Son dakika kalp damar hastalıkları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kalp damar hastalıkları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kalp damar hastalıkları haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.404 kalp damar hastalıkları haberi bulunmuştur.
Uzun süre oturanları vuran tehlike! İlk belirtiyi aniden veriyor, çaresi elimizdeHareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve yaşlanan nüfusla birlikte inme vakaları her geçen gün artış gösteriyor. Oturma süresi arttıkça riskin de arttığını söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm. Dr. Gyulnaz Emin, inme ve risk faktörleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.
‘Bigoreksiya’ insanı bozarAşırı spor yaparak kas geliştirme saplantısı olan ‘Bigoreksiya’nın mağdurları, uyuşturucu bağımlıları gibi fiziksel ve psikolojik dengelerini kaybedebiliyor.
Ramazanda Sağlıklı Beslenme ve Oruç: Beden ve ruh için oruç tutmanın önemiRamazan ayı, sofralara bereket, kalplere huzur getiren özel bir zaman dilimi. Ancak beslenme düzenimizin değişmesi, uzun süre aç kalmak ve ardından ağır yemekler tüketmek sağlığımız için risk oluşturabilir. Peki, Ramazan’da da sağlıklı beslenmek ve kilo kontrolünü sağlamak mümkün mü? Doğru beslenme alışkanlıklarıyla oruç tutarken hem vücudunuzu dinlendirebilir hem de formunuzu koruyabilirsiniz.
Matcha çayına dikkat... Kalbi zorlayabilir!Oyuncu Elvin Levinler’in sık sık tükettiği matcha çayı nedeniyle kalp sağlığı sorunu yaşadığı iddiası, yüksek oranda kafein içeren matca çayının olası zararlarını gündeme getirdi.
Genç yetişkinlerde kalp krizi neden artıyor?Giderek artan kanıtlar, geçmiş yıllara kıyasla daha fazla genç yetişkinin kalp sorunları yaşadığını ve kötüleşen yaşam tarzı alışkanlıklarının bunun sorumlusu olduğunu gösteriyor.
Bakım sektöründe her ilde acilen ihtiyaç var: Modern uygulama şeffaf yönetimTürkiye’nin acil olarak modern bakım konseptleri uygulayan ve yönetiminin şeffaf olduğu bakım sektörüne ihtiyacı var. Özellikle yaşlı bakımı konusunda hizmet veren tüm işletmelere de çekidüzen verilmesi, denetimlerinin oldukça sıklaştırılması gerekiyor.
Profesörden korana sonrası 'ani ölüm' açıklaması: Ciddi sayıda artışlar varGöğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, "Covid-19 salgını sonrası özellikle acil servislerde genç hastalarda artan sayıda akciğer ve kalp/damar hastalıkları başvuruları gözlüyoruz. Özellikle profesyonel veya amatör sporcuların halı saha maçlarında ani ölümlerin arttığını görüyoruz. Bu ağır spor ve egzersiz, bir de mevcut kış mevsiminin getirdiği soğuk hava ile birleşince özellikle korona salgını sonrası ani ölümlere neden olduğunu öngörebiliyoruz" dedi.
Kovid-19 ile kalp üç yıl tehlikede Yeni bir araştırma, Kovid-19 geçirenlerin, bu hastalığın teşhisinden sonraki üç yıl kalp krizi ve felç geçirme riskinin iki kat fazla olduğunu gösterdi.
Yaşlanmayı sağlıklı yönetmek şart!Yaşlılık hastalık değil ama yaşlı hasta çok! Öncelikle yaşlıların sağlık ve hizmetlerine erişimleri kolaylaştırılmalı. Fakat daha önemlisi, doğumdan itibaren başlayan yaşlılık sürecini ‘sağlıkla’ karşılayabilmek ve yönetebilmek.
Kalp yaşa bakmıyorKalp ve damar hastalıklarında ailede genetik geçiş ortalama yüzde 60 oranındadır. Kalp krizi yaşa değil, riske bağlıdır. Risk faktörlerine sahip olan kişilerin de mutlaka periyodik kalp kontrollerini yaptırmaları önem taşımaktadır.
Dünyada 1 milyar insan obezDünya genelinde 1 milyardan fazla insanın obezite ile yaşadığı açıklandı. Yetişkinlerde obezite 1 kattan fazla arttı, 5-19 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerde de 4’e katlandı.
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısıDüzenli spor yapmak, genel vücut sağlığı açısından sayısız fayda sağlarken 35 yaş üstü kişiler, genellikle kalp damar hastalıklarına bağlı olarak, daha genç yaştakiler ise doğumsal ya da genetik kalp sorunları nedeniyle ani kardiyak tehlikelerle karşılaşabiliyor. Yapılacak kontrollerin amacının, sporla oluşabilecek ani kardiyak ölüm ve diğer muhtemel kardiyovasküler riskleri azaltmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Hale Ünal Aksu, “Spor yapan veya yoğun egzersize başlamayı düşünen kişilerin, öncesinde kardiyoloji kontrolünden geçmesi, muhtemel tehlikeleri ekarte etmek için önemlidir” diye konuştu.
