Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
  • Pembenar
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
  • Twitter icon
  • Instagram icon
  • Youtube icon
  • Tiktok icon
© Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Son Dakika Haberler
DünyaSon Dakika Haberleri: Dünya bunu konuşuyor! Canlı yayında afet uyarısı
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerDünya Haberleri

Son Dakika Haberleri: Dünya bunu konuşuyor! Canlı yayında afet uyarısı

14.08.2021 - 01:36 | Son Güncellenme: 14.08.2021 - 09:10

milliyet.com.tr

#Jacobabad#Şarika#küresel ısınma#Pakistan#BAE#ısı#sıcaklık#sel#küresel iklim değişikliği#son dakika haberler#bm iklim raporu
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Sel felaketi ve orman yangınları... Günlerdir mücadele edilen bu doğal afetlerin en büyük etkilerinden biri de iklim değişikliği. Uzmanlar bu konuda ısrarla uyarıyor. Çünkü böyle giderse afetler peş peşe gelmeye devam edecek. Sadece ülkemizde değil dünya genelinde etkilerini görüyoruz. Peki iklim krizi durdurulabilecek mi? Türkiye'de görülen acı ve yıkım dolu manzaraların önüne geçilebilir mi? Stockholm Çevre Enstitüsü Başkanı Mans Nilsson, CNN TÜRK'ten Büşra Arslantaş'a dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

1/26Son Dakika Haberleri: Dünya bunu konuşuyor Canlı yayında afet uyarısı

Stockholm Çevre Enstitüsü Başkanı Mans Nilsson, CNN TÜRK'e iklim değişikliği, BM raporu ve Türkiye'de yaşanan afetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Büşra Arslantaş'a konuşan Nilsson önemli bilgilere verirken, dikkat çeken uyarılarda da bulundu. İşte Nilsson'ın açıklamaları...

2/26

İklim değişikliği bu hızla devam ederse böyle afetler gelecekte daha fazla görecek miyiz?

Öncelikle hepinize burada başsağlığı dilemek istiyorum. Sorunuza gelecek olursam, evet. Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nin (IPCC) yayınladığı iklim raporu çok büyük ihtimalle böyle afetlerin daha fazla görüleceğini doğruluyor. Yani daha fazla kuraklık, daha fazla sel felaketi, sıcak hava dalgaları ve su seviyesinin artması.

3/26KESİNLEŞMİŞ OLDU

'KESİNLEŞMİŞ OLDU'

Bunu aslında bir kaç yıldır söylüyoruz biz. Ama bu sefer çok net bir şekilde kanıtlarla ortaya kondu. Ve burada daha fazla afet göreceğimiz, hem de daha sert bu afetleri yaşayacağımız kesinleşmiş oldu. Bunun sebebi küresel ısınma tabii ki. Ve yağıştaki değişimler ve deniz seviyesinin artmasından dolayı.

4/26KAÇINILMAZ BİR GERÇEK

'KAÇINILMAZ BİR GERÇEK'

Buradaki hasarı azaltmak, önüne geçmek için aşırı hava olaylarında ne tür önlemler alabiliriz?

İklim değişikliğinden bahsederken hem adaptasyon önemli hem de hasarı azaltmak, bertaraf etmek önemli. İkisi de eşit derecede önemli. Politika konusunda hep bertaraf etmekten bahsediyoruz. Aynı zamanda çok açık ki artık adaptasyonu da konuşmamız lazım.

5/26Son Dakika Haberleri: Dünya bunu konuşuyor Canlı yayında afet uyarısı

Nasıl adapte olacağız, riskleri nasıl azaltacağız? Çünkü bu küresel ısınma kaçınılmaz bir gerçek. Ve rapordaki kötü haber de şu: Aslında karbon salınımlarını azaltsak bile yine de küresel ısınma devam edecek. Sanayileşmeden itibaren yaklaşık 2 derece ısınacak.

