Bir kere yemek bile yeter! Hastalık yüzü görmeyen ikili: Etkisi ilaçla yarışıyorGünümüz modern dünyasında kalp sağlığı, herkesin öncelikli olarak dikkat etmesi gereken bir konu haline gelmiş durumda. Ancak birçoğumuz kalp sağlığına faydalı, doğru besinler hakkında yeterli bilgi sahibi olmamakla birlikte, daha çok zararlı besinlere yöneliyoruz. Oysa bazı besinler, adeta kalbinizin doğal muhafızı, koruyucusu gibidir. Mesela, soğan ve sarımsak bu besinlerden sadece ikisidir. Her iki besin de güçlü antioksidan özellikleri ile kalp sağlığını korurken, ikinci beyin kabul edilen bağırsaklarımızdaki, faydalı bakterileri besleyerek sindirim sistemimizi de desteklemiş olur.
Vücudun ikinci beynini mahvediyor! Elinizi bile sürmeyin, meğer çok zararlıymışGün içerisinde tükettiğimiz besinler, organlarımızın sağlıklı işleyişi için kritik rol oynar, ancak bazı yiyecekler farkında olmadan sağlımızı ciddi zararlar verebiliyor. Özellikle milyonlarca sinir hücresi ve bağışıklık sistemi hücrelerinin yüzde 70’ini barındırdığı için "ikinci beynimiz" olarak adlandırılan bağırsaklarımız, bu süreçte büyük önem arz ediyor. İşte her lokmada sağlığınızdan çalan o yiyecekler…
Tüm hastalıklara iyi gelen bağırsak diyeti! 2 ay deneyenler anlattı: 'Hayatım değişti'Depresyon, anksiyete, Alzheimer, Parkinson, migren, obezite, vitamin-mineral eksiklikleri, cilt rahatsızlıkları, karaciğer yağlanması, romatizma, alerji, diyabet ve fibromiyalji gibi pek çok hastalığın altında bağırsaklar yatıyor. Bozulan bağırsak sağlığı nedeniyle ortaya çıkan hastalıklara 'bağırsak diyeti'nin iyi geldiğini söyleyen Diyetisyen Banu Belkıs Güner’e söz konusu diyetin nasıl yapıldığını ve kişiye nasıl bir değişim yaşattığını sorduk.
Bütün hastalıklar bağırsakta başlıyor! Eğer böyle...İkinci beynimiz olarak nitelendirilen bağırsaklarımıza iyi bakmadığımızda bağışıklık sisteminden ruh durumumuza kadar her şey sekteye uğruyor. Özellikle hareketsiz bir yaşam, beynimizin uzantısı vagal sinirle idare edilen bağırsakların da yavaşlamasına neden oluyor ve sonucunda da pek çok hastalıkla karşı karşıya kalabiliyoruz. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Akyol, “Bağışıklık sistemi hücrelerinin yüzde 70'i bağırsaklarda bulunuyor. Bu yüzden yaşadığımız pandemi sürecinde çok daha dikkatli olmalıyız" diye konuştu
Bağırsak hastalıklarıyla ilgili bilmeniz gereken her şeyKolorektal Cerrahi ve Proktoloji alanında çalışan Prof. Dr. Korhan Taviloğlu, hastalarının sorunlarından ve sorularından yola çıkarak halka yönelik kaleme aldığı bu kitabıyla bağırsak ve makat hastalıklarıyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.