Son dakika bilim haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bilim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bilim haber sayfamızda...
Bakan Kacır, Şanlıurfa'da konuştuSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Tarımsal faaliyetlerin gençler için cazip hale getirilmesini sağlayacak, tarımda yenilikçi uygulamaları destekleyecek, turizm değerlerinin yerel ekonomik gelişmeye katkısını artıracak, lojistik altyapıyı güçlendirecek ve ilin kentsel hizmetlerde bölgesel merkez rolünü güçlendireceğiz" dedi.
‘Turizmin süper liginde yer alan ülkelerdeniz’Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçe sunuşunda, Türkiye’nin turizmde uluslararası rekabette öne çıkmaya devam edeceğinin, kültür ve sanat çalışmalarının da hız kesmeden süreceğinin mesajını verdi.
Karapınar Çölü’nde bir enerji vahasıKalyon Karapınar GES ile çölleşmiş arazinin ekonomiye kazandırıldığını belirten Kalyon Enerji CEO’su Ata, “Sadece bölgede değil küresel iklim değişikliği mücadelesinde de etkili rol oynadık” dedi.
İklim kıyametinin gölgesinde! 30 milyon can tehlikedeİklim değişikliği ve doğal felaketler, 21. yüzyılın en büyük korkusu. 2100’e kadar, 30 milyon insanın yaşamını kaybetmesi bekleniyor. Sıcak hava dalgaları, gıda kıtlığı ve hava kirliliğiyle savaşmak zorunda kalan insanlık, acil önlemler almazsa felakete gidecek
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan yenidoğan çetesi ile ilgili açıklamaSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Yenidoğan Çetesi soruşturması ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu "Bu yenidoğan olayı biz buna insanlıktan nasibini almamışlar çetesi diyoruz. Biz bunun peşine düşmesek bu süreçleri konuşmuyorduk" dedi.
Bakan Kacır, Diyarbakır’da temaslarda bulundu ve fabrika açılışına katıldıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır’da temaslarda bulundu ve fabrika açılışına katıldı. Bakan Kacır "Son 22 yılda Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB ve Karacadağ OSB’yi kurduk. OSB sayısını 3’e çıkardık" dedi.
Bakan Kacır müjdeyi verdi: GAP hassas tarım ile akıllı tarım uygulamaları geliyorSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ekonomi Koordinasyon Kurulu olarak Şanlıurfa’da 2024-2028 GAP Eylem Planı’nın detaylarını kamuoyuyla paylaşacaklarını açıklayarak, “Kırsalda ekonomik katma değer yaratacak ve bölgeyi turizm çekim merkezi yapacak yeni bir eylem planının da uygulanacağı müjdesini buradan vermek istiyorum.” dedi.
Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 46. Sayısı Bu Pazar Bayilerde!Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 24 Kasım Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlik-te dağıtılacak yeni sayısında, MAA-Melike Altınışık Architects imzasını taşı-yan, yalnızca geleceği sergilemekle kalmayıp aynı zamanda onun yaratım süre-cine dahil olan bir yapı olarak mimarlık, bilim ve teknolojinin sürekli evrimin-de kilit bir rol oynayan Seul Robot & Yapay Zekâ Müzesi ele alınıyor.
Bakan Kacır müjdeyi verdi: GAP hassas tarım ile akıllı tarım uygulamaları geliyorSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ekonomi Koordinasyon Kurulu olarak Şanlıurfa’da 2024-2028 GAP Eylem Planı’nın detaylarını kamuoyuyla paylaşacaklarını açıklayarak, “Kırsalda ekonomik katma değer yaratacak ve bölgeyi turizm çekim merkezi yapacak yeni bir eylem planının da uygulanacağı müjdesini buradan vermek istiyorum.” dedi.