6/26Son Dakika Haberleri: Dünya bunu konuşuyor Canlı yayında afet uyarısı

Ve bu beklediğimizden 1 derece fazla. Bu da böyle afetlerin daha şiddetli olması anlamına geliyor ne yazık ki. Bu yüzden küresel ısınmaya adapte olabilmek için çok güçlü bir şekilde eyleme geçmemiz lazım. Ve sadece bertaraf etmeye odaklanmamak lazım.

7/26ARA BÖLGELERİMİZ OLMALI

'ARA BÖLGELERİMİZ OLMALI'

Sizin de değindiğiniz raporda, yakın zamanda deniz seviyelerinin artacağından bahsediliyordu. Peki bu durum devam ederse ve sel felaketleri artarsa acaba Karadeniz'de gördüğümüz bu acı manzaraların önüne nasıl geçebileceğiz ileride?

Tabii ki birçok farklı alanda bunun için eylem alınması lazım. Mesela sel felaketi ve sulara karşı öncelikle şehirlerimizi daha iyi korumamız lazım. Binalarımızı ve evlerimizi daha güvenli bölgelere inşa etmeliyiz. Ve ara bölgelerimiz olmalı. Seli alıp yok olmayacak bölgeler yapmalıyız.

8/26Son Dakika Haberleri: Dünya bunu konuşuyor Canlı yayında afet uyarısı

Doğanın bu suyu içine çekebileceği bir yer olmalı. Daha kuvvetli barajlara ihtiyacımız var ve orman dokularımızı, orman yönetimimizi değiştirmemiz lazım.

9/26Son Dakika Haberleri: Dünya bunu konuşuyor Canlı yayında afet uyarısı

Örneğin; diktiğimiz ağaçlar olsun ve bitki örtüsünü nasıl temizlediğimiz olsun. Ormanın içinde belirli alanlar ayarlamak, yollar açmak ki yangınlar ilerleyemesin. Buralara da çitler yapabiliriz aynı zamanda.

10/26Son Dakika Haberleri: Dünya bunu konuşuyor Canlı yayında afet uyarısı

Peki yakın zamanda yayınlanan BM raporu aynı zamanda iklim krizi suçlusunun bir numarasının insanlık olduğunu söyledi. Ve bu afetlerin de iklim krizinden kaynaklandığını söyledi. Sizin görüşünüz nedir?

Evet ne yazık ki durum bu. Çok daha fazla kanıt var önceki rapora kıyasla. Önceki rapor 2013'te yayınlanmıştı. Sekiz yıl sonra bir rapor daha yayınlandı. Ve bilim bu süre içinde çok yol aldı. Artık çok fazla şey biliyoruz ve güvenimiz de çok yüksek. İnsanlık sebep oluyor, sera gazı salınımlarına. Bu da küresel ısınmaya yol açıyor, aşırı hava olaylarına yol açıyor.

11/262-2.5 DERECE KONTROL ALTINA ALABİLİRİZ

'2-2.5 DERECE KONTROL ALTINA ALABİLİRİZ'

Bu kabus gibi bir senaryodan bir çıkış var mı? İklim değişikliğini kontrol altına alabilecek miyiz? Çok geç mi?

İklim değişikliği küresel bir sorun. Ve hareket edebilme kabiliyetimiz giderek daralıyor. Ama bunu yapabiliriz. Tabiki 1,5 santigrat derecede tutmak zor. Ama bence yaklaşık 2-2.5 derecede kontrol altına alabiliriz. Burada etkileri tabii ki görürüz. Ama en azından mücadele etme imkanı verir bize.

12/26Son Dakika Haberleri: Dünya bunu konuşuyor Canlı yayında afet uyarısı

Bunun için enerjide kömür kullanmamamız lazım ve çok hızlı bir şekilde toplu taşımalarda elektrik kullanmamız lazım arabalarda ve diğer taşımalarda. Ayrıca topraklarımıza düzgün ağaçlar dikmeli, toprakları iyi bir şekilde yönetmeliyiz.

