Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
  • Pembenar
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
  • Twitter icon
  • Instagram icon
  • Youtube icon
  • Tiktok icon
© Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Son Dakika Haberler
DünyaSon dakika: Yeni salgın! Türkiye dahil 50'yi aşkın ülkede tespit edildi
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerDünya Haberleri

Son dakika: Yeni salgın! Türkiye dahil 50'yi aşkın ülkede tespit edildi

08.06.2021 - 16:22 | Son Güncellenme: 08.06.2021 - 16:22

#korona#koronavirüs#corona#corona virüs#Wall Street Journal#Çin#salgın#pandemi#laboratuvar#Gen dizilimi#Glasgow Üniversitesi#David L. Robertson#son dakika haberler#dakika
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Son dakika haberlere göre, ilk olarak geçen Aralık ayında İngiltere'de ortaya çıkan alfa varyantı, Türkiye de dahil olmak üzere 50’yi aşkın ülkede tespit edildi ve Nisan ayında birçoğundan baskın hale geldi. ABD’de yapılan yeni bir çalışma, koronavirüsün orijinal halinden daha bulaşıcı olan mutasyonlu virüsün insanların bağışıklık sisteminden kaçabildiğini ortaya koydu. İşte son dakika gelişmeler...

1/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

İlk olarak geçen Aralık ayında İngiltere ortaya çıkan alfa varyantı, Türkiye de dahil olmak üzere 50’yi aşkın ülkede tespit edildi ve Nisan ayında birçoğunda baskın hale geldi. ABD’de yapılan yeni bir çalışma, koronavirüsün orijinal halinden daha bulaşıcı olan mutasyonlu virüsün insanların bağışıklık sisteminden kaçabildiğini ortaya koydu.

2/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Bilim insanları, alfa varyantının bağışıklık sisteminin ilk savunmasını devre dışı bırakarak virüsün vücutta hızla çoğalmasına neden olduğunu açıkladı. Bu durumun aynı zamanda alfa varyantıyla enfekte olan insanların hastalığı daha ağır semptomlarla geçirmesine neden olduğu belirtildi.

3/494 AYDA DÜNYADAKİ EN BASKIN VARYANT HALİNE GELDİ

4 AYDA DÜNYADAKİ EN BASKIN VARYANT HALİNE GELDİ

İngiliz araştırmacılar, Aralık ayında ülkelerinde yeni bir mutasyonlu koronavirüsün yayıldığını keşfetti. Alfa olarak bilinen varyant Nisan ayına kadar, Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede baskın varyant haline geldi ve o zamandan beri öyle kaldı. Bilim insanları alfanın dünyayı nasıl fethettiğini araştırmaya koyuldu.

4/49BAĞIŞIKLIĞIN İLK SAVUNMASINI GEÇİYOR

BAĞIŞIKLIĞIN İLK SAVUNMASINI GEÇİYOR

ABD’de California Üniversitesi San Francisco (UCSF) tarafından yapılan yeni bir çalışma alfa mutasyonun, insan vücudundaki ilk bağışıklık savunmasını devre dışı bırakarak varyantın çoğalması için daha fazla olanak tanıdığını ortaya koydu. Söz konusu çalışma bioRxiv adlı dergide önizleme olarak yayınladı ve henüz hakem değerlendirmesinden geçmedi.

5/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Çalışmaya dahil olmayan Yale Tıp Fakültesi'nden doktor ve virolog Dr. Maudry Laurent-Rolle, “Bu çok etkileyici. Başarılı bir virüs, bu ilk savunma sisteminin ötesine geçmelidir. Bunu yapmakta ne kadar başarılı olursa, virüs de o kadar iyi durumdadır" ifadelerini kullandı.

6/49DİĞERLERİNDEN FARKLI 23 MUTASYONA SAHİP

DİĞERLERİNDEN FARKLI 23 MUTASYONA SAHİP

Araştırmacılar, alfa varyantının onu diğer koronavirüslerden ayıran 23 mutasyona sahip olduğunu belirterek, varyant İngiltere'de artmaya başladığında bu genetik değişiklikleri incelemeye ve neden diğer mutasyonlu koronavirüslerden daha hızlı yayıldığına dair açıklamalar aramaya başladı.

