Son dakika Pera Müzesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Pera Müzesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Pera Müzesi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.000 pera müzesi haberi bulunmuştur.
Derslere ara, sanata merhabaYarıyıl tatilinde çocuklar sanatsal etkinliklerle dinlenecek. Pek çok kurum çocuklara unutulmaz bir tatil deneyimi sunmak için tiyatrodan dansa, sergi turlarından heykel atölyelerine birbirinden renkli etkinlikler düzenliyor
Matematik sanatla buluşuyorPera Müzesi, “Hesaplar ve Tesadüfler” ve “Vera Molnár’ın İzinde” sergilerini farklı bir bakış açısıyla deneyimlemek isteyenler için Matematik Profesörü Miklós Hoffmann eşliğinde özel turlar düzenliyor.
Protestoların yılıSanat dünyası 2024’te tüm gücüyle Gazze’nin yanında olmaya özen gösterdi. Türkiye ise uzun bir aradan sonra tanınmış isimlerin konser vermek için geldiği duraklardan biri oldu
Ceren Nacipoğlu’nun anısına festival2009’daki uçak kazasında hayatını kaybeden dünyaca ünlü arp sanatçısı anısına ikinci kez düzenlenen Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali, 14-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek.
Komşudan filmler İstanbul’daÜçüncü Yunanistan Sineması Günleri, ‘80’ler ve ‘90’lar Yunanistan sinemasından klasikleri İstanbullu sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.
‘Dijital’ neydi?Pera Film, Pera Müzesi’nin algoritma sanatının öncü isimlerinden Vera Molnár, Dóra Maurer ve Gizella Rákóczy’nin eserlerini bir araya getirdiği güncel sergisi “Hesaplar ve Tesadüfler”e paralel olarak hazırladığı “dijital” programını 22 Kasım – 22 Aralık arasında gerçekleştirecek.
Dataland 2025’te Los Angeles’ta AçılacakRefik Anadol Studio, dünyanın ilk yapay zeka sanatları ve veri görselleştirmeye odaklı dijital ekosistem ile yapay zeka tabanlı yaratıcılık müzesi Dataland’i sunuyor. Frank Gehry tarafından tasarlanmış The Grand LA’de, 2025’te açılışı gerçekleşecek olan Dataland, şehrin kültürel ve kamusal koridorundaki görsel ve performatif sanat enstitülerinin arasında yerini alacak.
Yaşasın yeni GladyatörMilliyet Sanat kasım sayısında kapağına, çeyrek asır sonra gelen devam filmi “Gladyatör II”yi ve başrol oyuncusu Paul Mescal’i taşıyor.
Göbeklitepe öyküsünü İspanya’da anlatıyorPera Müzesi’nin geçen yıl Isabel Muñoz’un Göbeklitepe ve çevresindeki arkeolojik alanları çektiği fotoğraflarından oluşan “Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye-Göbeklitepe ve Çevresinden Fotoğraflar” sergisi İspanya’da...
Kültürümüz geleceğe taşınacakTürkiye’nin zengin tiyatro geçmişine rağmen bugüne kadar bir tiyatro müzesine sahip olamaması, sanat camiasında uzun süredir hissedilen bir eksiklikti.
Algoritmanın büyüleyici dünyasıSuna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, yeni sergisinde algoritma ve bilgisayar sanatının üç öncü ismi Dóra Maurer, Vera Molnár ile Gizella Rákóczy’nin eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor.
Ustalara saygı turuPera Müzesi, Kahve Molası sergisi kapsamında “Ustaların İzinde” temalı rehberli tur serisinin ikincisini sanatseverlerle buluşturuyor.
İstanbul'un simgesi Çiçek Pasajı'nın son hali tepkiye neden olduBeyoğlu'nun simgelerinden tarihi Çiçek Pasajı'nın restorasyonu İBB ile pasaj esnafı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yapılamıyor. Pasajın duvarlarında ve tavanında çatlaklar oluştu. Bazı bölgelerde kuşlar yuva yaparken, örümcek ağları ve duvarlardan sarkan kablolar dikkat çekti.
