Brezilya Kalçası ameliyatında, karın çevresi veya vücudun başka yerlerinden liposuction işlemi ile alınan yağlar kalçaya injeksiyonla verilerek şekillendirilmesi sağlanır
Bir tarafı düzelteyim derken başka tarafta kalıcı ve büyük bir hasar bırakmak anlamında ne kadar güzel ve yerinde bir deyimdir. Bazı estetik operasyonlarından sonra daha güzel görüneyim derken işin dozunu kaçırıp acayip yaratıklara dönüşenleri veya birtakım komplikasyonlar yüzünden kabus yaşayanları görüyoruz, duyuyoruz. Estetik ameliyatlar adı üstünde estetik amaçlı yapılan ameliyatlardır. Sıklıkla da keyfi kararlarla olur. Çıkan sonuçlar tam olarak beklenilen ölçüde olamayabilir. Ameliyattan sonra bir memnuniyetsizlik yaratabilir. Ancak daha da ötesinde, organlarda bir fonksiyon bozukluğu ya da işlevini hiç görememe gibi komplikasyonlar çıkabilir. Tabii en kötüsü ölümle neticelenebilir.
Her ameliyatın kendine göre ve hastanın sahip olduğu sağlık özelliklerine göre değişen riskleri vardır. Ameliyatta verilen anesteziye bağlı risklerin yanı sıra ameliyat esnasında kanama, doku, sinir zedelenmesi gibi çeşitli tehlikeler kimi zaman da ameliyattan saatler, hatta günler geçtikten sonra da karşımıza çıkabilir. Bu nedenle ameliyatın kendisi olduğu kadar ameliyat sonrası bakım ve takibin de değeri ameliyatın başarısını etkiler. Estetik ameliyatlar tahmin edeceğiniz gibi çok çeşitlidir. Ben bu yazımda son zamanlarda oldukça popüler hale gelen, çok talep gören ve çok soru alan kalça kaldırma operasyonlarından bahsedeceğim.
Hastane seçimi önemli
Brazilian Butt Lift (BBL) olarak da tüm dünyada bilinen “Brezilya Kalçası” ameliyatı kalça kaldırma ve şekillendirme amaçlı yapılan bir ameliyattır. Bu ameliyatta sıklıkla karın çevresi veya vücudun başka yerlerinden liposuction işlemi ile alınan yağlar
Bu operasyonun bir parçası olan liposuction; vakumlu bir pompaya bağlı özel tasarlanmış kanüller aracılığıyla vücudun çeşitli bölgelerinden yağ emme şeklinde yapılan bir ameliyat tekniğidir. Ameliyat sırasında kanüllerin ileri geri hareketleri ile uygulama alanındaki yağlar parçalanırken küçük kan damarları da zedelenebilmektedir. Parçalanan yağlardan minik bir yağ taneciğinin, zedelenen damar içine kaçıp kana karışmasına yağ embolisi denir. Yağ embolisi riski, fazla yağ alınması sonucunda ortaya çıkabilmektedir. En çok korkulan ve sıklıkla ölümle neticelenen komplikasyonlardan olan “pulmoner emboli” yağ parçacığının gidip akciğer atardamarını tıkaması ile olur. Acil müdahale gerektiren bu komplikasyon ameliyattan sonraki günlerde de karşımıza çıkabilir. Bu nedenle tüm diğer ameliyatlarda olduğu gibi ameliyat sonrası takip burada da çok önemlidir.
Özay Şendir
F-35 meselesinde kitabın orta yeri...
29 Kasım 2024
Didem Özel Tümer
Ankara’da ‘değerlendirme’ kulisi: Öcalan ile kim görüşecek
29 Kasım 2024
Abbas Güçlü
Diploma mı, meslek mi?
29 Kasım 2024
Abdullah Karakuş
Bölgede satranç ve terörle mücadele
29 Kasım 2024
Mehmet Tez
Suudi Arabistan başarabilecek mi?
29 Kasım 2024