7/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Pek çok araştırmacı, dikkatlerini koronavirüsü kaplayan ve onun hücreleri istila etmesine izin veren başak proteinini değiştiren dokuz mutasyona odakladı. Bu mutasyonlardan biri, virüsün hücrelere daha sıkı bağlanmasına yardımcı olarak ve potansiyel olarak başarılı bir enfeksiyon şansını artırıyor. Ancak diğer bilim insanları, alfanın insan bağışıklık tepkisini nasıl etkilediğine odaklandı.

8/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

University College London'da bir virolog olan Gregory Towers ve meslektaşları, insan akciğer hücrelerinde koronavirus üretti ve alfa ile enfekte olan hücreleri koronavirüsün daha önceki varyantları ile enfekte olanlarla karşılaştırdı.

9/49BAĞIŞIKLIĞI ÇALIŞTIRAN İNTERFERONU AZALTIYOR

BAĞIŞIKLIĞI ÇALIŞTIRAN İNTERFERONU AZALTIYOR

Towers’ın ekibii alfa varyantı içeren akciğer hücrelerinin, bir dizi bağışıklık savunmasını çalıştıran bir protein olan interferonu önemli ölçüde azalttığını buldu. Ayrıca, alfa hücrelerinde, normalde interferon tarafından çalıştırılan savunma genlerinin, diğer varyantlarla enfekte olmuş hücrelere göre daha sessiz olduğunu keşfetti.

10/49KENDİNİ GÖRÜNMEZ HALE GETİRİYOR

KENDİNİ GÖRÜNMEZ HALE GETİRİYOR

Yani, bağışıklık sisteminin en önemli alarm zilleri, alfa varyantının varlığında zar zor çalıyordu. Dr. Towers, "Alfa varyantı kendini görünmez hale getiriyor" dedi.

11/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Ardından, alfanın bu görünmezliği nasıl başardığını araştırmak için araştırmacılar, koronavirüsün enfekte olmuş hücrelerin içinde nasıl çoğaldığını inceledi. Alfa ile enfekte olmuş hücrelerin, “Orf9b” adlı bir genin çok fazla kopyasını (virüsün diğer versiyonlarından 80 kat daha fazla) yaptığı keşfedildi.

12/49BAĞIŞIKLIK TEPKİSİNİ AZALTIYOR

BAĞIŞIKLIK TEPKİSİNİ AZALTIYOR

San Francisco'daki California Üniversitesi'nde moleküler biyolog ve yeni çalışmanın ortak yazarı olan Nevan Krogan, “Bu durum olağan dışı. Daha önceki araştırmalarda, Orf9b'nin Tom70 adlı bir insan proteinine kilitlenen viral bir protein ürettiğini keşfetmiştik. Tom70 istilacı bir virüs karşısında bir hücrenin interferon salınımı için esastır” ifadelerini kullandı.

13/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Tüm kanıtları bir araya getiren Dr. Krogan ve meslektaşları, Alfa varyantının çok daha fazla Orf9b proteininin üretimini zorlayan bir mutasyon taşıdığını söyledi. Bu proteinler, insan Tom70 proteinlerini toplayar, interferon üretimini ve tam bir bağışıklık tepkisini azaltıyor. Saldırıya karşı korunan virüsün kendi kopyalarını oluşturma olasılığı haliyle daha yüksek oluyor.

14/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Bununla birlikte, araştırmacılar, enfekte olmuş bir hücre, Orf9b proteinlerini Tom70 moleküllerinden yavaş yavaş çıkarabildiğini söyleyerek, enfeksiyondan yaklaşık 12 saat sonra bağışıklık alarm sisteminin tekrar çevrimiçi olmaya başladığını söyledi.

15/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Dr. Towers, bu gecikmiş bağışıklık tepkisi nedeniyle, "Cehennem başlıyor. Alfa ile enfekte olmuş kişilerin diğer varyantlara göre daha güçlü bir tepki gösteriyor. Viral yüklü mukusları, sadece ağızlarından değil burunlarından da döküyorlar. Bu nedenle, alfa varyantı daha fazla insana kolayca bulaşabiliyor” dedi.