Yılmaz Vural şampiyonluk favorisini açıkladı! 'Aziz Yıldırım bana kızdı'Türk futbolunun renkli teknik adamlarından Yılmaz Vural, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şampiyonluk yarışını yorumlayan Vural, Aziz Yıldırım ile olan anısını anlattı. Osimhen hakkında konuşan tecrübeli teknik adam Galatasaray'ın kapısından nasıl döndüğünü paylaştı.
‘Teknoloji dünyasında bir devrim’Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin, kuantum bilgisayar teknolojisine sahip az sayıda ülke arasına girdiğini belirterek, “Kuantum bilgisayarlar, teknoloji dünyasında bir devrim” diye konuştu.
Seul Robot & Yapay Zeka MüzesiMAA-Melike Altınışık Architects tasarımı RAIM, yalnızca geleceği sergilemekle kalmayıp, aynı zamanda onun yaratım sürecine dahil olan bir yapı olarak mimarlık, bilim ve teknolojinin sürekli evriminde kilit bir rol oynuyor.
Tüm bildiklerimizi değiştirebilecek teori: Evren bir hologram olabilir mi? Evren sayısız yıldız, galaksi ve bilinmeyenle dolu sonsuz bir gizem olarak karşımızda duruyor. Genellikle gözlerimizle gördüğümüz her şeyin bir düzen içinde işlediğini düşünüyor olsak da evrenin gerçek doğasına dair bilim dünyasında çığır açan teoriler öne sürülüyor. Bu teorilerden biri de evrenin aslında bir hologram olabileceğinin öne sürüldüğü Holografik Evren Teorisi'dir. Peki, evren gerçekten bir hologram olabilir mi? Bu teori hem bilimin sınırlarını zorlayan hem de algılarımızı kökten değiştirebilecek bir yaklaşıma sahip.
Su altında hayatta kalabiliyor: Bombus yaban arılarıDoğa, hayatta kalma mücadelesinde her canlının kendine özgü stratejiler geliştirdiği bir sahne gibidir. Bombus yaban arıları da bu sahnenin dikkat çekici aktörlerinden biridir. Çoğumuz, arıları yalnızca havada uçarken ya da çiçeklerin etrafında vızıldaşırken görürüz, ancak bu küçük canlılar, beklenmedik durumlarda su altında hayatta kalabilmek gibi şaşırtıcı bir yeteneğe de sahiptir. Kanada'daki bilim insanlarının yaptığı bir araştırma, bu arıların çevresel tehditlere karşı geliştirdiği hayatta kalma mekanizmalarına ışık tuttu. Peki, bu olağanüstü beceri nasıl mümkün oluyor?
Son raporda ortaya çıktı! 'Karadeniz'de deprem küçük, etkisi büyük'Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Rize’de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremi ve Çayeli ilçesinde dev toprak kütlesinin kayarak dolduğu dairede 1 kişinin hayatını kaybettiği heyelanı değerlendirdi.
Yöntemi FBI'ı bile ayağa kaldırdı! 'Bitki' deyip geçmeyin, zihin okuyup şahitlik ediyorOdanızda duran bir bitkinin duyguları ve hisleri, yaşanan her şeyi kaydeden bir hafızaları olduğunu hatta cinayet vakalarında şahit olarak kullanıldıklarını söylesek... Kulağa oldukça ilginç geliyor ancak bitkiler de yaşanan olaylara tepki verebilir, onları fil gibi akıllarında tutabilirler. İşte bir döneme damga vurup FBI bile ayağa kaldıran bilim insanı Backster'ın bitkilerle ilgili ilginç buluşu.
Merak yaratan keşif kuyudan çıktı! Öldürüp taşla örttüler: Viking efsanesi gerçekmişArkeoloji camiasında büyük yankı uyandıran keşif, tarihi gerçeklerden birini daha yeniden gündeme getirdi. Vikinglerle ilgili gerçekleri gün yüzüne çıkaran iskelet, 800 yıllık İskandinav efsanesinde geçen ve 'Kuyunun Adamı' olarak bilinen efsanevi karaktere ait olabilir mi? İşte cevabı.
Bilim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.