13/26Son Dakika Haberleri: Dünya bunu konuşuyor Canlı yayında afet uyarısı

Ki, bu sera gazlarını emebilsin ve daha iyi bir atmosfere yol açabilsin. Eğer bunları yaparsak bu krizi kontrol altında tutabiliriz. Salgından iyileşme dönemi de bunun için bir fırsat aslında.

14/26Son Dakika Haberleri: Dünya bunu konuşuyor Canlı yayında afet uyarısı

Şu anda öyle bir noktadayız ki, çok fazla kamu yatırımı var dünya çapında. Ve bu bütçeleri doğru bir şekilde kullanırsak, o zaman iyi bir momentum kazanırız.

15/26BMDEN ZAMAN TÜKENİYOR UYARISI

BM'DEN 'ZAMAN TÜKENİYOR' UYARISI

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC), tüm dünyada merakla beklenen raporunu açıkladı. 66 ülkeden 234 bilim insanının 5 yıllık çalışmayla hazırladığı altıncı rapor örgütün İsviçre’nin Cenevre kentindeki merkezinde açıklandı. Tüm dünyada meteorolojik felaketler birbirini takip ederken, kasım ayında İskoçya’nın Glasgow kentinde yapılması planlanan COP26’dan üç ay önce gelen bu rapor merakla bekleniyordu.

16/26Son Dakika Haberleri: Dünya bunu konuşuyor Canlı yayında afet uyarısı

Bilim insanlarının dönüm noktası niteliğindeki çalışmasında, insanlığın iklim üzerindeki zararlı etkisinin “gerçek” olduğu kaydedildi. “İklim Değişikliği 2021: Fizik Biliminin Temeli” başlıklı 3 bin sayfalık rapor, IPCC üyesi 195 üye ülke tarafından sanal ortamda düzenlenen oturumda onaylandı.

17/26Son Dakika Haberleri: Dünya bunu konuşuyor Canlı yayında afet uyarısı

İkinci kısmı 2022’de yayımlanacak raporda, “iklimde gözlemlenen değişikliklerin çoğu, yüz binlerce yıl değilse de binlerce yıldır görülmedi ve örneğin devam eden deniz seviyesinin yükselmesi gibi, halihazırda etkin olan (harekete geçen) bazı değişiklikler, yüzlerce ila binlerce yıl boyunca geri döndürülemez (geri dönüşü yok)” ifadesi yer aldı.

18/26Son Dakika Haberleri: Dünya bunu konuşuyor Canlı yayında afet uyarısı

Daha önceki IPCC raporlarında iklim değişikliğinin endüstriyel faaliyetler sonucu meydana geldiğinin ‘kuvvetle muhtemel’ olduğu dile getirilirken, bu kez kesin dile “İnsan etkilerinin; atmosferin, ozon tabakasının ve yeryüzünün ısınmasına neden olduğu ortadadır” denildi.

19/26HER YIL ‘FELAKET YILI’

HER YIL ‘FELAKET YILI’

Karbondioksit (CO2) ve diğer sera gazlarının emisyonlarındaki güçlü ve sürekli azalmaların iklim değişikliğini sınırlayacağının altı çizilen raporda, şu ana kadar nadir görülen aşırı hava olaylarının sıklaşacağı değerlendirmesi de yapılıyor. Sıcaklık artışının 1,5 derece ile sınırlandırılması durumunda dahi bu durumun değişmeyeceğine dikkat çekilirken 50 yılda bir görülen aşırı sıcak havanın artık yılda bir görülmesinin olası olduğu vurgulanıyor.

20/26Son Dakika Haberleri: Dünya bunu konuşuyor Canlı yayında afet uyarısı

Gelecek on yıllarda 1.5 santigrat derecelik küresel ısınma seviyesini geçme ihtimaline ilişkin yeni tahminler sunan raporda, “İklim değişikliğinde ani, hızlı ve büyük ölçekli azalmalar olmadıkça, sera gazı emisyonları, ısınmayı 1.5 santigrat derece, hatta 2 santigrat dereceye kadar sınırlaması ulaşılmaz olacaktır” ifadesi kullanıldı. İnsan faaliyetlerinden kaynaklanan sera gazı emisyonlarının 1850-1900’dan bu yana yaklaşık 1.1 santigrat derece ısınmadan sorumlu olduğuna dikkat çekildi.

