Son dakika İspanyol gribi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İspanyol gribi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İspanyol gribi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 126 ispanyol gribi haberi bulunmuştur.
Bakkallarda satılırken nasıl dünya markası oldu? 'Bir Gripin al, bir şeyin kalmaz'Türkiye'nin ilk ağrı kesicilerinden biri olan Gripin, bakkallarda bile satılarak adını her yerde duyurmayı başardı. Piyasaya çıktığı dönemde aniden yükselişe geçen ve rakiplerine büyük fark atan ilacın mucidi de bir eczacıydı. Osmanlı’nın son, Cumhuriyet'in de ‘ilk’ girişimcilerinden Necip Akar’ın Gripin'i kısa sürede Türkiye hatta dünya çapında bir ilaç haline getirmesi ise pek çok kişiye ilham olacak cinsten.
Burada doğmak da ölmek de yasak! Sadece 3 bin kişinin yaşadığı kasabanın sırrıNorveç'e bağlı Svalbard takımadalarındaki Longyearbyen Kasabası'nda günümüzde yaklaşık 3 bin kişi yaşıyor. Coğrafi şartların getirdiği zorluklar bir yana bu kasabada yaşayanlar dünyada eşi benzeri görülmemiş bazı kurallara da uymak zorunda, işte sebebi.
Kendi kaderiyle ‘meşgul’ bir şehirİstanbul’un işgal yıllarındaki günlük hayatına odaklanan “Meşgul Şehir” sergisi, Cumhuriyet’e giden yolun hangi aşamalardan geçtiğini, emeği, mücadeleyi, çok sesliliği, unutulmuş bireyleri, olayları bir kez daha hatırlatıyor.
1 yıl ömrü kaldığını öğrenince yaptığı tek şey bu oldu! Şimdi tüm dünya tanıyor"1960 yılının ocak ayıydı. Doktorların dediğine göre yaşayacağım bir kış, ilkbahar ve yaz vardı. Yaprakların kurumasıyla ölecektim..." Genç adam bu cümleleri yazdığında 12 ay sonra öleceğini öğrenmişti ve aklında yapmak istediği tek bir şey vardı! Bunu gerçekleştirdiğinde ise artık tüm dünya onu tanıyordu.
Sarayda pandemi güncellemesi“Saraydan Kız Kaçırma” bu kez 1918’deki İspanyol gribi salgını yıllarına götürüyor izleyiciyi. Rejisör Caner Akın’ın yeni yorumuyla sahneye taşınan eser, maskeli, mesafeli ve hijyenik.
102 yıllık gizem çözüldü! 'Gözünü açıp kapatıyor' dendi ama gerçek çok başkaİspanyol gribi sebebiyle 2 yaşındayken hayatını kaybeden küçük kızın mumyasını görenler büyük bir şaşkınlık yaşıyor. 102 yıldır neredeyse hiç bozulmadan günümüze ulaşan bu mumyanın ardındaki sır bilim camiasını da ikiye böldü. Mumyayla ilgili ortaya atılan 'gözünü açıp kapatıyor' iddiası ise gizemi başka bir boyuta taşıdı.
102 yıllık gizem çözüldü! 'Gözünü açıp kapatıyor' dendi ama gerçek çok başkaİspanyol gribi sebebiyle 2 yaşındayken hayatını kaybeden küçük kızın mumyasını görenler büyük bir şaşkınlık yaşıyor. 102 yıldır neredeyse hiç bozulmadan günümüze ulaşan bu mumyanın ardındaki sır bilim camiasını da ikiye böldü. Mumyayla ilgili ortaya atılan 'gözünü açıp kapatıyor' iddiası ise gizemi başka bir boyuta taşıdı.
Yaşadığı olay hayatını değiştirdi! 100 yaşındaki hemşireden büyük çılgınlıkSabah erkenden uyandı, aynaya baktı. "Başarabilirim" dedi. Daha önce hiç denemediği bir şeyi yapacaktı. Belki de tüm dünya onun adını bu şekilde öğrenecekti. İkinci Dünya Savaşı'nda hemşire olarak görev yapan 100 yaşındaki kadın arkadaşlarına verdiği sözü tuttu, yaptığı çılgınlıkla adını tüm dünyaya duyurdu.
Bilim Kurulu Üyesi Turan: Yazın daha da refaha kavuşacağızSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, yaz ile birlikte vaka sayılarının daha da düşeceğini söyleyerek, "Geçtiğimiz yıllarda da gördük ki yaz aylarında vaka sayıları bir miktar azaldı. Yaz aylarında çok daha refaha kavuşacağımızı düşünüyorum" dedi.
Bayram veya sonrasında mümkün! Bilim Kurulu üyesi güzel haberi verdiSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Şu an geldiğimiz noktada yaklaşık günlük 5 bin 600 vaka ve 30 kişinin vefat ettiği bir süreçle karşı karşıyayız. Bu bize şunu gösteriyor, evet salgın devam ediyor ama etkisi iyice azaldı. Bu etkinin azalmasının devamını sağlamak da bizlerin elinde” dedi.
