduğu Bathonea Antik Kenti’ndeki kazılarla İstanbul tarihinin eksik parçaları tamamlanıyor.
1500 yıl önceki savaş alanı aranıyor: Procopius’un satırlarının izinde…Romalılar ve Sasaniler arasında 530 yılında Mardin’deki Dara Antik Kenti önlerinde yaşanan savaşın yerini belirlemek için çalışmalar başladı. Çalışmalarda savaşın görgü tanığı tarihçi Procopius’un satırlarının izleri sürülüyor.
Resmen yayımlandı! İşte 2025 Yılı Yatırım ProgramıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2025 Yılı Yatırım Programı'nda yer alan 14 bin 238 projeye yaklaşık 1 trilyon 444,4 milyar lira ödenek tahsis edildi.
Mikroalg gücüyle yeşil ekonomiyeEndüstriyel atıklardan CO2 yakalamak ve atık suyu arıtmak için mikroalgleri kullanan Algbio, atıkları biyoyakıtlara ve biyoplastiklere dönüştürüyor. Algbio’nun kurucusu Selen Şenal girişimcilik sürecini anlattı.
2025 Sayısal Meslekler: 2 Yıllık ve 4 Yıllık Üniversite Sayısal (MF) Bölümleri ve Meslekleri Nelerdir?Üniversite hazırlık aşamasındaki öğrencilerin tercih ettiği alanlardan birisi de sayısaldır. Matematik fen ağırlıklıdır. Ortaöğretiminde MF bölümünü seçen öğrenciler hangi mesleği seçecekleri konusunda kararsız kalırlar. Sayısal mesleklerin sayısı oldukça fazladır. Üniversitelerin 2 yıllık ve 4 yıllık sayısal bölümleri vardır. Tıp, mühendislik, veterinerlik, eczacılık gibi meslekler sayısal bölümlerde yer alır. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite sayısal bölümleri ve meslekleri nelerdir? 2025 sayısal meslekler ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
İliç faciasında 43 sanık hakkında hazırlanan iddianame kabul edildiErzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde 9 işçinin toprak altında kalarak yaşamını yitirdiği heyelana ilişkin 5'i tutuklu 43 sanık hakkında "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" ve "Çevreyi taksirle kirletmek" suçlarından hazırlanan iddianame kabul edildi.
Roma mozaikleri evine döndüKastamonu’nun Taşköprü ilçesindeki Pompeipolis Antik Kenti’nde bulunan, 1800 yıllık Roma villasından daha önce kurtarılan mozaikler, titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda özgün yerlerine yerleştirildi.
'Suriye ile ticaret konusunda hazırlıklarımızı tam gaz ilerletiyoruz'Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Suriye'de yeni yönetimin de ülkeyi ayağa kaldırması noktasında Türk sanayicileri ve imalatçıları, ihracatçıları olarak, yatırımcılar olarak, hep birlikte bir takım çalışması yapacağız." dedi.
Aile hekimlerinde yeni dönem: Hastanelerden tetkik isteyebileceklerSağlık Bakanlığı'nca 1 Ocak 2025'ten itibaren uygulanmaya başlayacak sistemle, aile hekimleri ve sağlıklı hayat merkezleri hastanelerle dijital olarak entegre olacak. Aile hekimleri, sistem sayesinde hastanelerden doğrudan tetkik isteyebilecek.
Şile'de 51 öğrenci İBB'nin dağıttığı kumanyadan hastanelik olduİstanbul Valisi Davut Gül, Şile'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı bir araçtan dağıtılan kumanyalardan 51 öğrencinin zehirlenmesiyle ilgili, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şile'de dağıtım yaptı. Okulun içerisinde bir dağıtım yok. Okula giden yolun üzerinde, kumanya şeklindeki yiyecekler öğrencilere dağıtılmış. Bununla ilgili valilik olarak 2 tane Milli Eğitim Müfettişimizi konuyu araştırmak üzere görevlendirdik” dedi.
Kırık kemikler alçıyla değil kanınızla kaynayacak! Türkiye'de uygulanabilir: 'Afetlerde kurtarıcı'Birçok kişi çocukluğunda ya da yetişkinliğinde bir kemiğini kırmıştır. Genellikle alçıyla kaynaması beklenen kemikler için artık sadece kanınız yeterli olabilir! Nottingham Üniversitesi'nden bilim insanları kemik kırıklarını tedavi edebilecek ve vücudun iyileşme potansiyelini artırabilecek devrim niteliğinde bir implant geliştirdi. Dr. Öğretim Üyesi Aybars Tekcan çalışmayı, Milliyet.com.tr için değerlendirdi.
Masterchef'te ilk ceket sahibini buldu! Ömür Akkor duyurdu: Gastronomi tarihi yeniden yazılıyorMasterchef Türkiye'de heyecan artık iyice doruklara ulaştı. Müthiş tabakların hazırlandığı yarışmada ilk ceket sahibini buldu. İki aşamalı oyunda yarışmacılar şeflere tabaklarını beğendirmeye çalıştı ve günün sonunda bir isim ceketi kazandı. Ünlü şef Ömür Akkor gastronomi tarihi ile ilgili müthiş bilgiler verdi. İşte Masterchef'te merak edilen detaylar...
Beyin tümörlerinde hedefe yönelik tedaviHer beyin tümörü, kanser değildir. İyi huylu olduğu bilinen beyin tümörleri ameliyatsız takip edilebilir. Ameliyat gerektiren beyin tümörlerinde ise ameliyatta ultrason, nöronavigasyon, nöromonitörizasyon gibi teknolojik altyapılar kullanılabilir.
Mucize mantar Türkiye'de yetişiyor! Kanser hücrelerini öldürdüğü ortaya çıktıTrakya Üniversitesi'nden (TÜ) Doç. Dr. Gülşah Gedik, halk arasında 'sığır dili' ya da 'geyik mantarı' bilinen Hydnum Repandum mantarının, karaciğer kanserinden etkilenen hücreleri belirli dozda öldürdüğünü tespit ettiklerini belirtti.
Mucize mantar! Türkiye'de yetişiyor: Kanser hücrelerini öldürdüğü ortaya çıktıTrakya Üniversitesi'nden (TÜ) Doç. Dr. Gülşah Gedik, halk arasında 'sığır dili' ya da 'geyik mantarı' bilinen Hydnum Repandum mantarının, karaciğer kanserinden etkilenen hücreleri belirli dozda öldürdüğünü tespit ettiklerini belirtti.
"Türkiye ile Suriye arasında ticaret yakın zamanda çok daha hızlanacak"Gaziantep'te Gümrük Laboratuvarı'nın açılışını yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Türkiye ile Suriye arasında 2011-2024 yılları arasında oldukça sınırlı düzeyde devam eden ihracat, ithalat işlemleri bazındaki ticaret yakın zamanda çok daha hızlanacak" dedi.
Kabus her an dönebilir! Marmara'da en riskli 3 bölge belirlendiİstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve 2 yıl süren "Marmara Denizi'nde Denizanası Artışları Sebep ve Sonuçları" başlıklı proje tamamlandı.
Laboratuvar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.