Son dakika Doğa Koruma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Doğa Koruma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Doğa Koruma haber sayfamızda...
Bu sahillere gece girişin cezası 557 bin 212 TLNesli tehlike altındaki deniz kaplumbağalarının Akdeniz sahillerinde yuvalama yaptığı İztuzu, Patara, Çıralı gibi kumsallara, saat 20.00'den sabah 08.00'e kadar giriş yasağı başladı. Ateş ve mangal yakmak, çadır kurmak, araçla girişin de yasak olduğu bu kumsalları geceleri deniz kaplumbağaları, gündüz insanlar kullanabilecek. Eylül sonuna kadar sürecek yasakları ihlal edenlere uygulanacak idari para cezası ise 557 bin 212 TL.
Bakan Yumaklı açıkladı! Korunan alanları 4 ayda yaklaşık 13 milyon kişi ziyaret ettiTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü bünyesindeki korunan alanları 2025'in ilk 4 ayında 12 milyon 850 bin 678 kişinin ziyaret ettiğini belirterek, bu dönemde en fazla ilgi gören korunan alanın 5 milyon 54 bin 586 ziyaretçiyle Marmaris Milli Parkı olduğunu bildirdi.
E-atık toplanacak eğitime dönüşecekVodafone, WWF-Türkiye ve Habitat Derneği sürdürülebilirlik için ‘Dünya İçin Lazım’ projesini başlattı. Projeyle ilk bir yıl içerisinde 15 ton e-atık geri dönüştürülecek ve 60 bin kişiye doğa eğitimi verilecek.
'Barınakta hayvanlar uyutuldu' iddiası! Müdür görevden alındıBursa’nın Osmangazi ilçesinde, sosyal medyada belediyeye ait hayvan barınağında sahipsiz köpek ve kedilerin uyutularak öldürüldüğü paylaşımları üzerine gece saatlerde çok sayıda hayvansever barınağa giderek sabaha kadar nöbet tuttu. Konuya ilişkin barınağın müdürü Kadir Ö. görevden alındı.
Ömrü sadece 10 gün! Dokunan yanar: Cezası 557 bin TLManisa Spil Dağı Milli Parkı'nda her yıl yalnızca bir kez açan ve yaklaşık 10 gün boyunca canlı kalabilen endemik Manisa lalesi (Tulipa orphanidea) için düzenlenen doğa etkinliğinde konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden (MCBÜ) Prof. Dr. Levent Şık, "Manisa'nın Demirci Bardakçı Dağı ve Alaşehir'in yüksek kesimlerinde, morfolojik olarak farklılık gösteren lale türlerine de rastladık. Buradaki laleler tamamen kırmızı renkteyken; bazı bölgelerde sarı bantlar içeren laleler de bulunuyor. Bu farklılıkların araştırılması için genetik çalışmalar başlattık" dedi.
Her yıl 10 gün boyunca canlı kalabilen Manisa lalesi için genetik çalışmaManisa Spil Dağı Milli Parkı'nda her yıl yalnızca bir kez açan ve yaklaşık 10 gün boyunca canlı kalabilen endemik Manisa lalesi (Tulipa orphanidea) için düzenlenen doğa etkinliğinde konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden (MCBÜ) Prof. Dr. Levent Şık, "Manisa'nın Demirci Bardakçı Dağı ve Alaşehir'in yüksek kesimlerinde, morfolojik olarak farklılık gösteren lale türlerine de rastladık. Buradaki laleler tamamen kırmızı renkteyken; bazı bölgelerde sarı bantlar içeren laleler de bulunuyor. Bu farklılıkların araştırılması için genetik çalışmalar başlattık" dedi.
Jandarma başında nöbette! Cezası bir araba parasıHakkari'nin Yüksekova ilçesinde havaların ısınması ile açan, 'hüznün sembolü' olarak bilinen koruma altındaki ters laleler, jandarma ekipleri tarafından haftanın 7 günü yapılan denetimlerle korunuyor.
Doğa Koruma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.