Son dakika jeoloji haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan jeoloji gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan jeoloji haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.476 jeoloji haberi bulunmuştur.
‘Deprem gerçeğiyle yüzleşmek zorundayız’Bölgenin deprem risklerini değerlendirmek ve afet yönetimi konusunda kalıcı çözümler geliştirmeyi amaçlayan “Kıyı Ege’de Deprem Gerçeği ve Afet Yönetimi Çalıştayı” başladı.
Ege'de deprem fırtınası! Prof. Dr. Sözbilir'den dikkat çeken açıklamaİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege Denizi Santorini Adası çevresindeki deprem fırtınasına yönelik, "Deprem fırtınasının ilk bölümünün sonuna geldik gibi görünüyor. Günde ortalama 400'e yakın deprem şimdi 10-15'e düştü" dedi.
Ege Denizi'nde su sıcaklığı artıyor: Santorini ve Andiros'ta yeni krater mi oluşuyor?Yunanistan'daki Kiklad Adaları'nda artan sismik hareketlilik, bölge halkında tedirginlik yaratıyor. Bilim insanları, özellikle Andiros ve Santorini çevresinde magma hareketlerinin gözlemlendiğini belirtiyor. Uzmanlara göre Santorini'de duyulan gizemli uğultu, yer altındaki volkanik aktivitelerin habercisi olabilir. İşte Ege Denizi'nde iki haftasını dolduran deprem fırtınasıyla ilgili yeni gelişmeler...
Milliyet riskin yüksek olduğu bölgede araştırdı! İstanbul depreme ne kadar hazır?Tedirginlikle beklenen büyük İstanbul depremine ne kadar hazırız? Milliyet, depremin ‘sıfır noktası’ olarak tanımlanan Kumburgaz fay hattının geçtiği Avcılar, Büyükçekmece, Silivri ve Beylikdüzü ilçelerinde, depreme hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi.
Dünyada bir benzeri yok! Fokur fokur kaynıyor: Ormanın kalbinden geçen fay hattıAmazon'un ortasında kaynayan nehirle ilgili efsanelerin hepsini biliyor ancak gerçekten böyle bir yer olacağına inanmıyordu. Ancak bir gün yaptığı araştırmalar sonucu bu nehirle denk gelince bir süre gözlerine inanamadı. İçine giren herkesi yakan, 'sonunun geleceğe açıldığına' inanılan bu nehrin ardındaki gerçek ne olabilirdi?
'Santorini' depremleri için ön rapor hazırlandı: 9 şiddetinde hissedilecekDokuz Eylül Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan heyetin hazırladığı ön değerlendirme raporunda, "Santorini Adası'nın kuzeydoğusundaki faylar üzerinde 7,5 büyüklüğünde meydana gelecek bir depremi, Santorini ve çevresindekiler 9 şiddetinde hissedecek. Türkiye deprem odak noktasından 150 ile 350 kilometre uzakta olduğu için depremi 5 şiddet değerine kadar hissedecek." ifadeleri yer aldı.
Kolumbo’nun nefesini dinliyorlarYunanistan’ın Santorini ve Amorgos adaları arasındaki bölgede sismik hareketlilik devam ederken, dün peş peşe depremler meydana geldi.
Adalet Bakanı Tunç: Deprem sonrası 3 bin 522 dosyada 248 kişi tutuklandıAsrın felaketinin 2. yıldönümünde Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde temaslarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem sırasında ve sonrasında yapılan yatırımlar ile deprem davaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Dünyanın gözü burada! Prof. Dr. Kuşcu: Büyük patlama gerçekleşebilirMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gonca Kuşcu, Ege Denizi'nde meydana gelen deprem fırtınalarının volkanik bir hareketliliğe neden olmadan aylarca sürebileceğini söyledi. Kuşçu; "Santorini Volkanı'nın son 360 bin yıl içinde 12 defa patlamalı bir faaliyet gösterdiğini biliyoruz. Buradan basit bir istatistikle, yani her 30 bin yılda büyük bir patlama gerçekleşebilir" dedi.
6 Şubat'ta yaşandı ama bitmedi! Gecekonduları yıkmayan şifre: 'Sağ gösterip sol vurabilir'53 bin 537… Sadece bir sayı değil, biten hikâyeler, yok olan ailelerin yürek yakan kaybıydı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerin üzerinden bugün itibarıyla tam 2 yıl geçti. 11 ilin etkilendiği depremin 2’nci yılında, Türkiye’nin değişmeyen deprem gerçeğini, depremde en çok yarayı alan Hatay’ı ve zeminin depremin şiddetini artıran etkisini Prof. Dr. Süleyman Pampal Milliyet.com.tr’ye anlattı.
Uygulamayı telefonlara yükleyin çağrısı! Tsunami dalgalarından kaçış için 20 dakikanız varİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Santorini Adası civarında 7 büyüklüğünü aşan bir deprem olduğu anda AFAD ve ilgili diğer sismoloji istasyonlarına bağlı sismometreler birkaç saniye içinde depremi algılıyor. Prof. Dr. Sözbilir “AFAD uygulamasının tüm akıllı telefonlara yüklenmesi önem arz etmektedir " diye konuştu.
Depremlerle sarsılan Santorini’de yanardağ tehlikesi: Ya patlarsa!Ege Denizi’nde Yunan adası Santorini depremlerle sarsılırken, Prof. Dr. Celal Şengör, buradaki yanardağın patlama riski olduğunu açıkladı. Şengör, “Santorini Yanardağı patlarsa hepimize eyvallah” dedi.
SON DAKİKA DEPREMLER LİSTESİ: 5 Şubat 2025 Çarşamba az önce deprem mi oldu? Yunanistan'da ve Ege denizinde deprem kaç şiddetinde oldu? AFAD son depremler listesiEge Denizi'nde yaşanan depremler nedeniyle Yunanistan'da okullar 4 gün boyunca tatil edildi. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Ege Denizi'nde oluşan deprem fırtınası ile ilgili uyarılarda bulundu. Ege Denizi'nde meydana gelen depremlerle ilgili İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir de Ege Denizi'ndeki son depremlerin magmatik kaynaklar ve hidrotermal aktivite nedeniyle tetiklenmiş depremler olduğunu ve yeni bir volkanik aktivite başlangıcını gösterdiği söyledi. Peki, Ege Denizi'nde en son deprem kaç şiddetinde oldu? 5 Şubat 2025 Çarşamba az önce deprem mi oldu?
4 ŞUBAT 2025 EGE DENİZİ SON DEPREMLER LİSTESİ BUGÜN: Az önce deprem mi oldu? Yunanistan'da deprem kaç şiddetinde oldu? AFAD son depremler listesiSon iki gündür Ege Denizi'nde yaşanan depremler nedeniyle Yunanistan'da okullar 4 gün boyunca tatil edildi. Ege Denizi'nde 600'e yakın meydana gelen depremlerle ilgili İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir de Ege Denizi'ndeki son depremlerin magmatik kaynaklar ve hidrotermal aktivite nedeniyle tetiklenmiş depremler olduğunu ve yeni bir volkanik aktivite başlangıcını gösterdiği söyledi. Ege Denizi'ndeki depremler Türkiye'de de hissedildi. Peki, Ege Denizi'nde en son deprem kaç şiddetinde oldu?
Ege'de depremler sürüyor: Yeni fay hattı aktive oldu, 5.2'lik sallantı İzmir'den de hissedildiEge Denizi'ndeki depremlerle ilgili Ta Nea gazetesi "Sarsıntılar tırmanıyor ve artıyor" bilgisi verirken "Güney'de yeni aktif hale gelen fay kesiti 30 km'ye kadar uzadı. Tüm Kiklad adaları sismik alarmda, okullar bugün de tatil edildi. Adalardan kaçış sürüyor. Yunanistan'da bakanlar kurulu acil toplanıyor, deprem uzmanı Karakostas "Sismik aktivite yoğun ve muhtemelen devam edecek" dedi, AFAD'dan gelen son dakika bildirimine göre 16.04'te 5.2 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Jeoloji Profesörü Avraam Zelilidis ise çarpıcı bir açıklamada bulundu. Ege'den son dakika deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Ege'deki depremler öncü mü? Uzmanlar ne diyor? İşte detaylar...
Santorini Yanardağı patlarsa ne olur ve Türkiye'ye etki eder mi? Santorini yanardağı nerede ve en son ne zaman patladı?Ege denizinde meydana gelen depremler sonrası İzmir Valiliği depremler ve söylentiler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Valilikten yapılan açıklamada "Deprem, volkanik aktivite ve tsunami ihtimalleri bilimsel çerçevede takip edilmektedir" denildi. Prof. Dr. Celal Şengör, Ege Denizi merkezli depremleri değerlendirdi. İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir Ege denizinde meydana gelen depremlere ilişkin Santorini Adası'ndaki volkanik aktivite değerlendirilmesinde bulundu. Peki, Santorini Yanardağı patlarsa ne olur ve Türkiye'ye etki eder mi?
Ege'de deprem fırtınası! Volkanik endişe... Türkiye'den 3 ilçe için uyarıİzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege Denizi'ndeki son depremlerin magmatik kaynaklar ve hidrotermal aktivite nedeniyle tetiklenmiş depremler olduğunu ve yeni bir volkanik aktivite başlangıcını gösterdiği söyledi.
Ege'de deprem fırtınası! Volkanik endişe... Türkiye'den 3 ilçe için uyarıİzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege Denizi'ndeki son depremlerin magmatik kaynaklar ve hidrotermal aktivite nedeniyle tetiklenmiş depremler olduğunu ve yeni bir volkanik aktivite başlangıcını gösterdiği söyledi.
Deprem uzmanı bir kenti uyardı! 'İstanbul'dan daha riskli'Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, İzmir'in deprem açısından İstanbul'dan daha riskli olduğunu belirterek, "7 üzerinde deprem olacak, deprem olduğunda İstanbul çok ciddi yara alacak deniliyor ama meydana gelebilecek deprem büyüklük anlamında değil, risk olarak bakıldığında İzmir'in İstanbul'dan daha riskli olduğunu öngörüyorum " dedi.
Jeoloji ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.