21/262050’DE BİTECEK

2050’DE BİTECEK!

Raporda, en iyimser senaryo doğrultusunda dahi 2050’ye kadar Grönland’da buzulların tamamen erimiş olacağına dikkat çekiliyor. Deniz seviyesindeki yükseliş durmayacak ve deniz kenarındaki ülkelerde geçmişte yüz yılda bir görülen seller 2100’e kadar her yıl meydana gelecek. Sıcak mevsimlerin uzun, soğuk mevsimlerin ise kısa olacağı kaydedildi. 2 derece küresel ısınmada aşırı sıcaklıkların tarım ve sağlık için kritik tolerans eşiklerine daha sık ulaşacağını gösterdiği belirtildi.

22/26GUTERRES: ZAMANIMIZ KALMADI

GUTERRES: ZAMANIMIZ KALMADI

Raporun sonuçlarını değerlendiren BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, fosil enerjiler için “cenaze çanları çaldığını” söyledi. Rapor için “insanlık için kırmızı kod” tanımlamasını yapan Guterres, “Dünyayı yok eden fosil yakıtların sonlandırmanın zamanı geldi” diye konuştu.

23/26Son Dakika Haberleri: Dünya bunu konuşuyor Canlı yayında afet uyarısı

Guterres, “Şimdi güçlerimizi birleştirirsek, iklim felaketini önleyebiliriz. Fakat bugünün raporunun açıkça gösterdiği gibi, geciktirme zamanımız yok ve mazeretlere yer yok” dedi.

24/26ŞİMDİ NE OLACAK

ŞİMDİ NE OLACAK?

Dünyadaki hemen hemen tüm ülkeler, Paris İklim Anlaşması’nın hedeflerine uymayı kabul etti. Anlaşma, küresel ısınmayı 1,5 derecenin altında tutma çabalarını sürdürmeyi amaçlıyor.

25/26Son Dakika Haberleri: Dünya bunu konuşuyor Canlı yayında afet uyarısı

BM’nin yeni raporuna göre ise, karbon salımında büyük kısıtlamalar gerçekleşmediği sürece bu hedef de bu yüzyılda tutturulamayacak. Fakat sera gazı salınımlarındaki kayda değer kısıtlamaların yükselen sıcaklıkları dengeleyebileceğine dair yeni bir umut da var. Glasgow’da 1 Kasım’da başlayacak ‘COP26’ olarak bilinen iklim zirvesi çok kritik önem taşıyor.

26/26Rapor ne anlatıyor:

Rapor ne anlatıyor:

