Son dakika sosyal medya bağımlılığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sosyal medya bağımlılığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sosyal medya bağımlılığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 263 sosyal medya bağımlılığı haberi bulunmuştur.
Babasını öldürüp, annesini ve kardeşini bıçaklayan şahıs ile ilgili ilginç detaylarRize'nin Pazar ilçesinde babasını öldüren, annesini ve erkek kardeşini bıçakla yaralayan şahsın seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağımsız aday olduğu ve Rize ve Trabzon'da direk ve duraklara içindeki ifadelerle dikkat çeken evlilik ilanları yapıştırdığı ortaya çıktı.
Doç. Dr. Yegen’den ‘Dijital Telif Yasası’ yorumu: Tematik iş kolları oluşabilirGoogle'ın Kanada hükümeti ile anlaşmasının ardından Türkiye'de de 'Dijital Telif Yasası' çalışmaları hızlandı. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Doç. Dr. Ceren Yegen, yasanın hayata geçmesinin ardından tematik iş kollarının oluşabileceğinin altını çizdi. Peki bu yasa başka hangi pozitif sonuçları beraberinde getirir? Dünyada dijital geleceği şekillendirmek için başka ne tür çalışmalar var?
Sosyal medya bağımlılığı için şirketlere davaABD’de yüzlerce aile, çocuklarını bilerek sosyal medya bağımlısı haline getirdikleri suçlamasıyla, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerine dava açtı.
Gazzeli çocuklar için Meclis’te özel çalışmaTBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Çocuk Hakları Alt Komisyonu, Gazze’deki çocuklar başta olmak üzere çatışma, savaş, deprem ve terör mağduru çocukların durumunu radarına alarak araştıracak.
Yalnızlık sosyal medyaya bağlıyorLise öğrencilerinin sosyal medya bağımlılıklarına dair yapılan bir araştırmaya göre, kız öğrenciler sosyal medyaya daha bağımlı çıkarken, en büyük sebep ise yalnızlık.
MEB ve RTÜK arasında 'Medya Okuryazarlığı Protokolü'Milli Eğitim Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) arasında, tüm eğitim kademelerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik medya okuryazarlığı bilincini geliştirmek amacıyla 'Medya Okuryazarlığı İş Birliği Protokolü' imzalandı.
Yemek yerken Youtube ya da TikTok izliyorsa dikkat! 10 yıl içinde tamamen değiştirebilirDijital bağımlılığın gelecekte bir yaşam tarzına dönüşebileceğine dikkat çeken uzmanlardan peş peşe dikkatli olunması yönünde uyarılar geliyor. Peki dijital bağımlılıkla nasıl mücadele edilmeli? Dijital dünyanın yarattığı yıldızlar günümüzün en büyük reklamcıları mı? Dijital platformlar ülkeler arasında bir kültür savaşına mı dönüştü? Konuyu uzmanlarına sorduk.
FoMo nedir? FoMo ile nasıl başa çıkılır?Gün içinde kendinizi sık sık sosyal medya hesaplarınızı kontrol ederken mi buluyorsunuz? Takip ettiğiniz hesapların paylaşımlarını kaçırmaktan mı korkuyorsunuz? O halde siz de çağımızın yeni sorunlarından FoMo’dan muzdarip olabilirsiniz. “FoMo İngilizce “fear of missing out” kelimesinin baş harflerinden oluşturulmuş bir kısaltma. Psikoloji literatüründe FoMo ‘sosyal medyadaki gelişmeleri kaçırma korkusu’ olarak geçmektedir.
Sosyal medyada salgın korkusu! 'Orta Çağ'dan beri bilinen hastalığın yeni şekli'Sosyal medya bağımlılığı, gençlerin fiziksel sağlığını olumsuz etkiliyor. Uzmanlar sosyal medyada sıklıkla video izleyen gençlerde, Tourette Sendromu'na benzer etkiler tespit edildiğini açıkladı. Peki, "tüm dünyada yayılma ihtimali yüksek" denilen bu hastalık nedir? İşte gençleri bekleyen gizli tehlike...
