Son dakika edebiyatı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan edebiyatı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan edebiyatı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.862 edebiyatı haberi bulunmuştur.
Eslem Uyanık kimdir? Michelin rehberine girmeyi başarmıştı! Bolu Kartalkaya otel yangınında hayatını kaybetti!Eslem Uyanık, Bolu Kartalkaya otel yangınında hayatını kaybeden 76 vatandaşımızdan biri olarak biliniyor. Memleketi Kayseri'de bugün toprağa verilen Eslem Uyanık'ın Erciyes Üniversitesi, Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde 4. sınıf öğrencisi olduğu biliniyordu. Yemek yapmaya olan tutkusu onu aşçılık alanında eğitim almaya itmiş Mutfak Sanatları Akademisi'nde aldığı eğitimin ardından İstanbul ve Bodrum'da çalışmıştı. Peki Eslem Uyanık kimdir?
10 yıldır saçlarını yolup köklerini yiyor! 'Siyah noktayı çıkartmışım gibi rahatlatıcı bir his'13 yaşında saçlarını yolup yemeye başlaması hayatını altüst etti. Ne yaparsa yapsın bir türlü bu davranışına engel olamıyordu. Hatta çözüm için kafasına kürdan batırdığı bile oluyordu. Ancak sosyal medyada karşısına çıkan bir yazı, bakış açısını tamamen değiştirdi. "Dünyada yapayalnız olmadığımı, deli olmadığımı anlamıştım" diyen Rüya, yaşadıklarını Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Antik çağlardan günümüze at kültürü kitaplaştırıldıAtın biyolojik yapısından ırklarına, atlı bozkır kültüründen Anadolu atlarına, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi at kültüründen atların dünya tarihindeki macerasına kadar geniş kapsamlı bir içeriğe sahip ‘Yoldaşımız At’ kitabı yayımlandı.
Dil Bölümleri ve Meslekleri 2025: Üniversite Yabancı Dil Bölümü ve Meslekleri Nelerdir?Dil bölümleri yurt dışında çalışmak isteyen, farklı kültür ve dillere ilgisi olan kişilerin tercih ettiği bölümler arasında yer alır. Tercih edilen bölüme göre öğrenciler İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça gibi dillerin gramer bilgisi, kültürü ve edebiyatına dair eğitim verilmektedir. Ayrıca Mütercim-Tercümanlık, Turist Rehberliği gibi alanlarda bu puan türüne ait mesleklerdendir. Dil bölümü mesleklerini tercih eden öğrenciler üniversite geçiş sınavlarında dil testine tabi tutulur. Yabancı dil bölümü ve meslekleri nelerdir? 2025 dil bölümleri ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
11. Sınıf Matematik Konuları: 1. Dönem ve 2. Dönem 11. Sınıf Matematik Dersi Müfredatı 2024-2025Matematik öğrencilerin 1. sınıftan üniversite eğitimine kadar aldığı derslerdendir. Pek çok öğrenci için matematik dersi zorlayıcıdır. Ancak matematik özellikle derslerin yanı sıra lise giriş sınavı LGS, üniversite giriş sınavı TYT-AYT sınavlarında öğrencilerin karşılaştığı alanlardan bir tanesidir. Her sınıf derecesinin matematik konuları farklıdır. Matematik konuları MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenir. 2024-2025 yılında 11. sınıf matematik konuları 1. dönem ve 2. dönem olmak üzere toplamda 15 konudan oluşur. 1. dönem ve 2. dönem 11. sınıf matematik dersi müfredatı için “11. Sınıf Matematik Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
2025 Sözel Bölümler: 2 Yıllık ve 4 Yıllık Üniversite Sözel (TS) Bölüm Meslekleri Nelerdir?Kısaltılmış hali TS olarak bilinen sözel bölümler Türkçe ve Sosyal Bilimler ağırlıklıdır. Türkçe, Edebiyat, Tarih ve Coğrafya gibi derslere ilgili olan öğrencilerin tercih ettiği bölümlerdendir. Yükseköğretime geçiş sınavlarında öğrencilerin aldıkları puanların hesaplanmasında kullanılan puan türüdür. Sözel alanlara yönelmek isteyen öğrencilerin merak ettiği başlıklar arasında sözel bölümler ve sözel meslekler yer almaktadır. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite sözel bölüm meslekleri nelerdir? 2025 sözel bölümler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
10. Sınıf Edebiyat Konuları Nelerdir? 1. Dönem ve 2. Dönem 10. Sınıf Edebiyat Müfredatı 2024-2025Lise birinci sınıfa geçen öğrenciler dil bilgisinin yanı sıra edebiyat dersleri de almaya başlarlar. Özellikle lise giriş sınavı LGS, YKS oturumları TYT-AYT ve memur alım sınavı KPSS gibi merkezi sınavlarda öğrencilerin edebiyat alanına ihtiyacı olur. Edebiyat konuları MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir. Eğer sizde 2024-2025 yılında 1. dönem ve 2. dönem 10. sınıf edebiyat müfredatını merak ediyorsanız “10. Sınıf Edebiyat Konuları” içeriğimizden konu ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.
Kilise saldırganları hakim karşısında! Mahkeme Başkanı'nı sinirlendiren gülümsemeSarıyer'deki Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne yapılan silahlı saldırıya ilişkin aralarında saldırganların ve saldırının planlayıcısının da bulunduğu 32'si tutuklu 43 sanığın yargılanmasına başlandı. Kiliseye saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklu olan iki sanıktan biri susma hakkını kullandı.
Necip Fazıl Ödülleri sahiplerini buldu! Erdoğan: Üstad'ın gençliği Kızıl Elma'ya uzanacakCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Necip Fazıl Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Üstadın uğruna ömrünü adadığı gençlik, binlerce yıllık, kadim tarihimizden süzülüp gelen ecdadın cevherini, maneviyatını, imanını, ahlakını, kahramanlığını ve hayalini, benliğini harç etmiş, hıfz etmiş bir gençliktir. İşte bu gençliktir ki modern zamanlarda milli benliğini ve öz değerlerini koruyarak, evvela kendisini yükseltecek, sonra da milletini yüceltecek ve Kızıl Elma'ya uzanacaktır." dedi.
Çocuğa okuma alışkanlığı kazandıracak renkli ve eğlenceli tüyolarKitaplar, bir çocuğun dünyasını genişletir, hayal gücünü geliştirir ve düşünme, konuşma becerilerini artırır. Ancak bazı çocuklar için kitaplar, başlangıçta sadece sıkıcı bir zorunluluk gibi görünebilir. Bu durumda, çocuklarınıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için onların sevebileceği kitaplara yönlendirmeniz gerekir. Peki, çocuklara kitap okumayı sevdirebilmek için hangi kitaplar yardımcı olabilir? Aslında çocuk edebiyatı, onların dünyasına hitap eden çok sayıda renkli, eğlenceli ve öğretici eserlerle dolu. İşte bunlardan bazıları...
Ölüme yürüdü! Üniversiteli genç feci şekilde can verdi
Erzurum'da çatıdan kopan buz kütlesinin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Arif Talat Algın için eğitim gördüğü Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tören düzenlendi.
Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu! Erdoğan: Kimseyi ayırt etmiyoruzCumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde yaptığı açıklamada, "Kim olursa olsun, sanatını aşkla icra eden, milletin derdiyle dertlenen, millete tepeden bakmayan herkese devlet olarak elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Kültür ve sanatta da kimsenin dünya görüşüne, siyasi tutumuna bakmıyor, ülkeye, millete, topraklara aidiyet duyan herkesi baş tacı etmeye özen gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.
İngiltere hükümetine seslendiler! Esma'nın pasaportunu yırtınDüşüşleri ülke içinde ve dünyanın dört bir yanındaki Suriyeliler tarafından kutlanan Esma ve Beşar Esad çiftinin hakkındaki dedikoduların ardı arkası kesilmiyor. Bu kez milletvekilleri İngiltere hükümetine seslendi. İngiltere'den Esma Esad'ın pasaportunu yırtıp atması ve diktatörden boşanıp ülkeye geri döneceği endişesiyle İngiltere'ye girişini sonsuza dek yasaklaması istendi.
MEB DUYURDU 📢 1. DÖNEM 2. SINAVLAR NE ZAMAN? MEB ortak sınav takvimi 2024-20251. dönem 2. sınav tarihleri binlerce öğrenci ve velisi tarafından merakla araştırılıyor. Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gelişimini süreç odaklı takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla geçen yıl başlatılan "ülke genelinde ortak sınav" uygulamasını bu yıl daha kapsamlı şekilde yapma kararı aldı. 1. dönem 1. sınavların ardından gözler 1. dönem 2. sınav tarihlerine çevrildi...
Usta bir yazar tanıyalım: Latife Tekin kimdirTürk edebiyatı önemli yazarların, dünya dillerine çevrilmiş eserlerin ve gişe rekoru kırmış filmlere konu olmuş romanların çıktığı bir fabrika gibi desek hiç de yanlış olmaz. Önemli yazarlar demişken de Latife Tekin’i es geçmek olmaz. Gelin, Tekin’i ve eserlerini yakından tanıyalım!
Mustafa'nın büyük başarısı! Klavyeyi burnu ile kullanarak 2 kitap yazdıAydın’da yaşayan ve 'beyin felci' olarak bilinen doğuştan serebral palsi (SP) hastası olan Mustafa Erol (43), bilgisayar klavyesini burnuyla kullanıp 7 yılda yazdığı 'Herkes Beni Engelli Sanıyo' isimli hikaye kitabının ardından, 'Engelli Kemal'in hayatı' adlı romanını da 5 yılda bitirdi. Anne Hatice Erol (63), "Burnuyla yazdığı için bir kelime, onun için büyük zaman alıyor" dedi.
Dijital Telif Yasası'nda sona doğru! 'Bu gidişe bir dur denmesi gerektiği açıktır'Anadolu Ajansı (AA) ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen "II. Haberin Telifi ve Medyada Yapay Zeka Sempozyumu" İstanbul'da başladı. Sempozyumda konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Dijital Telif Yasasıyla ilgili olarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
‘Çemberi Kıran’a Everest İlk Roman Ödülü geldiTürk edebiyatına her yıl yeni bir romancı kazandırmayı amaçlayan Everest İlk Roman Yarışması’nın bu yılki kazananı “Çemberi Kıran” isimli dosyasıyla Esmahan Devran İnci oldu.
Edebiyatı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.