Son dakika farenjit haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan farenjit gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan farenjit haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 208 farenjit haberi bulunmuştur.
Kalın değil, ince ve kat kat giyinin! Kış hastalıklarına karşı 8 kritik öneriKış aylarında özellikle solunum yollarını ilgilendiren grip, farenjit, larenjit, bronşit ve zatürre gibi hastalıklar kapımızı daha fazla çalıyor. Hastalıklardan korunmak için daha fazla tedbir almamızın çok önemli olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özcan İnal, kış hastalıklarına karşı 8 kritik öneriyi açıkladı.
Haftada iki gün tüketilmeli! Bağırsaktaki yararlı bakteri sayısını artırıyor
Kış aylarında havaların soğumasıyla beraber grip, larenjit ve farenjit gibi solunum yolu hastalıklarına yakalanma riskimiz artıyor. Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, dolayısıyla kış aylarında hastalıklara karşı en etkili silahımız olan bağışıklık sistemimizi güçlü tutmanın oldukça önem kazandığına dikkat çekti.
Her problemli gömülü 20’lik diş belirti vermezHer bir diş, ağız içinde çiğnemeyi yerine getirmek üzere belirli bir sırayla çıkar. Ancak bazen bu doğal düzen bozulur ve dişler çene kemiği içinde gömülü kalır. En sık gömülü kalan diş 20’lik dişlerdir. Gömülü 20’lik dişler yalnızca ağrıya değil, kalıcı sağlık sorunlarına da sebep olabilir.
Bronşit ya da zatürreye yol açabiliyor! Sonbahar hastalıklarına karşı basit ama etkili 6 önlemSon haftalarda soğuk algınlığı, grip, farenjit, sinüzit, alerjik rinit ve orta kulak iltihabı gibi hastalıklar nedeniyle kliniklere çok sık başvuru yaşandığını belirten Kulak, Burun ve Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanı Dr. Alaaddin Zirek, sonbahar hastalıklarından korunmada basit ama etkili 6 önlemi anlattı.
Yemeklerinize zencefil ve zerdeçal ekleyin! İşte güçlü bağışıklık için 10 etkili yöntemSoğuk algınlığı, grip, sinüzit, larenjit, farenjit… Sonbaharın gelmesiyle birlikte hastalıklar kapımızı çalmaya başladı bile! Sıcaklıkların azaldığı sonbahar aylarında vücut metabolizmasının ana görevi vücut ısısını stabil tutmak oluyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Sungur, hastalıklara karşı direnç kazanmamız için bağışıklık sistemimizi mutlaka güçlendirmemiz gerektiğine dikkat çekerek, sonbaharda bağışıklığımızı güçlendiren 10 beslenme önerisini açıkladı.
Maymun çiçeği virüsü pandemi etkisi yaratır mı?Son dönemde artan maymun çiçeği olarak bilinen Mpox virüsünün hızlı yayılmasıyla halk sağlığı açısından önemli bir endişe kaynağı haline geldi.
Vaka sayıları son 1 haftada arttı! Uzman doktordan 'maske' uyarısıSiirt'te son haftalarda grip vakalarındaki artış nedeniyle Dahiliye Uzmanı Dr. Rıfat Kocaoğlu, "Özellikle yaşlı ve kronik hastalıkları bulunan vatandaşların kalabalık ortamlarda maske takması gerekiyor" dedi.
Prof. Dr. Özlü: Japonya’daki hastalık pandemi oluşturacak tehdit değilSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Japonya'da hızla yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgınına ilişkin uyardı. Türkiye açısından konuyu değerlendiren Prof. Dr. Özlü, "Bu hastalık bir pandemi oluşturacak tehdit değil. Çünkü virüs değil. Bu bir bakteri; kolayca teşhis konabilir, bir hafta süreli tedavisi mümkün. Yani panik veya endişeye yol açacak durum gözükmüyor" dedi.
Ebeveynler dikkat! Çocukları soğuk hava değil, mikroplar hasta ediyorKış aylarında enfeksiyonların bulaş riski kalabalık ve kapalı ortamlarda daha fazla zaman geçirilmesinin de etkisiyle çok daha fazla oluyor. Yetişkinlere göre bağışıklık sistemi çok daha zayıf olan çocuklar öksürük, hapşırık ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklardaki virüs ve bakteriler nedeniyle hastalanıyor. Son günlerde çocukların en sık kapısını çalan hastalıkları; nezle, grip, akut bronşiyolit ve farenjit olarak sıralayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elida Yüksel, bu hastalıkların belirtilerini ve korunmanın yollarını anlattı.
Hastanelerde yoğunluk hızla artıyor! Prof. Dr. Tevfik Özlü'den açıklama geldiGöğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, şu sıralarda hem polikliniklere hem de acil servislere viral solunum yolu enfeksiyonu ile başvuran hasta sayısında ciddi artış olduğunu belirterek, “'Nezledir, griptir geçer’ denilir ve zatürree atlanırsa sonuç üzücü olabilir.
Mikroplara karşı ‘temiz’ mücadeleNezle, grip, farenjit, larenjit, sinüzit, astım, bronşit, zatürre ve otitin (orta kulak iltihabı) kışın sık görülmesini soğuk hava-virüs ilişkisine bağlayan Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nden Dr. Kenan Çekem, “Soğuk hava virüslerin kendi koruma tabakalarını kalınlaştırarak dirençli ve güçlü hale getiriyor. Soğuk havalarda vücut mekanizmalarımız burun, hava yolları ve akciğerler gibi solunum sistemimizi daha zor ısıtıp nemlendiriyor. Bu da virüslerin tutunmasını kolaylaştırıp vücuttan atılmasını zorlaştırıyor” dedi.
Zerdeçal ile karabiberi ayırmayın! Bağışıklık sistemini anında ateşliyor, işte formülüSoğuk havalarda bağışıklık sistemimizi güçlendirmek, vücut direncimizi arttırarak larenjit, farenjit, gibi hastalıklara yakalanma riskimizi düşürüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Bengi, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için beslenme alışkanlığımızda dikkat etmemiz gereken 10 kuralı açıkladı.
Ev, okul gibi ortamlarda bulunuyor! İşte kış alerjilerine karşı alınması gereken tedbirlerİnsanlar kışın özellikle yeterli havalandırma yapılmayan iç ortamlarda daha fazla zaman geçirdikleri için kış alerjilerine bağlı yakınmaların daha sık görüldüğünü söyleyen Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Uzman Hekimleri, kış alerjilerine karşı alınması gereken tedbirleri açıkladı.
Soğuk algınlığı deyip geçmeyin! Tedavi edilmediğinde çok ciddi hastalıklara yol açıyorSonbaharla birlikte kapalı ve kalabalık ortamlarda daha fazla zaman geçirilmesinin hem çocukları hem de yetişkinleri olumsuz etkilediğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yıldız Okuturlar, son günlerde en sık görülen 5 hastalığı anlatarak korunma yollarını açıkladı.
Limon otu mucizesi! Faydaları saymakla bitmiyorHavaların soğuması ile birlikte hastalıklara karşı önlem almak isteyen bir kişi çareyi doğal çözümlerde arıyor. Bu çözümlerden birinin de limon otu olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, limon otunun stres ve balgam giderici özelliğinin yanı sıra kalp hastalıkları ile tansiyon düşürmede birebir olduğunu söyledi.
Ölümcül hastalıkların belirtisi olabilir! Hıçkırık deyip geçmeyinHıçkırıklar hepimiz için sinir bozucu oluyor. Ancak bir türlü geçmeyen hıçkırıklar sinir bozucu olduğu kadar tehlikeli de olabilir. Gastroenterolog Mustafa Yalçın, kendiliğinden hemen geçmeyen, arka arkaya ataklarla da insanı çileden çıkartması yüzünden türkülere bile konu olan hıçkırık tutmasının 48 saatten uzun sürmesi halinde mutlaka araştırılması gerektiğini söyledi.
Öksürüğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Doğal YöntemlerÖksürük vücudun istemli veya istemsiz olarak boğaz ve solunum yollarını temizlemek için verdiği tepkidir. Kış aylarında soğuk algınlığı nedeniyle, korona veya mevsim geçişlerinde alerjik reaksiyonların neden olduğu sağlık problemidir. Bazen kendini boğazda gıcık şeklinde gösteren öksürük kuru öksürük ve balgamlı öksürük olabilir. Çocuklarda, bebeklerde ve yetişkin bireylerde sıklıkla görülen öksürük gidermek için evde yapılabilecek doğal ve bitkisel yöntemler vardır. Evde tedavi edilerek geçirilebilir. Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Öksürüğü en hızlı ne keser, hangi yöntemler giderir? Evde kuru ve balgamlı öksürük kesici doğal yöntemler için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Yüz felcine bile yol açabiliyor! 'En fazla 7 derece fark olmalı'Bunaltan yaz sıcaklarında birçok kişi serinlemek için klimaları tercih ediyor. Ancak gerekli tedbirler alınmadığında ve bazı önemli kurallara dikkat edilmediğinde klimalar ciddi sağlık sorunlarına sebep olabiliyor. Peki klima hastalıklarından kaçınmak için neler yapılmalı? İşte uzman görüşüyle sizi klima hastalıklarından uzak tutacak öneriler.
Prof. Dr. Tevfik Özlü'den korkutan virüs açıklaması!Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, okullarda solunum yolu virüslerine bağlı enfeksiyonlar çok yaygın olarak görüldüğünü belirterek, son 2 yıldır pandemi nedeniyle alınan tedbirlerden dolayı bu tür hastalıklara yakalanmadık. Bu da bizim bağışıklık sistemimizi biraz zayıflattı. Bu virüslere karşı eskisi kadar dirençli değiliz” dedi.
Prof. Dr. Tevfik Özlü'den korkutan virüs açıklaması!Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, okullarda solunum yolu virüslerine bağlı enfeksiyonlar çok yaygın olarak görüldüğünü belirterek, son 2 yıldır pandemi nedeniyle alınan tedbirlerden dolayı bu tür hastalıklara yakalanmadık. Bu da bizim bağışıklık sistemimizi biraz zayıflattı. Bu virüslere karşı eskisi kadar dirençli değiliz” dedi.
Tevfik Özlü'den çok önemli 'grip' uyarısı: 'Ömür boyu hastalık oluşturabilir'Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son aylarda Avrupa ülkelerinde sıklıkla görülen ve çocuk ölümlerine neden olan, 'Beta Hemolitik Streptokok' hastalığı ile ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.
Tevfik Özlü'den çok önemli 'grip' uyarısı: 'Ömür boyu hastalık oluşturabilir'Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son aylarda Avrupa ülkelerinde sıklıkla görülen ve çocuk ölümlerine neden olan, 'Beta Hemolitik Streptokok' hastalığı ile ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.
Nem denge bozabilir! Aşırı sıcağa karşı 7 öneriSon günlerde yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle nem oranı da arttı. Uzman isim bu konuda 7 öneri verirken bugünkü hava durumu tahminleri de paylaşıldı. 10 ile turuncu ve sarı kodlu uyarılar yapıldı.
Sık tekrarlıyorsa dikkat! Çocuklarda romatizmal hastalıkların 8 önemli belirtisiErişkin yaşta görülen romatizmal hastalıkların birçoğu çocukluk çağında başlangıç gösterebiliyor. Bunun yanında çocukluk çağına özgü onlarca romatizmal hastalık da maalesef çocukları etkileyebiliyor. Tedavide erken teşhisin önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Ferhat Demir, çocuklarda romatizmal hastalıkların 8 önemli belirtisini açıkladı.
Uzun Süredir Geçmeyen Devamlı Boğaz Ağrısı Neden Olur?Kış aylarında soğuk algınlığı ve enfeksiyon rahatsızlıkları nedeniyle ortaya çıkan boğaz ağrısı uzun süre devam ettiğinde birçok rahatsızlığın belirtisi olarak görülmektedir. Başlangıçta soğuk algınlığı ile ortaya çıkan boğaz ağrılarında başka hastalıkların belirtisi olması uzun süre yaşanmasına kaynaklanmaktadır. Uzun süredir geçmeyen devamlı boğaz ağrısı neden olur ve hangi hastalıkların belirtisi olarak görülür hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Farenjit ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.