Gençler ‘fomo’ ve ‘sanal otizm’ pençesindeMeclis İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları alt komisyonunda yapılan sunumlar, çocukların ve gençlerin dijital bağımlılık nedeniyle “fomo” (gelişmeleri kaçırma korkusu) ve “sosyal otizm”le karşı karşıya olduğunu gösterdi.
Bilen de bilmeyen de günlerdir Kraliçe'yi konuştu! Altında yatan 3 sebep varKraliçe II. Elizabeth'in hayatını kaybetmesi sadece İngiltere'nin değil, tüm dünyanın gündemini günlerdir meşgul ediyor. Dünyanın dört bir yanından insanlar sosyal medyayı yorum yağmuruna tutmuş durumda. Hatta bu öyle bir hal aldı ki Kraliçe'yi bilen bilmeyen, ilgilenen ilgilenmeyen birçok kişi ona ve kraliyete dair bir şeyler söyler oldu. Peki ama neden? Uzmanlara göre bunun altında yatan 3 sebep var.
Çağımızın yeni hastalığı: FOMOİnternete ulaşım ve akıllı telefonlar artık ceplerimizde birer bilgisayar taşıma imkânı verdi. 2006 yılında ilk sosyal paylaşım sitesi Facebook’un üye kabul etmesi ve bugün dünyada her 4 kişiden birisi tarafından kullanılmakta olması yeni bir durumu ortaya çıkardı. Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, çağımızın hastalığı FOMO hakkında bilgi verdi.
Dikkat Siz de Fomo Olabilirsiniz!Hayatımıza hızla giren teknoloji biz insanların hem günlük hayatlarında hem de ruhsal dünyalarında bazı değişiklikler yarattı. Dijitalleşen dünya ve kullandığınız yeni teknolojiler bizde yeni hobiler ve fobiler oluşturdu. Birçoğumuz ise içerisine düştüğümüz bu ruhsal durumların farkında bile değiliz. Son dönemde insanları tehdit eden ve teknoloji ile birlikte etkisi artan yeni hastalıklardan biri de Fomo… Peki fomo nedir? Fomo olduğunuzu nasıl anlarsınız? Detaylar haberimizde...
Yeşilay uyarıyor: Hepimiz FOMO olabiliriz!Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, sosyal medyayı hem bilinçli hem de aktif kullanmanın mümkün olduğunu belirtti.