Son dakika biyoçeşitlilik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan biyoçeşitlilik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan biyoçeşitlilik haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 382 biyoçeşitlilik haberi bulunmuştur.
Bakanlık tek tek yanıtladı! İşte 14 soruda İklim KanunuÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye’nin ilk İklim Kanunu ile ilgili merak edilen 14 soruyu yanıtladı. 20 madde, 2 geçici madde ve 3 farklı kanunda değişiklik içeren kanun teklifi ile iklim değişikliğiyle mücadele yasal zemine kavuşturulacak.
Bilimde romantik dokunuş! Keşfettiği böceğe eşinin adını verdiDr. Öğretim Üyesi Ersin Demirel, Kırşehir'de keşfettiği yeni böcek türüne eşinin adını verdi. Türle ilgili veriler hazırlanarak bilimsel yayın aşamasına geçilmesinin ardından ilgili makale "Zootaxa Dergisi"nde yayınlandı.
Urla baharı karşılıyorMart Dokuzu Urla Ot Bayramı, 22-23 Mart 2025 tarihlerinde “Otlarımızı Tanıyalım ve Koruyalım; Soframızda Sürdürülebilirlik ve Biyoçeşitlilik” temasıyla düzenlenecek.
İzmir, Muğla ve Aydın'da deprem teyakkuzu! Ege'deki sarsıntılar sonrası kıyılara kurulduAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), Ege Denizi'nde devam eden deprem fırtınasının ardından, olası tsunami ve acil durumlarda uyarılarda bulunmak amacıyla İzmir'e gönderilen mobil siren sistemi çalışmaya başladı. Öte yandan Ege depremleri sonrası İzmir, Muğla, İstanbul'da deniz çekilmeleriyle ilgili CNN Türk canlı yayınında Prof. Dr. Orhan Şen önemli bilgiler verdi. Peki deniz çekilmesinin sebebi deprem mi? İşte detaylar...
Prof. Dr. Yaşar: İzmir'de deniz çekilmesinin depremlerle ilgisi yokİzmir'in Seferihisar ilçesi Sığacık Mahallesi'nde deniz çekildi, tekneler karaya oturdu. Ege Denizi'nde deprem fırtınası sürerken, bu durum vatandaşları tedirgin etti. Denizin sert poyraz nedeniyle çekildiğini belirten Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, Deniz karadan 100 metre uzaklaştı, bu 150 metreye kadar çıkabilir. Ama korkulacak bir şey yok, bu olayın tsunami ve depremle hiçbir ilgisi yok dedi.
Ege'de deprem fırtınası sürerken 3 kentte ürküten görüntü!İstanbul Silivri'de deniz yaklaşık 150 metre çekildi. Denizin çekilmesi ile oluşan küçük adacıklar havadan görüntülendi. İzmir'in Seferihisar ilçesinde ise deniz suyu kıyıdan yaklaşık 200 metre uzaklaştı, tekneler karaya oturdu. Muğla'dan da aynı görüntüler geldi. Ege Denizi'nde deprem fırtınası sürerken, bu durum vatandaşları tedirgin etti.
Girişimciye yol haritasıAvrupa Yeşil Mutabakatı (European Green Deal), Avrupa Birliği’nin (AB) 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşmayı hedefleyen sürdürülebilir kalkınma stratejisi olarak çevresel sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla ekonomi, sanayi, enerji, tarım, ulaşım ve biyoçeşitlilik gibi birçok alanda kapsamlı dönüşümler öngörüyor. Türkiye’nin ihracatının yüzde 40’ından fazlası AB ülkelerine yapıldığı için düzenleme Türk ihracatçılar için de bağlayıcı nitelikte.
Santorini Yanardağı patlarsa Türkiye' de neler yaşanır?Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, Ege Denizi'ndeki, uzmanların magmatik nedenlerden kaynaklandığına dikkat çektiği deprem fırtınasıyla ilgili değerlendirmede bulunarak, Santorini Adası'ndaki volkanın patlaması halinde Türkiye'de yaşanacakları anlattı.
Santorini Yanardağı patlarsa Türkiye' de neler yaşanır? Profesör 'asıl büyük olay' diyerek tehlikeyi gösterdiTürkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, Ege Denizi'ndeki, uzmanların magmatik nedenlerden kaynaklandığına dikkat çektiği deprem fırtınasıyla ilgili değerlendirmede bulunarak, Santorini Adası'ndaki volkanın patlaması halinde Türkiye'de yaşanacakları anlattı.
Çevre ve enerjide yenilenebilir teknolojiler TEKNOFEST’te!TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında SANKO yürütücülüğünde düzenlenen Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’nda gençler dünyanın geleceği için çalışıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile çevreye duyarlı uygulamalar konusunda farkındalığın artırılarak toplumda enerji verimliliği kültürünün oluşturulması amaçlanan yarışma için son başvuru tarihi 20 Şubat olarak belirlendi.
Hayvancılık için 3 ana hedef varESK ve TİGEM’in işbirliğinde 3 yıl içerisinde 70 bin baş damızlık hayvan ve yıllık 15 bin baş besilik kapasitesi oluşturulacak; üreticilere uygun maliyetle sürdürülebilir şekilde hayvan temini sağlanması, tüketicilerin uygun fiyatlarla kırmızı ete ulaşması ve Türkiye’nin ithalatının sona erdirilmesi amaçlanıyor.
‘Sürdürülebilir’ yeni bir ekonomiSabancı Holding CEO’su Cenk Alper, Davos’ta Türk iş dünyasını temsil eden liderler arasında yer aldı. Alper,sürdürülebilirlikle ilgili fikir önderlerinin yoğun katılımına sahip olan “Üç Doğa Pazarıyla Uyum Sağlamak” isimli panelde konuştu.
Cenk Alper: Sürdürülebilirlik odağında yeni bir ekonomi doğuyorHer yıl geleneksel olarak İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Yıllık Toplantısı’nda konuşan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Bugün dünyada, sürdürülebilirlik odağında yeni bir ekonomi doğuyor. Bu yeni ekonominin barındırdığı fırsatları ortaya çıkarabilmek için doğayı işlerimizle değil, işlerimizi doğayla uyumlu hale getirmeliyiz” dedi.
Vietnam Hakkında Bilgiler; Vietnam Bayrağı Anlamı, 2025 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat FarkıDünyada yaşayan canlı türlerinin 'sına ev sahibi olan Vietnam, biyoçeşitlilik açısından en önemli ülkelerden birisidir. Çeşitliliğin günden güne tahrip edildiği ülke, dünyadaki en kalabalık şehirlerden biridir. Vietnam, nüfusu ne kadar, başkenti neresi, para birimi nedir, Türkiye ile arasında saat farkı nedir konularının cevaplarını derledik.
İzmir'de alarm: Bu yıl büyük bir su sorunu çekeceğizİzmir, aralık ayında ortalama yağış miktarının üzerinde yağış almasına rağmen bu artış şehrin içme suyunun büyük kısmını karşılayan Tahtalı Barajı'na yalnızca yüzde 1 olarak etki etti.
Türkiye uyduda küresel markalar çıkarmak için düğmeye bastıUydu ve uzay teknolojileri alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden olan Türkiye, küresel markalar çıkarmak ve yenilikçi haberleşme çözümleri sunmak üzere yakın dünya yörüngesinde (LEO) görev yapacak uydu projeleri için harekete geçti.
Nermut Dağı'nda keşfetti, eşinin adını verdi: Fritillaria ArzuaeIğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Zafer Tel, Nemrut Dağı'ndaki çalışmasında bulduğu ters lale türünü, eşinin ismi olan fritillaria Arzuae (Arzu Ters Lalesi) adıyla dünya literatürüne kazandırdı.
Soğuk hava ne kadar sürecek? Profesörden La Nina açıklaması: 60 yılın son soğuk zamanları yaşanacak
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, La Nina dönemine girildiğini belirtip, sert bir kış yaşanacağını söyledi. Prof. Dr. Yaşar, Son 50-60 yılın son soğuk zamanlarından biri olacağını düşünüyorum. Verilere göre öyle gözüküyor dedi.
Soğuk hava ne kadar sürecek? Profesörden La Nina açıklaması: 60 yılın son soğuk zamanları yaşanacakTürkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, La Nina dönemine girildiğini belirtip, sert bir kış yaşanacağını söyledi. Prof. Dr. Yaşar, "Son 50-60 yılın son soğuk zamanlarından biri olacağını düşünüyorum. Verilere göre öyle gözüküyor" dedi.
Biyoçeşitlilik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.