İstanbul'un simgesi Çiçek Pasajı'nın son hali tepkiye neden olduBeyoğlu'nun simgelerinden tarihi Çiçek Pasajı'nın restorasyonu İBB ile pasaj esnafı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yapılamıyor. Pasajın duvarlarında ve tavanında çatlaklar oluştu. Bazı bölgelerde kuşlar yuva yaparken, örümcek ağları ve duvarlardan sarkan kablolar dikkat çekti.
Bilgisayarın öncüleri Pera’da2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında Pera Müzesi’nde “Hesaplar ve Tesadüfler: Macaristan Ulusal Bankası Koleksiyonu’ndan Algoritma Sanatı” sergisi düzenleniyor.
Rotamız İstanbul müzeleriTarih, sanat, arkeoloji ve daha birçok alanda zengin koleksiyonlara ev sahipliği yapan İstanbul müzelerinin her biri ayrı bir hikâye ile ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor. Peki siz gezi turunuzda hangi müzeyi planladınız?
Macar hatıralarından dostluk diyaloğuTürk-Macar yılının yeni sergisi, Macar çağdaş sanatından izler sunan “Hungarikonlar” ünlü isimlerin kişisel eşyalarından ilhamla üretilen sanat eserlerinden oluşuyor.
Gençlerden ‘Tersyüz’ eden sergiPera Müzesi yeni sergisi Ters Yüz PERA’yı sanatseverlerle buluşturdu. Küratörlüğünü Bauhaus Üniversitesi, Weimar’dan Prof. Mona Mahall ve Yelta Köm ile Bremen Sanat Üniversitesi’nden Prof. Aslı Serbest’in üstlendiği sergi, mimarinin, kurumların kentsel çevreleriyle ilişkilerinde hem kurucu hem de açığa çıkarıcı bir rol oynayarak bu kurumların belirli bir yer ve zamanda nasıl aracılık ettiğini, işlediğini inceliyor.
Müzeler Haftası’na özel indirimMüzeler Haftası başladı. 24 Mayıs’a kadar sürecek hafta boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı müzeler indirimli olarak ziyaret edilebilecek. Efes Deneyim Müzesi ve Ayasofya Deneyim Müzesi yüzde 50 indirim uygularken Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi, Miniatürk ve Dijital Deneyim Müzesi ise yüzde 20 indirimle gezilebilecek.
Hep birlikte ‘daha uzaklara’Mardin Bienali, altıncı edisyonuyla 10 Mayıs’ta başlıyor. Sorularına Mezopotamya coğrafyasında, “Daha Uzaklara” başlığıyla cevap arayacak bienalin küratörü Ali Akay “Ovanın öznelliği bize ilham vermekte” diyor.
Osman Hamdi Bey’den Salih Münir Paşa’ya ‘Muhabbetle Yadigâr’Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle bilinen eserinin ikinci versiyonunu koleksiyonuna ekledi. Müzenin kurucu küratörü Prof. Dr. Gül İrepoğlu bu eserin ‘müze koleksiyonunun sürekli gelişme ilkesinin bir uzantısı olarak canlı bir örnek oluşturduğunu’ dile getiriyor.
Haydi herkes kütüphaneye!60.Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 27 Mart’a kadar Rami Kütüphanesi’nde devam edecek Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali’nde katılımcıları yapay zekâ atölyeleri, 3D yazıcı atölyeleri, akıllı kitap atölyeleri, yazılım ve kodlama atölyeleri, robotik atölyeleri ve staj simülasyonları bekliyor.
‘Kaplumbağalı Adam’ın öyküsüOsman Hamdi Bey’in en meşhur eseri “Kaplumbağa Terbiyecisi”nin ikinci versiyonu İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde sergilenmeye başlandı. Öncekine göre daha küçük boyutlu bu eserde Osman Hamdi Bey ilk versiyonu geliştirmiş ve desen eklemiş.
Pera Müzesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.