Son dakika endemik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan endemik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan endemik haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.415 endemik haberi bulunmuştur.
20 günlük ömrü var! Görmek isteyen Batman’a akın ediyorBatman'ın Sason ilçesinde bahar ayında açılan ters laleler" doğayı renklendirdi. Bu bitkinin ömrü yaklaşık 20 gün olurken nesli yok olma tehlikesi altında bulunan ters laleleri koparanlara 244 bin TL para cezası kesiliyor.
Akrep zehri paraya dönüşüyorTarım ve Orman Bakanlığı, Anadolu’nun önemli endemik değerlerinin başında gelen akrebin tıbbi açıdan insanlığın hizmetine sunulmasına yönelik çalışmalar yaparken, biyokaçakçılığa karşı da sert tedbirler uyguluyor.
Yılda sadece 20 gün görülüyor! ‘Ağlayan Gelin’e 244 bin liralık koruma kalkanıElazığ'ın Arıcak ilçesinde, halkın "Ağlayan Gelin" adını verdiği ters laleler, karların erimesiyle ortaya çıktı. Yılda sadece 20 gün görülebilen bu endemik tür için köylüler tohum serpme kampanyası başlattı. Çiçekleri koparmanın cezası ise tam 244 bin 315 lira. Doğaseverler bu şöleni kaçırmamak için bölgeye akın ediyor.
Türkiye'deki hazine! Kaçakçılar peşinde: Sadece bir tanesi 900 TLAntalya'da sadece Beydağları Sahil Milli Parkı'nda yetişen endemik bitki türü Olimpos safranı, biyokaçakçıların hedefi haline geldi. Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Gökhan Deniz, gösterişli çiçekleriyle dikkati çeken bu nadir bitkinin yurt dışındaki koleksiyonerlere satıldığını belirterek, korunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
Dünyada sadece Antalya'da: Sökmenin cezası 1 milyon TLAntalya Kemer'deki Beydağları Sahil Milli Parkı'nda, bu bölgeye özgü bitki türlerinden Kemer orkidesi, baharla birlikte açmaya başladı. Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. İsmail Gökhan Deniz, bu bitki türünü sökmenin, 557 bin 212 TL cezası olduğunu söyledi.
Dünyada sadece Antalya'da: Sökmenin cezası 1 milyon TLAntalya Kemer'deki Beydağları Sahil Milli Parkı'nda, bu bölgeye özgü bitki türlerinden Kemer orkidesi, baharla birlikte açmaya başladı. Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. İsmail Gökhan Deniz, bu bitki türünü sökmenin, 557 bin 212 TL cezası olduğunu söyledi.
Şehirde duramadı, çocukken topladığı salebe koştu! 'Getirisi 13 milyon lira'Çocukken topladığı salebin bugün yetiştiricisi olan Ferdi Doğdu, üniversiteden mezun olduktan sonra "Beton yığınları içinde duramadım" diyerek Kastamonu’daki köyüne döndü. Salep yetiştiriciliğine başlayan Doğdu, tohumluk olarak satılması halinde 50 kilo salepten 125 bin lira kazanç sağlanabileceğini belirterek yaşadıklarını anlattı.
Van’ın ‘pişik’leri ve uçan ‘inci’leriMuhteşem kültür mirasıyla görülmesi gereken kentlerimizden biri olan Van, iki özel hayvanla da anılır: Van kedisi ve “uçan balık” da denilen inci kefali.
Kars’tan tarih manzaralarıGazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı, Kars Arkeoloji Müzesi, Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi, Peynir Müzesi ve Ani Ören Yeri… İşte kısa bir Kars turu.
İlkbaharın en çiçekli rotası: KuşadasıKuşadası, ılıman iklimi, doğası ve tarihiyle dört mevsim cazibesini korurken, ilkbaharda açan yabani çiçekler ve kuş sesleriyle ziyaretçilerini huzurlu bir tatil atmosferiyle karşılıyor.
Kelebekler yok oluyorABD’de kelebekler dört kat azalırken benzer durum Türkiye’de yaşanıyor. Uzmanlara göre, tarım için çok önemli olan kelebeklerin yok oluşu kıtlığa neden olur.
Yapay zekâdan Büyük Doğa ModeliRefik Anadol’un verilerle doğayı anlama ve yorumlama projesi Büyük Doğa Modeli’nin Türkiye ayağı tamamlandı. 33 milli parkta yapılan veri toplama ve işleme çalışmaları kullanıma açıldı
Heyecanlandıran gelişme! Aydın'da yeni bir bitki türü keşfedildiManisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Akhisar Meslek Yüksekokulundan Prof. Dr. Emine Alçıtepe, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde keşfederek literatüre kazandırdığı yeni bitki türüne "Campanula X kusadasiensis" (Kuşadası çanı) adını verdi.
Mavi sulardan 224 futbol sahası büyüklüğünde hayalet ağ çıkarıldıBakan Yumaklı, denizlerde ve iç sularda 2024'te 146 milyon metrekare alan taradıklarını belirterek, "1,6 milyon metrekare yani 224 futbol sahası büyüklüğünde ağ ve 13 bin 750 diğer av aracını denizlerimizden çıkardık." ifadesini kullandı.
Balıkesir EMITT Fuarı’nda büyülediBalıkesir Büyükşehir Belediyesi EMITT Fuarı’nda büyük ilgi gördü. Başkan Ahmet Akın, şehrin doğal ve kültürel güzelliklerini tanıtarak, “Balıkesir dünyanın en güzel kenti” dedi
Bakan Kurum: Eğirdir Gölü nefes almaya başladıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kuraklığın etkisiyle su seviyesi hızla düşen ve biyolojik kirlilik oluşan Eğirdir Gölü'nde 9 maddelik eylem planının son adımını da tamamlıyor. Gölden yeni görüntüler paylaşan Bakan Kurum, ”Eğirdir Gölü nefes almaya başladı. Göl yüzeyini temizledik, dip çamuru temizliğine başlıyoruz. Eğirdir Gölü’ne can suyu olmaya devam edeceğiz” dedi.
Sisin etkili olduğu kent nefes kestiTunceli’de sis etkili oldu. Kent, sisli havada dronla havadan görüntülendi. Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde ise yoğun sis etkili oldu.
Nermut Dağı'nda keşfetti, eşinin adını verdi: Fritillaria ArzuaeIğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Zafer Tel, Nemrut Dağı'ndaki çalışmasında bulduğu ters lale türünü, eşinin ismi olan fritillaria Arzuae (Arzu Ters Lalesi) adıyla dünya literatürüne kazandırdı.
Endemik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.