Tarımı ve hayvancılığı önceleyerek hizmetlerine devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda hayvancılıkla uğraşan üreticilere, süt otu dağıtıyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle geçtiğimiz yıl 35 bin dekarda üretimi yapılan süt otu ekimi, bu yıl 70 bin dekara çıkarılarak bu zamana kadar verilen destekte de rekor sayıya ulaşmaktadır.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, tarımı ve hayvancılığı desteklemeye devam ediyor. Çiftçiler için önemli bir girdi maliyeti olan yem bitkisinin maliyetini azalmak amacıyla İvrindi’de, çiftçilere süt otu (reygrass) dağıtımı gerçekleştirildi. 2020 yılında; Büyükşehir Belediyesi ile Tarım İl Müdürlüğü iş birliğinde çiftçilere verilen desteklerle Balıkesir’de yaklaşık 35 bin dekar alanda yetiştirilen reygrass, 2021 yılında yaklaşık 70 bin dekara kadar çıkarılıyor. Böylelikle, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yem bitkisi tohumu dağıtımında bu yıl, Balıkesir rekoru kırılıyor. İlki İvrindi’de gerçekleştirilen süt otu dağıtımı, geçim kaynağı hayvancılık olan diğer ilçelerde de devam edecek. Böylece, 2021 yılında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği kapsamında; bin 593 üreticiye yaklaşık 15 bin dekar alanda ekimi yapılması için toplam 73 bin kilogram süt otu tohumu dağıtılacak.
Yapılan desteklerle maliyetler azalıyor
Balıkesir’de yüzde 65 nüfusun, tarım ve tarıma dayalı ürünlerden kaynaklı geçimini sağladığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, üreticilerin mutlu olması için maliyetlerini azaltmak adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile birlikte çiftçilerin maliyetlerini azaltarak kazancını artıracaklarını belirten Başkan Yılmaz “Çiftçilerimiz, yemini başka yerden değil de kendi tarlasından aldığı zaman daha ekonomik oluyor ve ürettiği ürünün maliyeti azalıyor. Amacımız, maliyetlerinizi azaltarak ürettiğiniz kaliteli ürünü yüksek fiyatlardan satmanızı sağlamak ve talep edilen bir ürün haline dönüştürmek. Bu konuda Balıkesir’in kabuğunu kırıyoruz.” açıklamasında bulundu.
“Balıkesir kabuğunu kırıyor”
Balıkesir’i Türkiye ve dünyaya tanıtmak için adımlar attıklarını kaydeden Başkan Yücel Yılmaz “Ürettiklerimizle, peynirimizle, zeytinyağımızla, çiftçimizin kalitesiyle, zamana uyum sağlamamızla, kaliteli hemşehriciliğimizle kabuğumuzu kıracağız. Her yerde Balıkesir’imizi; anlatarak, tanıtarak şehrimizi ve ürünlerini marka değer haline getiriyoruz. Şehrin ekonomisini güçlendirmenin yollarından biri de ürünlerimizin tanıtılması. Bunu da layıkıyla yapıyoruz. Balıkesir’in kaderini sizlerle birlikte değiştireceğiz, her ürünümüzün katma değeri yükselecek. Bu dağıtığımız tohumlar inşallah yeşerir, hayvanlarımıza bereket olarak döner. Onlar et tutar, satarken de bereketi cebinize girer” dedi.
Vatandaşın metro isyanı!
İstanbul’un Bakırköy ilçesi, Ataköy Mahallesi’nde oturmakta olan okurumuz Erdoğan Arıpınar’ın şikâyeti şöyle: ”Ataköy’ün derdi büyük. Ataköy 5’inci kısımda yapımı dört yıldır süren İkitelli metrosundan şikâyetçiyiz. Metro istasyonu tamamlanmadığı gibi, karşıdaki Ataköy metro istasyonuna gitmek için Ataköylülere bir geçit bile verilmedi. Metroya ulaşmak için en az üç kilometre gitmek gerekiyor. Konuyla ilgili olarak İBB‘ye başvurduk. Aldığımız cevabı da sizle paylaşıyorum. Cevaba göre ağustos ayında geçiş verilecekti ancak verilmedi. Bu konuyu da dile getirmenizi rica ederiz.”
