Son dakika sultan abdülaziz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sultan abdülaziz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sultan abdülaziz haber sayfamızda...
A ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2025: A Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?Bebek bekleyen çiftler cinsiyet öğrendikten sonra isim arayışına giriyor. İsimler anne ve baba adaylarının en çok durduğu konular arasında yer alıyor. Erkek çocuk bekleyen aileler bebeklerine verecekleri ismin hayatı boyunca taşıyacağı için en güzel ve anlamlı olmasını istiyor. Aileler isim ve anlamları konusunda yakınlarından fikir alıyor. Kulağa hoş gelmesinin yanı sıra çiftler isimlerin anlamlarına da dikkat ediyor. Ebeveynler doğacak bebeklerine değişik, modern, keşfedilmemiş, nadir bulunan, duyulmamış ve anlamları güzel olan isimleri vermeyi tercih ediyor. A harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “A ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Güney Afrikalı eski bakan: 'Bütün Erzurumluları Cape Town'a davet ediyorum'Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz tarafından 1862'de Güney Afrika'daki Cape Malay Müslümanlarına dini hizmet vermesi için gönderilen ve bu görevini 17 yıl boyunca sürdüren Erzurumlu Ebubekir Efendi'nin torunu Güney Afrika Cumhuriyeti eski Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı ve Ulusal Meclis Üyesi Ebrahim Patel, dedesinin memleketine geldi.
5 maddede Küçüksu Kasrı'nı keşfedelimİstanbul'un Beykoz ilçesinde Göksu ile Küçüksu dereleri arasında kalan çayırlık alan, Osmanlı döneminde padişahların Boğaziçi'ndeki hasbahçelerinden, zamanla da en gözde mesire yerlerinden biri olmuş. Sultan IV. Murad’ın çok sevdiği ve 'Gümüş Selvi' olarak adlandırdığı bu yeri daha yakından tanıyalım.
Ramazandan bayrama OsmanlıOsmanlı’da ramazan ayı ve bayramlarda diş kirası, yer mahyaları, amin alayları ve biraz muzip bir gelenek olan “unutma beni dolması” gibi pek çok renkli gelenek vardı.
Sirkeci-Kazlıçeşme hattı açıldı! Erdoğan: 5 yılda hiçbir şey yapmadılarSirkeci- Kazlıçeşme tren hattı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut İBB yönetimine tepki göstererek, "Kaldığımız yerden yeniden işe koyulacak aziz İstanbul'un fetret devrini sona erdireceğiz." dedi. Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın 15 gün ücretsiz olacağını da açıkladı.
Sirkeci-Kazlıçeşme hattı açıldı! Erdoğan: 5 yılda hiçbir şey yapmadılarSirkeci- Kazlıçeşme tren hattı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut İBB yönetimine tepki göstererek, "Kaldığımız yerden yeniden işe koyulacak aziz İstanbul'un fetret devrini sona erdireceğiz." dedi. Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın 15 gün ücretsiz olacağını da açıkladı.
Osmanlı’nın zirve hattatlarından: Nabluslu Abdullah Zühdi Efendi19. Yüzyıl’ın değerli hattatı Abdullah Zühdi Efendi çok değerli bir sanatkârdı ve son derece mütevazı bir zat idi. AutoCad ile Mescid-i Haram yazısı yazıp, melamet hırkası altında kibir dağları barındıran tipler gibi değildi.
Fatih’in şahi toplarıÇağ açan tek Türk hükümdar olan Fatih Sultan Mehmet, bilim ve teknolojiye verdiği önemle Türk savunma sanayiinin gelişmesinde öncü rol üstlendi.
Sofranın Yüzyılı...Cumhuriyet sofralarında ağırlama kültürüDevlet arşivlerinde yapılan çalışmalarla ortaya çıkan menüler bize dönemin yemek kültürünü en ince ayrıntılarına kadar anlatıyor. Atatürk’ün resmi ziyaretlerde konukların ağırlanmasına verdiği önemi gösteren en dikkat çekici örneklerden biri İngiltere Kralı VIII. Edward’ın Dolmabahçe Sarayı’nı ziyareti...
Mühürde gizli tarih: Osmanlı posta damgalarıBaşlangıcı 1840 yılına dayanan Osmanlı Posta Teşkilâtı kuruluşundan itibaren zor şartlar altında haberleşmeyi sağlamış, özellikle seyyar cephe postanelerindeki çalışanları adeta ateşten gömlek giyerek büyük fedakârlıkla görev yapmışlardı. O günlerden günümüze kalanlar ise pullar, zarflar ve üzerlerindeki damgalar oldu.
