İpekyolu Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan 2 bin 800 metrelik kıyı şeridindeki yeni sahil bandı projesi ile İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçeleri birleşiyor.
“Akköprü Deresi” ile” Kurubaş Deresi” mevkiine kadar uzanan ve sahil şeridi üzerinde uygulanacak olan proje için Buzhane ve Yalı mahallelerindeki ahırlar yıkıldı.
“Projenin uygulanmasında herhangi bir engel yok”
Van Gölü’nün ile Van Kalesi’nin kesiştiği bölgede, 2.800 metrelik sahil uzunluğu bulunan alanda hayata geçirilecek olan projeyle ilgili bilgiler veren İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, “ Proje alanında daha önce birçok bölgede arazi işgallerinin olduğunu, yürütülen uzun çalışmalar sonucunda toplam proje uygulama alanı olan 1.4 milyon m2’lik arazinin İpekyolu halkına kazandırıldığını ve proje uygulamasında herhangi yasal bir engelin kalmadığını” ifade etti.
“Bu proje ilimize örnek olacak”
Başkan Vekili Aslan, “Hayata geçirilecek sahil bandı projesi için önce tapu iptal davaları, daha sonra tarihi alanlar ile iç içe yapılacağı için koruma kurulları ve ilgili kurum yetkilileri ile toplantılar düzenleyerek projemizin yasal alt yapısını oluşturduk. Ayrıca görüntü ve koku kirliliği yaratan katı ve sıvı atıkları dereler vasıtasıyla Van Gölü’ne akıtan tüm ahırları sahilden kaldırdık. Doğası, tarihi, kalesi ve gölü ile ülkemizin en önemli turizm potansiyellerinden birini içinde barındıran ilimize örnek olacak sahil bandı projesi için 2020 yılı başında yapılan fizibilite çalışmalarının ardından ilimizin ve İpekyolu ilçemizin yüz ölçüm olarak en büyük alana sahip sahil bandı çalışmalarımıza başladık” dedi.
BAŞKAN YÜCEL ÜRETİCİYE SAHİP ÇIKIYOR
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, pandemi sürecinde tam kapanma nedeniyle mağduriyet yaşayan ve mahsulü elinde kalan çiftçiden alım yaparak, vatandaşlara bu ürünlerin ücretsiz dağıtımını yapacak. Alanya Belediyesi’nin mağdur olmamaları için çiftçilerden ürünlerini hal fiyatlarının üzerinde satın alacağı açıklandı. Buna göre, halde 20-50 kuruş arası olan kabak ve salatalığı Alanya Belediyesi 75 kuruşa satın alacak.
BAYRAMLIKLAR HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN
Haliliye Belediyesi, yürüttüğü sosyal yardım çalışmaları kapsamında yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde çocuklara bayramlık kıyafetlerinin dağıtımını gerçekleştiriyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Giyim Market’te, çocukların bayramlık kıyafetleri hazırlanıyor. Sosyal yardım hizmetlerinden yararlanan ailelerin çocuklarına yönelik yürütülen çalışma kapsamında ekipler hanelerdeki çocukların bedenlerini belirleyip, bayramlık kıyafetlerini paketleyerek, evlerine götürüyor. Çocuklara bayram sürprizi yaşatan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, dağıtımlarını Ramazan Bayramı arifesine kadar devam ettirecek.
GÜLTAK’TAN GENÇLERE YATIRIM
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, tüm donatılarıyla yenilenen, sentetik çimle kaplanarak FIFA ölçülerine sahip hale getirilerek vatandaşlara kazandırılan Kazanlı çok amaçlı modern spor tesisinde futbol, voleybol, basketbol ve badminton oynanabilecek. Yenileme çalışması hakkında bilgi veren Başkan Gültak, standart FIFA ölçülerine göre yenilenen sentetik yüzeyli çim futbol sahasına 400 kişilik tribün yapıldığını, çok amaçlı hale getirilen tesiste voleybol, basketbol ve badminton da oynanabileceğini belirtti. Başkan Gültak, çevresine tel örgüler çekilen tesisin ayrıca soyunma odalarının yenilendiğini, 2 yedek kulübesi, 2 basın kulübesi, 2 engelli kulübesi ve soyunma odaları kazandırdıklarını da kaydetti.
