Son dakika tüylenme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tüylenme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tüylenme haber sayfamızda...
Herkesin aklını karıştıran soru! Kaban ve montları böyle yıkayın, sıvı deterjan şartKış mevsimine geçiş döneminde birçok kişi kaban ve montlarının hazırlığını yapıyor. En çok tercih edilen bu parçalar giyildikten sonra belirli aralıklarla yıkanır. Ancak her dış giyim ürünü kendine has bir yıkama tekniği gerektirebilir. İşte kaşe kabanları, şişme montları yıkamak için yöntemler.
Tüylenme ve düzensiz adetle kendini belli ediyor! Her kadında farklı, 'Birçok belirtisi var!Doğurganlık çağındaki kadınlarda sık görülen hormonal bir bozukluk olarak bilinen polikistik over sendromu, yumurtalıklarda oluşan küçük kistler veya folikül adı verilen sıvı dolu keseciklerin birikmesiyle ortaya çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Doç. Dr. Taha Takmaz, kadınlarda pek çok belirti ile kendini gösterebilen “polikistik over sendromu” ile ilgili önemli bilgiler verdi.
Kazaklarınız tüylendi mi? Bu yöntemle tüyler anında temizleniyorKış aylarının gelmesi ile birlikte triko kazaklar sık sık giyilmeye başladı. Sürekli giyilen bu kazaklarda ise tiftiklenme, pamuklanma ve tüylenme sorunu beraberinde geliyor. Bu gibi durumlarda hemen kazaklarınızı gözünüzden çıkarmayın tüylenen kazakları anında eski haline getiren yöntem var.
PCOS’lu bir kadında gebe kalma süreciKadın doğum uzmanlarına belki de en sık başvuran hastalar, polikistik over sendromlular. Polikistik overli kadınlarda yumurta sayısı mı, kalitesi mi önemli? Bu hafta bunları konuşalım…
En büyük ilacı değişim! Kilo vermeyi engelliyor, enerjinizi düşürüyorİnsülin direnci olan kişiler kolay kilo alıp zor veriyorlar, açlığa tahammülleri de azalır. Obezitenin en önemli insülin direnci nedeni olduğunu hatırlatan uzmanlara göre en önemli tedavi yöntemi egzersiz. Haftada en az 150 dakika egzersiz yapılması gerektiğinin altını çizen Dr. Yusuf Emre Uzun, insülin direncine dair bilinmesi gerekenleri anlattı.
Her 5 kadından birinde görülüyor! Anne olmanın önünde engel teşkil ediyorPolikistik Over Sendromu’nun yumurtalıklarda milimetrik boyutlu çok sayıda kist görünümüyle karakterize bir hastalık olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hale Göksever Çelik, rahatsızlığın anne olmanın önünde engel teşkil ettiğine vurgu yaptı.
‘Polikistik over’de merak edilenlerDoç. Dr. Ertaş, “Ülkemizde de çok yaygın görülen polikistik over durumu tedavisinde ilk basamağın, sağlıklı beslenme ve egzersiz ile ideal kiloda kalmak olduğunu belirtti
Denemeyen yok peki faydalı mı? Uzman yorumuyla 'cilde iyi gelen' 5 doğal yöntemSivilce, akne, kırışıklık gibi cilt problemleri için çoğu zaman anlık ve doğal bir çözüm bulmak istiyor, bunun için de 'doğal' denilen çeşitli kürlerin gücüne başvurabiliyoruz. Ancak bu yöntemlerin faydalı olduğu noktasında bilinmesi gerekenler var. İşte uzman yorumuyla cilt problemlerine iyi geldiği söylenen 5 doğal yöntem.
Polikistik Over Nedir, Belirtileri Nelerdir? Polikistik Over Sendromu Nasıl Tedavi Edilir?Hormonların yapılarında meydana gelen bozukluklar vücutta bazı hastalıkların oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Hormon düzensizliği olarak bilinen Polikistik Over da bu hastalıklardan biri olmaktadır. Bir kadın hastalığı olan Polikistik Over, doğurganlığı olumsuz etkileyerek çocuk sahibi olmayı zorlaştırmaktadır. Peki, Polikistik Over nedir, belirtileri nelerdir? Polikistik Over sendromu nasıl tedavi edilir? Polikistik Over sendromu hakkında tüm detayları derledik.
Her 10 kadından 1'inde görülüyor! Polikistik Over Sendromu anneliğe engel olmasınToplumda 'yumurta tembelliği' olarak bilinen ve her ay olması beklenen yumurtlamanın gerçekleşememesi sonucu gelişen Polikistik Over Sendromu, üreme çağındaki kadınlarda en sık görülen hormonal bozuklukların başında yer alıyor. Öyle ki dünyada ve ülkemizde üreme çağındaki her 10 kadından birinde bu sendrom teşhis ediliyor ve tedavide gecikilirse anneliğe engel olabiliyor.