1 - Küresel ısınma hızlanıyor ve etkileri daha yoğun hissediliyor. Bunun sebebi ise insan.
2 - Atmosferdeki karbon emisyon yoğunluğu, 2019’da 2 milyon yıl içinde en yüksek seviyesine ulaştı.
3 - Küresel ısınmayı 1.5 derecede tutma hedefine ulaşmak artık pamuk ipliğine bağlı.
4 - Deniz düzeyi daha hızlı yükseliyor. Deniz seviyesinin yükselmesine engel olmak artık mümkün değil.
5 - Uzmanlar artık ne yapılması gerektiğine dair daha net bir plan ortaya koyabiliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR
Fenerbahçe seçime gidiyor Başkan Ali Koç resmen açıkladı
Fenerbahçe seçime gidiyor! Başkan Ali Koç resmen açıkladı
Yunan basınında çarpıcı analiz: Türkiye uzayda çok sayıda göze sahip, önce gören kazanır
Yunan basınında çarpıcı analiz: 'Türkiye uzayda çok sayıda göze sahip, önce gören kazanır'
Meteoroloji gün verdi Sıcaklık 40 dereceleri bulacak
Meteoroloji gün verdi! Sıcaklık 40 dereceleri bulacak
İlk ABDli Papa 14üncü Leonun yemin töreni: Balıkçı yüzüğünü taktı İşte dikkat çeken detay
İlk ABD'li Papa 14'üncü Leo'nun yemin töreni: Balıkçı yüzüğünü taktı! İşte dikkat çeken detay
EN ÇOK OKUNANLAR
ŞANS TOPU AÇIKLANIYOR📍 18 Mayıs 2025 Şans Topu çekiliş sonuçları ve kazandıran numaralar açıklandı mı Şans Topu nasıl sorgulanır
ŞANS TOPU AÇIKLANIYOR📍 18 Mayıs 2025 Şans Topu çekiliş sonuçları ve kazandıran numaralar açıklandı mı? Şans Topu nasıl sorgulanır?
GS Şampiyonluk Maçı Heyecanı Galatasaray - Kayserispor maçı saat kaçta, hangi kanalda Galatasaray - Kayserispor maçı ilk 11ler
GS Şampiyonluk Maçı Heyecanı! Galatasaray - Kayserispor maçı saat kaçta, hangi kanalda? Galatasaray - Kayserispor maçı ilk 11'ler
BUGÜNKÜ MAÇLAR 18 MAYIS 2025 FİKSTÜR PROGRAMI: Süper Ligde bugün kimin maçı var Günün maçları hangi kanalda
BUGÜNKÜ MAÇLAR 18 MAYIS 2025 FİKSTÜR PROGRAMI: Süper Lig'de bugün kimin maçı var? Günün maçları hangi kanalda?
19 MAYIS KUTLAMA MESAJLARI 2025: Resimli Atatürk Sözleri ile gençliğe armağan en anlamlı, güzel Atatürk resimli 19 Mayıs mesajları kısa-uzun sözleri
19 MAYIS KUTLAMA MESAJLARI 2025: Resimli Atatürk Sözleri ile gençliğe armağan en anlamlı, güzel Atatürk resimli 19 Mayıs mesajları kısa-uzun sözleri
Yazarlar
Özay Şendir
Özay ŞendirNetanyahu için sonun başlangıcı…
Abbas Güçlü
Abbas GüçlüEğitim vezir de eder rezil de!..
Zeynep Aktaş
Zeynep AktaşToparlanmanın devamı gelir mi?
Ali Eyüboğlu
Ali EyüboğluHande Subaşı: Modellikten geliyorum, ama modayı hiç takip etmiyorum
Güldener Sonumut
Güldener SonumutYunanistan’ı anlamama sendromu
Mehmet Tez
Mehmet Tez‘İdeallere yer yokmuş gibi davranıyorlar’
Dilara Koçak
Dilara KoçakSağlıklı gibi görünen tuzaklar dikkat
Çağdaş Ertuna
Çağdaş ErtunaPhoto London’da Türk galerilerin hâkimiyeti
Filiz Aygündüz
Filiz AygündüzAşk olsun Deniz!
Belma Akçura
Belma AkçuraMedyanın etiketlediği bir lider: Jose Mujica, sade mi yaşadı, fakir mi?
Zeynep İşman
Zeynep İşmanOynaya oynaya büyüsün çocuklar
Gürkan Akgüneş
Gürkan AkgüneşGıdanın geleceği gençlerin elinde
Gözden Kaçmasın
Ertan Yıldıza etkin pişmanlık ifadesinin ardından baskı yapıldığı iddiasına soruşturma
Ertan Yıldız'a 'etkin pişmanlık' ifadesinin ardından baskı yapıldığı iddiasına soruşturma
Mersinde acı olay 20 yaşındaki genç boğuldu
Mersin'de acı olay! 20 yaşındaki genç boğuldu
Bahçeliden terörsüz Türkiye için 7 maddelik öneri 16 siyasi partiyle 100 üyelik komisyon kurulmalı
Bahçeli'den 'terörsüz Türkiye' için 7 maddelik öneri! 16 siyasi partiyle 100 üyelik komisyon kurulmalı
Dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölünde inanılmaz manzara Geri döndüler
Dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölünde inanılmaz manzara! Geri döndüler
Önerilen Haberler
Zelenskiy, ABD Başkan Yardımcısı Vance ile görüştü
Zelenskiy, ABD Başkan Yardımcısı Vance ile görüştü
Ertan Yıldıza etkin pişmanlık ifadesinin ardından baskı yapıldığı iddiasına soruşturma
Ertan Yıldız'a 'etkin pişmanlık' ifadesinin ardından baskı yapıldığı iddiasına soruşturma
Mersinde acı olay 20 yaşındaki genç boğuldu
Mersin'de acı olay! 20 yaşındaki genç boğuldu
Son dakika Almanyada bir barın dışında bıçaklı saldırı: Yaralılar var
Son dakika! Almanya'da bir barın dışında bıçaklı saldırı: Yaralılar var
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
  • Haberler
  • Son Dakika Haberleri
  • Gündem Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Dünya Haberleri
  • Magazin Haberleri
  • Otomobil Haberleri
  • Teknoloji Haberleri
  • Eğitim Haberleri
  • Gazete Haberleri
  • Yerel Haberler
  • Seçim Sonuçları
  • Künye