Köyde bir sabah aniden başladı! 'Lanetli Ekmek' delirttiKöyde bir sabah yataklarından kalkan köylüler, ilginç yaratıklar ve vahşi hayvanlar gördüklerini söyleyip saldırgan tutumlar sergilemeye başladı. Öyle ki gördükleri halüsinasyonlar sebebiyle 7 kişi hayatını kaybetti. Bütün bu olanlara, "Köyün fırıncısı sebep oldu" denilse de arkasında yatan gerçeğin çok başka olduğu iddia edildi. İşte gizemi bir türlü çözülemeyen 'Lanetli Ekmek' olayı.
Covid-19 bizi yıllar boyunca nasıl etkileyebilir?Bir pandemiden sağ çıkmak her zaman sorunun sona erdiği anlamına gelmeyebilir; bazı virüsler sağlık üzerinde uzun vadeli etkide bulunabilir ve sonunda bir dizi yıkıcı hastalığa yol açabilir.
Dünyanın en yaşlı insanı 119 yaşında!Guinness Rekorlar Kitabı tarafından 2019 yılında “dünyanın en yaşlı insan” unvanını alan Kane Tanaka, 119 yaşına girdi.
Milyonlarca kişiyi kaskatı kesen gizemli uyku hastalığı!Milyonlarca insan dünyanın en ilginç salgınlarından birine yakalandı. İnsanlar hareket edemedikleri için heykele dönerek hayatlarını kaybettiler. Bu gizemli hastalığın sebebi neden bulunamadı? Hastalık ilk olarak nereden bulaştı? İşte, insanları heykele çeviren uyku hastalığı…
Tarihin en büyük doğal felaketleriDoğal afetler tarihin her dönemi yaşanan olaylardır. İnsanlara ve etraflarına verdikleri zararla dikkat çeken doğal afetlere Molatik olduk. Bakalım tarihin en büyük felaketleri hangileriymiş.
Tarihte en çok insanın öldüğü 5 savaşTarih başlangıcından itibaren insanlar birbiriyle mücadele içinde. İşler önce kavga ile başlamışken olaylar savaşa kadar vardı. Savaş en kötü şeylere sebep olurken bunun en başında ölümler geliyor. Biz de en çok insan kaybına neden olan savaşlara Molatik olduk. Bakalım en çok can kaybına neden olan savaşlar hangileriymiş.
Koronavirüs ne zaman bitecek? Uzman isim açıkladı: Bu 5. koronavirüs salgını!Hayatımızı tamamen değiştiren koronavirüse dair henüz cevaplanmamış birçok soru var. Bugüne kadar en az 5 koronavirüs pandemisi yaşandığını söyleyen Virolog Semih Tareen, "Varyantların çoğalması zamanla virüsün yok olacağına mı işaret ediyor yoksa daha da şiddetleneceğini mi gösteriyor" sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi. Pandeminin seyrine ilişkin önemli ipuçları veren açıklamanın son dakika detayları haberimizde...
12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali sona erdiKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce 1-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında düzenlenen 12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali sona erdi. Sanatseverlerin pandemi dönemi dolayısıyla özlemle beklediği festivalin biletleri, günler öncesinde tükenmişti. Gala Konserler ile başlayıp, Barok Konser ile devam eden festival programı, bir festival geleneği olarak düzenlendiği ilk günden beri sahnelenen Wolfgang Amadeus Mozart'ın “Saraydan Kız Kaçırma“ operasının son temsili ile sona erdi
12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali Mozart'ın ünlü yapıtıyla devam ediyorKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce bu sene 12.’si düzenlenen Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nde “Saraydan Kız Kaçırma” Operası, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesi’nde seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor.
Kalp hastaları için 12 pandemi önerisiKoronavirüs, geçmişte görülen tifüs, çiçek, veba ve İspanyol gribi gibi salgınlardan sonra tüm dünyayı etkisi altına alan ve henüz kesin tedavisi bulunamayan bir pandemi olarak tanımlanıyor. Hızla yayılan ve hastalığın şiddetini artıran mutasyonlu virüs kalp hastalarını da tehdit ediyor. Bu dönemde gerekli yaşam tarzı değişikliklerinin yapılması ve düzenli kontrollerin aksatılmaması kalp sağlığı açısından önem taşıyor. Prof. Dr. Harun Arbatlı, Covid-19 pandemi sürecinde kalp ve damar hastalarının sağlıklarını koruması için dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
Yeniden Bir Avrupa Fikri: BauhausBiz Türkiye’de günlük kaygılar, aşı, siyaset ve Gara’da kaybettiğimiz canlarımız için dertlenirken çok eleştirdiğimiz Avrupa salgın sonrasında yeniden tasarlanıyor...
Bu salgınlarda milyonlarca insan hayatını kaybettiTarih boyunca ortaya çıkan ve milyonlarca insanı etkileyip ölümlerle sonuçlanan salgınlar, ülkeleri ve medeniyetleri yıllarca etkisi altına aldı. Orta Çağ Avrupa'sında yaşanılan Kara Veba, Dünya savaşı sırasında ortaya çıkan İspanyol gribi ya da kolera, sars, ebola. Bunların hepsi, küresel çapta bir değişime ve etkiye sahip olan salgınlar olarak tarihe geçti. İşte insanlık tarihi boyunca yaşanılan salgınlar.
İspanyol Gribi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.