Hayatımızın her alanına girdi! 5-10 yıl içinde hastalık sayılacak...Etkisi her geçen gün artan sosyal medyanın yarattığı bağımlılığa dikkat çeken uzmanlar, "Pek çok ünlünün, 'influencer’ın, fenomenin sıklıkla gittikleri restoranlardan kullandıkları kağıt mendil markalarına kadar hayatlarını teşhir ettiklerini görüyoruz. Bu diğer insanların da benzer paylaşımlar yapmalarını ve belki de tek tip insan modelinin bize sunulmasına yol açıyor" diyor. Nomofobi, siberkondri, netlessfobi gibi kaygı durumlarının günümüzde hızla arttığını söyleyen uzmanlar, Şu an için bir rahatsızlık tanısı olarak paylaşılmıyor ama 5-10 yıl içinde bu saydığımız terimleri rahatsızlık kategorisinde konumlandıracağız" uyarısında bulunuyor.
Dünyanın en ilginç bağımlılıklarıBağımlılık ifadesi çoğu zaman zararlı alışkanlıklarla nitelendiriliyor. Fakat kendimize zarar verdiği halde yapmaya devam ettiğimiz birçok şey bağımlılıktır diyebiliriz. İnsanlar üzerinde psikolojik ve sosyolojik hatta biyolojik etkenler doğuracak birçok bağımlılık türü var hatta bayağı da ilginçler. Dünyanın en ilginç bağımlılıklarına gelin hep birlikte Molatik olalım...
Neden kişisel gelişiyoruz?Son yıllarda iyice popülerliğini artırmış ve bu popülarite ile anlamından, özünden oldukça sapmış bir kavram kişisel gelişim. Sosyal medya bağımlılığı ve beraberinde gelen akılalmaz güzellik, şöhret ve mükemmeliyetçilik baskılarıyla kötü ve garip bir boyut kazandı. Kişisel gelişmek bir anda hırslı, bencil insanlar olmayı ve gerçek dışı hayatların hayalini kurmanın yollarını öğreten bir araç haline geldi. Bu konuya biraz Molatik olsak mı?
'Bağımlılıkla mücadele tam bir denge meselesi'Bağımlılık uzmanı Prof. Dr. Kültegin Ögel “Eğer bir maddenin ulaşılabilirliği çok fazlaysa bağımlılık yaygınlaşıyor. Ama gizli ve baskı altındaysa bağımlılık yine artıyor” diyor.
Türkiye'nin sosyal medya alışkanlıkları neler?Türkiye'de sosyal medya kullanım alışkanlıklarının bugünlerde hangi düzeyde olduğunu görmek için bir çalışma gerçekleştirildi. 17-21 Nisan 2020 tarihleri arasında 15 yaş üzeri 2075 kişinin katılımıyla Türkiye genelinde yapılan kamuoyu araştırmasının ilginç sonuçları var.
‘Sosyal medyasız hayat boş ve sıkıcı’Üniversiteli gençler arasında yapılan araştırmaya göre, öğrenciler yalnızlıklarını gidermenin yollarını sosyal medyada arıyor
Sosyal medya bizi strese mi sokuyor?Sosyal medyasız bir hayat düşünebiliyor musunuz? Instagram'sız, Twitter'sız bir dünya pek de mümkün değil. Fakat uzmanlar bu çağın hastalıklarına karşı uyarıyor: Acaba sosyal medya bizi strese mi sokuyor?
Sosyal medyada kuşak farkıÜsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nin araştırmasına göre, 1946 -1964 yılları arasında doğanlar Facebook, 1965 - 1999 arasında doğanlar ise Instagram’ı tercih ediyor
Dindar: Banega'yla 3+1 yıllığına anlaşıldıMilliyet Gazetesi Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılı camiadaki son gelişmeleri Skorer TV'de Ezgi Toper ile değerlendirdi.
"2-3 yaş öncesi çocuklar teknolojiyle tanıştırılmamalı"Teknolojinin olumsuz etkilerinin 1 yaş ve altı bebeklere kadar düştüğünü belirten uzmanlar, 2-3 yaş öncesi çocukların teknolojiyle tanıştırılmaması gerektiğine dikkati çekiyor.
Sosyal Medya Bağımlılığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.