TAKSİM’İN ÇİÇEKÇİLERİNE MODERN MEKÂN
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim Meydanı’nda nesillerdir çiçek satışı yapan 9 aileye yeni alan sağladı. Taksim Meydanı’nın tarihiyle özdeşleşmiş figürlerinden olan çiçekçiler, kendileri için tasarlanmış yeni yerlerine taşındı. 80 yılı aşkın süredir Taksim Cumhuriyet Meydanında, tarihi maksem duvarına bitişik barakalarda hizmet veren çiçekçiler artık hava koşullarından etkilenmeyecek, daha insani koşullarda hizmet verebilecekler. Taşınma işlemi esnasında hem yeni kurulan alanlarda incelemeler yapan hem de çiçekçi esnaf ile görüşen Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, kentin dokusuna katkısı olan tüm emekçileri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
‘TAŞLAR DÖŞENSİN İSTİYORUZ’
İstanbul Esenyurt Saadetdere Mahallesi, 94. Sokak’ta oturmakta olan okurlarımız, “Sokakta altyapı çalışması yapılırken sökülen taşlar çalışma bittikten sonra tekrar döşenmedi. Belediyenin mahallemizdeki bu taşları döşemesini istiyoruz’’ dedi. Okurlarımızın isteğini Esenyurt Belediyesi ekiplerine iletmiş olalım.
ATIL PARKLAR KAYSERİ’YE YAKIŞMIYOR!
Kayseri’nin Melikgazi ilçesi, Germir Mahallesi, 1774. Sokak’ta oturmakta olan okurlarımızdan Yılmaz Seyran, “Bölgede üç bina bulunuyor ve bir de küçük parkımız var. Belediye 80 günde 80 park projesiyle etrafına sadece kaldırım ve yeşil alan yapıp bıraktı. Parktaki bütün oyuncaklar eski ve kırık. Belediyeye defalarca bildirdik, aradık, mesaj attık, mail attık ama gelip sadece kullanılmaz halde olan salıncakları değiştirip gittiler. Çocuklarımız salıncak dışındaki diğer oyuncakları da kullanmak istiyor ya da diğer parklardaki gibi yeni oyuncaklar bu çocukların da hakkı. Sizden ricam, sesimizi yetkililere duyurun ve parkımız yenilensin. Bunun dışında, bir de hız kesici bariyer istedik. Çünkü ana yol olduğu için araçlar yoldan çok hızlı geçiyor. Çocuklar parka geçmek isterken her sefer risk altında. Burada bir ölüm kaçınılmaz. Bir ölüm olmadan bu konuda tedbir alınmasını rica ediyorum” dedi. Okurumuzun bu şikâyetine Melikgazi Belediye Başkanı Dr. H. Mustafa Palancıoğlu ve ekipleri ne yanıt verecek, bekleyip göreceğiz.
‘ÇANAKKALE’DE ZAMLARDAN BIKTIK!’
Çanakkale’de yaşamakta olan okurumuz Ümit uslu, “Geçenlerde Çanakkale Belediyesi’ne şikâyette bulundum. ‘Çanakkale’de suyun tonu 3.75 TL. Mesela 30 ton su yüklüyorum, 2-3 ay ya da 4 ay sonra tekrar su yükletmeye gidiyorum, her gitmediğim ay için 20 TL para alınıyor. O zaman kartlı suyun ne mantığı var? diye yazdım. Belediye cevap olarak, ‘Merhabalar, katı atık ücretleri tam maliyet esasına göre hesaplanmaktadır. Akıllı sayaçlarda günlük olarak hesaplanıp yükleme esnasında tahakkuk oluşmaktadır. Aylık olarak meclis kararıyla belirlenen katı atık yönetim sistem ücreti 20 TL olduğundan her yükleme esnasında bu tarifeye göre hesaplanıp alınmaktadır. Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz’ cevabı geldi. Fakat iki üç su yüklemeye gitmesek büyük fiyatlarla karşılaşıyoruz. Zamlardan bıktık” dedi. Okurumuzun bu şikâyetinden sonra Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan nasıl bir açıklama yapacak bekleyip göreceğiz.
YARIM ASIRLIK AĞAÇLARA ‘NEFES BORUSU’
Çevreye ve doğaya duyarlı kent politikalarıyla öne çıkan Kartal Belediyesi, tüm Türkiye’de yerel yönetimlere örnek olacak bir çalışmaya imza attı. Kartal Belediyesi orman mühendisleri tarafından geliştirilen ve ‘Nefes Borusu’ ismi verilen projeyle, susuz ve nefessiz kalması sonucu, kökleri genişleyerek yaya ve araç yollarında bozulmalara neden olan yarım asırlık ağaçlara hem hava hem su veriliyor. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar, Kartal Dragos Tepesi ve yakın çevresinde kalan, Orhantepe Mahallesi, Söğüt, Çamlı, Mutlu, Kayın sokağı üzerinde bulunan ağaçları kapsıyor. Çalışmada, ağaçların yer altındaki köklerine yerleştirilen drenaj boruları, dışarıdaki hava ve suyun köklere ulaşmasını sağlayarak, yarım asırlık ağaçlara yeniden can veriyor. ‘Nefes Borusu’ ismi verilen proje sayesinde, ağaçların yaşam alanlarının korunmasıyla beraber, araç yollarında oluşan bozulmaların önüne geçilerek trafik kazası riski en aza indiriliyor.
SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!
Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...