Pembenar

  • Astroloji
  • Rüya Tabirleri
  • Burç Uyumu
  • Yükselen Burç
  • Gebelik Hesaplama
  • Yemek Tarifleri
  • Çorba Tarifleri
  • Kek Tarifleri
  • Kurabiye Tarifleri
  • Tatlı Tarifleri
  • Pasta Tarifleri
  • Kahvaltı Tarifleri

Uzmanpara

  • Altın Fiyatları
  • Canlı Borsa
  • Döviz Kuru
  • Kripto Para
  • Gram Altın
  • Yarım Altın
  • Çeyrek Altın
  • Dolar Kuru
  • Euro Kuru
  • Döviz Çevirici
  • Yüzde Hesaplama
  • Altın Hesaplama
  • KDV Hesaplama
  • Yaş Hesaplama
  • Zam Hesaplama
  • Kredi Hesaplama
  • Metrekare Hesaplama
  • 2025 Milli Piyango Sonuçları
  • 2025 Ramazan Ne Zaman
  • 2025 İstanbul İmsakiye
  • Güzel Sözler
  • Puan Durumu
  • Ramazan
  • Sigorta
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • Hız Testi
  • Ayetel Kürsi
  • Rüya Tabirleri
  • Burçlar
  • Instagram Dondurma
  • Instagram Silme
  • Daha Fazla
    • E Okul
    • Türkiye Haritası
    • Yasin Suresi
    • E Devlet
    • Saatlerin Anlamı
    • Marmaray Durakları
    • Metrobüs Durakları
    • Soğuk Espriler
    • Kız İsimleri
    • Erkek İsimleri
    • Bebek İsimleri
    • Deprem Haberleri
    • Kapalı Çarşı Altın Fiyatları
    • Ankara Seçim Sonuçları 2024
    • İzmir Seçim Sonuçları 2024
    • Bursa Seçim Sonuçları 2024
    • Antalya Seçim Sonuçları 2024
    • Konya Seçim Sonuçları 2024
    • Adana Seçim Sonuçları 2024
    • 2018 Seçim Sonuçları
    • 2023 Seçim Sonuçları
    • 2019 Yerel Seçim Sonuçları
    • 2014 Yerel Seçim Sonuçları
  • Oyun
  • Çocuk
  • Nasrettin Hoca Fıkraları
  • Ateş ve Su
  • Atasözleri
  • Daha Fazla
    • Masal Oku
    • Boyama Sayfası
    • Bilmeceler
    • Tekerlemeler
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik