Son dakika Genel Cerrahi Uzmanı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Genel Cerrahi Uzmanı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Genel Cerrahi Uzmanı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.629 genel cerrahi uzmanı haberi bulunmuştur.
35 yaş altında da yaygınlaşıyor! Meme kanserinde bitkisel ürün tehlikesine dikkatMeme kanseri dünya genelinde ve Türkiye’de kadınlarda en sık görülen kanser türü olmaya devam ediyor. Ancak toplumda meme kanseriyle ilgili doğru sanılan yanlış inanışlar, kadınların doktora başvurmasını geciktirebiliyor, bu da tedavinin başarısını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. A. Enes Arıkan, toplumda meme kanseri hakkında doğru sanılan 10 hatalı bilgiyi anlattı.
Kanserde tarama programları yetersizKalın bağırsak kanseri, erken teşhis ve tedavi ile büyük ölçüde önlenebilir bir hastalık olmasına rağmen, tüm dünyada görülme sıklığı giderek artıyor. Mart ayı, bu önemli hastalığa dikkat çekmek amacıyla “Kalın Bağırsak Kanseri ile Farkındalık Ayı” olarak kabul ediliyor. Prof. Dr. Cem Terzi, “Sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve tarama programlarına erişimde yaşanan sıkıntılar, hastalığın geç teşhis edilmesine ve ölüm oranlarının artmasına neden oluyor” dedi.
Doktor Gizem tam 3 aydır hastane odasında: İlk bir hafta durmaksızın ağlamıştımMakedonya'da tıp fakültesi okurken pandemi dönemi Erasmus ile İstanbul Tıp Fakültesi'ne intörn olarak gelen Dr. Gizem Demir (29), şimdi doktor olarak dolaştığı o koridorlarda, hasta olarak ilik nakli olacağı günü bekliyor. Tam 3 aydır hiç dışarı çıkamadığı hastane odasında, aldığı ağır kemoterapilerle hayata tutunmaya çalışan Dr. Demir, “18-35 yaş arası herkese çağrıda bulunuyorum, lütfen kök hücre bağışçısı olun ve uygun bulunduğunuzda son anda vazgeçmeyin. Sizin için riskli bir işlem değil" dedi.
Doktor Gizem tam 3 aydır hastane odasında: İlk bir hafta durmaksızın ağlamıştımMakedonya'da tıp fakültesi okurken pandemi dönemi Erasmus ile İstanbul Tıp Fakültesi'ne intörn olarak gelen Dr. Gizem Demir (29), şimdi doktor olarak dolaştığı o koridorlarda, hasta olarak ilik nakli olacağı günü bekliyor. Tam 3 aydır hiç dışarı çıkamadığı hastane odasında, aldığı ağır kemoterapilerle hayata tutunmaya çalışan Dr. Demir, “18-35 yaş arası herkese çağrıda bulunuyorum, lütfen kök hücre bağışçısı olun ve uygun bulunduğunuzda son anda vazgeçmeyin. Sizin için riskli bir işlem değil" dedi.
İçeri batan kıl 14 ay yatalak etti! 9 kez süründüren ameliyat, milyonları etkiliyorHenüz 19 yaşında, orduda görev yapan genç adam için her şey sıradan bir gün gibi başlamıştı. Ancak belindeki hafif ağrı, hayatını kabusa çevirecek bir sürecin ilk işaretiydi. Basit bir kıl dönmesi teşhisi konulan genç adam, küçük bir operasyonla sağlığına kavuşacağını düşünüyordu. Ne var ki işler hiç de beklediği gibi gitmedi. 9 kez ameliyat oldu, 14 ay boyunca yatağa mahkum kaldı ve sonunda orduya veda etmek zorunda kaldı. Peki, milyonlarca kişinin yaşadığı bu rahatsızlık nasıl oldu da bir gencin hayatını böylesine değiştirdi?
Az çalışması da çok çalışması da zarar veriyor! Kadınlarda risk 5-10 kat daha fazlaBoynun ön kısmında, gırtlağın hemen altında yer alan ve kelebek şeklinde bir bez olan tiroid; vücudun metabolizmasını, büyümesini ve gelişmesini düzenleyen hormonlar üretiyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Uğur Emre, tiroid hastalıklarının kadınları 5-10 kat daha fazla etkilediğini belirtiyor.
Her 4 kişiden biri hemoroid! Tuvalette telefon alışkanlığı yol açıyorHemoroidal hastalığın ana nedeninin sürekli ve aşırı ıkınma olduğunun altını çizen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Vafi Atalay, özellikle günümüzde tuvalete telefonla gitme alışkanlığı olanlarda daha sık karşılaşıldığını söyledi.
Ağrısız sarılık, kaşıntı, hazımsızlık! Dikkat, kanser habercisi olabilirErken evrelerde belirti vermeyen pankreas kanserinin genellikle geç fark edilen bir kanser türü olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Sedat Karademir, ağrısız sarılığın kanserin habercisi olabileceğine dikkat çekti.
Türkiye'de 35 bin kişi organ bağışı bekliyor! 'Nedeni yetersiz ve yanlış bilgiler'İstatistiklerin ülkemizdeki organ bağışının 2018 yılından bu yana yarı yarıya düştüğünü gösterdiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hamdi Karakayalı, Türkiye'de organ bağışının çok düşük düşük olmasının en temel nedeninin yetersiz ve yanlış bilgiler olduğuna işaret etti.
Sıcak kemoterapide tümör konseyi şart olmalıKarın zarı kanserlerinde cerrahi operasyondan sonra sıcak kemoterapi ile tedavi uygulanabiliyor. Ancak bu uygulama her hastaya uygun değil. Cerrah tedaviye tek başına değil, tümör konseyiyle karar verir.
'Yenidoğan çetesi' ile ilgili bir skandal daha ortaya çıktı!Yenidoğan çetesi ile ilgili kan donduran yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Tape kayıtlarında, diploması askıda olan bir doktorun obezite ameliyatı yaptığı hastanın hayatını kaybetmesi yer aldı.
‘Diyabeti ortadan kaldırıyor’Özel Sağlık Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Deniz, Tip 2 diyabet tedavisinde metabolik cerrahinin etkisinin giderek daha fazla anlaşıldığını belirtti.
Kendini muayene et, erken tanıya gitGeçmişte ileri evrede teşhis edilen meme kanseri, günümüzde yürütülen tarama programları ile daha erken evrede teşhis edilebiliyor. Erken evrelerde tespit edilen meme kanserlerinin tedavilerinde daha başarılı olunuyor ve hastanın yaşam kalitesi önemli ölçüde artıyor. Erken tanı için meme kanseri farkındalığı ve elle muayene büyük önem taşıyor
Meme kanseri olduğunu öğrendi, erken tanıyla kurtulduİstanbul'da yaşayan Çiğdem Telli (33), 1 yıl önce oyun oynadığı kızının kazara dirseğiyle göğsüne çarpması nedeniyle göğsünde bir kitle fark etti. Telli, “Kızımla oyun oynarken, kolunun göğsüme çarpması sonucunda bir acı hissettim. Daha sonra göğsümdeki kitleyi fark ettim. Kızım benim kurtarıcım oldu.” dedi.
Kızıyla oynadığı oyun hayatını kurtardı: Onun sayesinde fark ettimİstanbul'da yaşayan Çiğdem Telli (33), 1 yıl önce oyun oynadığı kızının kazara dirseğiyle göğsüne çarpması nedeniyle göğsünde bir kitle fark etti. Telli, “Kızımla oyun oynarken, kolunun göğsüme çarpması sonucunda bir acı hissettim. Daha sonra göğsümdeki kitleyi fark ettim. Kızım benim kurtarıcım oldu.” dedi.
Dev kitleyi gören doktor şaşkına uğradı! Literatürde böylesi yokTrabzon'da karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede Hasan O.'nun (64) karnından 26 kiloluk tümör çıkarılan ameliyatta yer alan Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. İsmet Çelik, "Kocaman kocaman damarlarla ilintileri vardı. Sol böbrekle ilintili olduğunu görünce, tümörü sol böbrekle beraber almak zorunda kaldık. Ameliyat yaklaşık 1,5 saat sürdü. Böyle solid ve böbrek kaynaklı bir kitleyi literatürde hiç göremedim. Bu sadece Türkiye için değil, dünya çapında bir şey" dedi.
Obezite, sigara, beslenme! İşte meme kanseri riskini artıran 15 etkenMeme kanseri, Türkiye'de kadınlarda en sık görülen kanser türü. Kadın kanserlerinin yaklaşık yüzde 25-30'unu meme kanserinin oluşturduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı, Meme Sağlığı Merkezi Direktörü Prof. Dr. Ali Uğur Emre, meme kanseri riskini artıran 15 etkeni açıkladı.
Robot obezite cerrahisinde fark yaratıyorObezite ve böbrek üstü bezleri başta olmak üzere endokrin hastalıkları günümüzde giderek artan sağlık sorunları arasında yer alıyor. Bu hastalıkların cerrahi tedavisinde en ileri teknolojilerden biri olan robotik cerrahi; hem hasta, hem cerrah için avantaj sağlıyor.
Kasık fıtığınızın sebebi kronik öksürük ve ağır yük kaldırma olabilir!Kasık bölgesinde şişlik ve ağrı ile kendini gösteren, tedavi edilmediği takdirde bağırsak boğulmasına kadar gidebilen önemli bir hastalık olan kasık fıtığı orta ve ileri yaş grubunu daha çok etkiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Erenoğlu, kasık fıtığı hakkında önemli açıklamalar yaptı.
8 kadından birinde görülüyor! Doğru bir meme muayenesi nasıl yapılmalı?Sağlıksız yaşam alışkanlıklarına genetik ve çevresel etkenlerin de eklenmesiyle dünya genelinde görülme sıklığı giderek artan meme kanseri, önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Uras, kadınların kendi kendine elle muayene etmesi için neler yapması gerektiğini anlattı.
Kalın bağırsak kanserlerinde robotik cerrahi hızlı iyileşme sağlıyorKalınbağırsak ve rektum kanserlerinin cerrahi tedavisinde, robot teknolojisi sayesinde hızlı iyileşme sağlanıyor. Doç. Dr. Turan Acar, kullanım alanı giderek yaygınlaşan robotik cerrahi yönteminin kolon ve rektum kanseri ameliyatlarında hızlı iyileşme ve daha az ağrı açısından konfor sağladığına dikkati çekti.
Genel Cerrahi Uzmanı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.