16/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Diğer taraftan, Dr. Krogan'ın ekibi, ilk olarak Güney Afrika'da tanımlanan beta ve Hindistan'da görülen delta olarak bilinen varyant dahil olmak üzere diğer varyantlar üzerinde de benzer deneyler başlattı. İlk sonuçlar onları şaşırttı.

17/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Hem beta hem de delta varyantlarının enfekte olmuş hücrelerde interferonu aşağı çektiği görüldü ancak, bunu hücreleri Orf9b proteinleriyle doldurarak yaptıklarına dair bir işaret bulunamadı.

18/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Dr. Krogan, “Bağışıklık sistemimizi manipüle etmek için kendi numaralarını bağımsız olarak geliştirmiş olabilirler. Hepsi bağışıklık tepkisini farklı şekillerde azaltıyor" açıklamasını yaptı.

19/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Öte yandan, Avustralya'nın Sidney kentindeki Garvan Tıbbi Araştırma Enstitüsü'nde çalışmaya dahil olmayan bir immünolog olan Cecile King, koronavirüsün bu kaçışları nasıl geliştirdiğini anlamanın bilim insanlarının Kovid-19 için daha iyi aşılar tasarlamasına yardımcı olacağını söyledi.

20/49ÇALIŞMA, AŞILARIN GELİŞTİRİLMESİNE KATKIDA BULUNABİLİR

ÇALIŞMA, AŞILARIN GELİŞTİRİLMESİNE KATKIDA BULUNABİLİR

Koronavirüse karşı geliştirilen mevcut aşılar, bağışıklık sistemini virüsün başak proteinlerini tanımaya yönlendiriyor. Ancak Kovid-19'dan doğal olarak iyileşen insanlar üzerinde yapılan araştırmalar, bağışıklık sistemlerinin Orf9b dahil olmak üzere diğer viral proteinleri tanımayı öğrendiğini gösterdi.

21/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Bir dizi araştırmacı, koronavirüs proteinlerinin kombinasyonlarını yeni aşılarda bir araya getiriyor. Ancak dikkatli olmaları gerekiyor, çünkü bazı proteinler aslında bağışıklığı azaltabilir. Dr. King, "Bu oldukça zor bir girişim, ancak daha fazlasını öğrendikçe daha iyi bir aşı mümkün hale geliyor" dedi.

22/49TEORİ KANITLANDI İDDİASI

"TEORİ KANITLANDI" İDDİASI

ABD'li iki uzman, koronavirüsün Wuhan'daki bir laboratuvardan sızdığına yönelik iddiaları savunan bir makale yazdı. ABD'nin Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan yazı, koronavirüsün genom diziliminin laboratuvar teorisini kanıtladığı öne sürüldü.

23/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

ABD istihbarat yetkililerinin de desteklediği laboratuvar teorisi, koronavirüsün, Wuhan Viroloji Enstitüsü'nde yarasa virüslerinin incelendiği bir laboratuvardan sızarak tüm dünyaya yayıldığını ve Kovid-19 pandemisini başlattığını savunuyor.

24/49DÜNYA GÜNDEMİNE OTURDU

DÜNYA GÜNDEMİNE OTURDU

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, son günlerde giderek artan sayıda uzmanın "İddia daha detaylı araştırılsın" demesiyle birlikte bu teori, dünya gündemine oturdu.

25/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

İddiayı destekler nitelikteki köşe yazısını ise Kalifornia Berkeley Üniversitesi'nde fizik profesörü Richard Muller ve Atossa Therapeutics'in kurucusu Dr. Stephen Quay kaleme aldı.

26/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

İki uzman, laboratuvar teorisini destekleyen kanıtların koronavirüsün genom diziliminde zaten mevcut olduğunu iddia etti.

27/49ÇİFT CGG TAŞIYAN KORONAVİRÜS İNSAN YAPIMI

ÇİFT CGG TAŞIYAN KORONAVİRÜS İNSAN YAPIMI

Gen diziliminde 4 temel harf (A, G, C, U) yer alıyor. Bunlar değişik karbon, hidrojen, nitrojen ve oksijen seviyelerine sahip kimyasal bileşenlerin (Adenin, Guanin, Citosine, Urasil) ilk harflerini teşkil ediyor. Kovid-19 genomu da bu 4 harfin değişik kombinasyonlarla bir araya geldiği 29 bin 903 harften oluşuyor.

28/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

İşte o dizilimde yer alan 12 harflik "CCU CGG CGG GCA" bölümü bu virüsün gücünün sırrı olarak kabul ediliyor. Çünkü bu dizilim sayesinde Kovid-19 insan hücresine kolayca girebiliyor.

29/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Bu bölümün ortasındaki çift CGG, yeni tip koronavirüsün son derece bulaşıcı olmasını sağlıyor. Öte yandan Dr. Muller ve Dr. Quay'a göre bu bölüm aynı zamanda koronavirüsün insan yapımı olduğunu gösteriyor.

30/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

İki uzman, yeni tip koronavirüsü de içeren virüs sınıfında CGG-CGG kombinasyonunun yer almadığını ifade ediyor. Bu da virüsün, çift CGG kombinasyonunu evrim sürecinde diğer akrabalarından alamayacağı anlamına geliyor.

31/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Çift CGG'nin virüslerde doğal olarak bir araya gelmesi "nadir" bir olay diye niteleniyor. Ancak iki uzmana göre laboratuvar çalışmalarında bunun tersi geçerli. Yazıda konuyla ilgili şu ifadeler yer alıyor:

32/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

"(Laboratuvar deneylerinde) çift CGG, tercih edilen dizidir. Bunun nedeni, hazır ve kullanışlı olması ve bilim insanlarının onu yerleştirmede çok deneyimli olmasıdır."

33/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

İki uzman buradan hareketle virüsün zoonotik (hayvandan insana geçen) olduğunu savunan bilim insanlarına şöyle sesleniyor:

34/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

"Zoonotik kökenli olduğunu savunanlar, yeni koronavirüsün mutasyona uğradığında neden favorisi olmayan bir kombinasyonu, yani çift CGG'yi seçtiğini açıklamalıdır. Neden laboratuvardaki araştırmacıların yapacağı seçimi tekrarladı? Evet mutasyonlar yoluyla rastgele olmuş olabilir. Ama bu kadarı tesadüf mü?"

35/49AYNI İDDİA DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

AYNI İDDİA DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Öte yandan Dr. Muller ve Dr. Quay'ın dile getirdiği bu iddia, 2020'de laboratuvar teorisinin ortaya atıldığı ilk günlerde de gündeme gelmişti. Bazı uzmanlar bu iddiayı desteklerken bazıları da buna büyük önem atfetmemişti.

36/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Örneğin The Wire'a konuşan Glasgow Üniversitesi'nden virolog David L. Robertson, bu kombinasyonun her ne kadar zor görünse de doğal yollarla bir araya gelmesinin mümkün olduğunu söylemişti.

37/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

"Virüsler olağandışı olaylarda uzmandır" diyen virolog, sözlerini şöyle sürdürmüştü: "Bu virüslerde rekombinasyon doğal yollarla çok ama çok sık meydana gelir. Sivri uçlu proteinde rekombinasyon kırılma noktaları vardır. Bu dizilerin olağandışı görümesinin nedeni de bizim yeterince örnek toplamamış olmamız."

38/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Ünlü bir virolog ve California Teknoloji Enstitüsü'nün eski başkanı David Baltimore ise koronavirüsün genetik diziliminde çift CGG'yi gördüğü anda bunun virüsün kökenine işaret ettiğini düşündüğünü aktarmıştı. Baltimore, "Bu özellikler, virüsün doğal kökenli olduğu fikrine güçlü bir meydan okuma" demişti.

39/49VİRÜS NEDEN İNSANLARDA GELİŞMEYİ SÜRDÜRMEDİ

VİRÜS NEDEN İNSANLARDA GELİŞMEYİ SÜRDÜRMEDİ?

Öte yandan Dr. Muller ve Dr. Quay'a göre koronavirüsün laboratuvardan çıktığını kanıtlatan tek şey çift CGG dizilimi değil.

40/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

İki uzman aynı zamanda, doğal kökenli olduğu doğrulanan SARS ve MERS'in "insan nüfusunda yayıldıkça, en bulaşıcı formlar egemen olana kadar gelişmeyi sürdürdüğünü" söylüyor.

41/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Buna karşılık Kovid-19'a neden olan Sars-Cov-2'nin tespit edildiği ilk andan itibaren epey bulaşıcı olduğu görülmüştü.