Öğrencilerin çamurlu okul yolculuğu
İstanbul’un Kağıthane ilçesi, Ömür Sokak’ta okumakta olan öğrenciler, ”Belediye okulumuzun önünü kazdı. Bir altyapı çalışması yapılıyor. Keşke tüm yaz okullar kapalıyken çalışma yapılsaydı. Bizim okulun dışında iki tane daha okul var. Yağmurların başlamasıyla okula gidip gelirken ayakkabılarımız, üstümüz her gün çamur içerisinde kalıyor. Yola beton atıldı ama çalışma çok yavaş ilerliyor. Ayrıca her gün çeşitli tehlikeler atlatarak okula gidiyoruz. Burası ülkemizin en ücra köşesi falan değil, İstanbul’un merkez ilçesi Kağıthane” diyerek şikâyetlerini dile getirdiler. Öğrencilerin bu şikâyetini Kağıthane Belediyesi yetkililerine duyurmuş olalım.
Yılda 100 bin yarka üretilecek
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılığa verdiği destekler çığ gibi büyüyor. Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) iş birliğiyle yapımı tamamlanan, içerisinde 30 bin m2 açık alan, 500 m2’lik iki adet yarka yetiştirme kümesi ve iki katlı idari binanın yer aldığı Organik Yarka Üretim Tesisi’nde üretim başladı. Akkuş ilçesinde kurulan tesiste üretilen 5 bin adet yarkanın ilk satışı İzmir’e gerçekleştirildi.
‘Kapatmayı unuttular mı?’
İstanbul’un Üsküdar ilçesi, Acıbadem Mahallesi’nde yaşamakta olan okurlarımız, “Ana yolda bir altyapı çalışması yapıldı. Ancak günlerdir kapatılmasını bekliyoruz. Bölgenin en işlek caddesi yol üzerinde dört beş tane okul var. Trafik her gün kitleniyor. Sorumlusu kim ise lütfen sesimizi duyurun. Kim kazdı bilmiyoruz ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi de olsa Üsküdar Belediyesi de olsa burayı kapatmayı unuttular, bir an önce kapanmasını istiyoruz” dedi. Okurlarımızın bu şikâyetini yetkililere duyurmuş olalım.
Vatandaş görüyor, belediye görmüyor mu?
İstanbul’un Üsküdar ilçesi, Acıbadem Mahallesi, Eczacı Necip Akar Sokak’ta yaşamakta olan okurlarımızın şikâyeti de şöyle: ”Yolda belediye bir çalışma yaptı. Ancak çalışmadan sonra burası asfaltlanmadı.İki hafta geçti.Çukurlar arabalarımıza zarar veriyor. Ayrıca çukurdan kaçmaya çalışan kişiler park edilen arabalara çarpıyor. Çukurun yanındaki çöp konteynerini boşaltmak için her gün belediyenin ekipleri geliyor, onlar da görüyor bu durumu. Neden yetkililere iletmiyorlar, anlamış değiliz. Yağmurlar başlamadan bir an önce kapatılmasını istiyoruz.” Okurlarımızın bu şikâyetini Üsküdar Belediyesi ekiplerine iletmiş olalım.
Metroda okuyan kazanıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi, yolculuk süresince vatandaşların vakitlerini daha kaliteli geçirebilmeleri ve okuma oranını artırmak amacıyla ‘Her yerde okuyan Bursa’ projesini hayata geçirmişti. Arabayatağı, Şehreküstü, Osmangazi, Organize Sanayi ve Üniversite istasyonlarına yerleştirilen okuma kiosklarıyla Bursa’nın tarihi mekânları, gezilecek yerler, Bursa’nın ilkleri, roman, hikâye-masal, fıkra ve şiir gibi konularda bilgiye ulaşan Bursalılar, aynı zamanda farklı hediyeler de kazanma fırsatı buluyor. Proje kapsamında her ay 2 kişi Extrem Park’ta dağ kızağı bileti, her ay 4 kişi Teleferik bileti, her ay 5 kişi Burfaş sosyal tesislerinde kahvaltı, her gün 1 okuyucu Sınav Dershaneleri’nden yüzde 20 indirim, her gün 1 öğrenci BKM’de 50 TL hediye çeki ve her ay 50 bininci okuyucu ise Kemtat’tan tabletle ödüllendiriliyor. Gün içerisinde okuma kiosklarından faydalanan Bursa Anadolu Lisesi öğrencisi Kahraman Akyüz, 50 bininci okuyucu olma şansını yakalayarak tablet kazandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Kahraman Akyüz’ü makamında ağırlayarak, tableti hediye etti.
Sen Sor Başkan Yanıtlasın
Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...