Vücut kulağa alarm yolluyor! Yatarken duyulan kalp atışının sebebi: 'Tümör olabilir'Gece uykuya dalmadan hemen önce kalp atış sesinizi kulağınızda duyuyorsanız ve bu durum bir türlü geçmek bilmiyorsa tehlikeli bir durumun içinde olabilirsiniz. Üstelik duyduğunuz ses kalbinizden değil, tüm vücudunuz tarafından size gönderilen bir sinyal olabilir! Peki, bu ne anlama geliyor? Uzmanına sorduk.
Birçok kişinin günlük hayatını zindan edebiliyor! Kulak çınlamasına en iyi o geliyorKişinin kendisi tarafından algılanan ses veya gürültü olarak ortaya çıkan kulak çınlaması bazen hafif bir rahatsızlık yaratırken bazen de hayat kalitesini olumsuz etkileyecek kadar şiddetli seyredebiliyor. Uzmanlar ise kulak çınlamasını tetikleyen sıkıntılara dikkat çekerek önemli uyarılarda bulunuyor. Peki kulak çınlamasının olumsuz etkilerinden kurtulmak için nelere dikkat edilmeli? İşte cevabı.
Nasıl olsa geçer demeyin! İlk 24 saat çok önemliSon bir yıldır günlük yaşantımızı derinden etkileyen koronavirüs pandemisinde bazı sağlık sorunlarımızı göz ardı ederek hastaneye gitmeyi öteleyebiliyoruz. Tıpkı ani işitme kayıplarında olduğu gibi… Ancak ‘nasıl olsa geçer’ diye düşündüğümüz ani işitme kaybı, erken tedavi edilmediğinde kalıcı hasara yol açabiliyor! Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Haluk Özkarakaş konu hakkında bilgi verdi.
Kulak çınlaması hangi hastalığın habercisi? Halk arasında “Kulak çınlaması” olarak bilinen ‘’tinnitus’’ önemsiz görünse de ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Odyolog Seda Başkurt, çınlama şikayeti olanların vakit kaybetmeden kulak burun boğaz hekimine başvurması gerektiğini vurguladı.
Cep telefonu kadınlarda kemik erimesi riskini artırıyor”Ön kolda kemik kaybı saptanan olguların çoğunda,aynı zamanda baş ağrısı, çınlama, dikkat kaybı, kulak çevresinde uyuşma, yorgunluk, unutkanlık, ısınma, baş dönmesi gibi başka şikayetler de saptandı.”