42/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Muller ve Quay işte bu noktalardan hareketle "Bilimsel kanıtlar, virüsün bir laboratuvarda geliştirildiği sonucuna işaret ediyor" sonucuna varıyor.

43/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Ancak Sars-Cov-2'nin tespit edildiği anda son derece bulaşıcı olması daha önce de bazı uzmanlar arasında tartışmalara neden olmuştu.

44/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Laboratuvar teorisine karşı çıkan uzmanlar, virüsün insanda bu denli hızlı yayılma yeteneğini henüz yarasalardayken geliştirdiğini savunmuştu.

45/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Bu teze göre, koronavirüsün insan sıçramadan önce büyük bir değişim geçirmesine gerek yoktu çünkü zaten insan hücrelerine etkili bir şekilde saldırma yeteneğine sahipti.

46/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Kovid-19 hastalığına neden olan Sars-Cov-2'nin kökenine dair iki temel teori var. "Doğal köken teorisi" diye anılan ilki, virüsün zoonotik (hayvandan insana geçen) bir patojen olduğunu savunuyor. Buna göre koronavirüs, yarasalarda yıllar boyunca evrimleşti ve başka bir hayvan aracılığıyla insana sıçradı. Sıçramanın meydana geldiği en olası mekanlardan biri de Vuhan'daki ıslak hayvan pazarı olarak belirlendi.

47/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Laboratuvar teorisinde ise Kovid salgınının, bilim insanlarının yarasa kaynaklı virüsleri araştırdığı Wuhan Viroloji Enstitüsü'nde başlamış olabileceği öne sürülüyor. Bu laboratuvarda olası bir sızıntıyı engellemek için katı protokoller uygulanıyor. Ancak teoriye göre temel bir insan hatası, koronavirüsün kaçmasına neden olabilir.

48/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi

Laboratuvar teorisini destekleyenlerden çoğu, virüsün bir kaza sonucu sızdığını düşünüyor. Fakat bazı komplo teorisyenleri, Çin'in virüsü bilerek sızdırdığını iddia ediyor.

49/49Son dakika: Yeni salgın Türkiye dahil 50yi aşkın ülkede tespit edildi
EN ÇOK OKUNANLAR
Muğla açıklarında 6 büyüklüğünde deprem Uzman isimden büyük deprem olursa sürpriz olmaz yorumu
Muğla açıklarında 6 büyüklüğünde deprem! Uzman isimden 'büyük deprem olursa sürpriz olmaz' yorumu
Süreci MİT takip edecek
Süreci MİT takip edecek
Tarım Bakanlığı gıda sahtekarlarını açıkladı: 7 sucuk markası daha ifşa oldu
Tarım Bakanlığı gıda sahtekarlarını açıkladı: 7 sucuk markası daha ifşa oldu
Yapraklarıyla alarm veriyor Ispanağı dedektöre dönüştürdü: Altını da bombayı da bulur
Yapraklarıyla alarm veriyor! Ispanağı dedektöre dönüştürdü: 'Altını da bombayı da bulur'
EN ÇOK OKUNANLAR
15 Mayıs 2025 Günlük Burç Yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık Burçlarını Bugün Neler Bekliyor
15 Mayıs 2025 Günlük Burç Yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık Burçlarını Bugün Neler Bekliyor?
SURVİVOR KİM ELENDİ 14 Mayıs 2025 Survivor kim gitti, üçüncü dokunulmazlığı hangi takım kazandı ve eleme adayı kim seçildi
SURVİVOR KİM ELENDİ? 14 Mayıs 2025 Survivor kim gitti, üçüncü dokunulmazlığı hangi takım kazandı ve eleme adayı kim seçildi?
2025 Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı KURBAN BAYRAMI 1. günü ne zaman Kurban Bayramı kaç gün tatil olacak
2025 Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı? KURBAN BAYRAMI 1. günü ne zaman? Kurban Bayramı kaç gün tatil olacak?
TEMMUZ ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI SON DURUM: Asgari ücrete ara zam gelecek mi Asgari ücret için yeni açıklama var mı
TEMMUZ ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI SON DURUM: Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücret için yeni açıklama var mı?
Gözden Kaçmasın
Kontrolden çıkan minibüs devrildi Ölü ve yaralılar var
Kontrolden çıkan minibüs devrildi! Ölü ve yaralılar var
Ukrayna Dışişleri Bakanı ABDli mevkidaşı Rubio ile Antalyada bir araya geldi
Ukrayna Dışişleri Bakanı ABD'li mevkidaşı Rubio ile Antalya'da bir araya geldi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Silivri mitinginde açıklamalarda bulundu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Silivri mitinginde açıklamalarda bulundu
Osmangazi Belediyesinden barınakta köpeklerin öldürüldüğü iddiasına açıklama
Osmangazi Belediyesinden barınakta köpeklerin öldürüldüğü iddiasına açıklama
Önerilen Haberler
Kontrolden çıkan minibüs devrildi Ölü ve yaralılar var
Kontrolden çıkan minibüs devrildi! Ölü ve yaralılar var
Terör örgütü PKK/YPGnin sözde sorumlusu İsveçte gözaltına alındı
Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sorumlusu İsveç'te gözaltına alındı
Ukrayna Dışişleri Bakanı ABDli mevkidaşı Rubio ile Antalyada bir araya geldi
Ukrayna Dışişleri Bakanı ABD'li mevkidaşı Rubio ile Antalya'da bir araya geldi
İstanbul Barış Müzakerelerinde Ukraynayı temsil edecek isimler belli oldu
İstanbul Barış Müzakereleri'nde Ukrayna'yı temsil edecek isimler belli oldu
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
  • Haberler
  • Son Dakika Haberleri
  • Gündem Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Dünya Haberleri
  • Magazin Haberleri
  • Otomobil Haberleri
  • Teknoloji Haberleri
  • Eğitim Haberleri
  • Gazete Haberleri
  • Yerel Haberler
  • Seçim Sonuçları
  • Künye