Soğuk hava kalbinizi bozmasın! Koruyucu olan 5 yöntemi anlattıSoğuk havalar kalp sağlığını olumsuz etkilediğinden kalp hastalığı olanların kış aylarında gerekli tedbirleri almalarının çok önemli olduğunu anlatan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Akpınar, muhtemel riskleri anlattı ve kalbi korumanın 5 yolunu sıraladı.
Vücudun ürettiği en güçlü antioksidan! Yaşlanmayla birlikte glutatyon azalıyorİlerleyen yaş ve çevresel etkilerle insan bedeninde üretilen antioksidanların miktarı azalıyor. Bu durum da çeşitli hastalıkların gelişmesine yol açabiliyor. Vücudun doğal olarak ürettiği en güçlü ana antioksidanı olan glutatyon yaşlanma, kanser, kalp-damar hastalıkları, bunama (demans) ve başka birçok hastalığın önlenmesinde önemli bir yerde bulunuyor. Glutatyon tedavisiyle vücudun antioksidan kapasitesi artırılarak hastalıklara karşı daha dirençli olması sağlanıyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon- Bütüncül Tıp Uygulamaları Bölümü’nden Uz. Dr. Sadi Kayıran, glutatyon ve önemi hakkında bilgi verdi.
Hamsiyi pişirirken tüm faydasını yok ediyor! Böyle yapınca vücudu vitaminlere boğuyorHamsi faydaları saymakla bitmeyen besin. Omega-3 kaynağı olan hamsiyi yanlış pişirmek bütün faydasını yok ediyor. Hamsiyi pişirme şekliniz bu faydalı besinin vitamin ve mineral değerini katlıyor da katlıyor. Hamsiyi nasıl pişirmem gerekiyor diyorsanız bu içeriğimiz size göre…
40-50 yaş arasındakilerin yüzde 40'ında görülüyor! Akdeniz diyeti yapanlar şanslıSık acıkma, sürekli tatlı yeme isteği, tansiyon yüksekliği, yemek sonrası uyku basması gibi belirtiler aslında önemli bir probleme işaret ediyor olabilir. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ender Arıkan, artık genç yaşlarda da kapıyı çalan insülin direncinin özellikle 40-50 yaş arasındaki kişilerin yüzde 40'ında görüldüğünü söyledi ve önemli uyarılarda bulundu.
Şans eseri ölümden döndü! Mide ağrısı sandı...Arkadaşlarıyla oturduğu sırada midesinde ağrı hisseden 41 yaşındaki Mustafa Turan acile kaldırıldı ve gerçek hiç tahmin etmedikleri gibi çıktı. Turan, mide ağrısı sandı aort damarında yırtık çıktı. Hemen ameliyata alınan 41 yaşındaki Mustafa Turan acildeki doktorların dikkati sayesinde kurtuldu.
Şans eseri ölümden döndü! Mide ağrısı sandı...Arkadaşlarıyla oturduğu sırada midesinde ağrı hisseden 41 yaşındaki Mustafa Turan acile kaldırıldı ve gerçek hiç tahmin etmedikleri gibi çıktı. Turan, mide ağrısı sandı aort damarında yırtık çıktı. Hemen ameliyata alınan 41 yaşındaki Mustafa Turan acildeki doktorların dikkati sayesinde kurtuldu.
Türkiye’ye ilkleri yaşattılarCumhuriyet’imizin 100 yıllık tarihi boyunca çok önemli bilim insanları yetişti. Türkiye’ye ilkleri yaşatan bilim insanları, insanlığa yaptıkları hizmetlerle adlarını tarihe yazdırdı.
Bakan Koca'dan 'Dünya Kalp Günü' paylaşımı! 'Yüzde 80'i önlenebilmektedir'Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Dünya Kalp Günü' dolayısıyla paylaşımda bulundu. Bakan Koca risk faktörlerinin kontrol altına alınmasıyla, kalp hastalığı ve inmeye bağlı erken ölümlerin yüzde 80'lere varan oranda önlenebileceğinin altını çizdi.
Bakan Koca'dan 'Dünya Kalp Günü' paylaşımı! 'Yüzde 80'i önlenebilmektedir'Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Dünya Kalp Günü' dolayısıyla paylaşımda bulundu. Bakan Koca risk faktörlerinin kontrol altına alınmasıyla, kalp hastalığı ve inmeye bağlı erken ölümlerin yüzde 80'lere varan oranda önlenebileceğinin altını çizdi.
Kalp Damar Hastalıkları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.