Evdeki karınca sorununu eski çoraplarla çözün! Anında yakalıyor, daha iyisi yokMeyve ağaçlarını karıncalardan ve diğer zararlı böceklerden korumak, bahçıvanlar için önemli görevlerinden biridir. Bu amaçla uzun yıllardır kullanılan etkili yöntemlerden biri, ağaç gövdelerine yerleştirilen 'yakalama kemerleri'dir. Kimyasal ilaçlara başvurmadan, çevre dostu bir şekilde zararlıları engelleyen bu tuzaklar, doğru uygulandığında oldukça başarılı sonuçlar verir. Evde bulunan çoraplar bu yöntemde işe yarayabilir. İşte detaylar.
Fındığın kanseri 'Drakula' son evrelerini yaşıyorTürkiye'nin değişik illerinde yaklaşık 10 yıldır zarara yol açan 'Drakula' lakaplı turunçgil uzun antenli böceği ile mücadele çalışmaları kapsamında Trabzon'da yaklaşık 7 bin dekarlık alanda ilaçlama yapıldı. Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, mücadelenin son dönemlerine geldiklerini belirterek, "Bölgemize ilk kez İstanbul'dan geldiği düşünülüyor. 8-10 yıllık bir hikayesi var ama mücadelenin son dönemlerine son evrelerine geldik" dedi.
Trabzon'daki parklar zararlılardan biyolojik mücadeleyle korunacakTrabzon Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, kentteki park ve bahçelerde zararlı böceklere karşı kimyasal ilaç kullanımını azaltmak için biyolojik mücadele yapmaya karar verdi. 2 bin 500 faydalı böcek, 10 dekar büyüklüğündeki Fatih Parkı'na bırakıldı.
Sıcak hava zararlı böceklerin iştahını arttırıyorHava sıcaklıklarındaki artışın zararlı böceklerin metabolizmasını hızlandırdığı ve böylece enerjiyi daha çabuk yakan haşerelerde beslenme ve çoğalmanın arttığı ortaya çıktı.