Kapalı kapılar ardındaki sırlı dünya: HaremHarem batı dünyasının hayalinde canlandırdığı masalsı, sınırsız ve gerçeküstü bir zevk dünyası değildi. Stratejik öneme sahip, kendi doğruları ve düzeni olan devlet düzeni altında özel bir alandı.
Osmanlı Padişahları Sıralaması: Kronolojik Osmanlı Devleti'nin Padişah Listesi, Dönemlere Padişah Sıralaması ve Soy AğacıTürk tarihinin yanı sıra dünya tarihinde de büyük yer kaplayan Osmanlı İmparatorluğu'nun öyküsü 1200’lü yıllara dayanır. Osmanlı Devleti’nin padişah listesi de oldukça uzundur. Osmanlı padişahları sıralaması Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi ile başlarken son padişah Sultan Vahdettin ile sona erer. Yükselmeden sonraki dağılma dönemine dek genişleyen Osmanlı’nın soy ağacı oldukça uzundur. Kuruluş, yükselme, gerileme ve dağılma dönemi olarak tarihe yansımıştır. Osmanlı padişahları sıralaması ve listesi ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
'Cihan Pehlivanı' Koca Yusuf'un korkunç ölümü! 'Filikayı batırır diye baltayla kesildi'Yusuf İsmail, namıdiğer Koca Yusuf 138 kilo 'Cihan Pehlivanı'ydı. Ona 'Koca' lakabını hece vezninde yazdığı şiirlerle tanınan felsefeye olan ilgisinden dolayı 'Feylosof' lakabını alan Rıza Tevfik Bölükbaşı vermişti. Karşısında hiçbir pehlivanın duramadığı Koca Yusuf'un ölümü hakkındaki iddialar ise tüyler ürperten cinsten.
Tarıhın sessiz tanıklarıİstanbul’da insana ve zamana direnen ağaçlar, geçmişte yaşanan pek çok önemli olaya da şahitlik etti. Bazen de olayın tam ortasında yer alarak tarihin kendisi oldu.
Türkiye’nin sandıklarıOsmanlı’da bugün ‘kanun hükmünde kararname’ olarak niteleyebileceğimiz ‘Talimat-ı Muvakkate’ye göre yapılan ilk seçim sonucuna göre, 69’u Müslüman, 46’sı gayrimüslim mebustan oluşan Meclisi Umumi 19 Mart 1877’de ilk oturumunu gerçekleştirir...
Abdülmecid Efendi Kimdir? Kısaca Hayatı Ve EserleriAbdülmecid efendi, kültür ve sosyal hayatta etkin bir rol oynayan ressam idi. Kendisi Abdülaziz efendinin oğludur. İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Bakan Çavuşoğlu’nun Güney Afrika temaslarıDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrika turu kapsamında geldiği Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da Nur’ul Hamidiye Camii’ni ziyaret etti ve Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.
Çağdaş eğitimin şefkatli yuvasıKapısından giren her çocuğu şefkatle bağrına basan, onlara iyi bir eğitim vererek kaderlerini değiştiren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 160. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Kurtuluş Savaşı’na telgrafçılık mezunu öğrencileriyle katkı sağlayan, çağdaş Türkiye’nin inşasında da yer alan okul, köklerinden gelen deneyimle öğrencilerini geleceğe taşıyor.
İHTİŞAM VE HÜZNÜN SARAYIDolmabahçe Sarayı, Sultan Abdülmecid tarafından Osmanlı’nın sönmeye yüz tutan ışıltısını yeniden canlandırmak amacıyla inşa ettirildi. Osmanlı’daki Batılılaşma sürecinin simgelerinden biri olan 166 yıllık bu yapı, altı padişaha ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet Dönemi’nde Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanılan ve Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu yer olan Dolmabahçe Sarayı, “71 numaralı oda”sında 10 Kasımların daimi hüznünü taşıyor.
İstanbul Mustafa Kemal’le aydınlandıİstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99 yılı. Tarihçi Zekeriya Türkmen, 5 yıllık karanlık döneminin Mustafa Kemal’in ‘Geldikleri gibi giderler’ öngörüsüyle son bulduğunu söyledi.
Sultan Abdülaziz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.