Son dakika biyoloji haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan biyoloji gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan biyoloji haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.571 biyoloji haberi bulunmuştur.
İstanbul'da geliştirildi, dünyada ilk olacak! Kas erimesine son verecek formülAlzheimer, prostat kanseri ve kas erimesi hastalıklarının tedavisine Türk damgası vuracak ilaçlar için insan klinik denemeleri başlıyor. İstanbul Ataşehir'de kurulan ve 13 ülkeden 100'den fazla bilim insanının çalıştığı Ar-Ge laboratuvarlarında geliştirilen üç yerli ilaç adayı, hedeflediği mekanizmalar ve etkinliği ile dünyada ilk olacak.
Ömrü sadece 10 gün! Dokunan yanar: Cezası 557 bin TLManisa Spil Dağı Milli Parkı'nda her yıl yalnızca bir kez açan ve yaklaşık 10 gün boyunca canlı kalabilen endemik Manisa lalesi (Tulipa orphanidea) için düzenlenen doğa etkinliğinde konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden (MCBÜ) Prof. Dr. Levent Şık, "Manisa'nın Demirci Bardakçı Dağı ve Alaşehir'in yüksek kesimlerinde, morfolojik olarak farklılık gösteren lale türlerine de rastladık. Buradaki laleler tamamen kırmızı renkteyken; bazı bölgelerde sarı bantlar içeren laleler de bulunuyor. Bu farklılıkların araştırılması için genetik çalışmalar başlattık" dedi.
Her yıl 10 gün boyunca canlı kalabilen Manisa lalesi için genetik çalışmaManisa Spil Dağı Milli Parkı'nda her yıl yalnızca bir kez açan ve yaklaşık 10 gün boyunca canlı kalabilen endemik Manisa lalesi (Tulipa orphanidea) için düzenlenen doğa etkinliğinde konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden (MCBÜ) Prof. Dr. Levent Şık, "Manisa'nın Demirci Bardakçı Dağı ve Alaşehir'in yüksek kesimlerinde, morfolojik olarak farklılık gösteren lale türlerine de rastladık. Buradaki laleler tamamen kırmızı renkteyken; bazı bölgelerde sarı bantlar içeren laleler de bulunuyor. Bu farklılıkların araştırılması için genetik çalışmalar başlattık" dedi.
MEB Akademi için başvurular başladıÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2025 Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (2025-MEB-AGS) için başvuru kılavuzunu yayımladı.
"Arıcılık rotaları" turizme katkı sağlayacakHacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım, "api Turizm" kapsamında oluşturdukları arıcılık rotalarının turizme katkı sağlayacağını belirtti.
MEF, genç bilim insanlarına 32’nci kez kapılarını açtıTürkiye’nin en köklü ulusal bilim yarışmalarından olan Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması, bu yıl 32. kez kapılarını genç bilim insanlarına açtı.
Colorado'daki dev inden çıngıraklı yılanlar fışkırıyorABD'nin Colorado eyaletinde gizli bir konumda binlerce çıngıraklı yılanın kaydedildiği viral bir canlı yayın, bazı yılanların dev inlerinden tekrar ortaya çıkmaya başladığını gösterdi.
AGS NE ZAMAN 2025? Akademi Giriş Sınavı (AGS) başvuruları ne zaman alınacak?Öğretmenlik Mesleği Kanunu gereğince Millî Eğitim Akademisinde hazırlık eğitimine alınacak öğretmen adayları Akademi Giriş Sınavı'na girecek. Sınava katılmak isteyen adaylar başvuru süreci ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, AGS ne zaman 2025? Akademi Giriş Sınavı (AGS) başvuruları ne zaman alınacak?
Bilimsel fikirleri ilaca çeviriyorlarKüresel ilaç firmaları geliştirdikleri tek ilaçla bir anda milyar dolarlık şirket haline gelebiliyor. Yerli ve uluslararası firmaların üretim merkezi olan Türkiye’de bilimsel araştırmalarda ortaya çıkan ilaç fikirleri Trustlife ile akademik çalışmalarla buluşuyor.
Öğretmen kızının boynunu kırdı, bileğini kesip öldürdü: Annem kardeşimin üzerine titrerdiSamsun'da, 59 yaşındaki Sultan Günaydın, tartıştığı öğretmen olan kızı 34 yaşındaki Tuba Bahar Günaydın'ın boğazını sıkıp boynunu kırarak öldürdü. Türkiye'yi sarsan cinayette yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ederken, öz annesi tarafından katledilen Tuba Bahar Günaydın'ın abisi konuştu.
Türkiye'de kirletilmemiş bir bölge: Koruma altına alınmalıDiyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa sınırında yer alan 1957 rakımlı sönmüş yanardağ Karacadağ'dan çıkan lavların oluşturduğu 120 kilometrelik bazalt plato birçok canlı türü için yaşam alanı olma özelliği taşıyor.
Hayat kurtaran biyoloğa 'Oscar'ABD’de bilimin Oscar’ları denilen 3 milyon dolarlık (114 milyon TL) Breakthrough ödülüne, Harvard Üniversitesi’nden biyolog Prof. Dr. David Liu, çığır açan buluşuyla layık görüldü.
Uluç’un sonsuz döngüsüÖmer Uluç vefatının 15. yılında İstanbul Modern’de “Ufuk Çizgisinden Öteye” sergisiyle anılıyor. 300 eser, onun isminin baş harfinden yola çıkarak bulduğu kimliğinin döngüselliğini takip ederek zihnin derinliklerine nüfuz ediyor
Duygu havlupana asılı halde bulunmuştu: Her türlü şiddete maruz kaldığını söylüyorduİzmir'in Bornova ilçesinde havlupana asılı cesedi bulunan kız arkadaşı Duygu Bölükbaş'ı (33) öldürdüğü suçlamasıyla Emre Turan’ın (30) tutuklu, halası S.T’nin ise tutuksuz yargılandığı davada dinlenilen tanık, "Duygu her türlü şiddete maruz kaldığını uyguladığını söylüyordu. Vücudundaki morlukları gösteriyordu" dedi.
Mars'ta yaşam olduğuna dair organik kanıtlar bulundu!NASA'nın Curiosity Rover uzay aracı, Mars’ta şimdiye kadar görülen en büyük organik bileşikleri keşfetti. Bu buluş, milyarlarca yıl önce Kızıl Gezegen'de yaşamın ortaya çıkmış olabileceğine dair heyecan verici soruları beraberinde getirdi.
Türk bilim insanı Tunceli'de keşfetti: Onosma zaferkayaeMersin Üniversitesi'nden Prof. Dr. Rıza Binzet, arazi çalışması sırasında halk arasında 'emzik otu', 'emcek' gibi isimlerle bilinen bitkinin yeni bir türünü keşfetti. Türün bilimsel adı, 2 yıl önce hayatını kaybeden Prof. Dr. Zafer Kaya'ya ithafen 'Onosma zaferkayae' oldu.
Biyoloji ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.