Yanığa Ne İyi Gelir? Yanık Dereceleri Nelerdir? Yanığa Doğal Tedavi YöntemleriGörünmez kazaların sonucunda kaza olarak insanın başına gelebilen yanıklar göründüğünden daha fazla acı verebilir. Zaman zaman yanık derecelerine göre insan bedeninde kalıcı izler bırakır. Türlerine göre yanıklar farklılık gösterir. Yanığa en kısa sürede müdahale etmek ve doğru ilk yardımı yapmak ciltteki hasar ve tehlikenin daha az olmasına yardımcı olabilir. Yanıklar 1. derece, 2. derece ve 3. derece olarak 3 sınıfa ayrılır. Basit yanıklar evde doğal tedavi yöntemleri ile geçirilebilir ve acısı azaltılabilir. Ancak yanık derecesine gere en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmasında fayda vardır. Yanığa ne iyi gelir? diyorsanız “Yanık dereceleri nelerdir? Yanığa doğal tedavi yöntemleri” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
Hekimlerden Vegan AkademiTürkiye’nin ilk ‘Vegan Akademisi’ni kurmak üzere yola çıkan hekimler, vegan beslenmenin sağlık üzerindeki etkilerini araştırmayı ve bilimsel kanıtlarla bunu ortaya koymayı hedefliyor.
Endokrinoloji Ve Metabolizma Hastalıkları Nelerdir? Endokrinoloji Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar?Endokronoloji ve metabolizma hastalıkları, hormon dengesizliği ile ilgili hastalıklara tanı koymayı ve tedavi yapmayı amaçlıyor. Bu bölümde diyabet, metabolik bozukluklar, hipertansiyon, tiroid hastalıkları, menopoz, hormonların fazla ya da az üretimi, osteoporoz, yağ metabolizması ile ilgili hastalıklar, büyüme geriliği (boy kısalığı), infertilite (kısırlık), şişmanlık, salgı bezlerinin tümörleri gibi hastalıklar yakından inceleniyor. Endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Hirsutizm (Aşırı Tüylenme) Nedir? Hirsutizm Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?Hirsutizm toplumda en sık karşılaşılan bir cilt sorunudur. Hirsutizm belirtileri yaşayanlar bu hastalığın nedenlerini ve nasıl tedavi edildiğini araştırmaktadırlar. Hirsutizm bazı kadınlarda gizli bir sorun olarak da adlandırılmaktadır. Hirsutizm aşırı tüylenme olarak da bilinmektedir. Hirsutizmi tetikleyen bazı faktörler vardır. Peki ,Hirsutizm yani aşırı tüylenme nedir? Hirsutizm belirtileri nelerdir? Hirsutizm nasıl tedavi edilir? İşte Hirsutizm ile ilgili tüm detaylar...
İnsülin direncindeki risk faktörlerine dikkatSağlıklı insanda her gıda alımı sonrası, pankreas alınan besinleri enerjiye dönüştürmek için insülin üretiliyor. Egzersizden uzak, hareketsiz bir yaşam tarzı ve fazla kalori içeren diyetle beslenme gibi çevresel faktörler, insülinin vücut tarafından kullanılmasına engel oluyor ve vücut insülini verimli kullanamıyor. Peki insülin direncini kırmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş, insülin direnci ile ilgili bilgi verdi.
Bu kimyasallar akne oluşumunda rol oynuyorSon yıllarda hayatımızın her alanında sıkça yer alan ve endokrin sistemin gelişimi ve fonksiyonunu değiştiren maddeler olarak tanımlanan endokrin bozucu kimyasallar sağlık açısından çeşitli tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Doç. Dr. Ayşe Serap Karadağ ve Uz. Dr. Hatice Kaya Özden, endokrin bozucular ile akne arasındaki ilişki hakkında bilgi verdi.
Kadınlarda yaş ilerledikçe hormon dengesizliği de artıyorİştah sorunları ya da depresyon gibi günlük hayatta karşılaşılan problemlerin ana nedeni, hormonlarda yaşanan dengesizlikler olabilir. Hormon dengesizliklerine karşı önlem alınmadığında ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya gelinebileceğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Nurcan Dalan, konu ile ilgili merak edilenleri açıkladı.
Polikistik over sendromu ve kısırlık ilişkisi nedir?Polikistik over sendromu, kadınların anne olma yolunda karşılaştığı önemli sağlık sorunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman, hastalığın sağlıklı bir yumurtlamanın olmaması, adet düzensizliği, tüylenme şikâyetleri ve kısırlık (infertilite) gibi sorunları da beraberinde getirdiğini söyleyerek konu hakkında bilgi verdi.
40 yaş üstü kadınlarda bu 8 belirtiye dikkat!Menopoz yaşı dünya genelinde 45-55 arası olarak kabul ediliyor. Ülkemizdeyse bu rakam ortalama 46-48 olarak gösteriliyor. Özellikle 40’lı yaşlardan sonra kadınlarda birçok fizyolojik değişim yaşanıyor. Bu değişimler bazen menopozun bazen de ciddi jinekolojik sorunların habercisi olabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Uzmanı Op. Dr. N. Melih Gündüz, 40 yaş üstü kadınların dikkat etmesi gereken jinekolojik belirtiler hakkında önemli bilgiler verdi.
Erken ergenliğe neden olan durumlarÇocuğunuzda 8 yaşından önce tüylenme, göğüslerde büyüme gibi sorunlar görülüyorsa çocuğunuz erken ergenliğe girmiş olabilir. Bu durumda bir çocuk endokrinoloji uzmanına başvurulmasını öneren Uzman Psikolog Reyyan Tekin, hazır gıdaların tüketiminin artması, fiziksel aktivitenin azalması, kilo artışı, kronik stres gibi nedenlerin erken ergenliğe zemin hazırladığını anlatıyor.
Tüylenme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.