Son dakika stanford haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan stanford gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan stanford haber sayfamızda...
CV'si sosyal medyada gündem oldu! Ödüllü profesör, geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyorOrta Doğu Teknik Üniversitesi'ni 1997'de birincilikle bitirip, Amerika'da yüksek lisans ve doktorasını tamamlayıp bir süre çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönen Prof. Dr. Elif Uysal, 2006'dan bu yana ODTÜ'de öğrencileriyle geleceğin iletişim teknolojileri üzerine araştırmalar yapıyor. Geçen yıl Avrupa Araştırma Konseyi'nin ileri düzey araştırma ödülünü alan Prof. Dr. Uysal, "Amacım burada mezun olan parlak gençlerimize ülkelerinden çıkmadan dünya çapında yenilik yapabilecekleri iş ve imkan yaratmak" dedi.
'Doğru kale'lerle dünyaya yayılıyor"Doğru 'kale pazarlar' belirliyor ve bu pazarlarda derinleşerek hedeflerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Özellikle Avrupa'daki varlığımızı güçlendirmek için yeni iş birlikleri kurma çalışmalarına hız verdik. Orta Avrupa'da kurmayı planladığımız ikinci ülke müdürlüğümüzle bu pazarda derinleşmeyi hedefliyoruz..."
Hızlı çalışan değil, zamanında çalışan kazanıyor!Teslim tarihini tutturduğunuz sürece, işi üç hafta öncesinden ya da üç saat öncesinden teslim etmeniz, ona dair algıyı çok fazla etkilemiyor. İşte ayrıntılar...
Disiplinlerarası başarı: Türkiye ilk 5’teDisiplinlerarası bilim araştırmalarında dünyada 92 ülke ve bölgeden 749 üniversitenin sıralandığı Times Higher Education (THE) Disiplinlerarası Bilim Sıralaması 2025 sonuçları açıklandı.
İki üniversite istihdam lideriİngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), Küresel İstihdam Edilebilirlik Üniversite Sıralaması 2025’i yayınladı.
SSB Başkanı Görgün: Yeni teknolojiler ülkemizin savunma gücüne katkı sunuyorSavunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "İnsansız araçlar, otonom sistemler, elektronik harp, komuta kontrol sistemleri gibi alanlarda yapay zekanın entegrasyonu; sektörde daha güçlü adımlar atmamızı sağlıyor. Bu yeni teknolojiler, ülkemizin güvenliği ve savunma gücüne katkı sunarken, aynı zamanda sektördeki rekabet gücümüzü artıran stratejik unsurlar haline geliyor" dedi.
ABD'de özel sektör istihdamı belli olduABD'de 25 milyondan fazla çalışanın bordro bilgileri üzerinden hesaplanan ve tarım dışı istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam piyasa beklentilerinin üzerinde geldi.
Musk kaçak çalışmışSon dönemde ABD’de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump’ı ve onun göç politikasını hararetli şekilde destekleyen Tesla’nın Güney Afrikalı CEO’su Elon Musk’ın, 1995’de ABD’de Stanford Üniversitesi’ndeki lisansüstü eğitim programını bıraktıktan sonra kısa bir süre ülkede yasadışı olarak çalıştığı ortaya çıktı. “Washington Post” gazetesinin haberine göre, Musk, okulu bırakıp, ilk şirketi “Zip2” üzerinde çalışmış.
Ebruya modern yorumStanford Üniversitesi’nde yapay zekâ eğitimi alan 20 yaşındaki sanatçı Sera Çamaş, ilk ebru sergisini açtı. Çamaş geleneksel ebruya modern yorum getiriyor.
330 milyon insanın ‘göz’ü olan lider“From Your Eyes biyolojik görmeye en yakın yapay görme sistemini tasarlamak için yola çıktı. Başlangıç noktamızda görme engelli 330 milyon insan için yapay görme üretmek üzerine ilerledik. Modelimizin bu başarıları sayesinde teknolojimizi otomobiller, havalimanları ve teknoloji geliştiren geliştiricilere de açtık...”
Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesinde yer aldıTürk Kızılay Genel Başkanı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, ABD'deki Stanford Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen "Dünyanın en etkili bilim insanları" listesinde, 2023 yılının "Yıllık Etki" kategorisinde yer aldı.
Türkiye’den bilim insanları ‘en etkililer’ listesindeStanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier iş birliğiyle her yıl hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi yayımlandı.
9 akademisyenden dünya çapında başarıMSKÜ’den 9 akademisyen, Stanford Üniversitesi’nin 2024 yılı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı ve büyük bir başarıya imza attı.
Taze veri yoksa yapay zekadan korkmalı mıyız?Üretken yapay zeka (YZ) modelleri, çok miktarda görüntü, metin veya insanların ifade biçimleriyle besleniyor. Hem de ne beslenmek! Tüm dünyanın verisi YZ modellerini doyuramayacak neredeyse... Velhasıl üretken YZ bunlarla beslenip kendi sınırları ve “bilgisi” çerçevesinde zaman zaman tuhaf karşıladığımız, zaman zaman hayranlıkla baktığımız yorumlarını sunuyor.
Centibillionair Kulübü’ne hoşgeldiniz!95 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin kadını olan Alice Walton “centibillionair” olmaya yani 100 milyar dolar servete ulaşmaya çok yakın. Gelin kendisini yakından tanıyalım...
Küresel piyasalarda gözler ABD verisindeKüresel piyasalar, ABD'de açıklanan verilerin ekonomik aktivitenin öngörülenden daha sert yavaşlayabileceği endişesini beslemesiyle negatif bir seyir izlerken, bugün ABD'nin istihdam raporundaki veriler yatırımcıların odağına yerleşti.
8 boyutlu esenlik işe bağlıyor100’e yakın ülkede 250 bini aşkın kullanıcısı bulunan esenlik platformu Wellbees, sosyal, entelektüel, fiziksel, finansal, çevresel, duygusal, spiritüel ve mesleki olmak üzere 8 boyutta çözümler sunuyor.
Stanford ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.