Pembenar

  • Astroloji
  • Rüya Tabirleri
  • Burç Uyumu
  • Yükselen Burç
  • Gebelik Hesaplama
  • Yemek Tarifleri
  • Çorba Tarifleri
  • Kek Tarifleri
  • Kurabiye Tarifleri
  • Tatlı Tarifleri
  • Pasta Tarifleri
  • Kahvaltı Tarifleri

Uzmanpara

  • Altın Fiyatları
  • Canlı Borsa
  • Döviz Kuru
  • Kripto Para
  • Gram Altın
  • Yarım Altın
  • Çeyrek Altın
  • Dolar Kuru
  • Euro Kuru
  • Döviz Çevirici
  • Yüzde Hesaplama
  • Altın Hesaplama
  • KDV Hesaplama
  • Yaş Hesaplama
  • Zam Hesaplama
  • Kredi Hesaplama
  • Metrekare Hesaplama
  • 2025 Milli Piyango Sonuçları
  • 2025 Ramazan Ne Zaman
  • 2025 İstanbul İmsakiye
  • Güzel Sözler
  • Puan Durumu
  • Ramazan
  • Sigorta
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • Hız Testi
  • Ayetel Kürsi
  • Rüya Tabirleri
  • Burçlar
  • Instagram Dondurma
  • Instagram Silme
  • Daha Fazla
    • E Okul
    • Türkiye Haritası
    • Yasin Suresi
    • E Devlet
    • Saatlerin Anlamı
    • Marmaray Durakları
    • Metrobüs Durakları
    • Soğuk Espriler
    • Kız İsimleri
    • Erkek İsimleri
    • Bebek İsimleri
    • Deprem Haberleri
    • Kapalı Çarşı Altın Fiyatları
    • Ankara Seçim Sonuçları 2024
    • İzmir Seçim Sonuçları 2024
    • Bursa Seçim Sonuçları 2024
    • Antalya Seçim Sonuçları 2024
    • Konya Seçim Sonuçları 2024
    • Adana Seçim Sonuçları 2024
    • 2018 Seçim Sonuçları
    • 2023 Seçim Sonuçları
    • 2019 Yerel Seçim Sonuçları
    • 2014 Yerel Seçim Sonuçları
  • Oyun
  • Çocuk
  • Nasrettin Hoca Fıkraları
  • Ateş ve Su
  • Atasözleri
  • Daha Fazla
    • Masal Oku
    • Boyama Sayfası
    • Bilmeceler
    • Tekerlemeler
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik